Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתות, צריך ? ואולי בעצם לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגים בארץ הזו לא מאותתים, זה ידוע, ודאי לא בפניה, לעיתים נדירות בעקיפה. ואני שואל את עצמי לא פעם למה, הרי זה ענין נחוץ, לא פחות משמירה על נתיב, איסור מעבר על פס לבן רצוף, ודאי יותר משמירה על מהירות בכבישים מהירים ופתוחים ובכל זאת אנשים לא מאותתים. וזו גם פעולה לא ממש מסובכת ואפילו זה חוזר לבד, אז למה לא ? מה יש לכם ? לי אגב יש שתי תשובות, הראשונה והמובנת מאליה כמעט היא שהשוטר האחרון שנתן על דבר כזה דו"ח קרוב לודאי אינו עימנו עוד ולא בגלל שחלילה נפטר בדמי ימיו, השניה, אנשים נורא עסוקים בזמן הנהיגה, הם מדברים בטלפון, אוכלים משהו, מנסים להיזכר מה שכחו, או סתם בעצבים על הנהגים מסביבם ולא ממש בתחת שלהם להתחיל להתעסק עם כל מיני מקלות. אנשים, זו כמעט התקשורת היחידה בין נהגים על הכביש, אז תתחילו כבר לאותת. ואם יש פה איזה שוטר שקורא, אז בבקשה תעביר למעלה, מספיק כבר.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוי,אוי,אוי,כמה שאני שונא את הנהגים שלא מאותתים,מוציא אותי מדעתי,ואני אפילו נותן להם צפירה ארוכה,מאמין שרובם מבינים את המסר.

אני אישית אפילו מאותת בפנייה חשוכת אל בשעה 3 לפנות בוקר,כזה אני,האפיפיור הקדוש.:lol:

פורסם

הם חושבים שפשוט אם הם מראים סימני סטייה מנתיב לנתיב האחר, אז הנהג שמאחורי צריך להבין שהוא עובר נתיב, קיימת עוד אפשרות שאם אין אף אחד קרוב אליו מאחורה אז מותר לעבור ללא איתות, לפעמים קורה שמישהו מנסה לעבור נתיב ללא איתות והאף שלי באותו הקו של התחת שלו איני מאפשר לו.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

מה לגבי אלה שמאותיים לכיוון ההפוך מהפנייה?

האיתות נשאר שם כנראה מהרגע שהם יצאו מהבית ואחרי חצי שעה אתה פוגש אותם על הכביש, נוסעים בנתיב אמצעי מתוך 3, מאותתים ימינה ובסוף עוברים לנתיב השמאלי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מחלה ישראלית ידועה, ששורשיה באופי הישראלי האגואיסטי המחורבן. הרי האיתות נועד רק עבור הסביבה, לא עבור הנוהג עצמו- אז למה שיאותת? מה אכפת לו מאחרים?

פורסם

ואולי בעצם לא? :roll:

שמתי לב לתופעה ההפוכה של הישראלי המכוער, שבתגובה לאיתות נותן קיק, רק שלא יקרה מצב שביודעין (הרי אוֹתָּתְתָּ) הוא נתן לך להכנס, לפניו, לנתיב שלו.

*השורה הראשונה נכתבה בציניות, למען הסר ספק.

פורסם

אכן חשבתי שרק אני הבחנתי בזה.

שחס וחלילה שייתנו לך לפנות לנתיב לפניהם. יש כאלו נהגים שאני רואה במראה כי ברגע שאני מאותת,

הם מצידם ייתנו פול גז, יצפצפו ויעשו הכול בכדי שלא אעבור לנתיב לפניהם. והכי גרוע - בזמן האחרון ראיתי גם נשים

שנוהגות ככה.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

עלות של ידית איתות יכולה להגיע לכמה מאות שקלים ברכב סטנדרטי.

יש אנשים שמעדיפים לא להשתמש כדי שלא תתבלה ויהיה חייב להחליף אותה.

נשמע מטופש אבל זה קיים.

פורסם

הלוואי שהיה מספיק בשרשור אחד כזה כדי לגרום לכולם לאותת.

קשה לישראלים לספר לכולם לאן הם הולכים לפנות או מתי הם עוברים נתיב.

פורסם

שמתי לב לתופעה ההפוכה של הישראלי המכוער, שבתגובה לאיתות נותן קיק, רק שלא יקרה מצב שביודעין (הרי אוֹתָּתְתָּ) הוא נתן לך להכנס, לפניו, לנתיב שלו.

הבעיה היא שאלה שמאותתים לעתים סבורים בטעות שהאיתות פוטר אותם מהחובה לתת זכות קדימה לרכב שנמצא בנתיב שאליו הם מתכוונים לעבור ושמתקדם לעברם במהירות גבוהה משמעותית ממהירותם שלהם. הם אגואיסטים בדיוק באותה מידה כמו אלה שאינם מאותתים.

והכי גרוע - בזמן האחרון ראיתי גם נשים שנוהגות ככה.

הסבר בבקשה מדוע זה הכי גרוע כשאישה נוהגת ככה. במה זה שונה מגבר?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הלוואי והיו יוצרים איזו גאטסו שהייתה נותנת דו"חות לכל אחד שלא מאותת במעבר נתיב. לא דו"ח רציני, 50 ש"ח לכל מעבר נתיב כזה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
הבעיה היא שאלה שמאותתים לעתים סבורים בטעות שהאיתות פוטר אותם מהחובה לתת זכות קדימה לרכב שנמצא בנתיב שאליו הם מתכוונים לעבור ושמתקדם לעברם במהירות גבוהה משמעותית ממהירותם שלהם. הם אגואיסטים בדיוק באותה מידה כמו אלה שאינם מאותתים.

יש הבדל גדול בין מה שהתכוונתי בהודעתי, לבין מה שאתה רשמת.

אני בטוח שאתה מבין את ההבדל בין השתלבות ומעבר בין נתיבי נסיעה, לבין התפרצות פזיזה ולא אחראית לתוך נתיב נסיעה של רכב מאיץ.

פורסם

זאת הסיבה, ברגע שמפעילים איתות זה סימן לרכב שבנתיב אליו אתה רוצה להשתלב, להאיץ ולהידבק לרכב שלפניו כדי שלך לא יהיה לאן להיכנס.

פורסם

אצלי זה מותבע בסגנון נהיגה מהרגע הראשון על הכביש, תמיד אני מאותת, לרוב בזמן הנכון.

למה לרוב? כי אם אני רוצה לעקוף מישהו ואני מבין שהוא יחסום אותי אם אני אאותת (כי הרי זה לא בכבוד שלו לתת לי לעבור) אז אני מאותת בשלב מאוחר יותר וכו'.

אין מה לעשות.

אגב, נכון שביחס למערב אירופה אנחנו חרא של נהגים. אני עכשיו בסין, הנהגים פה דפוקים לגמריי. לא מאותתים, עוברים באדום, אופנועים עוברים על המדרכות, לא שמעו על זה שיש זמן מסוים להעביר הילוך (היום נסעתי במונית, נהגים מכניסים הילוך חמישי ב30 קמ"ש :shock:) ועוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אגב, נכון שביחס למערב אירופה אנחנו חרא של נהגים. אני עכשיו בסין, הנהגים פה דפוקים לגמריי. לא מאותתים, עוברים באדום, אופנועים עוברים על המדרכות, לא שמעו על זה שיש זמן מסוים להעביר הילוך (היום נסעתי במונית, נהגים מכניסים הילוך חמישי ב30 קמ"ש :shock:) ועוד.

כרגע תיארת אולי 60% מהנהגים שאני נתקל בהם יום-יום, בישראל, לא בסין הרחוקה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...