Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התפטרות. הכותרת נערכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי מקום עבודה חדש, והתפטרתי "מהיום להיום" מהעבודה הקודמת

סה''כ עבדתי שם כימעט שנה, והצתברו לי 9 ימי חופש.

דמי הבראה.

ו6 ימי עבודה החודש.

באיזה סכום יכולים "לקנוס" אותי על פי החוק?

המקום בעייתי בנוגע לכל התשלומים, לכן הייתי רוצה לדעת איזה חוק לצידי ואיזה לצידו.

תודה רבה.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

למקום העבודה אסור לקנוס אותך.

הוא חייב לשלם לך מה שמגיע לך.

אבל אתה לא בסדר, ואסור לך לעזוב "מהיום להיום" ללא התראה במקום שאתה עובד בו מעל 6 חודשים.

אם המעסיק שלך חכם, הוא ישלם לך מה שמגיע לך (בלי "לקנוס"), אבל יתבע אותך, ויזכה ביותר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מתעלק על השרשור,

אני עובד בחברה גדולה בארץ כבר מחודש פברואר 2010.

מאסתי במקום העבודה והוצע לי מקום אחר עם תנאים טובים יותר,

במידה ואני מתפטר עם התראה של שבועיים או חודש (כמה שירצו יקבלו) לאיזה סכום אני זכאי?

אני מתכוון מעבר לדמי הבראה וימי חופשה שלא נוצלו. מה ההפרש יהיה אם בכלל לעומת זה שאני אגרום לפיטורים חוקיים שלי?

התפטרתי וחזרתי בי בגלל הנושא הזה, בכל זאת פיצויים של כמעט 4 שנים לא בא ברגל בכלל במיוחד כשאתה סטודנט בתחילת התואר.

לא יצא לי לעבור על החוזה מאז שחתמתי עליו בזמנו, אבל שאלתי ואמרו לי שאני לא אמור להיות חתום על סעיף 14.

תודה רבה

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני יודע שאני לא בסדר, ובאמת שלא נעים לי, אבל זה היה המצב...

מה אתם מציעים לעשות במצב כזה?

מצד אחד הוא רוצה שאני ירשום לו מכתב, מצד שני הוא אומר שיקנסו אותי בימי העבודה ובחופשים זאת אומרת משכורת אני לא יקבל במילא, אז אני שואל את עצמי למה אני צריך מכתב :-\

פורסם
מתעלק על השרשור,

אני עובד בחברה גדולה בארץ כבר מחודש פברואר 2010.

מאסתי במקום העבודה והוצע לי מקום אחר עם תנאים טובים יותר,

במידה ואני מתפטר עם התראה של שבועיים או חודש (כמה שירצו יקבלו) לאיזה סכום אני זכאי?

אני מתכוון מעבר לדמי הבראה וימי חופשה שלא נוצלו. מה ההפרש יהיה אם בכלל לעומת זה שאני אגרום לפיטורים חוקיים שלי?

התפטרתי וחזרתי בי בגלל הנושא הזה, בכל זאת פיצויים של כמעט 4 שנים לא בא ברגל בכלל במיוחד כשאתה סטודנט בתחילת התואר.

לא יצא לי לעבור על החוזה מאז שחתמתי עליו בזמנו, אבל שאלתי ואמרו לי שאני לא אמור להיות חתום על סעיף 14.

תודה רבה

זה מאוד פשוט לבדוק - אם אתה עובד לפי הפרשות של 8.3% אז זה צריך להיות כתוב במכתבים שאתה מקבל על קרן ההשתלמות או הפנסיה שלך.

אם אתה עובד לפי הסעיף הזה הכסף מגיע לך בין אם פוטרת או התפטרת. אחרת אם אתה מתפטר מרצונך לא מגיע לך שום פיצויי פיטורים.

Big_White הוא רוצה את מכתב כהוכחה לכך שהתפטרת.

עד כמה שזכור לי בכל מקרה אסור לו לקזז לך דברים מהמשכורת. הוא יכול לתבוע אותך ובמקרה כזה המכתב שלך עלול לשמש אותו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה מאוד פשוט לבדוק - אם אתה עובד לפי הפרשות של 8.3% אז זה צריך להיות כתוב במכתבים שאתה מקבל על קרן ההשתלמות או הפנסיה שלך.

אם אתה עובד לפי הסעיף הזה הכסף מגיע לך בין אם פוטרת או התפטרת. אחרת אם אתה מתפטר מרצונך לא מגיע לך שום פיצויי פיטורים.

אז אני מה שאני מבין זה שאני צריך לבדוק את החוזה, אם יש את הסעיף אז ללכת יפה ואם אין אז ללכת בצורה אחרת...

פורסם

אם יש לך הסעיף של קרן פיצויים ("8.3%") כנראה שכדאי לך להשאיר אותם בקרן - מדובר בחלק מהחסכון הפנסיוני שלך ועדיף לא לגעת בהם כעת. אבל עליך לודא זאת מול חשב השכר ואולי גם מול הקרן עצמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני יודע שאני לא בסדר, ובאמת שלא נעים לי, אבל זה היה המצב...

מה אתם מציעים לעשות במצב כזה?

להתנצל.

אח"כ לחשוב אם שווה לך לתבוע על מה שמגיע לך, תוך סיכון שהוא ייתבע על מה שמגיע לו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אל אי הודעה מראש מותר לו להוריד לך יום עבודה על כל חודש שעבדת,

זאת אומרת עבדת שנה (12 חודשים) היית צריך להודיע לו 12 יום לפני שאתה עוזב,

במקרה ולא הודעת הוא יכול להוריד לך 12 ימי עבודה מלאים מהשכר (כמובן אם אתה עובד על בסיס שעתי)

:

חבל שאתה לא מחפש באינטרנט על החוק הזה , הוא נקרא חוק הודעה מראש או מוקדמת :

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/CF39F22A-6E52-4C89-84A1-648460971551.htm

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

למרות החוק הכתוב והברור -

לטיב היחסים בינך ולבין המעסיק ישנו משקל שיכול לעזור ולטשטש

את הגבול בין השחור ללבן.

לפעמים כנות וגילוי לב עשויים לעורר אמפתיה בקרב המעסיק

ולא בהכרח יחייב הדבר נקיטת צעדים כנגדך.

במקרים שאני מכיר המעסיק עוד מסוגל לבוא לקראת העובד

ולהקל עליו בפרישת הכנפיים.

שוב פעם, מאוד אינדבדואלי .

Gn'f'R

פורסם
אל אי הודעה מראש מותר לו להוריד לך יום עבודה על כל חודש שעבדת,

זאת אומרת עבדת שנה (12 חודשים) היית צריך להודיע לו 12 יום לפני שאתה עוזב,

במקרה ולא הודעת הוא יכול להוריד לך 12 ימי עבודה מלאים מהשכר (כמובן אם אתה עובד על בסיס שעתי)

:

חבל שאתה לא מחפש באינטרנט על החוק הזה , הוא נקרא חוק הודעה מראש או מוקדמת :

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/CF39F22A-6E52-4C89-84A1-648460971551.htm

אם הייתי יודע שקיים חוק כזה הייתי מחפש אותו, לא ידעתי שקוראים לו ככה.

פאלואו אף אחד אל הולך לתבוע אותו. אני פשוט רוצה לדעת מה מגיע לי.

כי הוא שהוא אומר שזה יוריד לי את כל המשכורת והדמי הבראה והחופשים.... אז לא ברור לי למה הוא צריך את המכתב שלי...

תודה לכולם:)

פורסם

כי המכתב הזה הוא הוכחה שהתפטרת על דעת עצמך

כלונר זה לא פיטורים או הרעת תנאים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ס' 14 לחוק קובע כדלקמן :

"תשלום לקופת תגמולים, לקרן פנסיה או לקרן כיוצא באלה, לא יבוא במקום פיצויי פיטורים אלא אם נקבע כך בהסכם הקיבוצי החל על המעביד והעובד ובמידה שנקבע, או אם תשלום כאמור אושר על ידי שר העבודה והרווחה במידה ואושר."

עדיין לא למדתי דיני חוזים, אבל לעניות דעתי אני מבין שבעצם סעיף 14 חל על כל מי שלא חתום על הסכם קיבוצי?

הסכם קיבוצי זה אומר סוג של הסכם בין החברה עצמה לבין סוג של וועד עובדים? כי אני סבור ובטוח שאין אצלנו שום וועד בחברה.

אני כן צריך להיות חתום על משהו בפועל עם כותרת "סעיף 14" או שכל עוד אני לא חתום על חוזה אחר אני כן נכנס תחת החוק הזה?

פורסם

דמי הבראה מגיעים רק למי שעבד שנה ויותר, מכיון שלא השלמת שנת עבודה לא מגיעים לך דמי הבראה.

בהקשר לכך, מכיון שמי הבראה משולמים פעם בשנה אזי מי שלא השלים שנת עבודה במועד התשלום, בשנה שלאחר מכן הוא מקבל עבור שנה שלמה פלוס החלק היחסי מהשנה הקודמת.

פורסם

זה שאין ועד עובדים לא אומר שאתה לא חתום על הסכם קיבוצי.

בחוזה שלך כנראה יש סעיף שמוסכם על שני הצדדים כי ההפרשות הללו הם במקום פיצויי פיטורין ונזקפים לזכותך גם במקרה שהתפטרת

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...