Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניין לדעת האם רכישת רכב דיזל הינה חסכונית יותר מבחינת תשלומים.

הרכב עצמו יותר זול, עלות ק"מ לליטר זולה יותר.

השאלה היא אם אני נוסע מעט מאוד בשנה (פחות מ-5K), האם זה יוצא יותר זול או יותר יקר.

תודה לעוזרים

פורסם

הבעיה שהמיסוי על דיזל מייקר את הרכב ובמקרה של הנסועה שלך הוא לא מצדיק דיזל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דיזל חסכוני יותר גם אם אתה נוסע 5ק"מ בשנה.

השאלה היא מהו ההפרש בין הדיזל לבנזין ועד כמה ההפרש הזה משמעותי עבורך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אין שום רכב דיזל יותר זול מרכב בנזין, אלא אם מדובר ברכב ישן וטחון שהוא זול יותר כי הוא ישן וטחון, לא כי הוא דיזל.

בכל מקרה - רכבי הדיזל הזולים עברו כבר מזמן את רף 200-250-300 אלף ק"מ, במקרה הטוב - ואתה קונה בעיקר שאריות ואת המיץ של הזבל. את הכסף שתחסוך על דלק, תוציא במוסכים ואולי עוד קצת.

פורסם
אין שום רכב דיזל יותר זול מרכב בנזין, אלא אם מדובר ברכב ישן וטחון שהוא זול יותר כי הוא ישן וטחון, לא כי הוא דיזל.

בכל מקרה - רכבי הדיזל הזולים עברו כבר מזמן את רף 200-250-300 אלף ק"מ, במקרה הטוב - ואתה קונה בעיקר שאריות ואת המיץ של הזבל. את הכסף שתחסוך על דלק, תוציא במוסכים ואולי עוד קצת.

הבן אדם לא רשם שום דבר על רכב משומש,

פלואנס דיזל או C3 דיזל עולה כמו יונדאי I35

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

בנתיים כן,אבל מה 1.8 כניראה שבעקבות המיסוי הירוק הדיזל יהיה יותר יקר וחבל..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפות"ש, כדאי לך לערוך טבלת אקסל בסיסית עם השוואת עלויות אחזקה של שני הסוגים.

תכניס לשם ק"מ לליטר, מחיר לליטר, אגרה שאתה יכול למצוא באתר משרד התחבורה, עלויות טיפולים, ביטוח.

ועל זה תוסיף את הדברים שהם מיוחדים לך, כמו נסועה שנתית, למשל.

קח בחשבון את סוג הנסועה - עירוני / בינ"ע, רציף או שאתה מרבה לכבות את המנוע כמה פעמים בנסיעה אחת (למשל רכב שמשמש לנסיעות ארוכות או אחד שמשמש בעיקר לקניות ולהסעת ילדים). כמו כן אני לא חושב שהדיזלים שקטים כמו הבנזין עדיין ולא מאיתים כמוהם (מלבד מרצדס וBMW אולי), אז קח את זה בחשבון גם.

לא מסובך, ומאד יעזור לך לקבל את ההחלטה הנכונה.

si vis pacem, para bellum

פורסם

אל תנסה להוכיח לו כלום - הוא דוחף את השטויות שלו נגד דיזל בכל הזדמנות שרק יש.

העיקר שהוא בעצמו מעדיף פונטו ישנות...

כל קשר בין המשפטים השטותיים שלו למציאות הינם מקרים בהחלט.

פורסם

הוא רשם שרכבי דיזל יותר זולים מבנזין. הדרך היחידה שבה רכב דיזל יהיה יותר זול מבנזין, הוא אם הוא משומש מאוד.

הסיפתח של רכב דיזל הוא עשרות אלפי שקלים יותר במחיר כחדש.

פורסם
הוא רשם שרכבי דיזל יותר זולים מבנזין. הדרך היחידה שבה רכב דיזל יהיה יותר זול מבנזין, הוא אם הוא משומש מאוד.

הסיפתח של רכב דיזל הוא עשרות אלפי שקלים יותר במחיר כחדש.

ואין אופציה לרכב שהוא לא חדש מיבואן או בן 13-14?

משהו כמו ה...אמצע? )2006-11(

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ברור שיש. אבל זה לא יהיה זול יותר מבנזין ברמה משמעותית מבחינת מחיר קניה, אם בכלל.

כשאתה קונה מראש רכב יקר יותר, נגיד אפילו ב-10K בלבד, אתה עדיין פותח פער שצריך לסגור אותו, לפני שחסכת שקל.

זה משתלם אם אתה נוסע כמות מסויימת של ק"מ - בהנחה ואתה מסתכל רק על הצד הכלכלי.

פורסם

אין סיבה ממשית שרכב דיזל מקביל וחסר שוק יעלה יותר מבנזין עבור אותו שנתון כשמדובר ברכבים בני 4-6

ייתכן שבעל רכב דיזל בן שנה שנתיים ירצה לגלגל את העלות הגבוהה יותר ששילם אל מול הבנזין אל הקונה הבא.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...