Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מד חום מנוע על החצי במדוייק (איזור ה90 מעלות), תקין שיוצא משם עשן/אדים?

אם זה לא תקין, מה יכולה להיות הבעיה?

מדובר בפיאט פונטו ספייס 1.3 ELX 2001. עברה טיפול וטיימינג לפני 6000 ק"מ

תודה :)

HU - Premier RU525MP. Comp - Morel tempo 6''

rear - 3-way JBL GTO937 6X9. Sub - Cadence ZXW 12''. Amp - JBL CS60.4

| Fiat Punto spice 16V ELX1.3 manual 2001 |

פורסם

שלום רב !

קרב את ראשך , לעבר מחבת ,שבו שמן לטיגון ציפס.

המתן עד לכשהשמן יגיע ל80 מעלות, ותאר לי מה אתה רואה?!

באם השמן מתחיל לעלות עשן ואדים, סימן שהגז פתוח.

במידה ותקרב ראשך לעבר פתח מלוי שמן במנוע, ותגלה במנוע חם ,שאין אדים ועשן מפתח מלוי שמן, סימן שהמנוע כבוי !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אדים זה אדים, עשן זה עשן.

אם יוצא עשן לבן מסריח שממש רואים אותו - זה מעיד על מנוע בלוי ובמצב כללי לא טוב.

פורסם

עכשיו אספר לכם את הסיפור למה אני שואל את השאלה הזו.

אני מוכר את הרכב שלי, ואחד שבדק אותו לקח לאיזה מוסכניק שיבדוק לו, חבר שלו משהו בדק לו בחינם כי הוא מטפל אצלו תמיד.

המוסכניק פתח את הפתח למילוי שמן מנוע כשהמנוע מונע ויצא עשן/אדים והכריז בביטחון רב ש"המנוע מעשן" וצריך טיפול שיפוץ למנוע שעולה קרוב ל3 אלף ש"ח.

אמרתי לו שהוא מטומטם וכל שמן בטמפרטורה של 90 מעלות או יותר יהפוך לאדים ואם המנוע שלי היה "מעשן" (בבוז) אז הוא הייתי צריך למלא שמן כל כמה ימים או שבועות ואני לא ממלא בכלל והמפלס במצב מעולה וכמו שהוא יכול לראות, השמן שחור ומלוכלך בדיוק כמו שהוא אמור להיות אחרי 6000 ק"מ ללא החלפה או מילוי מיצידי. כמובן שהוא המוסכניק והוא הקובע והוא שהרס לי מכירה של האוטו כי הוא רוצה לקבל 3 אלף ש"ח על כלום...

צביקה תודה אישרת את עמדתי, לרגע תהיתי, אולי אני הבור בכל הסיפור

אם יש פה עוד אנשים שרוצים להעשיר את הידע של כולנו בנושא אדים או עשן כשפותחים את הפתח למילוי שמן - מוזמנים!

פורסם
אדים זה אדים, עשן זה עשן.

אם יוצא עשן לבן מסריח שממש רואים אותו - זה מעיד על מנוע בלוי ובמצב כללי לא טוב.

יצא קצת אדים בלי ריח שיכולתי לשים לב אליו אפילו

פורסם

שמן מנוע בטמפרטורה 90 מעלות לא הופך לאדים. בשום מצב עבודה תקין שמן מנוע לא הופך לאדים.

אפשר לראות תנועת אוויר חם מעל פתח מילוי השמן וגם טיפות של שמן (אם המנוע פועל). משהו אחר לא אמור לצאת משם.

מכונאי שבדק את הרכב מייצג אינטרסים של הלקוח שלו שהזמין את הבדיקה, ולא את האינטרסים שלך. לא הייתי ממהר לזלזל באבחנה שלו.

פורסם
שמן מנוע בטמפרטורה 90 מעלות לא הופך לאדים. גם לא בטמפרטורה גבוהה יותר.

מכונאי שבדק את הרכב מייצג אינטרסים של הלקוח שלו שהזמין את הבדיקה, ולא את האינטרסים שלך. לא הייתי ממהר לזלזל באבחנה שלו.

אולי אתה צריך לדעת כנוזלים יכולים להפוך לגז הרבה לפני הנקודת רתיחה שלהם. חמם מים ל50 מעלות ותראה אדים למרות שטמפרטורת הרתיחה עומדת על 100 מעלות. כך השמן, בזמן שטמפרטורת הרתיחה שלו עומדת על 180 מעלות בערך (תלוי בסוג השמן), כבר יעלו ממנו אדים ב80-90 מעלות. נסה והיווכח, למה לדון על כך

פורסם

נתחיל בכך שטמפ' עבודה של השמן היא לא 90 מעלות אלא סביב 120-140.

שנית, אכן יש מעט אדי שמן, לא משהו שאמורים לראות יוצא מפתח המילוי בכמות מורגשת.

בהודעה ראשונה בכלל דיברת על עשן.

פורסם
עכשיו אספר לכם את הסיפור למה אני שואל את השאלה הזו.

אני מוכר את הרכב שלי, ואחד שבדק אותו לקח לאיזה מוסכניק שיבדוק לו, חבר שלו משהו בדק לו בחינם כי הוא מטפל אצלו תמיד.

המוסכניק פתח את הפתח למילוי שמן מנוע כשהמנוע מונע ויצא עשן/אדים והכריז בביטחון רב ש"המנוע מעשן" וצריך טיפול שיפוץ למנוע שעולה קרוב ל3 אלף ש"ח.

תקליט שבור, ששמעתי במו אוזני, מלקוחות רבים, ומאנשים שונים, שהתעסקו עם קונים, שהיו סוחרי רכב, שהתחזו לקונים פרטים, וכל מטרתם, להוריד את מחיר הרכב למחיר שחיטה, תוך כדי הפחדת הלקוח/ה התמים/מה, ובכך לגזור קופון על הקניה, על חשבון הלקוח התמים !

אמרתי לו שהוא מטומטם וכל שמן בטמפרטורה של 90 מעלות או יותר יהפוך לאדים ואם המנוע שלי היה "מעשן" (בבוז) אז הוא הייתי צריך למלא שמן כל כמה ימים או שבועות ואני לא ממלא בכלל והמפלס במצב מעולה וכמו שהוא יכול לראות, השמן שחור ומלוכלך בדיוק כמו שהוא אמור להיות אחרי 6000 ק"מ ללא החלפה או מילוי מיצידי. כמובן שהוא המוסכניק והוא הקובע והוא שהרס לי מכירה של האוטו כי הוא רוצה לקבל 3 אלף ש"ח על כלום...

צביקה תודה אישרת את עמדתי, לרגע תהיתי, אולי אני הבור בכל הסיפור

אם יש פה עוד אנשים שרוצים להעשיר את הידע של כולנו בנושא אדים או עשן כשפותחים את הפתח למילוי שמן - מוזמנים!

ראה תגובתי המודגשת בכחול, כתגובה למה שהדגשתי באדום.

חפש לך קונה אחר!

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...