Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם ב- 1000 ש"ח שווה.

קנית אוטו (יפה) באלפים, הובלה בים באלפים ותיקונים באלפים.

עוד 1000 ש"ח לא ישבור אותך - חבל עך הסיכון.

פורסם

יום שני שעבר הגעתי לשחרר את הרכב. מנציגי חברת הספנות עברתי למכס ללשכת הסחר להוציא רשימון. הלך דווקא זריז. בלשכת הסחר התבקשתי לשלם מיסים עלפי ההצהרה שלי. שילמתי בכרטיס אשראי ונשלחתי לפקידת המכס עמליה. כנראה לא בא לה טוב שמישהו קנה פורשה במחיר מצחיק אז היא התקשרה ואמרה כי קבעה שמאי ליום ראשון בבוקר ושאני צריך להגיע. גם מצאה טעות בתעודת שער שסיפקו לי נציגי חברת הספנות במספר שלדה אז טורטרטי חזרה אליהם לתיקון

פורסם
יום שני שעבר הגעתי לשחרר את הרכב. מנציגי חברת הספנות עברתי למכס ללשכת הסחר להוציא רשימון. הלך דווקא זריז. בלשכת הסחר התבקשתי לשלם מיסים עלפי ההצהרה שלי. שילמתי בכרטיס אשראי ונשלחתי לפקידת המכס עמליה. כנראה לא בא לה טוב שמישהו קנה פורשה במחיר מצחיק אז היא התקשרה ואמרה כי קבעה שמאי ליום ראשון בבוקר ושאני צריך להגיע. גם מצאה טעות בתעודת שער שסיפקו לי נציגי חברת הספנות במספר שלדה אז טורטרטי חזרה אליהם לתיקון

זה לא שזה לא בא לה טוב, זה ככה (וזה מעוות לגמרי).

כל משהו שהוא "נמוך" לדעת פקידי המכס כמעט בלי קשר לסוג הרכב גורם להם להזמין שמאי שמבצע בעצמו הערכה לשווי הרכב.

לגבי טעות במספר שלדה, שים לב לעקוב בכל המסמכים כל הזמן אחרי כל הפרטים, עוד תעבור כמה וכמה תחנות בדרך... כל טעות גורמת לך להתרוצץ, להם זה לא משנה, הם יושבים שם גם כך ו"נותנים שירות" באותו הזמן...

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

והיום בבוקר התייצבתי בשער 3 בנמל אשדוד. עמליה הגיעה לשער 5. ביקשה שאגיע לשם. כשהגעתי היא לא הייתה וגם לא השמאי. רק כעבור שעה נכנסה שוב לנמל ואמרה שהיא מצטערת אבל הנהלים השתנו ואני לא אוכל להיכנס רגלית מהשער הזה. חזרתי לשער 3 שם הכניסוני. הרכב עמד בתוך סככה סגורה ומאובטח. בסככה עצמה היו רכבי שגרירויות ודברים שהמכס החרים ועל כן כל כניסה אליו חייבה ליווי של איש ביטחון. הגעתי לשם. עמליה והשמאי (שהתברר כשלמה כרמלי) היו כבר על יד הרכב מצלמים ומתרשמים. אני אומר שאני מקליט ברשמקול (אפלקיציה בטלפון) את כל מה שיעשה שם. לעמליה ושלמה זה לא מזיז. עוד כמה מילים עם עמליה להבין מדוע זימנה שמאי כשהנחתי לפניה גם אישורים מאיי ביי ופיי פאל על התשלום על הרכב גם ביל אוף סייל שסיפק לי הבעלים של הרכב וגם את הטייטל שעליו היה רשום מחיר המכירה. ענתה שאי אפשר לדעת היום ובלה בלה בלה היא רק עושה עת העבודה ובלה בלה בלה אני יכול לערער על הקביעה ואם לא תרצה תוכל לייצא את הרכב חזרה. ולאחר מכן נחזיר לך את המיסים ששילמת. WTF. קודם אתם דורשים תשלום על מיסים ואחר"כ רוצים לזמבר אותי עם עוד מיסים.

פורסם

אני אמור לקבל את הערכת השמאי בימים הקרובים. כל מה שהוא מעבר למה ששילמתי יגרור מצידי מלחמה. אם יש כאן מישהו שיכול לתרום מניסיונו במלחמות מאין אלה אשמח אם יצור איתי קשר בפרטי.

פורסם

117 אחוז. שימו לב! המכס קודם מחשב מכס ומס קנייה ועליהם מלביש את המע"מ. נניח רכב שנקנה ונשלח בעלות של 1000 ש"ח לא ישלמו עליו עוד 1170 ₪ מיסים אלה 990 ₪ מיסים של מכס ומס קנייה יוצא 1990 ומזה מוציאים 18 % מע"מ שווה ערך לעוד 358 ₪. תכלס ככה זה אמור להיות. כך שלומר 117% מיסים זה לא מדוייק.

פורסם

צרפתי מדריך לייבוא אישי (מעודכן לתחילת אוגוסט 2013) שהופק ע"י רשות המיסים בישראל.

ממליץ לקרוא טוב טוב... הכל רשום שם, אם מסכימים על זה או לא, אם זה מעצבן או לא...

אישית אני חושב שכל התהליך לא נכון, מסורבל ודרקוני... מהבירוקרטיה שבדרך ועד למיסוי האבסורדי אבל זו רק דעתי...

חוויתי בעבר את החוויה שלך, קניתי רכב ב-X, השמאי העריך אותו ב-X כפול 2.5, הגעתי למנהלת המכס עם ערימת מסמכים שמאמתים את הרכישה, לרבות תיעוד אימיילים, העברות כספים ותיעוד עסקאות דומות שנעשו בחו"ל לכלי רכב דומים במצב דומה ולאחר מספר ימים המכס קיבל את הצהרתי.

אל תלחם לפני שיש במה להלחם אך כשתצטרך, אל תוותר... תקנות המסחר מדברות על זה שהערך הוא ערך הקנייה המוכח, קרי, התשלום בפועל. עם המכס לא מקבל משמע הוא מאשים אותך בזיוף או מרמה והתהליך הוא לא סתם לא לקבל את המחיר שלך ולדרוש תוספת אלא הם אמורים לנקוט בהליכים נגדך. הם "מסתפקים" בלומר שאתה צריך לשלם יותר, הרוב משלמים יותר ובזה זה מסתיים ובכך הם מזינים עוד ועוד את המפלצת...

בהצלחה בהמשך...

ליאור

MadrihYevuIshiRehev.pdf

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

מישהו כאן ייבא רכב פורשה (911 או 928 מארה"ב שייש לו מספר שלדה מוטבע ששונה ממספר השילדה במדבקה שבדופן משקוף הדלת? הקטע הוא שאצלי יש שוני קטן בין מספר מוטבע למספר על המדבקה. "ZZZ" במקום כמה אותיות. קראתי בפורומים בחו"ל שהתופעה קיימת ונפוצה.

פורסם
אני אמור לקבל את הערכת השמאי בימים הקרובים. כל מה שהוא מעבר למה ששילמתי יגרור מצידי מלחמה. אם יש כאן מישהו שיכול לתרום מניסיונו במלחמות מאין אלה אשמח אם יצור איתי קשר בפרטי.

צור קשר עם דני לוי.

הוא הדון קישוט שלנו.

משכנתא זה קל

פורסם

אז בשעה טובה תם המסע המפרך של הפורשה הלבנה שלי. מסע שהתחיל אי שם בסוף אפריל ונמשך עד להיום, היום בו שוחרר הרכב מנמל אשדוד. כמובן שאני מנצל את זכותי לערער על עודף המיסים ששילמתי (יצא בסופו של דבר 3700 ₪ ועדיין בכסף הזה אפשר לקנות עוד פורשה אחת :wink:) אבל העיקר שחתיכת ההיסטוריה הזו נמצאת אצלי בחנייה. תמונות נוספות יועלו כשאני אתאושש מהיום.

פורסם

זאת הפעם הראשונה שאני באמת בוחן את הרכב לעומק (ללא ליפט כמובן) ואני רוצה לומר לכם: אל תתנו לתמונה להטעות אתכם. הרכב הוא כמו ציור של מונה. מרחוק זה נראה סבבה אבל כשמתקרבים אוי כשמתקרבים זה בלאגן שלם.

• תוכן חדש...