Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התפטרות עקב הרעת תנאים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה שלי עובדת כבר עשרה חודשים כצ'קרית באחד הבתי מלון באילת שכרגע לא אזכיר את שמו (רק אספר שמדובר במלון 5 כוכבים הכל-כלול).

צ'קרית למי שלא יודע היא זאת שבודקת את האורחים שנכנסים לחדר אוכל לפי המספר חדר.

היום הזמינו אותה לשיחה כיוון שרוצים שהיא תעבור להיות מלצרית בגלל היתקלות שהיה לה עם אחד הקפטנים בחדר אוכל.

יש לציין שמלצר חדר-אוכל היא עבודה נורא סיזיפית, עובדים עם מוטיבציה מאוד נמוכה, יחס איום מצד המנהלים, משמרות מפוצלות (עובדים בבוקר הולכים להפסקה של שלוש שעות שלא נחשבת במשכורת וחוזרים בערב) ועובדים כל היום בפינוי האוכל של האורחים והאורח הישראלי ממש לא קל, במיוחד שמדובר במלון הכל-כלול.

היא כבר עשתה כמה אקסטרות בתור מלצרית חדר אוכל ושהיא היתה עושה את זה היא היתה חוזרת סחוטה באותו יום ומצוורחת.

אמרתי לה שאם מעבירים אותה להיות מלצרית, אז שתתפטר עקב הרעת תנאים, השאלה שלי האם זה באמת נחשב להרעת תנאים (השכר לא נפגע) ואם כן האם היא יכולה לדרוש פיצויים?

זכור לי עובדים שפוטרו אחרי 10-11 חודשים וכן קיבלו פיצויים, מה הדין במקרה של הרעת תנאים?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדרוש היא תמיד יכולה אבל לקבל זה כבר משהו אחר.

אני חושב שהדבר הכי הגיוני לבקש זה לעבוד כצ'קרית במחלקה אחרת של המלון (בריכה, "סנאק בר" וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מכיר את התפקיד, גם אני עבדתי באילת בתור ברמן לאחר הצבא.

לעבור להיות מלצרית ממש לא כדאי.

אם אפשר שתעבור למלון אחר - כדאי.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני דווקא חושב שיהיה קשה מאוד להוכיח במקרה הנ"ל הרעת תנאים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני דווקא חושב ששינוי שעות העבודה מעבודה רציפה לעבודה מפוצלת זה כן הרעת תנאים. כנ"ל גם מעבר מעבודה בישיבה לעבודה פיזית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אם זה הרעת תנאים - היא עובדת שם רק 10 חודשים.

למיטב הבנתי היא לא זכרית לפיצויי פיטורין בכל מקרה.

שתתחיל לחפש עבודה במקום אחר לדעתי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שתמשוך עוד חודש לא משנה בתור מה, כי מ11 חודשים זה פיצויים.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

הבעיה היא שאם היא תסכים לתפקיד החדש ותעבוד בו חודש אז זה כאילו הסכימה לתנאים החדשים, לא?

http://www.ovdin.co.il/%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A2%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A8%D7%A2%D7%AA_%D7%AA%D7%A0%D7%90%D7%99%D7%9D/

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
זה ניוד תפקיד לגיטימי. זה לא שהיא הייתה מנהלת המטבח והורידו אותה למלצרית.

אתה צריך לעבוד פעם אחת במלון כדי להבין את העבודה של מלצר חדר-אוכל.

שחיפשתי עבודה סטודנטיאלית התחלתי כמה ימים בחדר-אוכל, אחרי פחות מחודש הבנתי כמה קריעה בעבודה הזאת והתפטרתי.

אני עובד היום כמאבטח בבתי מלון ורואה את המלצרים שם.

תבין שהעדפתי להגיע למצב של עובד קבלן (אני מאבטח דרך חברה חיצונית) מאשר להיות עובד מלון ולהיות בחדר אוכל.

את כל ה"זבלה" או התמימים שמגיעים למשאבי אנוש בבית מלון זורקים לחדר אוכל, נסה לבדוק בגוגל על "מלצרות בבית מלון" ותראה מה מספרים על החדר אוכל.

יחס נוראי מצד מנהלים ואורחים, עבודה נורא מלכלכת (נראה אותך כל היום מפנה כלים מלוכלכים), משמרות מפוצלות.

עבודה של הרבה הקטנת ראש, אם סיימת משהו מהר מהצפוי ואתה חושב לנוח לכמה דקות...טעות בידיך, הם ימצאו לך מה לעשות, חברה שלי רבה עם הקפטן בחדר אוכל, כי היא סיימה מהר עבודה מסויימת והוא דרש ממנה להתחיל לנקות את הרגלים של השולחנות אוכל, אחרי שהיא סירבה הא נתן את זה לאחר המלצרים (רק שתבין איזה מטלות הם דוחפים להם).

מי שהיה באילת בבית מלון, בטוח שם לב שיש מלא מלצרים סודנים מהסיבה הפשוטה שגם צעירים מדירים את הרגלים שלהם מהעבודה הזאת, אז הם משתמשים בסודנים או בעובדי קבלן כדי למלא "חורים".

כרגע ניסחתי לה מכתב בשמי על זה שהיא מסרבת לעבור תפקיד, ואם זה כן יבוצע אז היא תבקש העברה ברשת, ואם זה לא יאושר אז היא תתפטר ותדרוש פיצויים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מה כתוב לה בחוזה העסקה לגבי התפקיד והשעות? (חוזה על תנאי העסקה היא חייבת לקבל מהמעסיק עד 30 יום מהיום הראשון לעבודה, גם אם לא הזכירה זאת).

האם היא התקבלה לעבודה כצ'קרית מהיום הראשון ועכשיו מודיעים לה על העברת תפקיד?

על פי הפרטים שהזכרת בהתחלה נראה שזה באמת הרעת תנאים כי שעות העבודה שונות וסוג העבודה שונה.

לדעתי שליחת מכתב רשמי, כמו שהזכרת, הוא הדרך הנכונה. אל תזכיר במכתב את הקטע עם הסודנים, אבל כן תכניס את עניין שעות העבודה השונות וסוג עבודה שונה (עבודה פיזית).

הבעיה היחידה פה שלפי מה שאני יודע לא מגיעים לה פיצויי פיטורים כי היא לא השלימה שנת עבודה.

האם במקום עבודה זה "נהוג" לפטר או לגרום להתפטרות כשהעובד מתקרב לוותק של שנה?

פורסם
אתה צריך לעבוד פעם אחת במלון כדי להבין את העבודה של מלצר חדר-אוכל.

למזלי אני לא צריך כרגע. אבל יש מאחורי נסיון עבודה במלצרות, סבלות, הובלות, בניין ואפילו ניקיתי רחובות, כך שאני יודע מה זה עבודה קשה לא משמועות. יחד עם כל הצער שבדבר אני דברתי על זה שחברתך עובדת בתפקיד שאינו ניהולי בחדר אוכל ובסך הכל מעבירים אותה לתפקיד אחר שווה ערך. אומנם יותר קשה אבל באותו מקום ובאותו שכר.

אתה אומר שאתה עובד באבטחה. בוא נגיד ואתה עובד משמרות לילה בחניון. יושב בבודקה ממוזג ולומד כל הלילה עם הפרעות קלות של רכבים נדירים. מחר מעבירים אותך למשמרת בוקר בדלת. כל היום לעמוד על הרגליים בחוץ ולבדוק תיקים. הרבה יותר קשה. האם זאת הרעת תנאים מבחינת התפקיד? לא בטוח. בכל מקום יש תפקידים קלים יותר וקשים יותר, אבל כל עוד זה אותו מקום, אותו שכר וכדומה אין לך עילה של ממש לטעון להרעת תנאים.

• תוכן חדש...