Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רישיון שנתיים וקצת.

 

בזמן האחרון יוצא שפעמיים בשבוע עושים לי בדיקת נשיפון\ינשוף (שוטר עוצר אותי\עומד בשוליים ומסמן לי).

(נראלי זה נקרא נשיפון, מכשיר דיגיטלי כזה שאני נושף במשך שניה והוא רושם "עובר")

 

אני צריך קצת טיפים בשביל הבדיקה, מה לומר מה לא לומר.

 

אני לא מרבה לשתות למרות גילי הצעיר, אני הנהג של החבר'ה, לא מפריע לי לא לשתות, וגם אני מרגיש יותר אחראי מהם וגם הניסיון שלי גדול בהרבה משל החברים שלי (כל יום אני על ההגה, כל סופש מחוץ לעיר, בממוצע).

 

 

בפעמים האחרונות שעצרו אותי לבדיקת נשיפה התנהגתי ככה:

הייתי רגוע, אני תמיד הייתי בסדר, אין לי מה להלחץ.

פעם אחת השוטר שאל אותי מה שתיתי, אז התבדחתי ואמרתי לו ליטר קולה. (שעמום של 4 בבוקר).

ותמיד ציינתי שלפני כמה דקות עישנתי סיגריה (גם אם לא באמת עישנתי, קראתי פעם שרצוי לומר למען הפרוטוקול, כי סיגריה יכולה גם להשפיע על התוצאה).

פורסם

השטות עם הסיגריה זה כמו השטות ששוטר בלי כובע גורם לביטול הדוח.

בגדול השוטר מתרשם ממך ואם נודף או לא נודף ממך ריח אלכוהול,אם תראה חו חשוד הוא יבדוק אותך גם אם תאמר ששתית רק מים מינרלים.

בין בדיקת נשיפון לבדיקת ינשוף צריך מרווח של מינימום רבע שעה,בהם החשוד לא שותה,מעשן,מקיא,וכו וכו..

סע בזהירות.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

כן אבל כמו שאתם יודעים תמיד יש את הסיכוי של ה1% שהמכשיר יכתוב שאני נכשלתי (ובאותו זמן לא שתיתי).

אני שומע פה ושם שמדברים וזה שהנשיפון וגם הינשוף לא מדוייקים, יש כאלה שזה הכשיל אותם בלי סיבה.

בגלל זה החשש שלי.

 

תאכלס כל העניין הזה של המכשירים לדעתי מיותר, לדעתי הכי טוב זה לבדוק אם הבנאדם מדבר לעניין,הולך יציב,אין ריח של אלכוהול.

כמה פעמים קורה שבנאדם ששתה אבל הוא צלול כמעט לגמריי (ואפילו יותר צלול מבנאדם שבקושי ישן בלילה ועולה להגה), בבדיקה עם המכשיר הוא ישרוף אותו מרוב האלכוהול, אבל בבדיקה של נהיגה ויציבות הוא יראה בסדר.

פורסם

מטרת הנשיפון היא לתת לשוטר הבודק אינדיקציה ראשונית האם יש חשד שהנהג תחת השפעת אלכוהול (ואז עוברים לבדיקת ינשוף).

לנשיפון אין שום תוקף משפטי - והמשמעות היא שאינך חייב להסכים לבדיקה באמצעותו.

אך אם תסרב לבדיקה באמצעות נשיפון, השוטר יחשוד שיש לך מה להסתיר, ולכן יעכב אותך לצורך בדיקה בינשוף.

 

לינשוף יש תוקף משפטי מחייב - והמשעות היא שאתה חייב להסכים לבדיקה באמצעותו.

במידה ותסרב לבדיקת ינשוף, תיראה כאדם שיש לו מה להסתיר, ולכן תיחשב חוקית כנוהג תחת השפעת אלכוהול. במקרה כזה, נטל ההוכחה עובר אליך - עכשיו אתה תצטרך להוכיח שלא היית תחת השפעת אלכוהול בזמן הבדיקה.

הכשלה של בדיקת ינשוף (למשל מתן דגימת אויר בנפח לא מספק) - תטופל כמו סירוב.

 

כן אבל כמו שאתם יודעים תמיד יש את הסיכוי של ה1% שהמכשיר יכתוב שאני נכשלתי

(ובאותו זמן לא שתיתי).

אני שומע פה ושם שמדברים וזה שהנשיפון וגם הינשוף לא

מדוייקים, יש כאלה שזה הכשיל אותם בלי סיבה

תמיד יש אלה שיבכו אכלו לי / שתו לי ולא יקחו אחריות. אז הם תמיד יבכו שמכשיר זה או אחר לא תקין או הכשיל אותם בלי סיבה (בינתיים הם הספיקו "לשכוח" שלפני כן, הם הורידו כמה ליטרים של בירה / שוטים של וודקה / כל משקה אלכוהולי אחר).

 

הינשוף בודק נוכחות של חומרים מסויימים בדגימת אויר. חומרים אלו הם תוצרי לואי של פירוק אלכוהול ואינם נמצאים בגוף באופן טבעי. כפי שהבנתי, ישנן תרופות מסויימות שבעת לקיחתן, הן גורמות לפליטת החומרים אשר הינשוף מחפש (False Negative).

לכן, אם אתה נוטל תרופות כלשהן, תציין זאת באוזני השוטר לפני הבדיקה (רצוי עם פירוט...). כך שאם בטעות תצא כאילו אתה שיכור - יהיה לך קייס לטעון לחפותך (לפני הבדיקה, השוטר מבצע לך "תיחקור" ובין השאר שואל האם אתה לוקח תרופות).

פורסם

טפוטפוטפו לא נוגע בכדורים ותרופות גם עם 40 מעלות חום. (תרופות סבתא תופס הכי טוב ובלי כימיקלים).

 

הבנתי אותך.

 

רגע, אם חס וחלילה המכשיר כותב נכשל, וגם הינשוף מראה שיש לי בדם אלכוהול, אבל מנגד אני לא שתיתי אלכוהול כמה ימים טובים, אם אני הולך למיון, ישנה אפשרות לבצע בדיקת דם? (המחיר לא משנה לי במקרים כאלה).

אני יודע שאין כמעט סיכויים שזה יקרה, פשוט אני לא רוצה לצאת זה ששילם על פארש.

פורסם

הינשוף בודק נוכחות של חומרים מסויימים בדגימת אויר. חומרים אלו הם תוצרי לואי של פירוק אלכוהול ואינם נמצאים בגוף באופן טבעי. כפי שהבנתי, ישנן תרופות מסויימות שבעת לקיחתן, הן גורמות לפליטת החומרים אשר הינשוף מחפש (False Negative).

 

מה שתארת הוא דווקא "False Positive" (ובעברית "חיובי כזוב") - תוצאה חיובית כאשר לא שתית. מצצב ההפוך - בדיקה תקינה לאחר ששתית הוא השלילי הכזוב, או False Negative.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
מה שתארת הוא דווקא "False Positive" (ובעברית "חיובי כזוב") - תוצאה חיובית כאשר לא שתית. מצצב ההפוך - בדיקה תקינה לאחר ששתית הוא השלילי הכזוב, או False Negative.

אופססס...צודק ! טעיתי.

×
×
  • תוכן חדש...