Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז הסיפור הוא כזה, בזמנו חבר רכש ג'אנטים שנראו לו טוב בעין והיו קלים. הבעיה היחידה איתם היתה שלא כל כך אהבנו את הצבע וכל הזמן אמרנו שמקסימום נצבע.

כמו שאתם יכולים להבין "מקסימום" הגיע :lol: .

אני אתן פרוט של חומרים ועבודה, במידה ויהיו למישהו שאלות אשמח לענות.

אז ככה, המצרכים:

1. צבע יסוד (לנו הספיקו שני מיכלים לארבע ג'אנטים)

2. צבע רצוי (במקרה שלנו לבן, 3 מיכלים כדי שלא נתקע)

3. נייר מים.

4. חומרי ניקוי ומקור מים זמין.

5. נייר דבק.

6.בירות.

וכנראה עוד כמה דברים ששכחתי אבל עם קצת היגיון בריא אפשר להשלים אותם.

לנו היתה האפשרות לפרק את כל ארבעת הגלגלים במקביל ולהשאיר את האוטו על בוקים. לכן לאחר הפירוק עברנו לשטוף את הג'אנטים עם סבון כלים, מברשות וסקוטש. ניקוי ראשוני שכזה משני הצדדים.

לאחר מכן פרקנו את משקולות האיזון מהג'אנטים והתחלנו את השלב המיגע הכולל שיוף ושפשוף. נאמר לנו שלא צריך להוריד את הצבע הישן אלא רק לחספס אותו עם נייר המים וכך עשינו. לאחר סיום השיוף שוב שוטפים בצורה יסודית ושמים את הג'אנטים להתייבש.

אחרי שהג'אנטים התייבשו מגיע שלב "העיטוף", מייגע כמעט כמו שלב "השפשוף" :wink:. הלך לנו די הרבה נייר דבק על זה אז מי שמתכוון לבצע ממליץ לו שיקנה מראש חבילה כדי שיהיה לו ספייר.

וסוף סוף מגיעים לשלב הצביעה!

הצבעים בהם השתמשנו נקנו מ"טופ-קולור" אשר גם הסבירו כיצד לבצע,זמני ייבוש והעריכו בצורה טובה את כמות החומר הדרושה לנו.

יישמנו שתי שכבות של צבע יסוד מכל צד של הג'אנט. חשוב לעבוד במרחק של 15-20 ס"מ ולרסס באופן אחיד. הכיסוי של צבע היסוד מעולה וזמני היבוש הם כ20 דקות בין שכבה לשכבה בצל. לנו הספיקו שני מיכלים של צבע יסוד לארבעת הג'אנטים.

עוברים לצבע עצמו. גם הוא נרכש מטופ-קולור, גם כאן מדובר על 15-20 דקות ייבוש בין שכבה לשכבה. מבחינת צבע פחדנו שיגמר ולא יספיק לנו (בכל זאת לא צבעים מומחים שיודעים לנצל כל טיפה) ולכן נרכשו 3 מיכלים של צבע לבן מבריק. יישמנו שלוש שכבות בחזית כל ג'אנט ושתי שכבות בחלק האחורי ועדיין נשאר חצי מיכל בערך.

לאחר ייבוש הצבע הגענו לדובדבן שבקצפת - מדבקות אלפא רומאו אדומות שהוזמנו מבעוד מועד ונתנו לג'אנטים את הטאץ' הסופי מבחינתנו.

העבודה לקחה 6-7 שעות בערך (כמובן שעצרנו לאכול,לשתות קפה, לשתות בירה וכו').

בתמונות ניתן לראות את הג'אנטים במצבם ההתחלתי, תוך כדי התהליך, בסיומו ומורכבים על הרכב (איכות של פלאפון, מצטער).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המשך תמונות מהתהליך

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

ולסיום

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

פורסם

שאפו על העניין, שאלה קטנה, לא כדי להוסיף עוד שכבה או שתיים של לקה על הקיים כולל המדבקה בכדי לשמר את הצבע?

פורסם

תוצאה מדהימה!! ממש מתאים לרכב...

תתחדש.

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם

יצא מצוין ונראה מקצועי ביותר ניראה קטלני ניראלי ישב יפה על הסונטה הירוקה שלי

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

לשאלה לגבי הלקה, בהתחלה התכנון באמת היה לעשות גם שכבת לקה. בטופ קולור אמרו לנו שהצבע כבר מכיל לקה ואין צורך לעשות שכבה מעל.

עוד נקודה, חשבנו שאם הונטיל גם יהיה לבן זה יהיה יפה. בדיעבד אנחנו חושבים שעדיף שישאר שחור אבל זאת לא באמת בעיה. יבוצע שהחלפת הצמיגים הבאה.

ותודה על המחמאות כמובן!

פורסם

יצא פצצה!

יצא מצוין ונראה מקצועי ביותר ניראה קטלני ניראלי ישב יפה על הסונטה הירוקה שלי

תשמור על מקוריות הרכב 8)

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...