Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בלי לפגוע, אני לא מכיר את מצבך הפיננסי אבל לדעתי אתה קופץ יותר מידי מעל הפופיק.

נניח והשיפוץ יעלה 70 אלף ₪, סכום גבוה לכל הדעות עבור השקעה בשיפוץ רכב אספנות. אבל כמה עולה מאזדה 3 עממית חדשה? 100 אלף ₪? והן נמכרות בעיקר לאנשים עממיים. העניין כאן דווקא הוא לא השיפוץ הראשוני אלה להחזיק את הרכב ברמה גבוהה משך כל זמן היות הרכב ברשותי. וזה כבר הוצאות חודשיות לא מבוטלות. אני כמו רבים וטובים לא נכנס להרפתקה בלי לדעת איך אני יוצא ממנה. וכן אף אחד לא בדיוק מכיר ויודע מי אני, אם אני מליונר או תפרן עם חלומות, אבל זה לא ענינו של אף אחד האמת.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

70 אלף נשמע לי סכום מטורף, בהתחשב במותג ''פורשה'' אולי מעט פחות מטורף!

אני חושב שבסכום הזה היה עדיף להשאיר אותה בחו''ל ולבצע את העבודה שם ופה רק לשלם מכס על הרכב! אולי אפילו יהיה זול יותר להטיס את הרכב לפרוייקט בחו''ל!

בכל מקרה במקומך הייתי יוצר קשר עם בעלי פורשה בארץ רק כדי לבדוק אלטרנתיבות אפשריות!

אני באופן אישי, הדבר האחרון שהייתי עושה זה לנסוע לצ'מפיון מוטורס (במקרה שלי) ולבקש מהם שישפצו לי את הזקנה בת ה 31 שלי!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני חושב שבסכום הזה היה עדיף להשאיר אותה בחו''ל ולבצע את העבודה שם ופה רק לשלם מכס על הרכב! אולי אפילו יהיה זול יותר להטיס את הרכב לפרוייקט בחו''ל!

בכל מקרה במקומך הייתי יוצר קשר עם בעלי פורשה בארץ רק כדי לבדוק אלטרנתיבות אפשריות!

אני באופן אישי, הדבר האחרון שהייתי עושה זה לנסוע לצ'מפיון מוטורס (במקרה שלי) ולבקש מהם שישפצו לי את הזקנה בת ה 31 שלי!

מייעצים לי לא ללכת למוסך המורשה של המותג אבל לא נותנים סיבה למה. האם זה כי רמת העבודה במוסך המורשה גרועה יותר ממוסכים מתמחים רגילים? אני בספק. האם הם יותר יקרים? יתכן. בפורשה. אני יודע בעיקר בגרמניה, יש מחלקה שלמה של שיפוץ רכבים קלאסיים. שווה יהיה לראות הצעת מחיר לשיפוץ הרכב שלי מהם. 10 אלף יורו זה בהחלט סכום הגיוני שהם יכולים לנקוב בו שהם קרוב ל50 אלף ₪. לשלוח את הרכב הלוך חזור לגרמניה עוד 6000 ₪ והמכס בארץ שלאחר שיפוץ יעריך את הרכב ברמה 1 עוד כמה עשרות אלפי שקלים.

אז אנחנו לא הולכים למוסך מורשה כי אנחנו יודעים ששם קורעים אותנו במחיר החלקים ובמחיר העבודה. זה נכון אומנם לטיפולים ולתיקונים מזדמנים אבל אני לא חושב שזה נכון במקרה של שיפוץ יסודי. מישהו כאן ירצה לנדב מספרים על שיפוץ שעשה? אני לא חושב שאנשים ירצו לשתף כמה הם הוציאו על הרכב, אבל אני מוכן להתערב שהרבה בעלי רכב אספנות הוציאו עשרות אלפי שקלים על שיפוץ רכבם בין אם זה לקח חצי שנה או שלוש שנים ועוד על רכבים שהערך הסנטימנטלי שלהם עבור הבעלים גבוה יותר מהערך האספני שלהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כדאי לך לברר קודם על רמת העבודה והידע במוסך מורשה של פורשה בארץ.

אני זוכר שמישהו בפורום רצה להכין לטסט את הVW קאדי שלו במוסך מורשה של VW, לא הצליחו למצוא לו חלקים וסתם בזבזו לו את הזמן.

לא מדובר בשיפוץ כללי, בסך הכל הכנה לטסט.

בכל אופן הרכב מדהים !

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הסיבה שלא מומלץ לפנות למוסך של פורשה היא שהם כנראה לא התעסקו מתישהו עם רכב כזה או עם רכב בשנתון הזה בכוונה אני רושם כנראה כי אני לא יודע לגבם מה שכן זה משהו שצריך לשאול אותם.

ישנם מספר סדנאות בארץ שמסוגלות לבצע שחזור מהסוג שאתה מחפש באותו סכום וגם בפחות כי סך הכל חשוב איכות העבודה כדי שגם הרכב יראה טוב, עבודה איכותית וגם יחזיק מעמד יותר זמן.

אני אישית הייתי רואה את השיפוץ בשתי צורות

1) שיפוץ מהיסוד פירוק הרכב לגורמים

או

2) שיפוץ קצר ונקודתי בכל החלקים שרצונך להחליף

בשתי המקרים הייתי משנע את הרכב לפחח אומן שיתעסק נטו בעבודת הפחחות ,אם הוא עוסק גם בצבע ופרוק והרכבה .

מכונאי שמתמחה במנועים מהסוג הזה ובצד המכנאי , אם הוא מתעסק עם חשמל טוב אם לא למצוא חשמלאי כמובן אם צריך,

וכמובן רפד.

אומנם זה קצת התעסקות אבל מה שתרוויח מזה יהיה איכות ,הנאה (יכול להיות שלא תרגיש את זה בהתחלה אבל בסוף כן)

וסיכוי גדול שגם במחיר תוכל לחסוך וכך תדע בודאות שעשית את הכי טוב שיכולת.

בהצלחה

מיני מיינור נגנבה כל היודע דבר ליצור קשר בבקשה

פורסם

....

באמת שעל פורשה אין סיבה לגשת לצמפיון,

בדיוק מאותה סיבה שאין טעם גם לגשת לקרסו

שניהם לא היבואנים של פורשה.....

ושבעים אלף זה לא סכום כל כך מטורף, במיוחד למותג הנ"ל.

הכל תלוי במצב הנוכחי ולאן רוצים לקחת אותו...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
הסיבה שלא מומלץ לפנות למוסך של פורשה היא שהם כנראה לא התעסקו מתישהו עם רכב כזה או עם רכב בשנתון הזה בכוונה אני רושם כנראה כי אני לא יודע לגבם מה שכן זה משהו שצריך לשאול אותם.

ישנם מספר סדנאות בארץ שמסוגלות לבצע שחזור מהסוג שאתה מחפש באותו סכום וגם בפחות כי סך הכל חשוב איכות העבודה כדי שגם הרכב יראה טוב, עבודה איכותית וגם יחזיק מעמד יותר זמן.

אני אישית הייתי רואה את השיפוץ בשתי צורות

1) שיפוץ מהיסוד פירוק הרכב לגורמים

או

2) שיפוץ קצר ונקודתי בכל החלקים שרצונך להחליף

בשתי המקרים הייתי משנע את הרכב לפחח אומן שיתעסק נטו בעבודת הפחחות ,אם הוא עוסק גם בצבע ופרוק והרכבה .

מכונאי שמתמחה במנועים מהסוג הזה ובצד המכנאי , אם הוא מתעסק עם חשמל טוב אם לא למצוא חשמלאי כמובן אם צריך,

וכמובן רפד.

אומנם זה קצת התעסקות אבל מה שתרוויח מזה יהיה איכות ,הנאה (יכול להיות שלא תרגיש את זה בהתחלה אבל בסוף כן)

וסיכוי גדול שגם במחיר תוכל לחסוך וכך תדע בודאות שעשית את הכי טוב שיכולת.

בהצלחה

צודק ב100%

לרוב היום במוסכים עובדים " ילדים " בלי נסיון של שנים שרגילים לעבוד על רכבים חדשים עם מחשבים ולעשות פחחות בלהחליף חלק בחדש ולמרוח חומר ! כמובן שהמנהל המקצועי קרוב לודאי ותיק ...

היום יש מאט מאוד בעלי מקצוע שלא מחפפים לכן חשוב ללכת לטובים ביותר בתחומם או לעשות לבד אם אתה יודע כי אתה תעשה את זה הכי טוב שאפשר,

אתה יכול גם למצוא שילוב כמו שאני עושה ,חלק הפחח עושה וחלק אני כאשר הוא נותן לי יד חופשית להתעסק בדברים בעצמי אצלו במוסך ולהכנס בפרטים הקטנים , לדוגמא פירוק השאסי מהבודי בטריומף וניקוי חול של כל חלק וחלק ושליחה לצביעה סטטית ,

ניקוי חול על המרכב ( בשום מוסך לא יעשו לך כמו שצריך ,אם בככל ???)

יש פחח שהרבה אנשים חושבים שהוא אומן שאני לא אנקוב בשמו באזור ירושליים שרצה ממני 70 אלף ש"ח רק על פחחות בלי צבע לטריומף שכל החלקים אני מביא לו חדשים ולא צריך לשחזר כלום ( הבן אדם חי בסרט אבל עדיין בעל מקצוע טוב , פשוט השתן עלה לו לראש )

רבים האנשים פה לא קולטים שלהחזיק ולשפץ רכב אספנות חשוב שיהיה ידע וידיים טובות לתקן ולסדר הרבה פעמים לבד כי בלי הידע וידיים טובות בעלי מקצוע יעשו "קומופלאש" ( יפה מבחוץ - חרא מבפנים ) והרבה הוצאות כבדות ....

ושיש ידע צריך כמובן לעמוד להם על הראש ולראות מה הם עושים בדיוק כי גם המקצוענים מחפפים ברובם .... אף אחד לא אוהב לעבוד קשה ובודדים הבעלי מקצוע בענף שיעשו לכם עבודה כאילו הם עובדים על רכב שלהם.....

לגבי צביעת רכב : רוב העבודה בצביעת רכב כדי שיצא יפה זו ההכנה לפני והשפשוף וההחלקה של הרכב .... אתם יודעים כמה שעות והתעסקות לצביעה ברמה גבוהה של רכב ישן דרושים ???

אני רוצה לראות את הצבעי שלא יחפף ולכן לפני שאתם סוגרים עם צבעי עבודה תסבירו לו למה אתם מצפים ,

ולסיום :

ניקיתי את השאסי של הטריומף בניקוי חול לפני זמן מה , כמו שאתם יודעים את הרכב עצמו אני ניקיתי אבל את השאסי החלטתי לשלוח לבעל מקצוע שמתמחה בעניין ... הלכתי אליו ( אני לא אנקוב בשמו ) והוא ניקה את השאסי .... כאשר הוא סיים הוא מוציא לי את השאסי לאחר ניקוי חול כאשר יש מקומות שהוא פספס ,

למה הוא צריך לפספס ??!

טוב אני אומר לו להכניס את השאסי שוב לניקוי ושיעבור עליו שוב (כמובן שאני נמצא בחוץ בכל התהליך כדי לקחת את השאסי מייד לצביעה)

שוב הפועל יוצא איתו כאשר נשארו כתמים של חלודה ... אני אומר לו למה זה ככה אז הוא אומר לי שזה ג'ינג'ים שיוצאים מיד על המתכת ושאני יכול לצבוע על זה זה שום דבר ,

אמרתי לו "אחרי שתי דקות ? " "לצבוע על חלודה זה שום דבר ???" " מה שום דבר ?!? , אני השקעתי פה שעות עבודה בשביל לנקות יסודי ולצבוע באפוקסי יקר ..... ( להזכירכם אני יודע טוב מאוד לעשות ניקוי חול והבעיה בניקוי חול שקשה לראות את העצם שעובדים עליו הרבה פעמים כי החול משפריץ לכל הכוונים וצריך לעבוד על עיוור ולהקפיד לנקות יותר זמן על מקומות מסויימים שהחלודה יותר קשה, ויש כמה שעות טובות עד שיוצאת חלודה חדשה וג'ינג'ים כמו שהבחור קורה להם )

הוא אומר לי כן ומתווכח איתי .... ומתחיל להתבכיין לי על המחיר שהוא לקח לי ,

כמובן שלא ויתרתי ואמרתי לו שמיצידי יכניס את השאסי עוד אלף פעמים לניקוי והסכום שהוא דרש זו הייתה הדרישה שלו לחלק נקי מחלודה !!!! וכלל לא זול !!!

אני רוצה גם להוסיף שהפלא ופלא , כאשר הפועל קיבל 100 ש"ח טיפ לכיס בלי שהבעל הבית יראה השאסי יצא בלי ג'ינג'ים ובלי בטיח.

בקיצור זו דוגמא לאיך צריך לעמוד על הראש לבעלי מקצוע,

אני מאמין שהרבה אנשים שעשו ניקוי חול קיבלו את אותה תשובה לגבי הג'ינג'ים וצבעו את החלקים שלהם על חלודה כי "איש החול" אמר להם שזה בסדר ואין מה לעשות ואפשר לצבוע על זה ... זה שום דבר ....

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פרויקט השיפוץ של הפורשה החל היום רשמית כשהכיסאות הקדמיים פורקו וחלק מהכיסאות האחוריים. אני חייב לציין שבעוד הכיסאות הקדמיים בנויים לטלפיות שמצדיק את השם פורשה הכיסאות האחוריים בנויים בצורה מאוד תמוהה. עור על ספוג שמודבק ישירות על המרכב. האמת שאני מופתע, ואני חושב איך לייצר כיסאות אחוריים בצורה "נכונה" יותר שלא כמו במקור ועדיין יראו כמו במקור. דבר נוסף שרציתי להגיע אליו היום ולא הצלחתי זה הדשבורד. פרקתי את הצופר בהגה אבל כשבאתי לפרק את ההגה עם בוקסה 27 היא סירבה להסתובב.

IMG_20130928_153320.jpg

IMG_20130928_153343.jpg

IMG_20130928_164950.jpg

IMG_20130928_165001.jpg

IMG_20130928_165017.jpg

פורסם
פרויקט השיפוץ של הפורשה החל היום רשמית כשהכיסאות הקדמיים פורקו וחלק מהכיסאות האחוריים. אני חייב לציין שבעוד הכיסאות הקדמיים בנויים לטלפיות שמצדיק את השם פורשה הכיסאות האחוריים בנויים בצורה מאוד תמוהה. עור על ספוג שמודבק ישירות על המרכב. האמת שאני מופתע, ואני חושב איך לייצר כיסאות אחוריים בצורה "נכונה" יותר שלא כמו במקור ועדיין יראו כמו במקור. דבר נוסף שרציתי להגיע אליו היום ולא הצלחתי זה הדשבורד. פרקתי את הצופר בהגה אבל כשבאתי לפרק את ההגה עם בוקסה 27 היא סירבה להסתובב.

גם ב 911 זה ככה , בושה !

לגבי הבוקסה אתה צריך פטיש אויר אבל בעדינות !!!

דרך אגב הרצפה נראת במצב מעולה מהתמונות שצרפתה

פורסם

good luck

love this car , i have 1984 928S

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
גם ב 911 זה ככה , בושה !

לגבי הבוקסה אתה צריך פטיש אויר אבל בעדינות !!!

דרך אגב הרצפה נראת במצב מעולה מהתמונות שצרפתה

אכן הריצפה וכל החלק התחתון של הרכב ניראים במצב טוב. אחראים לזה תהליך הגילבון שעברה המתכת בשלב הייצור ויישום חומר אוטם כמו זפת על כל רצפת הרכב משני צדדיה. בתמונות רואים את הצבע הלבן שעדיין קיים ברוב המקומות שנצבע על גבי אותה שכבת זפת. במבט מתחת לרכב יש איזו מכה בשאסי לא משהו שאי אפשר לסדר ועדיין הכל במצב מעולה. עבודת פחחות רבה לא תהיה כאן (ע"ע קאמרו מסויימת). יצא לי לפרק את מנגנון המגב האחורי שגם הוא מאוד מוזר בעניי כמו גם מנגנון הנעילה של דלת תא המטען. יש ברכב הרבה דברים טכניים שיוצרים הרגשה של "ואוו", דברים מאוד חכמים שהונדסו בצורה חכמה. מצד שני יש כל מיני דברים שאני פשוט אומר לעצמי "WTF" זה הפיתרון שהגרמנים מצאו?

פורסם
אכן הריצפה וכל החלק התחתון של הרכב ניראים במצב טוב. אחראים לזה תהליך הגילבון שעברה המתכת בשלב הייצור ויישום חומר אוטם כמו זפת על כל רצפת הרכב משני צדדיה. בתמונות רואים את הצבע הלבן שעדיין קיים ברוב המקומות שנצבע על גבי אותה שכבת זפת. במבט מתחת לרכב יש איזו מכה בשאסי לא משהו שאי אפשר לסדר ועדיין הכל במצב מעולה. עבודת פחחות רבה לא תהיה כאן (ע"ע קאמרו מסויימת). יצא לי לפרק את מנגנון המגב האחורי שגם הוא מאוד מוזר בעניי כמו גם מנגנון הנעילה של דלת תא המטען. יש ברכב הרבה דברים טכניים שיוצרים הרגשה של "ואוו", דברים מאוד חכמים שהונדסו בצורה חכמה. מצד שני יש כל מיני דברים שאני פשוט אומר לעצמי "WTF" זה הפיתרון שהגרמנים מצאו?

אם היית רואה מה קורה לפלסטיקה של הטוארג שלי אחרי 4 שנים על הכביש היית מבין שהגרמנים כבר לא כאלו מציאה !!!

הכל מתפרק לי בתוך הרכב ומדובר בדגם המפואר,רכב שבקושי נוסע כי רוב הזמן אני עם קטנוע ובאמת שהשימוש שלי בו סופר עדין !

לפני חודשיים טרקתי את הדלת האחורית אחרי שהושבתי את הבן התינוק שלי ברכב והדיפון של הדלת עף לי החוצה חחחחחחח

ב BMW האמת המצב היה יותר טוב .

פורסם

פורשה קיימן 2008, תמיד בחניה סגורה, בלי לחות, מטופלת ושמורה, האוטו מבפנים מתפרק. קרקושים מכל עבר וכפתורים מתקלפים.

haters will hate

פורסם
פורשה קיימן 2008, תמיד בחניה סגורה, בלי לחות, מטופלת ושמורה, האוטו מבפנים מתפרק. קרקושים מכל עבר וכפתורים מתקלפים.

כן הגרמניים האלו דפוקים , אבל שתדע שב במוו האיכות יותר טובה בהרבה וגם השרות של החברה בחול ,

הם מאשרים הרבה דברים גם אחרי שנגמרת האחריות בארץ.

כנראה שקונצרן פלקסוואגן מתחילים לפשל ולחסוך באיכות החומרים

פורסם

תומר יקירי, גם ב.מ.וו קקה.

שאתחיל לפרט על כל התקלות שנתקלתי בהם בסדרה 7?

פולקסוואגן לא הצטיינו מעולם בתחום השרידות, הם יפים, רכים ומתפרקים.

אתה יודע עם מי אני מסתובב ומה אני עושה כל הזמן, אני יכול להכין רשימת ריג'קטים ואכזבות ארוכה מהגרמניות.

haters will hate

• תוכן חדש...