Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש ותהנה, רכב מיוחד !

האם יש שינויים טכניים בין הגרסה האמריקאית לאירופאית ?

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם

בחירה מצויינת,אני מאוד אוהב את ה928 ועדיין שוקל לייבא אחת ארצה אבל עדיין מתלבט בינה לבין 944.

תתחדש.

אגב,מדוע הייבוא מארה"ב ולא מגרמניה? כאשר הגירסאות האירפיות חזקות יותר ובלי הבאמפרים האמריקאים המגודלים הללו.

Porsche 944 turbo

פורסם

תתחדש ותהנה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
תתחדש ותהנה, רכב מיוחד !

האם יש שינויים טכניים בין הגרסה האמריקאית לאירופאית ?

דגם ה S בגירסה האירופית עלה על הכבישים כבר ב 1980 ולא ב 83 כמו בגירסה האמריקאית כמו כן המנועים הם באותו הספק אבל האירופי מפיק קצת פחות מ 300 כ"ס בעוד האמריקאי, בגלל התאמות שעבר לתקינה האמריקאית, מפיק 239 כ"ס. פנסים קדמיים מותאמים לתקינה האמריקאית. פנס איתות נוסף בכנפיים הקדמיות. עוד מספר שינויים במנוע וניהול מנוע שאני לא סגור עליהם. מבחינת ביצועים לדגם האירופי עדיפות קלה. הדגם האירופי מאותו שנתון יקר יותר ונדיר יותר למצוא אותו בשוק האמריקאי.

פורסם
בחירה מצויינת,אני מאוד אוהב את ה928 ועדיין שוקל לייבא אחת ארצה אבל עדיין מתלבט בינה לבין 944.

תתחדש.

אגב,מדוע הייבוא מארה"ב ולא מגרמניה? כאשר הגירסאות האירפיות חזקות יותר ובלי הבאמפרים האמריקאים המגודלים הללו.

למה להתלבט? תייבא אחת! אני אישית אוהב יותר את ה928. מבחינת ערך דולרי גם ה-928 וגם ה-944 מתומחרים בערך אותו דבר, נמוך בהרבה מה-911. מבחינת ביצועים ה-928 עולה על ה944 בכמה דרגות. מהירות סופית, האצה, איכות מתלים ויציבות על הכביש. ל 944 לרוב מנוע 2.5 אטמוספרי עם מעט מדי סוסים. והפנסים הקדמיים מתרוממים כמו במזדה 323F הישנות. שלא כמו ב 928.

השוק בארה"ב מוצף ברכבים כאלו למכירה. אבל קשה לברור את הטובות היות והאמריקאים אוהבים את הקטע של DIY בכל התחומים ואפשר למצוא כאלו שעברו ממש התעללות, בין אם מכנית, ובין אם מבנית. (סידרו לבד חלקי מנוע, צבעו לבד מרכב) בגרמניה שומרים הרבה יותר על הרכבים שלהם ומבצעים טיפולים כמו שעון שווצרי ולכן ערכן גבוה יותר, ועוד ביורו.

פורסם
שלום לכל חברי הפורום

לפני שבוע רכשתי מאתר EBAY את רכב האספנות הראשון שלי אותו אני מתכוון להשיט ארצה ולשפץ.

קצת על הדגם:

פורשה החלה לייצר את ה-928 החל מ-1977 ועד ל 1995 כחלק מאסטרטגיה להחלפת הדגם הקודם, הלא הוא ה-911 המיתולגי, נסיון שלא צלח. הן ניבנו כרכבי GT (GRAND TOURING) כדי לספק לנהג הגרמני נסיעה מהירה ונטולת מאמץ ברחבי האוטוסטרדות שבגרמניה. הן היו מפנקות ומהירות והוצעו בתחילה עם מנועי 4.5 ליטר ועלו בהתמדה בנפח המנוע עד ל 5.4 ליטר במודל ה-GTS משנת 92-95. המנוע היה בתצורת V-8 ומוקם בקידמת הרכב, שני דברים שלא היו שגרתיים אצל היצרנית הגרמנית. השוק לא מעריך במיוחד את הדגם הזה (פרט לדגמי ה-928 S-4 הGT וה GTS) ומעדיף את ה-911 הקלאסית. וזה בא לידי ביטוי בערכן הנמוך בעשרות אחוזים מערכן של רכבי 911 משנתון דומה.

ת.ז הרכב שרכשתי.

יד: ראשונה

תאריך ייצור: 01-1983

תת דגם: 928S גירסה אמריקאית.

מנוע: 4.7 ליטר אטמוספרי, 239 כ"ס.

הילוכים: אוטומטית

צבע: לבן

ק"מ: 57000 מייל (91200 ק"מ)

ציון קארפקס: 77

מצב הרכב:

שילדה ומרכב: ע"פ תמונות, דברי המוכר, ובדיקת קארפקס שמעידה שלא דווח על תאונות וגם העובדה שהרכב לא נסע הרבה ועמד שנים באחסנה: ציון: טוב +. המרכב יוצר מפלדה שעברה תהליך גילבון דבר שהקנה עמידות רבה לחלודה. הפנלים הקדמיים, מכסה המנוע, והדלתות כולן מאלומיניום - עמידות לחלודה.

מצב מכני:

נזילות שמן בכמה מקומות דבר המעיד על התיישנות האטמים במנוע ובמתיבת ההילוכים. בנייה מחדש של מערכת הוואקום וסינון האוויר. פילטרים ומשאבות בלויות. רצועות בלויות. ציון: מספיק בקושי.

פנים הרכב:

ריפודי עור בלויים אך עדיין שלמים ולא מתפוררים. שטיחים בלויים. דש בורד שחוק (החום והלחות של פלורידה) ומתפורר. קונסולה מתפוררת. חלון נוסע לא עובד. גג נפתח לא עובד. דלת אחורית לא נסגרת. ציון: מספיק בקושי.

הרכב יעבור בדיקה של מוסך עוד בטרם יעלה ארצה בכדי לקבל אומדן נזקים. חלק מהדברים נסדר שם בעיקר מה שקשור למנוע ולתיבת ההילוכים. החלק הגדול שזה הפנים יישאר לי לעשות בארץ. מדובר ברכב לא נדיר במיוחד שיש לו עדיין חלפים ברבבי הרשת במחירים לא בשמיים ודיי קל להשיג אותם.

המטרה: להביא אותו למצב שיחזור ברמה טובה מאוד בכל התחמוים.

מצורפים תמונות לשיפוטכם:

המלצה חשובה לדעתי האישית - לפני הבאת הרכב לארץ תבצע את כל התיקונים המכאניים והחשמליים בפלורידה.

בלמים, הגה , בולמים, החלפת צמיגים וכו' ..

פורסם
אם יש כאן מישהו שמכיר דרכים לקיצור זמן ההמתנה עד לקבלת רשיון ייבוא מוזמן לתת טיפים.

היום אין צורך ב'דרכים' לקיצור זמן ההמתנה, אם אתה מצרף את כל המסמכים כנדרש תוך שבוע תקבל את הרישיון המיוחל

פורסם

ואוו מהממת תתחדש! אשמח לקצת פרטים על הרכישה, כמה מיסים? איך עובר הראשיון? בדיקה של הרכב? ומה עוד לקחו ממך בארץ?

😉

פורסם

מתוך נסיון - תבצע את כל המכניקה שם (אם יש לך אפשרות), תשאיר צבע וריפודים לארץ.

אין דרך לקצר תהליכים לקבלת רישיון יבוא, גם מי שאומר שהוא יכול (תמורת תשלום כמובן), בסוף זה יוצא אותו דבר.

לעניין קבלות על הקניה לעומת הערכת שמאי, וההצהרה שלך שתלך איתם לבית משפט, יש על זה פתגם:

Never wrestle with a pig. You both get dirty, but the pig likes it

פורסם
המלצה חשובה לדעתי האישית - לפני הבאת הרכב לארץ תבצע את כל התיקונים המכאניים והחשמליים בפלורידה.

בלמים, הגה , בולמים, החלפת צמיגים וכו' ..

מצטרף להמלצה.

בנוסף, מציע לך לרכוש את הדשבורד מאיביי ולייבא אותו בתא המטען או לחוד,

אמנם לא להרכיב אותו על הרכב בכדי לאפשר הורדה במיסוי.

אך שיהיה לך חלק כזה מקורי.

בארץ לא תצליח לדעתי "לשפץ" כמו האורגינל.

בברכה ובהצלחה,

אבי נוף

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
מתוך נסיון - תבצע את כל המכניקה שם (אם יש לך אפשרות), תשאיר צבע וריפודים לארץ.

אין דרך לקצר תהליכים לקבלת רישיון יבוא, גם מי שאומר שהוא יכול (תמורת תשלום כמובן), בסוף זה יוצא אותו דבר.

לעניין קבלות על הקניה לעומת הערכת שמאי, וההצהרה שלך שתלך איתם לבית משפט, יש על זה פתגם:

Never wrestle with a pig. You both get dirty, but the pig likes it

אז בדיוק זה מה שחשבתי. לעשות תיקונים שם ולא בארץ, בארץ יקרעו אותי, וגם פחות מנוסים בדגמים האלו.

ידוע אם השמאים מסתכלים על מצב מכני? אם המוסך שם נותן לי הערכת תיקונים של כמה עשרות אלפי דולרים זה שווה משהו?

האם כדאי להחליף כבר שם את האודומטר למדידה בקמ"ש ולא במייל? מה לגבי פנסים קדמיים שגם שם יש הבדל בין התקינה האמריקאית לאירופאית (כפי שנהוג בארץ)

• תוכן חדש...