Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. הבוקר הופיעה ההודעה המצערת הנ"ל באוטו.

פניתי למוסך אופיר ובבדיקת מחשב יצא כך.

Teporary fault

Slipping (cltch \brakes

אופיר אמר שהלך הגיר ואין מה לעשות רק לשפץ. שאלתי אותו אם לא נראה לו שאפשר להחליף שסתומי לחץ וזהו.

הוא אמר שלא נראה לו מכיוון שהוחלף כבר לפני 50000 ק"מ.

שאלתי למומחים כאן. א. מה דעתכם?

ב. במידה וכדאי להחליף שסתומים האם צריך עדכון תוכנה או שכיון והוחלף כבר אז ביצעו את העידכון תוכנה?

תודה לכל העונים.

פורסם

אופיר, או יניב מאצלו, צודקים מבחינתם. מאידך, אני ביצעתי שיפוץ שהחזיק 30 אלף ש"מ בלבד, במחיר מפולפל.

השאלה היא כמה זמן אתה מתכוון עוד להיות עם הרכב. יש פתרונות טלאי אבל הם לא מחזיקים זמן רב.

יש המון מידע בפורום, כולל אצל מומחים כמו איציק נ., ניצן משאפט או אורן בן סימון.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אופיר הציע לי שיפוץ עם שנה וחצי אחריות.

אבל ב7500 ש"ח לא כולל מע"מ.זה כבריותר ממחיר האוטו.

פורסם

החלקות בגיר יכולות להיגרם מהתחממות יתר, חוסר שמן, איבוד לחץ שמן מהבלוק ההידראולי וכו' וכו'.

יש לבצע בדיקת מפלס שמן בגיר, נסיעת מבחן עם סורק מחובר (לבדיקת טמפ' הגיר) ולבדוק את תפקוד הגיר.

אני מקווה שלא הסיקו שהגיר הלך רק מקריאת קוד התקלה הזה...

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ממליץ לך בחום על ספי מסגולה, עשיתי לפני כחודש אצלו שיפוץ מלא ל C5 2002 גם כן.

אחריות לשנה, והכי חשוב, מקצועיות ויחס אמין ונחמד

פורסם

7.5 אלף עם אחריות שנה וחצי, בהתחייבות שבשנה וחצי הזאת הגיר לא ימצמץ, זה סבבה לדעתי.

ואני אומר ככה כי היה לי רכב עם גיר דומה (406).

אפשר למצוא שיפוץ גם במחיר נמוך יותר, ובמקומות גם טובים ומקצועיים, השאלה היא כמה זמן יחזיק השיפוץ.

תעשה חשבון כזה:

אם אתה לא נוסע הרבה ואתה מתכוון להמשיך להחזיק את הרכב, תשפץ ותחזיק אצבעות.

אם אתה מתכוון להחליף רכב, תנסה למכור אותו ככה.

אל תחשוב שאם המחירון כותב 10 אלף שח לדוגמא, ואתה תקבל על הרכב 3 אלף במצב הזה, אל תחשוב שאתה פראייר.

במוקדם ובמאוחר זה יצא על מוסכים.

אני הלכתי לפי הצעד הזה עם ה406, וקניתי על הדרך רכב חדש וידני.

אבל כל אחד והמצב שלו. (אני הייתי צריך רכב שיסע 30kkm בשנה, עם צרפתיה אוטומטית כנראה שהייתי מוציא פי כמה מהמחירון שלה רק על מוסכים ורכבים שכורים).

מה שכן, את האמת, קשה ואפילו אי אפשר למצוא רכבים נוחים כמו הc5 או ה406 במחירים שהם עלו פעם.

פורסם

איציק שלום. אכן הם החליטו שהלך הגיר רק על סמך קריאת התקלה במחשב.

מה זה אומר? האם יש סיכוי שאפשר לעשות משהו עם הגיר?

פורסם

בהחלט, חייבים לבדוק מפלס שמן בגיר לרבות ריח, לבצע נסיעת מבחן ולראות איך הגיר מגיב. לא פחות חשוב הוא לזהות בדיוק מתי מתרחשת התקלה (בבוקר - בדקות הראשונות, או לאחר נסיעה מאומצת ?).

לא רצים להספיד גיר על סמך תקלה במחשב.

כמה קילומטרים יש על הרכב ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האוטו עם250000 ק"מ אבל בהיסטורית טיפולים מופיע שהוחלף מנוע וגיר לפני60000 ק"מ

התקלה הופיעה לי שלש פעמים אחרי נסיעה של כ10 דקות. ותמידאחרי עליה

פורסם

טוב, לפי ההיסטוריה לא ניתן להסיק מה מצב הגיר וכל מה שנותר הוא לבדוק יסודית את הגיר כפי שהמלצתי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איזי, תבדוק הכל לפני שאתה רץ לשפץ, אין בזה שום ערובה לכלום.

תשמע מנסיון.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...