Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי פיאט פונטו 2005 (ספייס).

לפני כמה חודשים הלך לי המצבר.

מאז שהוא הוחלף - נדלק האור של כרית האוויר של הנהג - ומחשב הרכב מדווח על Airbag failure.

כיוון שאני אמור להעביר את האוטו טסט (עד סוף השבוע), הלכתי למוסך. נסיונות לאפס את התקלה בעזרת מחשב (לא מוסך מורשה פיאט, מחשב גנרי) לא הועילו, היא כל הזמן חוזרת.

נשלחתי למומחה למיחשוב (מוסך בישרש).

המומחה אמר שיכול להיות שזאת בעיה במיחשוב של כריות האוויר- החלפה של מחשב כזה לאחר בירור תהיה באיזור ה3,500 ש"ח. הוא ביקש להשאיר את האוטו ליום כדי לפרק את המערכת ולראות אם הוא יוכל לסדר את העניין בלי להחליף מחשב (הוא אמר שלדעתו לא משנה מה לא להחליף מחשב כי זה נורא יקר).

כשהוא חיבר את מחשב הבדיקה יצאו שתי תקלות: אחת קשורה למתח נמוך ועוד תקלה פנימית (שתיהן לגבי כרית האוויר).

האם למישהו יש המלצות איך לפעול? יכול להיות שאלו תקלות שנגרמות מדברים יותר קטנים?

אשמח לכל בדל מידע וסיוע.

המון המון תודה מראש,

מתן

פורסם

שלום, כאשר מתעסקים בחשמל בפונטו, צריכים להיות זהירים מאוד, אני לפני מספר ימים התעסקתי במערכת האודיו ברכב וגרמתי לקריאת תקלה במחשב של כריות אוויר, חיבור במוסך מורשה עולה 330 ש"ח והם מבטלים את התקלה, ככל הנראה בעת חיבור\ניתוק המצבר זה קרה ולכן נרשמה תקלה, רק במורשה יכולים לבטל את זה ממה שאני הבנתי, וחבל שאתה הולך לכל מיני "מבינים" במקום ללכת ישירות למורשה.

פורסם

אהלן, תודה על התשובה.

הסיבה היא שלא הלכתי למורשה היא פשוטה:

לא חשבתי שזאת בעיה שקריטי ללכת למורשה פיאט.

בפעם האחרונה שהלכתי למורשה, גיליתי שיצאתי במחירים מטורפים על כל תיקון שהם עשו.

לדוגמה: ליטוש פנסים. עלה לי לפני שנה וחצי 180 ש"ח. הבוקר עשו לי אחלה ליטוש, במקום אמין, ב80 ש"ח בלבד.

לעניינם של דברים: אם אני הולך למורשה, יש סיכוי שניתן לפתור את הבעיה ביתר קלות?

פורסם

יש לי חבר שהוא מכונאי, החליף הכל בפונטו ממנוע גיר ועד הדברים הכי קטנים, הדבר היחיד אי פעם, שהוא נכנס בגללו למוסך, ועוד מורשה, זה בגלל נורית כרית האוויר, שהם היחידים שיש להם דרך לבטל אותה, אז כן, התשובה היא שחייבים אותם, אני מטפל במורשים אבל זאת הפעם היחידה שהזדקקתי למורשה יבואן.

חיבור למחשב יעלה 330 ש"ח, לי אישית לקחו רק 150 כי החלפתי על הדרך גם עוד משהו.

המחיר נכון לאתמול בצהריים.

אצלי הבעיה נפתרה ביתר קלות, חיבור למחשב, 20 שניות, הנורה נעלמה והלכו 150 ש"ח.

אם הבעיה אצלך היא באמת רק רישום תקלה במחשב ולא תקלה אמיתית בכרית אוויר, היא תיפתר כמו אצלי.

ואני נוטה להאמין שבאמת הבעיה אצלך היא כזו מכיוון שהיא נגרמה אחרי התעסקות בחשמל הרכב.

פורסם

הבנתי...

אם ככה מחר אני במורשה על הבוקר.

נקווה לטוב.

הנטיה שלי היתה גם לחשוב שזאת לא באמת תקלה רצינית, כי זה ממש בא ביחד עם החלפת המצבר.

יש מקום אמין שאם הנורה לא תיכבה אחרי הניסיון הוא לא יחייב אותי?

פורסם

התחברות למחשב עולה כסף, גם אם התקלה נפתרה או לא, מה שכן יכולים להגיד לך במה מדובר ולמה היא נדלקה, תדווח מחר מה נסגר.

פורסם

מניתוק והחזרה של מצבר לא אמורה להידלק שום נורה.

יכול להיות שלפני החזרת המצבר ניתקת חייוט כלשהו שהוחזר רק אחרי הרכבת המצבר החדש?

רוב נורות כרית האויר בפונטו/פונטו ספייס בעולם נדלקו בגלל סיבוב של הסוויטש כאשר לוח השעונים מנותק.

ובאמת מה זה הקטע הזה של-80 אחוז מבעלי הפונטו בארץ קוראים מתן :shock:

בברכה,

מתן. :lol:

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
שלום, כאשר מתעסקים בחשמל בפונטו, צריכים להיות זהירים מאוד, אני לפני מספר ימים התעסקתי במערכת האודיו ברכב וגרמתי לקריאת תקלה במחשב של כריות אוויר, חיבור במוסך מורשה עולה 330 ש"ח והם מבטלים את התקלה, ככל הנראה בעת חיבור\ניתוק המצבר זה קרה ולכן נרשמה תקלה, רק במורשה יכולים לבטל את זה ממה שאני הבנתי, וחבל שאתה הולך לכל מיני "מבינים" במקום ללכת ישירות למורשה.

בוקר טוב

לא רק במורשה יכולים לבטל את קוד התקלה .זו טעות

אני איפסתי תקלה כזו באמצעות תוכנה חינמית לפיאט וכבל KKL ייעודי

רכישת כבל כזה מסתכמת במקסימום מאה שקלים ( מצאתי גם ב 50 שקלים)

"החיים קשים. הם קשים יותר אם אתה טיפש"

פורסם

אז כמה עדכונים:

א. הייתי במורשה (שמשון ביהוד). לא הצליחו לבטל את ההתרעה, אבל כן ראו את התקלה - באמת משהו שקשור למחשב.

(אמנם זה מה שאמרו לי גם אצל המומחה שהייתי אצלו, ופה גם לקחו 250 ש"ח עבור הבדיקה, אבל פה אמרו שאפשר למצוא מחשב יד שניה ולחסוך חצי מהכסף. וחוץ מזה, שהאבחון שלהם היה הרבה יותר חד משמעי ולא נסמך על הערכות).

ב. לשאלתכם- עקרונית כשנגמר המצבר, בזמנו, קרה כזה דבר: המפתח נתקע לי בסוויץ'. לא היתה לי שום אינדיקציה שזה בגלל המצבר, אבל הייתי צריך לנעול את האוטו עד הבוקר (בבוקר הנעתי עם כבלים, אחרי התייעצות עם מוסך). מישהו המליץ לי (כנראה המלצה מטופשת) לנסות לנתק פיוזים, כי אולי יפתח איזשהו מעגל חשמלי ואוכל להוציא את המפתח. אז קצת הוצאתי והחזרתי פיוזים. למחרת החלפתי מצבר. אבל במוסך הראשון שהייתי בדקו ואמרו שכל הפיוזים בסדר, אז כנראה זה לא קשור לזה.

ג. אני משאיר את האוטו בחמישי ואז יוחלף המחשב וכו'. אעדכן כשאדע סופית מי מה מו.

המון תודה רבה!

פורסם

אם לרכב היה חסר פיוז שקשור לכרית האויר בזמן שהמפתח בסוויץ' ויש מתח, אז תירשם תקלה.

אם זה מה שקרה, האיפוס אמור להיות פשוט. אבל בגלל שהמוסך המרכזי לא הצליח לאפס, אז כנראה זה לא המצב.

יכול להיות שכרגע פיוז שקשור לכרית האויר לא הוחזר היטב למקומו?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

נראה לי שלא.

שיחקתי עם הפיוזים שבאיזור ליד המצבר. הסתכלתי בתרשים שם ולא נראה שיש משהו שקשור לכריות אוויר.

חוץ מזה, במוסך שהייתי בדקו פיוז פיוז ואמרו שהם בסדר (בהנחה שהם לא חיפפו בבדיקה...).

במוסך המורשה היו מאד חד משמעיים לגבי התקלה - כלומר, לפי מה שהמחשב הראה, אין שום אופציה אחרת. הוא אמר שזאת תקלה די נדירה (הוא נתקל בה אולי עשר פעמים בכל שנותיו), והיא אופיינית דווקא לפונט ספייס ולא לשום דגם אחר.

• תוכן חדש...