Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר JBL GTO1004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושבת שלום.

יש ברשותי מגבר מסוג PLATINUM V12 והוא לפי דעתי בכלל לא איכותי.

הסתכלתי בזאפ וראיתי מגבר מסוג JBL GTO1004 שהוא בעל 4 ערוצים+ יציאה לסאבוופר.

וגם מבחינת המחיר שלו הוא איכשהו מתאים לי (900 שקל+-).

יש לי סט קומפנט קדמי של לאנזר, אם אני לא טועה 250RMS

ואחוריים רמקולים מסוג דראגון (רמקולים פשוטים) 300 RMS

וסאבוופר של JBL (לא זוכר איזה דגם).

איך המגבר ישתלב עם המערכת הזאתי? כי אני מת כבר להעיף את המגבר הנוכחי שיש לי.

פורסם

עשית סלט שלם.

הJBL GTO1004 הוא מגבר 4 ערוצים. בלי "עוד יציאות".

לגבי הסט "קומפנט"(קומפוננט) אתה מדבר על נתוני הPEAK ולא על נתוני הRMS.

במידה ויש לך 2 סטים של רמקולים, הם ביחד יקחו לך את ארבעת הערוצים ואז לא תוכל לחבר את הסאב-וופר.

ההמלצה שלי מבחינה אישית היא לנתק לגמרי את האחוריים.

במידה ואתה בכל זאת רוצה שהם ינגנו אז תחבר אותם ישירות לרדיו-דיסק, ואז תחבר את הסאב והקומפוננט למגבר.

לגבי הסאב, חשוב שתגיד לנו את הדגם כדי שנדע מה ההתנגדות הסופית שלו.

חשוב שתדע מה ההתנגדות הסופית של הסאב כדי שתדע אם ביכולתך לחבר אותו בגישור ובכך לנצל 2 ערוצים ולא רק 1 מתוך זוג.

JL Audio

פורסם

בקשר למגבר רשום בזאפ שזה 4 ערוצים+ יציאה לסאבוופר, לפי מה שהבנתי יש עוד יציאה (לא קשור ל4 יציאות),

שאפשר לחבר את הסאבוופר, כמו במגבר שיש לי עכשיו 4 יציאות+ יציאה לסאבוופר.

ובקשר לסאבוופר אין לי מושג איזה דגם הוא, הוא נקנה לפני כמעט 3 וחצי שנים ואני לא זוכר איזה דגם הוא, אני רק יודע שהוא של JBL

בעוצמה של 1100 וואט. ואני לא זוכר כמה RMS.

וחוץ מזה איך המגבר שהצעתי? כי המגבר שלי מזייף ברמות ואני כבר רוצה להחליף אותו.

ובקשר לעזרה עם הרמקולים,

אני מעדיף שהאחוריים יהיו מחוברים למגבר, והסט קומפנונט יהיו מחוברים לרדיו דיסק. כי הרי לסט יש מגבר פנימי ואין צורך לחבר אותם למגבר אני צודק?

פורסם

לקומפוננט אין מגבר פנימי, זה נקרא קרוס אובר, שדואג לחלק את התדרים בין הטויטרים למעדבאס

לגבי המגבר, ארבעה ערוצים זה ארבעה ערוצים, אין פה אקסטרא, מה שכן ניתן בעזרת גישור להפוך אותו לשלושה ערוצים, לקומפוננט ולסאב.

SCANSPEAK

פורסם

הסתבכתי קצת.

ואם אני יחבר למגבר זוג רמקולים אחוריים(6.5)+סאבוופר וגם הרדיו דיסק יתחבר אליו, זה יצא שילוב טוב?

ואיך הדגם של המגבר הזה באופן כללי? עושה בעיות?

כי JBL ידועה באיכות שלה.

פורסם

רדיו דיסק לא מתחבר למגבר בתור אלמנט.

מה שבעצם קורה זה שהרדיו דיסק (מקור האות הראשון) קורא מוזיקה ממקור כלשהוא (CD, USB, AUX, FM\AM).

כאבל הRCA שעובר מהרדיו למגבר משדר את האות- לכאורה המוזיקה, למגבר (לכן קונים RCA עם סיכוך ולא RCA רגיל, כדי שהאות יגיע למגבר בצורה הכי נקייה שאפשר, סביבת הרכב קטנה ומוגבלת ולכן מועדת להפרעות).

המגבר, כשמו הוא- מגביר את האות שמגיע על ידי הרדיו דיסק, ואז הרמקולים מנגנים.

שלא תטעה: איכות הרדיו דיסק חשובה יותר מאיכות המגבר והאלמנטים שברשותך, כיוון שכפי שציינתי למעלה, ברגע שהרדיו דיסק שהוא בעצם מקור האות הראשון לא איכותי לא ישמעו טוב.

JL Audio

פורסם

היה בירשותי את המגבר הזה ב2007.

המגבר הזה ענק בלי שום סיבה, איכותי , אבל מאוד גדול.

יש היום מגברים "דיגיטאלים" שאיכותיים באותה רמה ועוצמתיים אבל בחצי מהגודל ופליטת חום מעטה יחסית

(אתה יכל לראות את המגבר בחתימה).

לפי דעתי תמצא ביד 2 בחצי מחיר בגלל שהם כבר הרבה מאוד זמן יחסית בשוק...

פורסם

לא הבנתי מה מפריע לך פליטת החום? זה דבר שגרתי על מנת לבצע קירור פנימי נורמלי.

מגברים דיגיטליים אומנם קטנים יותר ועוצמתיים אבל לא עדיין לא מגיעים לרמה של מגבר רגיל באיכות הצליל.

אולי מול הjbl המדובר לא תרגיש הבדל מול מדבר דיגיטלי ברמה, אבל מול מגבר קלאס a/b טוב יש הפרש משמעותי

פורסם

תודה רבה על העזרה.

אז בסוף אני יחבר למגבר את האחוריים (6.5)+ סאבוופר ואת הסט קומפננט אני יחבר לרדיו דיסק שילוב טוב?

ויש לכם עוד הצעות למגבר איכותי? בטווח של עד 900 שקל +-

• תוכן חדש...