Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונית השנה 68' - NSU RO80.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישנה RO80 עם מנוע וואנקל בארץ.

מדובר במכונית שיובאה מגרמניה לפני כמה שנים, ולפי מיטב ידיעתי כיום מנועה אינו תקין.

לארץ הגיעה ה RO80 ביבוא סדיר ע"י רכב הדר, יבואני NSU בשעתו, ובכולם הוחלף מנוע הוואנקל המקורי במנוע V4 2.0 של פורד טרנזיט.

בשלב מאוחר יותר, הוחלפו המנועים במנועי בוקסר 1.8 של סובארו, שהתאימו מצויין למכונית.

אני ראיתי בילדות שלי אחת חומה בקריות - תמיד עמדה באותו מקום. ידעתי לזהות אותה כי היה לי (ויש לי) את הדגם של RO80.

לפני מספר שנים ראיתי RO80 צהובה שעברה הסבה למנוע סובארו ויצא לי ליראות אותה מקרוב. ללא ספק מכונית מאוד מרשימה לתקופתה. פעם הראשונה שראיתי אותה היא הייתה בעמדה מספר 1.

אגב, אני מכיר את המכונאי שהגה את הרעיון לשים לRO 80 מנוע של סובארו וכמובן ביצע את הפרוייקט המדהים הזה ובכל העניק חיים חדשים לרכב נדיר ומיוחד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנוע של סוברו הוא הפתרון ההגיוני למי שרוצה להנות מהRO80 שלו בארץ...

למען השלמות צריך להזכיר כאן את הRO80 KKM871 עם 170 ויותר כ''ס. ראה כאן (בגרמנית):

http://www.ro80.nl/Nieuws/GUIDO%20Rapsch/guido_rapsch.htm

01-04-05-Guido-Desktop.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

בשנת 1980 התקינו חברים שלי במוסך אוטו דן בחיפה מנוע סובארו 1800 ב 80 R השינוי יצא בסדר גמור והרכב בגלל יחודיות העיצוב שלו משך את העין.

אבל ההנאה בנהיגה לא התקרבה למה שאודי 75 או 100 נתנו גם בגרסאות החלשות של לדבר על ה 100GL.

שלמה דן גדרון

פורסם

מענין אם אפשר להכניס מנוע סובארו מודרני 2.5. הוא לא הרבה יותר גדול בממדיו לאומת ה1.8.

גם יש אשפרות לשפץ מנוע וונקל עם חלקים של מזדה - יש כאלה שעשו את זה.

כאן יש דיון מענין על זה: http://www.imcdb.org/vehicle_385541-NSU-Ro-80-1972.html

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

העניין ברכב כזה הוא לא רק המנוע, כיוון שאם נרוץ עם הדמיון אין גבול ליח' הכוח

המעניינות שניתן לדחוף פנימה. הבעיה היא במערכות המתלים הבלמים הבולמים

היגוי וכד' וכמובן שהרכב צריך להיות ערוך לתוספת הכוח.

ההחלפות אז היו ניסיון של הבעלים להציל משהו מהשקעתם לטובת רכב משפחתי

אמין ולא ניסיון להפוך את הרכב למפלצת אספלט.

הדגם המעניין כמו שנכתב פה הוא באמת הרכב שיוצר כספורטיבי במקור, ומעניין

מה ההבדלים פרט למנוע בשאר המרכבים.

נק' מעניינת למחשבה למי ששוקל לשפץ אחת כזו ולנסות ולעשות הסבה. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ל RO80 לא היתה גירסה ספורטיבית, ולמעשה לא היו גירסאות כלל, והמכונית נמכרה במפרט כמעט אחיד, למעט צבעים כמובן.

שלדתה היתה ברמה גבוהה, ושילבה נוחות נסיעה מצויינת והתנהגות כביש בטוחה, שנבעה בין היתר מבסיס הגלגלים העצום וחלוקת משקל מצויינת.

מנוע הסובארו 2.0 שהותקן בלגאסי, מספק אותם 115 כ"ס כמו במקור, כך שהביצועים אמורים להיות די דומים, בתוספת מומנט משופר.

הפגיעה בביצועים נגרמה בעיקר בשל התיבה החצי אוטומטית שכלל ממיר מומנט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תענוג של סקירה, חן!

תודה רבה!!!

רק לא הבנתי משהו... לגבי הקטע הזה:

תכנון המכונית החדשה דרש מ-NSU משאבים כספיים עצומים, בייחוד לאור העובדה שמרבית מכלולי המכונית פותחו במיוחד עבורה. ל-NSU היו תקציבים קטנים אבל תיאבון גדול ושאיפות גדולות לא פחות ולכן החליטו על פיתוח מכונית נוספת, שתפנה לפלח שוק נמוך יותר. כך תכננה NSU לאגף את השוק משני קצותיו - מכונית סלון גדולה מחד, ומכונית משפחתית מאידך. המכונית החדשה נקראה RO80, הוצגה לראשונה בתערוכת פרנקפורט 1967 והיממה את קהל המבקרים בעיצובה החדשני והמתקדם. העיצוב החדשני, בצירוף מכאניקה מתקדמת, העניקו למכונית החדשה את תואר מכונית השנה 1968.

ה RO80 היא המשפחתית או הסלון? אם היא הסלון - אז מי היא הנוספת? פותחה בסופו של דבר?

פורסם

המכונית הנוספת היתה ה K70, שיוצרה לבסוף ע"י פולקסווגן.

כשקרסה NSU ה K70 היתה למעשה מוכנה לייצור, ולמרות שפולקסווגן לא ממש נזקקו לה, הם ייצרו אותה במפעל המסחריות שלהם בהנובר.

פורסם
המכונית הנוספת היתה ה K70, שיוצרה לבסוף ע"י פולקסווגן.

כשקרסה NSU ה K70 היתה למעשה מוכנה לייצור, ולמרות שפולקסווגן לא ממש נזקקו לה, הם ייצרו אותה במפעל המסחריות שלהם בהנובר.

הם דווקא כן נזקקו לה, ה K70 היתה קרור מים, הנעה קדמית מנוע קידמי ראשונה של פולקסוואגן !!

הם גם לקחו משולחן השרטוט מכונית סופר מיני 3 דלתות, שתוכננה להיות המחליפה של ה 1000,

אודי הוציאו אותה בתחילה, והיא נודעה כ... אודי 50.

ראו פולקסוואגן כי טוב, לקחו מאודי את האוטו, וכך נולדה הפולו.

NSU Club Israel

פורסם

כשקרסה NSU ב 69' ה K70 היתה למעשה מוכנה לייצור, ומאחר והמפעלים בוולפסבורג, אינגולשטט ונוקרסלאום היו "תפוסים" הועבר ייצורה להנובר, סמוך למפעל המיסחריות של פולקסווגן.

באותה עת, אודי היו בשלבי פיתוח מתקדמים של מכונית חדשה - האודי 80, שיועדה להיות בין היתר הפולקסווגן "האמיתית" הראשונה בעלת הנעה קדמית, הלא היא הפאסאט.

באותה העת פולקסווגן המשיכה לשכלל את תפיסתה של החיפושית, והציגה ב 72' את ה 412, שהיתה אמורה להיות החיפושית המוחלטת.

רק ב 74', נפטרו ב VAG מכל המוזרויות כמו ה K70 וה 75 ו 90 של אודי, והתרכזו בגולף החדשה.

ה K70 לא תרמה מאום למכוניות אחרות של פולקסווגן או אודי, למעט מערכת ה "אנטי פאנצ'ר" שנועדה לשמור על המכונית במקרה של פיצוץ צמיג, על מנת שתמשיך לנוע ישר.

מערכת זו הוצגה לראשונה באודי 80 של 73'.

פורסם

ה K70 לא תרמה מאום למכוניות אחרות של פולקסווגן או אודי, למעט מערכת ה "אנטי פאנצ'ר" שנועדה לשמור על המכונית במקרה של פיצוץ צמיג, על מנת שתמשיך לנוע ישר.

מערכת זו הוצגה לראשונה באודי 80 של 73'.

האם מערכת זאת כבר היתה קיימת ב- K70? אני זוכר אותה, אכן, כשהוצגה ב"רעש גדול" עם הופעת ה- Audi 80.

מערכת זאת (למעשה רעיון חדשני בגיאומטרית הסרן הקדמי) לא איפשרה בלימה ישרה רק במקרה של פנצ'ר, אלא גם בכל בלימה שאינה סימטרית. גיאומטריה זאת איפשרה את הצגתה לראשונה של מערכת בלמים כפולה מוצלבת, שהיום היא סטנדרטית ומחוייבת בכל מכונית (להבדיל ממערכת כפולה קדמית/אחורית שהיתה קיימת - אם בכלל- עד אז).

ואגב - "קוד הסימון" של NSU: ה- K70 מונעת ע"י מנוע בוכנה (Kolben) , הספק 70 קילוואט (כ- 93 כ"ס)

ה- Ro80 - מנוע רוטורי (Rotary), הספק 80 קילוואט (ליתר דיוק - 84 ק"ו = 115 כ"ס)

עודד

פורסם
פולקסווגן לא ממש נזקקו לה, הם ייצרו אותה במפעל המסחריות שלהם בהנובר.

הם דווקא כן נזקקו לה

הכוונה היא שביטול הפרוייקט היה עולה הרבה יותר מייצור המכונית, אז הוחלט לייצרה

נולדה בחטא ומתה בטרם עת

חן, לך הייתה RO80 אם אני זוכר נכון?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

חן, לך הייתה RO80 אם אני זוכר נכון?

נכון, בשותפות עם חבר.

מאחר והמכונית היתה רחוקה ממני פיזית, ובאותה תקופה הכסף היה רחוק ממני באותה מידה, מכרתי את חלקי בשותפות, והמרתי אותו בטיטולים ומטרנה..:-P

• תוכן חדש...