Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב שלי הוא מקסימום 90,000 ש״ח.

אני נוסע בכול חודש בערך 3,000 ק״מ

המשפחה בדרך להתרחב מ-3 ל-5.

האפשרויות שעומדות מולי הן פלואנס דיזל, 2011 (עלה לכביש לקראת סוף השנה) ועשה 67,000 ק״מ, או סיטרואן c4 פיקאסו, 2009 שעשה 91,000 ק״מ. על הפלואנס הדרישה היא ל-90,000 ש״ח ועבור הפיקאסו 63,500 ש״ח.

הפלואנס מאוד חסכונית ומאוד מתאימה לנסיעות הארוכות, אך מצד שני, אומנם די מרווח שם מאחור אבל הרבה פחות נטח מן הסתם ממיניוואן. הפיקאסו נותנת אפשרות למבוגר לשבת מאחור עם הילדים, נותן מענה לאפשרות הרחבת משפחה נוספת ואני לא בטוח אבל נראה לי שבהפרש במחיר מול הפלואנס נכנס הפרש עלויות הדלק. ופחות חשוב לי אך ראוי לציין שהרכב יותר מפנק לנהיגה ( לא מתייחס לגיר הרובוטי שנתון למחלוקת לגבי איכותו)

מה אתם אומרים?

פורסם

3,000 קילומטרים בחודש = 36 אלף קילומטרים בשנה = רק דיזל. הפיקאסו אמנם נחשב לחסכוני יחסית למיניוואנים עם מנוע בנזין, אבל עדיין מדובר על צריכת דלק של משהו כמו 12 קילומטרים לליטר. עלויות הדלק יאכלו לך את הכיס מהר מאוד.

ברור שהרבה יותר נוח להתנייד עם 3 ילדים במיניוואן אבל אני מניח שכל כך הרבה קילומטרים בחודש אתה לא עושה עם כל הילדים אלא רק פה ושם. במקרה הזה, הייתי מתפשר קצת על מרווח הפנים ולוקח רנו פלואנס דיזל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האם הילד שיש היום בכסא בטיחות/בוסתר? האם אומטמט זה חייב או שאפשר להתפשר על ידני?

אם אין בעיה עם גיר רגיל אפשר למצוא המון אופציות נוספות (כולל דיזל ידניות חסכנויות במיוחד ומרווחות יותר מהפלואנס) שניתן יהיה לפרט בהמשך במידת הצורך.

אם אלו 2 האופציות היחידות, בקילומטראז' שלך לדעתי הפלואנס עדיפה (אפילו שיותר נוח יהיה עם הפיקאסו).

פורסם
3,000 קילומטרים בחודש = 36 אלף קילומטרים בשנה = רק דיזל. הפיקאסו אמנם נחשב לחסכוני יחסית למיניוואנים עם מנוע בנזין, אבל עדיין מדובר על צריכת דלק של משהו כמו 12 קילומטרים לליטר. עלויות הדלק יאכלו לך את הכיס מהר מאוד.

ברור שהרבה יותר נוח להתנייד עם 3 ילדים במיניוואן אבל אני מניח שכל כך הרבה קילומטרים בחודש אתה לא עושה עם כל הילדים אלא רק פה ושם. במקרה הזה, הייתי מתפשר קצת על מרווח הפנים ולוקח רנו פלואנס דיזל.

בגדול זה גם הקו שהנחה אותי אבל כשאני מסתכל על האפשרויות שעומדות בפני והן:

פלואנס דיזל - עלה לכביש בנובמבר 2011 ויש כבר אצלו 67,000- מבקשים עליו 90,000 ש"ח לפני מו"מ.

סיטרואן פיקאסו, משנת 2009, שנסע כבר 90,000 ק"מ - מבקשים עליו 68,000 ש"ח.

האם ההפרש של 22,000 ש"ח לא מתקזז? אני גם לוקח בחשבון שבגלל הק"מ היחסית גבוה של הפיקאסו אני לא אחזיק אותו יותר משנתיים, אולי שלוש. האם בזמן הזה עלויות הדלק לא יתקזזו עם ההפרש הגבוה במחיר? מצד שני ברור, שהפלואנס חדשה יותר, עדיין תחת אחריות והסבירות לתקלות נמוכה מול הפיקאסו.

מבחינת צריכת הדלק, אני לא יודע אם זה אני או שיש לי מזל אבל יש לי קיום C4 רגיל שעושה לפי הספרים 1:12 וזה בדיוק מה שאני עושה איתו (לפעמים אני מגיע גם ל-1:13), בגלל זה אני מתקשה להתייחס לנתונים של החברה וכול הזמן עם הרושם שאני אעשה גם עם היפקאסו 1:17 כפי שמצויין.

פורסם
האם הילד שיש היום בכסא בטיחות/בוסתר? האם אומטמט זה חייב או שאפשר להתפשר על ידני?

אם אין בעיה עם גיר רגיל אפשר למצוא המון אופציות נוספות (כולל דיזל ידניות חסכנויות במיוחד ומרווחות יותר מהפלואנס) שניתן יהיה לפרט בהמשך במידת הצורך.

אם אלו 2 האופציות היחידות, בקילומטראז' שלך לדעתי הפלואנס עדיפה (אפילו שיותר נוח יהיה עם הפיקאסו).

הילד יושב בבוסטר עם משענת

האוטומט רצוי (האשה אתם יודעים... :-D) אבל אם כול שאר המשתנים יתו לטובת הגיר הרגיל לא תהייה התנגדות.

אופציות נוספות שאני מכיר זה המיסחריות שכולן בלי יוצא מן הכלל קיבלו ציון 4 מתוך 5 במבחני הריסוק בגלל שבעיקר חסר בהם את בקרת הייציבות ו-6 כריות אוויר (כפי שהבנתי).

באותו תקציב של עד 90,000 ש"ח + ק"מ סביר כי אני כאמור נוסע הרבה, אשמח לשמוע על המלצות דומות (שיש להם כמובן צריכת דלק פחות או יותר כמו הפלואנס - יש דבר כזה בכלל?)

פורסם
שלום

אני לא אובייקטיבי,אבל הפלואנס דיזל,באמת אוטו מוצלח.

מכל הבחינות-לא רק תצרוכת דלק,גם בטיחות,נוחות,ועלויות תיקון.

מבחינת הבטיחות - אתה יכול לספק לי/לנו מידע. כי אין על כך מידע מבחינת מבחני הריסוק. לא עלינו וחס וחלילה שנהייה בסיטואציה כזאת אבל זה מה שחשוב לכולנו מבחינת הבטיחות.

מה לגבי עלויות תיקון? חוץ מרכבי יוקרה ו/או מכוניות של חברת פולקסוואגן, לא ידוע לי על עלויות חלקים יקרות בשאר חברות הרכבים.

פורסם

שלום

לגבי הבטיחות- במבחנים שנעשים באירופה,אם תשימו לב זה תמיד לדגם ספציפי,שבו גם

כמות הכריות ואמצעי הבטיחות,לא תמיד קיימים.

מנסיון שלי בפחחות,כמו שאמרתי,אין על רנו.

מעבר לזה לגבי עלויות תיקון,לא עולה לי משהו מיוחד בראש.

אשמח לעזור לך אם יש לך שאלה ספציפית.

גיא

פורסם
בגדול זה גם הקו שהנחה אותי אבל כשאני מסתכל על האפשרויות שעומדות בפני והן:

פלואנס דיזל - עלה לכביש בנובמבר 2011 ויש כבר אצלו 67,000- מבקשים עליו 90,000 ש"ח לפני מו"מ.

סיטרואן פיקאסו, משנת 2009, שנסע כבר 90,000 ק"מ - מבקשים עליו 68,000 ש"ח.

האם ההפרש של 22,000 ש"ח לא מתקזז? אני גם לוקח בחשבון שבגלל הק"מ היחסית גבוה של הפיקאסו אני לא אחזיק אותו יותר משנתיים, אולי שלוש. האם בזמן הזה עלויות הדלק לא יתקזזו עם ההפרש הגבוה במחיר? מצד שני ברור, שהפלואנס חדשה יותר, עדיין תחת אחריות והסבירות לתקלות נמוכה מול הפיקאסו.

מבחינת צריכת הדלק, אני לא יודע אם זה אני או שיש לי מזל אבל יש לי קיום C4 רגיל שעושה לפי הספרים 1:12 וזה בדיוק מה שאני עושה איתו (לפעמים אני מגיע גם ל-1:13), בגלל זה אני מתקשה להתייחס לנתונים של החברה וכול הזמן עם הרושם שאני אעשה גם עם היפקאסו 1:17 כפי שמצויין.

אני עושה חשבון כזה -

עלויות הטיפולים של הפלואנס והפיקאסו בתכלס די דומות. 100 ש"ח לפה או לשם, לא על זה יפול דבר.

מבחינת דלק -

פלואנס דיזל אוטומטית אוכלת משהו כמו 19 קילומטרים לליטר בממוצע, נתון אמיתי. לפי 36 אלף קילומטרים בשנה מדובר על 1894 ליטרים של סולר שהם 15152 ש"ח בשנה.

סיטרואן C4 פיקאסו רובוטית אוכלת בממוצע 12 קילומטרים לליטר וגם זה לפי חישוב מאוד אופטימי. לפי 36 אלף קילומטרים בשנה זה 3000 ליטר או 24000 ש"ח לשנה בעלות דלק בלבד!

סה"כ ההפרש - 14,848 ש"ח שאתה חוסך בפלואנס בשנה! כלומר תוך פחות משנתיים אתה מחזיר את ההפרש במחיר ונשאר עם רכב שהקילומטראז' שלו נמוך יותר.

פורסם
אני עושה חשבון כזה -

עלויות הטיפולים של הפלואנס והפיקאסו בתכלס די דומות. 100 ש"ח לפה או לשם, לא על זה יפול דבר.

מבחינת דלק -

פלואנס דיזל אוטומטית אוכלת משהו כמו 19 קילומטרים לליטר בממוצע, נתון אמיתי. לפי 36 אלף קילומטרים בשנה מדובר על 1894 ליטרים של סולר שהם 15152 ש"ח בשנה.

סיטרואן C4 פיקאסו רובוטית אוכלת בממוצע 12 קילומטרים לליטר וגם זה לפי חישוב מאוד אופטימי. לפי 36 אלף קילומטרים בשנה זה 3000 ליטר או 24000 ש"ח לשנה בעלות דלק בלבד!

סה"כ ההפרש - 14,848 ש"ח שאתה חוסך בפלואנס בשנה! כלומר תוך פחות משנתיים אתה מחזיר את ההפרש במחיר ונשאר עם רכב שהקילומטראז' שלו נמוך יותר.

לפי החישוב שלך ההפרש הוא 8,850 ש"ח לשנה. ההפרש גם יצטמק קצת יותר כי ברוב תחנות הדלק הבנזין זול יותר בבערך חצי שקל לליטר מהסולר.

פורסם

יש מספיק תחנות שמוכרות סולר במחיר נמוך ממחיר הבנזין בשירות עצמי, אז מעשית עם קצת מודעות כלכלית ההפרש רק יגדל.

פורסם

יש לך גם סיטרואן C3 פיקאסו/ קיה סול דיזליות (הסיטרואן אני יודע בוודאוץ מניסיון שאפשר להגיע איתה לצריכה של 1-18 בודאות וזה לא בנהיגה סופר חסכונית. לגבי הקיה אני לא יודע).

יש לך את אופציית הברלינגו- החדשה עם 6 כריות אוויר אבל 4 כוכבים (לא זוכר למה. אבל הכל כתוב באתר: http://www.euroncap.com/tests/citroen_berlingo_2008/321.aspx). תכלס, זה סוג הרכבים הכי נוחים למשפחה עם 2-3 ילדים. עם מנוע 1.6 טורבו דיזל חסכוני מאוד (כמו בC3) הוציאו במבחן דרכים 1-19.

יש לא מעט תחנות שמוכרות דיזל במחיר שהוא באותו טווח מחירים כמו של הבנזין ככה שאין בעיה עם זה.

אני יודע שיש גם די הרבה ג'טות ואוקטביות דיזל אבל אין לי שום מידע עליהן. יגידו חכמים ומנוסים ממני.

פורסם
יש לך גם סיטרואן C3 פיקאסו/ קיה סול דיזליות (הסיטרואן אני יודע בוודאוץ מניסיון שאפשר להגיע איתה לצריכה של 1-18 בודאות וזה לא בנהיגה סופר חסכונית. לגבי הקיה אני לא יודע).

יש לך את אופציית הברלינגו- החדשה עם 6 כריות אוויר אבל 4 כוכבים (לא זוכר למה. אבל הכל כתוב באתר: http://www.euroncap.com/tests/citroen_berlingo_2008/321.aspx). תכלס, זה סוג הרכבים הכי נוחים למשפחה עם 2-3 ילדים. עם מנוע 1.6 טורבו דיזל חסכוני מאוד (כמו בC3) הוציאו במבחן דרכים 1-19.

יש לא מעט תחנות שמוכרות דיזל במחיר שהוא באותו טווח מחירים כמו של הבנזין ככה שאין בעיה עם זה.

אני יודע שיש גם די הרבה ג'טות ואוקטביות דיזל אבל אין לי שום מידע עליהן. יגידו חכמים ומנוסים ממני.

ה-C3 פיקאסו קטנה מדי. אם כבר אז חשבתי כפי שכתבתי על ה-C4 פיקאסו רק שלא ניתן למצוא אם בכלל רכב עם ק"מ נורמאלי ומנוע דיזל. הקיה סול נראה לי עוד יותר קטו.

לגבי התחנות שמוכרות דיזל במחיר מוזל, זה נכון, רק שיש צורך לשנות קצת יותר או קצת פחות את הרגלי/זמני הנסיעה אם אין לך תחנה ליד הבית/עבודה. לא כול כך נורא אבל צריך לקחת בחשבון עבור אותם ימים שממהרים הבייתה (+ הנסיעה גם כך יחסית ארוכה).

ממה שאני ראיתי יש בעייתיות שמצאו במבחן לגבי רמת הבטיחות של היושבים במושב הקדמי של הברלינגו. וזה כנראה אחד הגורמים לירידה במספר הכוכבים. אז נכון שנראה שבסך הכול המיגון מאחור של הילדים בסדר גמור וזה מה שאמור להיות הכי חשוב לנו אבל למה לקחת סיכון גם על עצמנו לא (כמובן, חס וחלילה, טפו-טפן-טפו שלעולם לא נזדקק להיווכח את יעילות הבטיחות של הרכב).

• תוכן חדש...