Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

היום יצאתי לטיול במגרשי הרכב כדי לחפש קטן, ידני ויחסית חדש במחיר עד 40 אלף ש"ח.

בעקבות חוסר זמן להתעסקות עם הרכב ורצון לראש שקט החלטתי לחפש רכב שעדיין נמצא באחריות יצרן לפחות לעוד חצי שנה כדי שאוכל לעשות יישור קו במידה וצריך.

נכנסתי לסניף אוטו סנטר, סניף אמין וגם יש לי הכרות עם האיש מכירות אז אני מקטין את הסיכויים לעבודה בעיניים.

קראתי מבחני דרכים בארץ ובעולם על השברולט ספארק וראיתי שהרכב די מומלץ, אין לו הרבה מתחרים ביחס למה שהוא מציע שזה מנוע יחסית חזק, מרווח, בטיחות וחסכון בדלק.

אני מכיר את הרכב הזה בגלל שמרצה שלי מהלימודים לפני שנתיים היה בעלים של הרכב והוא מרצה במכללות בכל הארץ, הוא נוסע המון ואני זוכר שהוא היה די מרוצה.

אני חיפשתי רכב לנסיעות של 70 ק"מ לעבודה ומדי פעם נסיעות ארוכות כמו מיוקנעם לתל אביב.

אז ככה, הבעלות הקודמת של הספארק היא שכירות, בשנתיים ו4 חודשים היא עברה 68 אלף קילומטר, ללא תאונות, החלפת דלתות\כנף או דברים כאלה, כנראה שהיו תיקוני צבע אבל זה סטנדרטי ולא ממש מפריע לי.

בקשר למצב הרכב אני פחות דואג גם אם הבעלות הקודמת היא שכירות במיוחד בגלל שיש לי אחריות יצרן ויש לי הכרות מסויימת עם המוסך המורשה של שברלוט לכן לאחר הקניה אני אנצל את האחריות יצרן היטב ואתקן את כל הדרוש תיקון, אם דרוש.

מחיר המחירון האמיתי של הרכב הוא 48 אלף ש"ח, הם מוכרים לי את הרכב ב41 אלף, יש ברשותי פיאט פונטו 2003 במצב סביר, אני מביא להם אותה ואז השברולט תיצא לי 37 אלף ש"ח.

אני יודע שיכלתי למכור את הפיאט שלי באולי אלף שקל יותר, או למצוא ספארק בבעלות פרטית במחיר טיפה גבוה יותר, את האמת אני עובד רוב שעות היממה בעבודה מאוד לחוצה, אין לי את הזמן והיכולת למכור את הרכב שלי ואז לחפש רכב אחר ולהתחיל עם חיפושים בדיקות וכו'. העדפתי לחיות עם המחשבה שאולי אפסיד כמה אלפי שקלים(למרות ש37 אלף זה מחיר סבבה, המחיר של הרכב נע ביד 2 נע באיזור ה45) ולקבל את הרכב באותו יום, להעיף את הפיאט שלי ולצאת עם רכב חדש.

אני יודע שהק"מ לא הכי נמוך בעולם, בערך 28 אלף בשנה זה טיפה מעל הממוצע, אבל כמו שאתם יודעים, רכב זה לא השקעה כלכלית, תמיד נפסיד אלפי שקלים אחרי שנמכור אותו, ובעוד שנתיים כשאמכור אין לי בעיה לקחת את הסיכון שאפסיד כמה אלפי שקלים אבל בכל אופן חשוב לי לדעת מה דעתכם על המחיר הסופי של השברולט שקיבלתי.

אני גם יודע שבעזרת חיפושים אינטנסיבים ביד-2 אני אוכל למצוא רכב בשנתון נמוך יותר שנמצא במצב מעולה וכו', אבל כפי שאמרתי הרכב הזה ניראה לי מצויין לצרכים שלי וגם סוגר לי את כל העסקה ביום אחד.

בתוך ההקדמה היו קצת שאלות, אני אשמח אם תתייחסו :) ובכל אופן רציתי לשמוע מאנשים שיש להם את הרכב הזה מה דעתם עליו מבחינת צריכת דלק בנהיגה נכונה? מהביקורות שקראתי הבנתי שיחסית למכיר הרכב סביר מאוד ומומלץ, הבעיה היחידה שקראתי בביקורות היא שלא ניתן לכוון את ההגה(הסתדרתי עם זה יופי בפיאט) ושיש רעשים בסל"ד גבוה( גם על הסקודה רומסטר רשמו את זה ודווקא נהנתי מהרכב הזה), בכל אופן רעש זה לא מה שיפריע לי, יותר חשוב לי הצריכת דלק(אני נוסע זהיר ונכון), חשוב לי המרחב פנים לנהג במיוחד, חשוב לי גג גבוה( יש לי ראש גדול), וכמובן בטיחות, והרכב הזה בטיחותי מאוד יחסית לקטגוריה.

אז לסיכום, מה דעתכם על הרכב בכללי, במיוחד ממי שמכיר את הרכב מקרוב, ומה דעתכם על העסקה שאני כנראה הולך לעשות?

אה ולפני הקניה שבוע הבא אני כמובן אקח אותו לבדיקה והם יתקנו את כל הליקויים(החרטא הרגילה שהם אומרים לכולם :) ואם אני לא רוצה אני יכול להתחרט והם יחזירו לי את הכסף מקדמה, 500 ש"ח, דרך אגב אני יכול להתחרט בלי קשר לבדיקה, יש לי פתח יציאה בכל זמן.

אני יודע שגם מי שיקנה רכב X יגידו לו תמיד היית מוסיף עוד קצת היית קונה רכב Y או כל מיני דברים כאלה, אבל בכנות ובשכלול הנתונים שהבאתי לכם, אתם חושבים שאני הולך לעשות עסקה טובה?(הנבואה נתנה לשוטים אבל עדיין..).

אין לי ציפיות גבוהות מבחינת נהיגה, אני לא כל כך מבין בנתונים כמו מומנט, מתקשה במשיכת הילוכים או דברים כאלה, אני נהג רגיל שמצפה שהרכב יהיה בטיחותי, סוחב כשצריך לסחוב, נוח לנסיעה, חסכוני ואמין(כמובן חלק מהאמינות זה טיפול מסור ואת זה אני מתכוון לעשות).

קצת חפרתי, אבל זאת הפעם הראשונה שאני מוציא סכום כזה על רכב ורציתי לקבל גושפנקא מהמומחים וללכת עם לב עוד יותר שלם.

פעם אמרו לי אף פעם אל תתחרט על החלטות שלקחת, אז אני מנסה לעמוד בזה..

תודה רבה לכם ושבת שלום!

פורסם

תיראה,התחלתי לקרוא את זה והתייאשתי,אתה צריך למקד את הבקשה שלך ולא לכתוב עם פרטים לא נחוצים,ככה יהיה קל למקד אותך בשאלה שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש להורים שלי את הספארק משנתון 2011 ויצא לי לנהוג עליה די המון.

הרכב מרגיש מרווח מבפנים ו4 אנשים נכנסים בו בכיף אבל 5 כבר לחוץ (אבל אפשרי).

התאוצה שלו נוראית, לא זריז בכלל.

אך כשאתה כבר מפתח מהירות הוא בסדר גמור, בהתאם למגבלות המהירות בארץ.

ב110 (על כביש 431) הוא עומד על קצת מעל 3000 סל"ד, ומרגיש שהוא מתאמץ אבל לא נקרע.

ההילוכים לא נכנסים חלק, במיוחד הרברס וקורה לא מעט שאני מכניס רוורס ומוודא 3-4 פעמים שהוא באמת נכנס וכשמתחיל לגעת בגז הגיר משמיע רעש נוראי ואז ההילוך באמת נכנס.

נסעתי איתו המון באזור רחובות-ראשל"צ

ואפילו כמה פעמים לאזור הצפון, לא רע בכלל יחסית למיני.

לזכותו ייאמר שהוא באמת מאוד חסכוני בדלק, 1 ל18 בממוצע בערך (אני גר בקיבוץ ככה שיוצא שרוב הנסיעות הוא על בין עירוני מהקיבוץ לעיר כלשהי)

לסיכום, הוא ממש לא רכב רע, אך למרות זאת- אני מחפש עכשיו רכב לעצמי ואחד הרכבים הראשונים ששללתי היה הספארק, ולו רק בגלל התאוצה החלשה מאוד שלו.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ספארק זה רכב שאוהב סלד גבוהה,למרות ה82 כ"ס בסלד נמוך הוא לא זריז כמו שהיית מצפה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על התגובות, באמת קצת נסחפתי עם האורך של ההודעה.

הבנתי מהתגובות שהרכב חסכוני ונחמד, ואם אף אחד לא הגיב על המחיר או הקניה מאוטו סנטר אז אני מקווה שגם זה בסדר..

לגבי התאוצה האיטית, ממה זה נובע? והיא איטית ביחס למה? אני כרגע נוסע ב פונטו 2003 60 כוחות סוס, התאוצה של הס פארק איטית יותר ממנו? אני אעשה שבוע הבא נסיעת מבחן אבל כמו שאמרתי אני לא ממש מבין ולא עברתי הרבה רכבים כדי שיהיה לי אינדיקטור אני פשוט מנסה להבין אם זה ממש משהו בלתי נסבל או שפשוט אתם רגילים לרכבים חזקים וזריז ים ? באחת הביקורות שראיתי מישהו כתב שמאפס למאה הוא עשה ב12.6 ונתוני היצרן הם 12.1, 12.6 זה יפה לא? 7 שניות ראיתי בוולוו s70 אז 12 זה נחמד אני חושב, תקנו אותי אם אני טועה..

שוב תודה רבה!

פורסם

מה זאת אומרת תאוצה גרועה?

כשאני עומד ברמזור והוא מתחלף לירוק אני תמיד מעכב את התנועה ולוקחות כמה שניות עד שאני מגיע למהירות הדרושה, עד אז אני די מעכב את כולם.

ושוב, כשאתה מגיע ל90 אין שום בעייה, רק לוקח לו יחסית הרבה זמן להגיע לשם.

יש אנשים שזה לא מפריע להם, יש אנשים שכן. אני בכל אופן פסלתי את הספארק בתור רכב בשבילי בגלל העניין הזה.

בכל מקרה, אתה הזמנת נסיעת מבחן- שים לב לזה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מחירון של רכב השכרה לשעבר הוא 27% פחות מהמחירון, או 20% אם אתה קונה ישירות מהחברה.

אם המחירון הוא 48K, סימן שאתה צריך לשלם 38,400 אם אתה קונה ישירות מהחברה או 35,000 ש"ח אם אתה תהייה היד השלישית.

לפי מה שאתה אומר אתה מוסר את הפונטו שלך תמורת 1000 שקל במקרה שאתה קונה ישירות מהחברה או מוסר אותה בחינם ומשלם עוד 2000 ש"ח מעל המחירון, אם אתה תהייה יד שלישית.

וואלה, עסקת השנה.

נ.ב:

אם אתה ממש לחוץ למכור את הפונטו, אני מוכן לקנות אותה תמורת 1000 ש"ח ממך, יום ראשון על הבוקר. דבר איתי.

פורסם

מה הבעיה למכור את הפיאט בשוק הפרטי ?

אם אתה כל כך נואש להיפטר ממנה,פרסם מודעה ביד 2 שאתה מבקש 5,000.אם הרכב לא עבר קפיצת באנג'י או משהו בסגנון תקבל אותם.

אחר כך תחזור לאוטו סנטר ותראה,שההפרש הוא די גדול ואולי יש עוד מקום למיקוח.שנאמר: אין חבר נאמן כמו כסף מזומן .. :wink:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הי תודה על התגובות, קניתי את הרכב היום בבוקר, רושם ראשוני ממש טוב, מרווח, די זריז לדעתי, ניראה טוב, כיסאות נוחים, מזגן מעולה, בידוד רעשים ממש מפתיע, הרבה יותר טוב ממה שציפיתי.

זה רק רושם של כמה שעות נהיגה.

המינוסים זה שאין usb במערכת, קצת מרגיש פלסטיקי וזול אבל סביר ביחס למחיר, קלאץ קצת מעצבן צריך להתרגל להילוכים.

אין חיישני רוורס.

אתם יודעים אולי אם מוכרים כיסויים חיצוניים לרכבים במידות האלו?

והאם אתם מכירים שיטה טשטוש שריטות הפלסטיק?

תודה רבה!

פורסם

תתחדש ותהנה מהרכב :)

פורסם

לגבי שריטות בפלסטיק אין הרבה מה לעשות,כיסויים מוכרים,יש לך באוטודיפו או בכול חנות לאיבזרי רכב.

תתחדש על הרכב.

• תוכן חדש...