Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"נהגים זהירים מדי"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה אתכם שאתם נתפסים בעיקר על העניין של המהירות! טעות!!

יש לציין שאני לאו דווקא דיברתי על המהירות. צורת נהיגה שגויה נובעת מהמון משתנים כמו סידור מראות, צורת ישיבה, צורת אחיזה בהגה, עיסוקים נוספים מעבר לנהיגה עצמה, שימוש נכון בבלמים, כניסה לצומת, תשומת לב למכוניות שמסביב, שימוש נכון בצופר(לא מובן מאליו להרבה ישראלים), לדעת לחזות מהלכים בכביש(הולכי רגל, דלתות נפתחות מהצד, נהגים לא רגועים שיכולים להיכנס לנתיב כל שניה) ועוד לא מעט דברים.

נהג זהיר צריך להיות רגוע ושקול ב-99 אחוז מהזמן ולא בהיכרח להיות דרוך כמו קפיץ ולנסוע ככזה...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא רואה שום בעיה עם זה, נהגי שבת מבורכים.

כל אלה שמרגישים צורך לטוס כל הזמן הם הבעיה . כמו השמ!ק עם הלנד קרוזר היום שמצפצף לי שאני נוסע במהירות המותרת.... ועוד נדבלק לי לפגוש

גם אני נוסע במהירות המותרת ואף אחד לא צופר לי, כי אני תמיד בנתיב הימני ומאפשר לממהרים לעקוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הנהגים הלחוצים האלה שאתה מדבר עליהם הם סכנה בכביש. נהג שנוהג כאילו כל שנייה עלול לקפוץ לו ילד לכביש הוא נהג ששם לב רק למרווח בין המכוניות החונות בצד ולא שם לב לשאר הדברים בכביש. אנשי הפאניקה האלה הם גם בני זוג גרועים בצלילות. זה הסוג שטובע בים המלח. זה הסוג שלמרות 4 דקות שיחה עם המשטרה לא היה לו את הרוגע לחשוב ולהעביר לניוטרל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

חד סיטרי, חד נתיבי?

אם כן הנהג בגי'פ היה צריך להתאזר בסבלנות. אם לא, תחזור לימני ותן לעקוף.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
חד סיטרי, חד נתיבי?

אם כן הנהג בגי'פ היה צריך להתאזר בסבלנות. אם לא, תחזור לימני ותן לעקוף.

אי אפשר,הנתיב מצד ימין הוא נתיב ציבורי למי שמכיר את השטות הזאת שעשו בכבישי חיפה.

בכל מקרה הוא האט כי לא היתה לו ברירה. אבל אנשים בארץ יש יד מאוד מאוד קלה על הצפצפה.

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אני מפחד מנהגים שנוסעים על 70 יותר מאלה שעוקפים אותך מהשוליים - וזה בגלל שלמשוגעים אתה לפחות מצפה שיהיו על הכביש.

אבל לראות סבתאל'ה או סבאל'ה או סתם מישהו שנוהג על 70 בכביש של 110 (כביש 6 לדוגמא שורץ בכאלה) - זה סכנה.

Opel Adam S 2017

פורסם

יש נהגים "זהירים מדי" שנוהגים כמו לומדי נהיגה... והיום לא מדובר רק על אנשים מבוגרים (או נשים) אלא באמת על אנשים מן השורה אבל לחוצים מאוד, שמפחדים לעשות תאונה אבל מעלים את הסיכוי של הנהגים האחרים לעשות תאונה.

כשעשיתי טסט ראשון לפני 5 שנים ונהגתי ככה - בצורה לחוצה כאילו אני עדיין בשיעורי נהיגה, גם נכשלתי על זה. אבל בשני כבר עברתי

פורסם
מה שאתה מתאר זה טירוף, לאו דווקא נהיגה.

לזגזג בין רכבים זו צורת הנהיגה הכי חסרת אחריות לדעתי וגם הכי מסוכנת מכולן. אני יכול להעיד על עצמי שאני מדי פעם מזגזג, לרוב אני מאוד רגוע גם אם נוסע על 150, אבל זגזוג זה מיותר כל עוד אתה לא במקרה חירום(או כמו שפעם אמא שלי התקשרה ואמרה לי שהבית נשרף..ובסוף זה התברר שזה השכן עשה איזה מדורה קטנה..).

סע רגוע...

+1

מזגזגים בין נתיבים אלו הם נהגים המסוכנים ביותר. הם לא שומרים מרחק, חותכים, צופרים ומסנוורים. ביריונות לשמה על הכביש.

לפני כמה ימים ביריון כזה על קורולה לבנה נצמד לרכב שלי כאשר חצי הרכב שלו בנתיב השני. הוא חשב שאם הוא יצמד עליי אני יעוף להיכן שהוא למרות שאין לי לאן לפנות לו את הנתיב. כמובן בהזדמנות הראשונה הוא חתך אותי בפראות תוך עקיפה מימין במרווח קטן מידי מכדי שרכב יוכל להכנס. לא מזמן ראיתי שעושים מהלך כזה לרכב אחר כאשר נסעתי בכביש והנה עכשיו עשו לי את זה גם. האדון הזה ברמזור לפני גם לא שמר מרחק וכימעט נכנס ברכב שלי. אחרי שהוא עשה לי את זה הוא המשיך לזגזג ולחתוך עוד כמה עשרות רכבים.

עדיף נהג זהיר שעושה הכל לאט מביריון מטורף שלא יודע מה לצפות ממנו.

אסור להתעצבן בכביש, חייבים לנהוג בזהירות והתחשבות בזולט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
+1

מזגזגים בין נתיבים אלו הם נהגים המסוכנים ביותר. הם לא שומרים מרחק, חותכים, צופרים ומסנוורים. ביריונות לשמה על הכביש.

לפני כמה ימים ביריון כזה על קורולה לבנה נצמד לרכב שלי כאשר חצי הרכב שלו בנתיב השני. הוא חשב שאם הוא יצמד עליי אני יעוף להיכן שהוא למרות שאין לי לאן לפנות לו את הנתיב. כמובן בהזדמנות הראשונה הוא חתך אותי בפראות תוך עקיפה מימין במרווח קטן מידי מכדי שרכב יוכל להכנס. לא מזמן ראיתי שעושים מהלך כזה לרכב אחר כאשר נסעתי בכביש והנה עכשיו עשו לי את זה גם. האדון הזה ברמזור לפני גם לא שמר מרחק וכימעט נכנס ברכב שלי. אחרי שהוא עשה לי את זה הוא המשיך לזגזג ולחתוך עוד כמה עשרות רכבים.

עדיף נהג זהיר שעושה הכל לאט מביריון מטורף שלא יודע מה לצפות ממנו.

אסור להתעצבן בכביש, חייבים לנהוג בזהירות והתחשבות בזולט.

בדיוק!,צודק כל מילה.

המהירות לא נותנת שום דבר רק להפך .

ולשמור מרחק זה מבורך .

פורסם

אלה הורגים אותי, לצערי גם אמא שלי כזאת, אני נוסע 30 קמ"ש (כי אחרת יש צעקות שאני נוסע מהר), קילומטר לפני יש איש שחוצה את הכביש (והוא כבר בסוף החציה) אני פתאום שומע צרחת אימים עצווווור בפעמים הראשונות ממש נבהלתי חשבתי שמשהו קרה אז באמת עצרתי חזק (עד שהABS התחיל לעבוד - הוא עובד יופי) והיום אני סתם מתעצבן עליה שהיא צועקת סתם.

אגב אלה שמתנחלים בשמאלי הם בדרך כלל לא הזהירים מידי אלא אנשים שנוסעים קצת יותר מהר כי הם יודעים שאפר (אכיפה, זיוף של הספידומטר וכו') והם אומרים "אני נוסע מהר יותר מהתנועה, אני לא עובר לימני".

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אגב אלה שמתנחלים בשמאלי הם בדרך כלל לא הזהירים מידי אלא אנשים שנוסעים קצת יותר מהר כי הם יודעים שאפר (אכיפה, זיוף של הספידומטר וכו') והם אומרים "אני נוסע מהר יותר מהתנועה, אני לא עובר לימני".

יש מאט מאוד נהגים כאלה. הרוב מפנים את הנתיב כאשר נתיב הימני פנוי ומאפשר להם להמשיך לנסוע במהירות שהם נוסעים. אם לא מסנוורים, לא נצמדים ולא צופרים - ממתינים בסובלנות ו99% הנהגים עוברים לימין. אני נוסע המון ואני כימעט ולא פוגש נהגים שלא מפנים את הנתיב, הרוב עוברים לימין כאשר מאחוריהם יש רכב שממתין בנימוס.

אבל כאשר יש נהג לא מנומס שמסנוור ונצמד בדרך כלל אנשים רבים עושים דווקא ולא עוברים נתיב, יש כאלה שאפילו מאיטים.

תתפלא, אבל נימוס בכביש מחזיר יחס זהה מרוב הנהגים הנורמטיביים. יש כמה ביריונים שנוהגים בפרעות, אבל עם האחרים נימוס עובד נהדר. אני תמיד מאפשר להשתלב לכל מי שמאותת ורוצה להשתלב למשל. יש נהגים מנומסים שעושים אותו דבר גם.

זה כיף לנהוג ללא עצבים. זה מאפשר מחשבה צלולה ותכנון מהלכים נכון ובטיחותי. אין טעם לעצבים על הכביש.

אני יוצא לכביש כדי להגיע מA לB. אני רוצה לעשות את זה בביטחה ונינוחות. אני לא רוצה ריגושים, לא בשביל זה אני יוצא לכביש.

תנסו לנהוג ללא עצבים ותיראו איזה יופי זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש מאט מאוד נהגים כאלה. הרוב מפנים את הנתיב כאשר נתיב הימני פנוי ומאפשר להם להמשיך לנסוע במהירות שהם נוסעים. אם לא מסנוורים, לא נצמדים ולא צופרים - ממתינים בסובלנות ו99% הנהגים עוברים לימין. אני נוסע המון ואני כימעט ולא פוגש נהגים שלא מפנים את הנתיב, הרוב עוברים לימין כאשר מאחוריהם יש רכב שממתין בנימוס.

אבל כאשר יש נהג לא מנומס שמסנוור ונצמד בדרך כלל אנשים רבים עושים דווקא ולא עוברים נתיב, יש כאלה שאפילו מאיטים.

תתפלא, אבל נימוס בכביש מחזיר יחס זהה מרוב הנהגים הנורמטיביים. יש כמה ביריונים שנוהגים בפרעות, אבל עם האחרים נימוס עובד נהדר. אני תמיד מאפשר להשתלב לכל מי שמאותת ורוצה להשתלב למשל. יש נהגים מנומסים שעושים אותו דבר גם.

זה כיף לנהוג ללא עצבים. זה מאפשר מחשבה צלולה ותכנון מהלכים נכון ובטיחותי. אין טעם לעצבים על הכביש.

אני יוצא לכביש כדי להגיע מA לB. אני רוצה לעשות את זה בביטחה ונינוחות. אני לא רוצה ריגושים, לא בשביל זה אני יוצא לכביש.

צודק , אבל חלק מהציבור חושב שהכביש זה שטח מלחמה, מספיק שאתה נוסע במהירות המותרת רק בימין אתה תראה במראה כמה רכבים שעוקפים אותך בפזיזות .

לפעמים עולה לי המחשבה שהישראלים אומרים לעצמם בראש : ''מי נוסע במהירות המותרת בכלל''

פורסם

צבי כבר ניהלנו כמה דיונים על הנושא, אני אומנם נהג חדש וכאדם אני לפעמים חמום מוח מידי, אבל אני מנומס מאוד בכביש וכבר משתדל להבהב פחות עם האורות (כמובן שלא אם המטומטמת שנוסעת לפני לא מדליקה אורות בלילה ואז אני מהבהב לה עם האורות וברמזור היא צועקת עלי שזה לא בסדר איך שאני מהבהב לה עם האורות). ואני נוהג רוב הזמן בנינוחות ורוגע.

אני מדבר על הנהגים ששמים ז*ן על הסביבה שלהם ולא מעניין אותם כלום, הם נוסעים בשמאלי וימות העולם הם לא זזים, אם יבוא אמבולנס שיעקוף אותם מימין (כבר ראיתי גם כזה).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...