Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז ומתמיד הייתה לי בראש השאלה,

אם אני משלם לבזק ולספק שלי למהירות של 15 מ"ב,

ובסופו של יום אני מצליח להוריד על מהירות של 1.8Mbps,

לאן נעלמו לי 13Mbps נוספים?!

אני מבין שזה אמור להיות ככה, אבל מה הקשר בין מהירות הורדה לרוחב פס?

למה להגיד "רוחב פס" של 15Mbps בעוד מהירות ההורדה האמיתית בקושי תגרד 1.8Mbps? תודה!

פורסם

שים לב שמדובר בשתי יחידות שונות:

ספקי השירות מדווחים על רוחה הפס במגה ביט לשניה.

המחשב שלך מדווח על קצב ההורדה במגה בייט לשניה.

מתחילת ימי המחשב האישי מקובל כי בייט שוה 8 ביט, כלומר 1.8 מגהבייט לשניה הם 14.4 מגביט לשניה.

אתה מקבל שירות מצויין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

bits מול Bytes.

הספק נותן את מהירות הגלישה בביטים - 15 מגה למשל.

המחשב מראה מהירות הורדה בבייטים (כי אף אחד, חוץ מספקי אינטרנט לא משתמש בביטים) - כל בייט הוא 8 ביטים.

והנה הפתרון לשאלה

15/8=1.875

*אגב, אנקדוטה קטנה: שימו לב שהנציגים או כל דובר של ספק אינטרנט לעולם, אבל לעולם, לא יגיד "מגה בייט". הם תמיד אומרים "מגה".

או במילים אחרות: מה שספריאל אמר

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

למה להגיד "רוחב פס" של 15Mbps בעוד מהירות ההורדה האמיתית בקושי תגרד 1.8Mbps? תודה!

1.8MBps..

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

זה כמו שהיה פעם אאודי A3 עם T אדום ?

8)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בדוק את ההבדל בין Megabyte ל-Mebibyte ותבין איזה שימוש עושים היצרנים בהבדל הקטן לכאורה בין היחידות בפרסומים שלהם, וזאת לפני הנפח הנתפס על ידי פעולת הפרמוט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התשובה הקלילה היא לחלק את מה שאומרים לך בפרסומים ל 8 ואז תקבל את המהירות האמיתית בה אתה גולש :)

10 מגה מהירות - שווה ערך להורדה במהירות של 1MB לערך.

בתאכלס אם אתה מוריד על מהירות של כ 2 מגה בייט לשניה זה לא רע בכלל.

Opel Adam S 2017

פורסם
bits מול Bytes.

הספק נותן את מהירות הגלישה בביטים - 15 מגה למשל.

המחשב מראה מהירות הורדה בבייטים (כי אף אחד, חוץ מספקי אינטרנט לא משתמש בביטים) - כל בייט הוא 8 ביטים.

רוחב הפס של כל פרוטוקול בעולם נמדד בביטים. מחיבורי רשת קוית ועד לפרוטוקולי העברת וידאו/שמע (HDMI לדוגמה)

ספקי האינטרנט עושים את עבודתם נאמנה שהם מצהירים בצורה זו.

פורסם

ה"ביט" (בעברית מקובלת "סיבית") הוא יחידה קבועה. לעומת זאת מספר הביטים בכל בייט (byte) תלויה במערכת המחשב הספציפית, אולם במהלך השנים המספר התכנס ל-8 ביטים לבייט וזו ההגדרה המקובלת כיום.

פורסם
מתבייש בעצמי שבתור תוכניתן שפות סף,

לא הבדלתי בין ביטים לבייטים. טעות של טירונים...

ועל זה נאמר, שהסנדלר הולך ערום :lol:

אבל, למדתי משהו חדש פה, אז תודה לך ולעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...