Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך להוציא צוואת ירושה מהמדינה כי הנפטר לא עשה צוואה.

מה שמצאתי זה http://index.justice.gov.il/RashamYerusha/rsm2_CNV.pdf

בסופו של הסבר כתוב "על טופס הבקשה להיות ערוך כתצהיר עליו יש לחתום בפני עו"ד, שופט, דיין בבית דין, או ראש רשות מקומית."

האם יש דרך ללא חתימת עורך דין או כל הבלגן הזה? אני רק רוצה לברר פרטים בבנק ובשביל זה הם רוצים ממני צוואה.

אני הרי הבן של הנפטר, לא ברור לי למה צריך עורך דין או כל ישות אחרת שתחתום לי, הרי הם יודעים אם אני באמת הבן שלו או סתם אחד מהרחוב.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז מה אם אתה הבן שלו,ואם הוא הוריש את כל כספו לשכן.?

בנוסף למילוי הטפסים במספר עותקים וחתימת עורך דין עליהם ,אתה צריך לשלם 2 אגרות בסהכ מצטבר של 620 שח לערך.

אני ממליץ לך לפנות לעורך דין שיוציא לך צו ירושה ויעשה בשבילך את העבודה כולל תשלום האגרות.

שכר עורך דין המקובל עבור השירות הוא באזור 1000 שח לא כולל אגרות.

פורסם

מה אכפת לי למי הוריש? אני רוצה את הצוואה עצמה לראות מה כתוב בה, הרי אם כתוב שהוריש לשכן ממילא כשאני אבוא עם הצוואה לממש את הירושה יגידו לי אתה לא השכן.

בבנק רוצים ת.ז שלי תעודת פטירה וצוואה, אני חושב שבעזרת שלושתם הבנק יכול לדעת אם אני השכן שכתוב בצוואה או לא.

נשמע לי הזוי ביותר. לא רק הזוי, הבנק גם לא מוכן להגיד לי כמה יש בחשבון עד שאני מביא את הצוואה, ואם יש שם 2 שקלים, אכלתי אותה עם 1000 ש"ח?

in the face

with a chair

פורסם

אתה חייב להבדיל בין שני דברים :

1.צו ירושה = המנוח לא הותיר צוואה דאז עלפי חוק הירושה מתחלקת עלפי קשר משפחתי

2.צו קיום צוואה = המנוח הותיר צוואה דאז הוא יכול להוריש את הונו לכול אדם באשר הוא.

כיוון שציינתה שהמנוח לא הותיר צוואה

מה שאתה צריך לעשות הוא מה שציינתי בהודעה הקודמת שלי.

אם יש לך אחים נוספים או אמא בחיים {שהייתה נשואה למנוח בעת מותו} או אשה שניה של אבא או ידועה בציבור

אתה לא היורש היחיד עלפי חוק ,דאז כול אחד מהמעורבים יכול להגיש בקשה לצו ירושה ,הדבר אינו גורע

מאומה מזכותך בירושה.

אתה יכול כאן לברר מצב בקשה מול רשם הירושה

ע"י ת.ז של המנוח.

http://147.237.72.63/RashamYerusha/BakashaRasham/wfrmBakashaRasham_List.aspx

תעודת פטירה אתה מוציא במשרד הפנים {חינם}

והיא חובה בעת הגשת בקשה לצו ירושה ,אין דרך להמלט מהבירוקרטיה.

פורסם

זורם איתך ועכשיו סיפור שהמצאתי תגיד לי איך זה מתנהל

אבא שלי היה נשוי בשנית למישהי שאני לא בקשר איתה היום ויש לה ילדים ממנו. הבנאדם מת ולא השאיר צוואה בכלל.

אני ממלא טופס ירושה וכ"ו, ולא מזכיר אותה בכלל בטופס, מה קורה אז? הרשם הולך ומחפש אותה? מוציא לי את הצוואה ושם כתוב שהיא חלק מהירושה?

איך הם יודעים שאני לא מסתיר אנשים נוספים שיש להם אולי חזקה בירושה?

מעבר לזה, רק ביקשתי לדעת כמה כסף יש, לא ללכת ולהוציא אותו. אני לא רוצה להשקיע אלף ש"ח בשביל 50 שקל שיש בחשבון הזה, אני חושב שזאת בקשה הגיונית מאוד.

in the face

with a chair

פורסם

תומר - אתה חושב שהאשה הנוכחית לא יודעת על מותו? אתה חשוב שהיא לא תגיש בקשה לצו ירושה\קיום צוואה?

מובן שגם היא תפעל, ובמצב שתה מתאר יש גם סבירות גבוהה שמי שירויח יהיו עורכי הדין של הצדדים שינהלו משפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רוצה להבין איך המדינה יודעת על קיום אנשים נוספים.

ואם אני רשום בתור היורש, האישה השניה לא תקבל את הצוואה? גם אם היא תקבל את הצוואה, היא לא רשומה שם וכשהיא תבוא לבנק להוציא את הכסף יגידו לה שהיא לא רשומה בצוואה, אז שוב, גם צד המימוש של הצוואה מוגן.

וכל מה שאני רוצה לדעת זה כמה כסף יש בחשבון מבלי להיכנס להוצאות מיותרות, אם יש שם מאות אלפים סבבה אני אשלם אלף ש"ח אגרה, אבל אם יש שם 500 ש"ח אני סופג חור של 500 ש"ח בחשבון שלי רק בשביל מידע מטופש ובמצב כזה עדיף לי כבר להשאיר את זה לנבלות.

וסתם תוספת קטנה, הם מוכנים לתת מידע בטלפון אם בעל החשבון יפקסס להם צילום ת.ז שלו... מבינים לאן זה מוביל?

in the face

with a chair

פורסם

1. האם הנפטר קרוב אליך? אם כן - האם אין לך גישה לקלסרים בהם הוא שמר את מסמכיו, כולל דיווחי הבנק?

2. הליך הוצאת צו ירושה אורך מספר חודשים. הבא זאת בחשבון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יש צוואה המנוח יכול להוריש את הונו למי שהוא רוצה.

אתה קבעת שאין צוואה, אבל בפועל אתה לא יכול לדעת אם ישנה צוואה או אין כי אתה לא בקשר

עם אשתו של המנוח, ויכול להיות שערך המנוח צוואה לטובתה.

בנוסף יכול להיות שחשבון הבנק של המנוח הוא משותף לו ולאשתו ,דאז היא יכולה גם ללא צו ירושה להוציא כספים מהחשבון.

בנוסף לחשבון בנק ישנם גם ביטוחי מנהלים או קופת גמל שאתה יכול להיות לא מודע להם.

על סך הרבה מאוד כסף ,עכשיו שדיי ברור שיש יורשים "על פי דין" חוץ ממך

מה שהייתי מציע לך זה פשוט לא לעשות כלום בחודשים הקרובים ולתת לאחד היורשים האחרים זמן להגיש בעצמו

צו ירושה ובכך לחסוך לך את העלות של הגשת הצו ,את הבירור בנוגע למצב הבקשה אתה יכול לברר בכול רגע

בקישור הנ"ל שצירפתי ע"י הזנת ת.ז של המנוח:

http://147.237.72.63/RashamYerusha/BakashaRasham/wfrmBakashaRasham_List.aspx

באם לאחר זמן הגיוני של חצי שנה לא הוגשה בקשה אתה יכול להגיש אחת בעצמך.

קרא גם כאן:

http://www.yerusha.net/zav_yerusha.html

פורסם

אין ניירת של בנק וכ"ו, זה אבא שלי והוא מת כבר משנת 1990 כשהיה בתחילת שנות ה-30 שלו ככה שגם אם אי פעם היה משהו, זה כבר נעלם עם הזמן. מעבר לזה הסיכוי ליורשים נוספים הוא נמוך ביותר כי אני ילד יחיד ככה שזה או אני או אמא שלי.

זמן הוצאה של צו ירושה לא מפריע לי, רק שאני לא יודע אם שווה לי בכלל להוציא אותו תמורת מי יודע מה יש בחשבון הזה...

in the face

with a chair

פורסם

ומה יודעת אמא?

פורסם

לגבי העניין הזה יודעת הכל, היא זאת שהוציאה את הפרטים ונתנה לי לבדוק.

לגבי "יורשים" נוספים, אז ידוע שאין כאלה. למעשה מעולם לא הוציאו צו ירושה לפי האתר ש-AUDIO KING נתן.

in the face

with a chair

פורסם
זורם איתך ועכשיו סיפור שהמצאתי תגיד לי איך זה מתנהל

אבא שלי היה נשוי בשנית למישהי שאני לא בקשר איתה היום ויש לה ילדים ממנו. הבנאדם מת ולא השאיר צוואה בכלל.

אני ממלא טופס ירושה וכ"ו, ולא מזכיר אותה בכלל בטופס, מה קורה אז? הרשם הולך ומחפש אותה? מוציא לי את הצוואה ושם כתוב שהיא חלק מהירושה?

איך הם יודעים שאני לא מסתיר אנשים נוספים שיש להם אולי חזקה בירושה?

מעבר לזה, רק ביקשתי לדעת כמה כסף יש, לא ללכת ולהוציא אותו. אני לא רוצה להשקיע אלף ש"ח בשביל 50 שקל שיש בחשבון הזה, אני חושב שזאת בקשה הגיונית מאוד.

אם הוא היה נשוי בשנית אמך היא גרושתו דאז הוא לא חייב לה דבר וגם אם כן אז חלה התישנות על החוב לאחר 7 שנים

וכעת לא ניתן לתבוע אותו ,בנושא היורשים האשה שהוא היה נשוי לה במותו היא אלמנתו וגם הילדים שלו שאינך מכיר

הם יורשים חוקיים על פי דין כמו גם אתה.

אין לי מושג איך אתה יודע על הקיום של אותו חשבון X המדובר אם אין לך כול מסמכים.

ותמוהה כיצד הילדים שלו ואשתו השניה אינם מודעים לחשבון הנ"ל.

פורסם

אין מסמך אבל יש את מדינת ישראל.

יש אתר שמאפשר לבדוק אם יש לאנשים קופות גמל נשכחות או חשבונות בנק וכ"ו, לאחר בדיקה נמצא שלאבא שלי יש כזה דבר (גם אמא שלי מצאה כל מיני קופות גמל או משהו כזה ששכחה), ושאמרתי לאמא שלי באיזה בנק זה היא גם הבינה במה מדובר. זה חשבון חיסכון שאבא שלי פתח כשהיה בערך בן 18 (היום היה צריך להיות בן 55). יש מצב שבבית מסתובב איזה דף של החשבון חיסכון הזה מאותו הבנק אבל נכון לכרגע מבחינתי אין כי לא מוצאים אותו.

אבא שלי לא באמת היה נשוי בשנית, ציינתי באותו הפוסט שאני ממציא את הסיפור כדי להבין איך זה היה מתנהל לפי אותו סיפור.

in the face

with a chair

פורסם

הבנתי ,אם כך אתה ואמך היורשים הבלעדיים של הנכסים של המנוח

בנושא קופות גמל אם המוטב הוא אתה או אמך אין צורך בצו ירושה אתה יכול לבוא לגוף המטפל

בקופת הגמל ולהציג תעודת פטירה + ת.ז בלבד וזה הכול.

אם המוטב הוא המנוח בעצמו אז אתה חייב צו ירושה ,בכול אופן הכי טוב מבחינתך זה להוציא

צו ירושה ולפנות לכול הגופים המטפלים בנכסים שנימצאו.

• תוכן חדש...