Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרהורים לגבי מכירת הרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תעזבו אותכם מפוליטיקה, זה התקציב שלו, הוא בוחר להשקיע ברכב, אחר בוחר להשקיע בבחורה, האחר בוחר במשפחה או בדירה.

המצב הוא כזה - היתי דלוק על האודי 1, אבל אתה לא הראשון שמתלונן עליה, עם כמה שהיא יפה, היא לא מרגשת, וזה כבר מתחיל לעורר עניין וחשד. מפני שאתה לא הראשון! אני גם מניח לא האחרון.

במקומך היתי הולך על ג'יטי 86 משומשת, וגומר את הסיפור. אם כבר, אז כבר. להשקיע 160 180 זה המון! אולי במקום למכור ולקנות כל שנה רכב, ולאבד עשרות אלפי שקלים בשנה, עדיף קצת לחסוך ולקנות רכב ספורט על אמת - סובארו בי אר אז - חלום אמיתי. אם היה לי את הכסף באמת שהיתי משקיע בה ולא באיזה משאית/ג'יפ.

פורסם
המגאן RS היא פשוט בלתי נסבלת בתור רכב יומיומי. קלאץ' קצר מדי, ואת היכולות של המתלים ניתן לגלות רק במסלול, להערכתי. אם היינו חיים באירופה - הייתי מוכן לבצע את ההקרבה, בתמורה לימי מסלול בכל סופ"ש או שניים. לגבי הקליאו - לא חשבתי עליה, ולמעשה אני לא כ"כ מכיר אותה. אני יודע שיש לה התנהגות פנומנאלית, אבל לא הרבה מעבר לכך. איך היא ליומיום? בעקרון, יש לי סוג של בעיה אורטופדית ברגל שמאל שלא ממש מאפשרת לי להשתמש בקלאץ' סופר קשה, או סופר קצר בנוחות.

רעיון שעלה בראשי - במקום לשרוף כסף סתם, האם מכירת הרכב שלי, בתמורה לקניית רכב ספורטיבי באזור ה 100,000 + - תהיה רעיון סביר והגיוני? כך גם ישאר לי עודף ליישור קו, במידה ויהיה צורך. ההגיון שמאחורי זה הוא שהרכב שלי ימשיך לאבד ערך בקצב מסחרר היות והוא בסה"כ בן שנה, ורכב שכבר נמצא על הכביש 3-4 שנים ייאבד הרבה פחות מהערך שלו. כך שתיאורטית.. אני בכלל ארוויח, בתנאי שאחזיק את הרכב תקופה מספיק ארוכה? או שמא פספסתי משהו.

אני לא מסכים עם מה שאתה אומר לגביי המגאן. הכיול הוא לא עד כדי כך נוקשה, הלאון שלי יותר נוקשה. הקלאץ' יותר קצר מאשר בואגיות אבל רחוק מלהיות נוקשה או בלתי נסבל.

פורסם

^

דווקא עם המתלים אני מסתדר, הקלאץ' הוא החלק הבעייתי בשבילי, במיוחד עם הרגל שלי (שהשרירים שלה חלשים מהותית מהשרירים בימנית, בגלל הבעיה האורטופדית..). במישור היה לי קשה לזנק, שלא לדבר על עלייה. נכבה לי איזה 3 פעמים, וכמעט נכבה עוד פעמיים, בנסיעה עירונית של 10-15 דק'. בשלב הזה הבנתי שכנראה היא hardcore מדי בשבילי... יכול להיות שזה עניין של הרגל, לא יודע.

בנוגע למתלים, התכוונתי לכך שקשה לי להאמין שתצליח באמת לנצל את מיטב היכולת שלהם בכבישים שלנו. משמע, בנסיעה מדי סופ"ש בכבישים מפותלים, לא תפצה על אי הנעימות בפקקים בהם אתה עומד בדרך אל העבודה, ובהתנהלות הכללית עם הרכב (למשל, העובדה שאתה לא רואה איפה החלק הקדמי של הרכב מסתיים, וכך אתה עלול לפגוע בו הרבה עד שתלמד את הרכב), אבל זו דעה אישית. שוב, אולי אני טועה, פשוט לא נהגתי עליה מספיק בכדי לגבש עמדה מוצקה.

.Your average Notepad

פורסם

למה למשל לא להחזיק 2 רכבים, אחד ליום יום נוח מרווח ואוטומטי שייקנה בשיקול דעת קר ועוד אחד שיקרא לך מהחניה כהגדרתך? זו יכולה להיות 205 GTI אם תמצא, אונו טורבו כנ״ל או כל משהו שיעלה בדמיונך ב5-10 אש״ח בלי צורך בהשקעה והתלבטות אינסופית. נמאס לך אחרי חצי שנה - תזרוק או תתן למישהו ותקנה אחר.

פורסם

לא מצליח להבין מה זה ריגוש מבחינתך :shock:

רוצה להרגיש מכה בצוואר בכל פעם שאתה לוחץ על הגז?

תמכור את הרכב, קנה משהו ב 5K ותשלם לחבר שיישב לידך וייתן לך מכה בעורף כל פעם שאתה מנסה להאיץ :lol:

ועכשיו ברצינות, רוצה מכונת נהיגה? קליאו/מגאן RS, פיאסטה/פורד ST, מיני קופר , A250 AMG ומעלה, אבראט 500,

אישית לא מתקרב לסוכנויות VAG - כל פעם שאני נכנס לסוכנות אני מצליח "לטעום" את הזחיחות :x

רוצה לחיות על הצד? MX5

יותר? טויובארו

יותר? Z370/BMW 1M או 135M

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

פתיחת העיניים שאנשים עושים פה על התקציב מעוררת חלחלה ואולי גם קצת בכי.

סחבק או אבא שלו או סבתא רבתא שלו עבדו בשביל הכסף ועכשיו קוצרים את הפירות. לא רק שיבושם להם אלא כל הכבוד. אני בטוח שדפדפת לא עשק אף אחד מאיתנו ולא גנב כספי ציבור כדי לרכוש את האאודי אז די לבלבל במוח.

לעניין השרשור. אני חושב שבתקציב כמו שלך תוכל פשוט להסתובב בין הסוכנויות, לבדוק רכבים ולהחליט במקום.

תחשוב על כיוונים מעניינים כמו אלפות, סיאט מאובזרת וכו וכו. אגב לא מחייב עלות גבוהה עבור רכב שיתן לך מה שאתה מחפש.

אני את מה שחיפשתי קיבלתי במחיר ממש נמוך יחסית לתקציב שהיה לי. פשוט גיליתי שהמיינסטרים לא בשבילי וחיפשתי בכל מיני פינות

עריכה: אני לא יודע עד כמה טוב מצבך הכלכלי אבל אתה נשמע כמו מישהו שמחפש רכב מרגש. לך עם הלב ואל תתעסק בירידות ערך. גם אני בתקציב הנמוך שלי לא יודע אם ובכמה אמכור את הרכבים שאקנה. אבל כרגע אני קונה עבור עצמי ולא כדי למכור. אני מעדיף להנות עכשיו ולהתבאס אחרכך. ירידת ערך שם בשביל קורולות וגולף. אגב, לכל רכב כמעט בכל מחיר תמצא קונה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא נכנס לנושא הכלכלי וגם לא הפוליטי אבל:

כל רכב שהועלה פה ( והועלו פה אופציות מאוד יפות ומעניינות ) נפסלות מיידית ע"י פותח השרשור, זה מגוחך, עוד חודש אחרי שתקנה רכב "מרגש" תתחיל להתלונן שהוא שותה דלק ושהאודי היתה חסכונית, תקנה רכב צרפתי "מרגש" אחרי חודש תתחיל להתלונן שהירידת ערך מוגזמת ושהמוסך יקר מדי וכו'.

אני חושב שאתה צריך להחליט לבד וזהו.

זה מה שהמדינה שלנו יודעת להציע בתחום הרכב ועם זה אתה נאלץ לחיות.

כמובן אם הינו כמו אנגליה אז היתי מציע לך לקנות אריאל אטום ואז היתי רוצה לראות אותך לא מתרגש (זה כבר לדיון אחר)

בהצלחה.

פורסם

אם אבא שלך לא יבהיר לך שיש לך תקציב מוגבל לתקופה מסויימת, לא תהיה מרוצה משום מכונית שתקנה.

יש סיכוי שאתה פשוט לא מעריך את מה שיש לך.

תמיד יהיו מכוניות טובות יותר ממה שיש לך. כל עוד הן פוטנציאליות עבורך, לא תהיה שלם עם מה שיש לך.

אם התחלת פה עם פנדה ופתאום מסתבר שגם GT86 רלוונטית או GTI, איך תהיה מרוצה מ A1?

החיים בתוך גבולות ברורים, מסתברים ברוב הפעמים כמאושרים יותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין לך מה לבנות על הדור הבא של ה-MX5, עוד אין אפילו רכב קונספט, יקח שנים עד שיגיע לארץ (אם בכלל!).

הדור הנוכחי של ה-MX-5 הוא כל מה שאתה מבקש (שמירת ערך, אחזקה נמוכה, צריכת דלק סבירה+, רכב יחסית נדיר בישראל, מראה שונה מרוב הרכבים, הנעה אחורית - פאן אינסופי \פחות משעמם, ואמרת שפרקטיות לא מעניינת אותך) מינוס הנוחות של רגל שמאל (צריך לבחוש הילוכים כל הזמן בגלל יחסים קצרים).

אם יש לך קצת זמן לחכות, שקול את הקליאו RS, אמורה להיות שדה קטנה והתיבה הרובוטית עם הפלאפים בהגה יפתרו את בעיות רגל שמאל. אבל אחרי הכל עדיין הנעה קדמית ויש גבול לכמה כיף אפשר לעשות איתה, ומשתעממים מהר יותר.

אם נתרגל חשיבה מחוץ לקופסא ונמחק את עניין הפוזה מרשימת הצרכים שלך, נסה קארטינג. יפרוק לך את רוב האגרסיות והצורך למהירות ותוכל לחזור ל-A1 האנמית שלך יותר מסופק ופחות רעב לריגושים.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
אתה טועה. מבחינתי זה סוג של בונוס, אני ממש לא רואה בזה חשיבות בהשוואה לפרמטרים האחרים. בחרתי להיות כנה ולומר שיש בזה משהו. שיידעו שאני חובב הגה, יסתכלו ויראו את המדבקה של קארספורום על רכב ספורטיבי+-. אין כאן שום דבר רע. כמו ללבוש חולצה של Metallica, כדי שחבר'ה אחרים שאוהבים אותם יוכלו לסמן אותך בתור אדם עם טעם מוסיקלי משובח :-) .

לאנשים שמפגינים מול הבית של יאיר לפיד - ממליץ לצאת לעבוד במקום להפגין. למי שלא סוגר את החודש אין זמן לשטויות האלה. סתם הערת אגב, אין לי עניין שזה יתפתח לדיון פוליטי. זה ילדותי ולא לעניין. בכל מדינה בעולם יש מעמדות, deal with it.

גם אם כן בא לך רכב רק בשביל לעשות פוזה-יש לך כסף וזו זכותך.

אתה נשמע דיי מבולבול,נסה לחשוב מה אתה צריך מהרכב.

והקפיצות בתקציב-אל תיכנס להלוואות.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מה שאתה מחפש בעצם זה אופנוע.

ה-A1 המגוחכת (זו דעתי האישית על האוטו הזה) וגם רכבים טובים אחרים לא מתקרבים למה שאתה יכול לקנות ב-130K.

מצד שני, אם אין לך רישיון בלתי מוגבל זה לא רלבנטי.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

^

הארת את עיני, ואין לך מושג עד כמה אתה צודק. יש לי רשיון מוגבל A1 (יכולתי להוסיף בדיחה אירונית לא מצחיקה, אבל נוותר. שיט), וכבר חצי שנה שאני מפנטז על איזה מונסטר מוגבלת. במונסטר כמו במונסטר, כל המומנט נמצא למטה כך שהירידה בכח לא הכי מורגשת.. לפי חוות דעת באינטרנט. עם אופנוע שכזה לא הייתה לי בעיה להתפשר על רכב ב 50,000 שקל לימים חמים במיוחד / גשומים. אבל אז יש את אמא, שזה סיפור בפני עצמו. נחכה קצת שהגרבר יתנקה לי מהפה.

.Your average Notepad

פורסם

את הרישיון תוכל להוציא גם ללא קשר לבעלות - תמיד טוב שיש.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...