Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

magnat phantom monoblock

mikmik
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כיוון ה BIAS הוא בעצם שקול לפתיחת ברז.

ככל שפתחת יותר, זרם בעוצמה יותר גבוהה יזרום לטרנזיסטורים של קדם המגבר.

ומשם לדרגה הסופית. ואלה יתחממו יותר. זהו בעצם כיוון תחום העבודה של הטרנזיסטורים.

והוא מצופה לכה ע"מ שלא יזוז, ושלא כל אחד יגע בכיוונים (שנעשו בחברה) אם הBIAS

פתוח יתר על המידה, הטרנזיסטורים יתחממו מהר יותר, ומבחינת הסאונד, הוא ישמע

"חמים" מדי, חלבי והבדל גדול יורגש גם בבאס. מצב כזה של הרנזיסטור נקרא "רוויה"

ויש גם מצב שהBIAS סגור מדי, והטרנזיסטור אינו מתחמם דיו, הסאונד יוצא ממנו כמו מכות

בעץ, לא מאופס, וקשה כמו קרש. מצב זה קרוי "קטעון"

וזאת בדיוק הסיבה, למה מגבר שאינו בתחום העבודה שלו, עשוי לגרום נזק לרמקולים (PEAK) ואם לא , הרמקולים יעמיסו אותו והוא יתחמם ויישרף.

שלומי

אז תענו לי סוף סוף הBIAS זהוא הבסיס של הטרנז'?

אם לא אז מהוא? כלומר מהוא החלק הפיזי במגבר שנקרא BIAS?

תנו הסבר מובן בבקשה.

עריכה: אייל מזה TEXT BOOK?

ג'ניה

:king:

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיר, כמו שהסברתי,

יש לי אחריות על המוצר, במקרה הכי גרוע..... יחליפו לי אותו

במקרה הטוב, מצאתי אחלה מיקום למגבר, כי ממש אין לי מקום בשבילו

בכל אופן, כמו שכבר תיארתי, המיקום שהוא יישב, יהיה אופטימלי , והוא יישב בתוך מבנה, שמצופה בספוג, ובעור, וב2" סמ עץ, שלא יהיה מחובר ישירות למבנה התיבת תהודה, אך ורק מחובר דרך סקוץ, מה שיוריד את הויברציות באופן כימעט מוחלט..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
תמיר, כמו שהסברתי,

יש לי אחריות על המוצר, במקרה הכי גרוע..... יחליפו לי אותו

במקרה הטוב, מצאתי אחלה מיקום למגבר, כי ממש אין לי מקום בשבילו

בכל אופן, כמו שכבר תיארתי, המיקום שהוא יישב, יהיה אופטימלי , והוא יישב בתוך מבנה, שמצופה בספוג, ובעור, וב2" סמ עץ, שלא יהיה מחובר ישירות למבנה התיבת תהודה, אך ורק מחובר דרך סקוץ, מה שיוריד את הויברציות באופן כימעט מוחלט..

אכן על פניו, זה נראה פתרון טוב... חוצמזה, שיש לו אחריות..

SG עומדים מאחרי המוצרים שלהם (שמיובאים על ידם)

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
לא. . תקרא את התרד 10 פעם עד שתבין.

תמיר

תמיר, אני חושב שיש פה איזה קצר בתקשורת...יכול להיות מצידי.

אני מקווה שיום שישי נפתור\נמשיך את הדיון הזה במפגש.

ג'ניה

פורסם

גניה, נראה לי הוצאת לתמיר את החשק לבוא.....:|

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

סתם התמיר הזה, תאמין לי.... :wink::wink:

בזמן האחרון הוא נעשה עייף...

לא צריך כלום כדי שהוא לא יבוא... אולי סתם תרוץ קטן..

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תמיר....תנחש מה?

חזרתי עם תשובה, מקווה שנכונה?!?!?

BIAS CURRENT- הפרוש הטכני של הצרוף הוא "ממטח זרם".

זהוא הזרם שנכנס להדק הBASE של הטרנזיסטור במגבר שרת, למעשה זהוא אותו זרם נמוך שנקרא נקודת העבודה של הטרנזיסטור, משמע זהוא הזרם הנדרש כדי להפעיל אותו.

מה שאתה מתכוון , לפחות כך אני חושב: זהוא הנגד שמקזז OFFSET כלומר אותו הנגד שמחברים למעגל שבו הדקי ה+ וה- מקוצרים אחד לשני. בנקודה זו מווסתים את הנגד המשתנה עד שנקבל במטח המוצא 0V מדוייק. כל זה כדי לכוון את המעגל לכמה שיותר מדוייק.

פורסם
תמיר....תנחש מה?

חזרתי עם תשובה, מקווה שנכונה?!?!?

BIAS CURRENT- הפרוש הטכני של הצרוף הוא "ממטח זרם".

זהוא הזרם שנכנס להדק הBASE של הטרנזיסטור במגבר שרת, למעשה זהוא אותו זרם נמוך שנקרא נקודת העבודה של הטרנזיסטור, משמע זהוא הזרם הנדרש כדי להפעיל אותו.

מה שאתה מתכוון , לפחות כך אני חושב: זהוא הנגד שמקזז OFFSET כלומר אותו הנגד שמחברים למעגל שבו הדקי ה+ וה- מקוצרים אחד לשני. בנקודה זו מווסתים את הנגד המשתנה עד שנקבל במטח המוצא 0V מדוייק. כל זה כדי לכוון את המעגל לכמה שיותר מדוייק.

ששמע. בילבלת בין שני דברים אפילו שיש קשר מסויים בינהם.

הפיסקה הראשונה שלך היא נכונה מאוד.

הפיסקה השניה פה אתה קצת מבלבל. בין ה OFFSET ל Current Source

OFFSET כמו שאמרת זה כדי שהמתח במוצא ישאף ל0V. אין 0V, 0V זה מגבר מכובה.

ה

Current Source BIAS CURRENT כמו שאמרת. זה נקודת העבודה של הטרנזיסטורצריך לכוון אותו למקסימום יעילות. זה אומר שאם לא תכוון כמו שצריך המגבר יתחם הרבה סתם

כמו CLASS A והאז מתבזבז חום רב יחסית לעוצמה. ואם תכוון אותו הפוך הוא לא יעביר בכלל כוח.

צריך לכוון אותו ככה שהטרנזיסטורים הסופיים יגיעו לנקודת עבודה תקינה. ושב מצב מנוחה המגבר לא יתחמם. כמו שאמור באמת לעבוד CLASS AB.

יש מגברים שאין להם את הכיוון של הנקודת העבודה של המגבר. זה נתון קבוע. ושלא ישחקו עם זה

השתמשו בנגד רגיל אחרי שבדקו כמה התנגדות צריך עם נגד משתנה.

מהנסיון שלי ראיתי שהמגברים האיכותיים בדרך כלל עם הנגד משתנה..... והפחות עם הקבוע.

אולי זה לא משנה כול כך אבל זה מה שיצא לי לראות. מגברים של דנון והרמן קרדון (או איך שמבטאים את זה) ראיתי עם הנגד משתנה. ומגברים אחרים יותר פשוטים לא זוכר שמות היו עם כיון קבוע.

אבל בזה אני לא בטוח. עוד מעט שלומי בטח יגיב ויתן לך ביטויי מהשמיים. המגבר נותן אהבה וחום

והוא מחמם את הצליל ומלטף אותו :wink: :wink: :wink: .

אחלה בחור שלומי !תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

• תוכן חדש...