Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב ניהול מנוע ECU

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאיזה מערכות ברכב קשור מחשב ניהול המנוע;

אני קצת מבולבל;

לדוגמא: משיטוטים באינטרנט גיליתי שקורולה שנת 2008 רובוטית יש לה מחשב גיר (נמצא מאחורי תא הכפפות) ואילו בקורולה 2012 אין כלל מחשב לגיר ,והגיר מתחבר ישירות למחשב ניהול המנוע (יכול להיות שמחשב ניהול המנוע מנהל גם את הגיר?)

מערכת ה ESP או ( EPS בטויוטה) בנויה ממחשב EPS, חיישן בהגה ונעזר בחיישני ה ABS ; האם מחשב ה EPS בעצם אחראי גם על הפעלת מערכת ה ABS בבלימה?

אם כן, ברכב שלא מותקן בו EPS איזה מערכת אחראית לתפעול ה ABS ? (יש מחשב ABS עצמאי? או שדרך מחשב ניהול המנוע?)

מערכת ה EPS קשורה באופן ישיר למחשב ניהול המנוע?

במידה ולא ונניח במידה ואני רוצה לנטרל את מערכת ה EPS מספיק לי לנתק אותה מהמערכת והנורה בלוח שעונים לא תתריע על תקלה?

(כי במערכת כריות האויר גם כשמנתקים את המחשב של כריות האויר , נורת התקלה דולקת.)

שאלה נוספת שעלתה: במידה ויש כשל במערכת כריות אויר, ע"י איזה בקר נשלחת הפקודה להתריע על התקלה ללוח השעונים הרי כשמנתקים את המחשב של כריות האויר , נורת התקלה דולקת {נבדק ברנו וכך הם הדברים}?

סליחה על השאלות הקשות, אני מנסה להבין מה הם יחסי הגומלין בין הרכיבים ברכב ולא ממש מצליח לרדת לסוף דעת המהנדסים.

אשמח להארה בנושא, תודה מראש!

• תוכן חדש...