Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעקבות רעשים חריגים שנשמעו מהמנוע הכנסתי את הרכב למוסך שם חשדו בטיימינג,לאחר הורדת הגלגל בכדי לבחון את האזור בצורה מעמיקה יותר נתגלתה הבעיה. הבורג של הפולי התחתון של המנוע פשוט נשבר לחצי כאשר אין לו ראש בורג ועוד איזה 5 ס"מ מהבורג כלל לא היו שם ורק החצי השני של הבורג נמצא בפנים.

בעל המוסך נמצא כעת בחו"ל ואני מחכה לחזרתו כדי לראות מה ניתן לעשות,חשבתי על אופציה של חילוץ באמצעות ריתוך לבורג אך זה ניראה לא אפשרי עקב עומקו של הבורג,כך שמה שנשאר זה לקדוח את הבורג ולעשות הברזה חדשה,השאלה היא האם לאחר שיקדחו את הבורג. אם הגראדים שיעופו לתוך המנוע ייצאו אם אני אחליף שמן או שאני מסתכן פה בהריסת המנוע?

תודה לכל העוזרים.

פורסם

שלום

בעל המוסך בחו"ל! אז אין אפילו עובד מקצועי אחד במוסך :shock:

לעניין לא מסובך. ניתן לחלץ את הבורג השבור "שתקוע בפנים, ואין אליו גישה" דיי בקלות, ובלי שום הברזה מחדש.

הייתה בכיוון הנכון, דרך אחת היא לקדוח ולחלץ בעזרת כלים יעודיים.

דרך שנייה, בעזרת כלי-עבודה יעודיים ללא קדיחה!

אולי תבקש מבעל המוסך, שיביא איתו מחו"ל כלים מקצועיים.

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם

בעל המוסך הינו אדם שטיפל כבר בכמה רכבים שהיו לי ותמיד הייתי מרוצה מהשירות,מאחר והרכב הוא כלי רכב שני במשפחה אז מבחינתי העניין סובל דיחוי.

השאלה שלי היא כיצד ניתן עוד לחלץ את הבורג ללא קדיחה (כפי שציינתי ריתוך לא מתאפשר מכיוון שהבורג שבור בחלק שבתוך המנוע ולכן אין "בשר" לרתך) כמובן שאני מעדיף לנסות שיטות אחרות לחילוץ הבורג ולאחר שלא אצליח יקדחו את הבורג כמוצא אחרון.

שאלה נוספת היא האם גראדים שייכנסו למנוע ייצאו לאחר ניקוז שמן יסודי או שאני מסתכן בגרימת נזק בלתי הפיך?.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

אורן שלום,

ראשית כל תודה על התשובה המהירה.

כלומר הבורג תפוס סה"כ בתוך "חור" במנוע ללא גישה לתוך המנוע עצמו בעצם כך שאין שום חשש לקדיחה ונפילת גראדים למנוע?

לגבי חילוץ הבורג יש לך עוד איזה שיטה שניתן לנסות?

תודה.

פורסם

ניתן לחלץ את הבורג בקלות יחסית, משום שהבורג כרגע לא מופעל עליו לחץ, אם הוא היה בולט מעט היית יכול עם היד להבריג אותו החוצה.

בשום אופן לא צריך לבצע הברזה חדשה, אל תמהר להשחיט את ההברזה אחרת תהיה בבעיה מדובר בקראנק שפגיעה בו תגרור החלפת מנוע/פירוק מנוע לצור תיקון הקראנק ומדובר בהוצאה גדולה, תשאיר את העבודה לבעל מקצוע מיומן!.

כמו שענו לך ניתן לקדוע במרכז הבורג חור קטן ועם מברז הפוך וחולץ ייעודי הבורג יצא בקלות.

הבורג נגזר כתצאה מחיזוק לא נכון לפי המומנט שקבע היצרן.

• תוכן חדש...