Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתוך מליוני רכבים בעלי מערכת vtec לא היה כשל אחד בודד.

במערכות VTEC של VW, גם אין כשלים סדרתיים

זו לא מערכת כ"כ מתקדמת, ומסובכת לכן ההשוואה אינה נכונה.

• תגובות 688
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
צר לי לשלול את דעתך, אך טעות בידך.

מדוע הנך הופך בעיות אמינות לדבר לגיטימי?

במידה ומוצר מסוים אינו בשל לייצור המוני, מדוע להוציא אותו לשוק?

קיימות שלל דוגמאות לקידמה טכנולוגית שהוכיחה את אמינותה; סתם לצורך ההמחשה, מנועי הונדה המגיעים ל9 אלף סל"ד, הוכיחו את עצמם כאמינים. מתוך מליוני רכבים בעלי מערכת vtec לא היה כשל אחד בודד.

אמינות של קדמה טכנולוגית לא בהכרח חייבת להיות מוטלת בספק.

איכות לחוד, וקדמה לחוד.

מוצר שמת כל כך מהר, הוא מוצר לא איכותי, שלכ נבדק כראוי טרם הוצאתו לשוק.

אין לי בעיה עם דעה שונה.

יחד עם זאת, אני התייחסתי להסתברויות. לכן אני לא חושב שטעיתי.

בוודאי שלא כל חידוש מבטיח תקלות. רק שזה עניין של הסתברות. לפעמים חידושים מסתברים כחפים מתקלות ולעיתים לא.

ההסתברות לתקלה במוצר עם ניסיון נמוכה מזו של מוצר חדשני.

יש גם מוצרים חדשים שאולי אמינים אבל התפקוד שלהם דפוק ולכן נעלמים (הרובוטי של טויוטה. יש חברות שהמשיכו למכור את הדבר הזה).

אני לא חושב שנתתי לגטימציה לתקלות. שוב, ציינתי הסתברויות. פה כבר יש מבחן נוסף באשר ליחס היצרן לכשלים ולטיב השירות שנותן היבואן. נושא אחר. בהחלט מבחן גדול לרמת המחוייבות ללקוחות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מעניין שדווקא מנוע הtfsi שהגיע לפני הtsi עושה רושם של מנוע אמין יותר (פרט לבעיית כוסית הדלק שנשחקת וקיימת גם בtsi) וכנ"ל הdsg 6 שכבר הגיע למאות ק"מ באלפי רכבים בעולם ואינו מדווח כבעייתי להבדיל מהdsg7 החדש יותר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
^

בתיבות הילוכים בעלות מצמד כפול מתוצרת אחרת, אין כל כך הרבה כשלים כמו אצל VW, וכך גם במנועי טורבו קטני נפח.

יש כשלים, ועוד איך

שאר המערכות כגון:בפורד פוקוס

נמצאות פחות זמן בשוק, והן הרבה פחות נפוצות

לכן מן הסתם, אחוז הכשלים נמוך יותר.

פורסם
מעניין שדווקא מנוע הtfsi שהגיע לפני הtsi עושה רושם של מנוע אמין יותר (פרט לבעיית כוסית הדלק שנשחקת וקיימת גם בtsi) וכנ"ל הdsg 6 שכבר הגיע למאות ק"מ באלפי רכבים בעולם ואינו מדווח כבעייתי להבדיל מהdsg7 החדש יותר.

דווקא, את נושא הכשל בכוסית הדלק פתרו ב TSI

בכל יתר הפרמטרים שציינת, אכן עושה רושם שהקדמה כרוכה בתקלות.

פורסם

בוודאי שקידמה קשורה בתקלות. במיוחד בחברה כמו VW שעברה בבת אחת משמרנות קיצונית לחדשנות. לא שהם עשו את זה מרצון, תקנות זהום האויר המשתנות הן שאילצו אותה לצאת מהשמרנות.

אני מאמין שתוך מספר שנים הם יחזרו להיות אמינים כמו בעבר.

פורסם

נראה לי שאני מתחיל להתחרט שקניתי לאון (1.8 DSG) עוד לפני שהיא הגיעה אפילו , אני רואה המון שרשורים ותלונות על המנועים והגירים :(

פורסם

הבעיה של שרשרת תזמון (מותחן) כושלת, לא קשורה כלל וכלל לטכנולוגיה עילית אלא לסתם כשל תכנוני בסיסי.

להערכתי, זה יותר קשור לעובדה שקבוצת פולקסווגן כל כך רוצה להיות הכי גדולה בעולם, שהיא פשוט מוציאה לשוק מוצרים שלא עברו בקרת איכות כמו שצריך או שלא בשלים מספיק. ישנה אפשרות שבחברה ידעו על הבעיה האפשרית (לא סתם החליפו השנה את כל מנועי ה-TSI במנועים מסדרה חדשה) אבל אמרו לעצמם שאם זה קורה ב-5% מהרכבים, זה נסבל מבחינתם ואפשר לצאת עם המוצר לשוק, "מקסימום נעשה מחווה של רצון טוב".

פורסם

לאף אחד כאן אין נתונים מדוייקים מהם ניתן להסיק משהו מדעי , משהו יודע כמה מנועי 1.8 TSI נמכרו בארץ ? כמה מהם כשלו ? מכאן ועד להסיק שמדובר במנוע לא אמין עם בעיה תכנונית\בעיה בייצור ארוכה הדרך. בכל מוצר תעשייתי יש אחוז מסויים של כשל , אין שום מוצר על פני כדור הארץ שהוא חסין כשל. כמובן שמבחינת הלקוח הבודד שכשל שכזה קורה דווקא לו העניין כואב וממש לא מעניין אותו שהוא בבחינת "הסתברות סטטיסטית ".

"המלחמות" פה בפורום בין חובבי מותגים שונים מעבירות חלק מהאנשים על דעתם וגורמות להם לצאת בהצהרות שהמרחק בינן לבין המציאות רב.

קחו לדוגמא את טויוטה קורולה : למישהוא יש נתונים מדוייקים כמה מנועים הוחלפו בארץ בצורה שקטה בשל בעיית הבוצה ? , בלי שיהיו לי נתונים אני יכול להעריך במידה רבה של ביטחון שהרבה יותר ממנועי TSI על כל הווריאציות והסוגים שלהם.

ההבדל היחיד שיבואן טויוטה השכיל להחליף מנועים מבלי להערים קשיים על הלקוחות (גם מספר שנים לאחר תום האחריות) , זה לא אומר דבר וחצי דבר על רמת האמינות של המוצר , הדבר היחיד שניתן להסיק שככל הנראה לקבוצת VAG בארץ יש בעיה עם היבואן.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

מסכים ולא מסכים.

בודאי שיש בעיות אצל יבואנים אחרים. לא יודע אם יותר או פחות מאשר אצל מוצרי צ'מפיון.

מה שבטוח זה שצ'מפיון משכילה להתהלך כמו פיל בחנות חרסינה ומיצרת לעצמה נזק תדמיתי כבד.

אמינות של מוצר לא מסתכמת רק בכמה הוא מתקלקל או לא, חלק ניכר מהאמינות הזו תלוי באיך מטפלים בתקלה ובכלל איך מתייחסים ללקוח.

קח דוגמא, אמנם קיצונית אבל שתמחיש את מה שכתבתי.

נכנסתי לא מזמן למוסך מורשה של אופל, על הליפט היתה קורסה מהשנים האחרונות שעברה מעל 100000 ק"מ (נגמרה האחריות), הנהג עלה על משהו, שבר את הרדיאטור, נסע בלי מים והרס את המנוע. מקרה שהוא בפירוש מחוץ לתחום אחריות היבואן והיצרן. למרות זאת, ובלי ויכוחים בכלל, עשו למנוע שיפוץ על חשבונם. לזה קוראים שירות ולכן המוצר, בעיני הצרכן, מצטייר כאמין יותר.

פורסם
^

בתיבות הילוכים בעלות מצמד כפול מתוצרת אחרת, אין כל כך הרבה כשלים כמו אצל VW, וכך גם במנועי טורבו קטני נפח.

א) אין לך נתונים אמפיריים של כמות התקלות מלבד ההודעות כאן בפורום ו-ב) בוא נחכה שנה שנתיים שהTCT אצלך באלפא יתיישן טיפה ואז נראה, וכנ"ל גם לגבי המנוע :wink: בינתיים בכפולות המצמדים של פורד כבר מתחילים ניצנים של תקלות

אצלי ד"א הטורבו+סופרצ'ארגר עובדים ללא בעיה כבר ארבע שנים פלוס :-P

גילוי נאות כמו בכל פעם : הרכב מתחילת בציר 2009, הבעלים הקודם החליף מכאטרוניק.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

עדכון:

1. חזרו אלי מהשירות לקוחות של צ'מפיון בתשובה שלילית שהם לא מתכוונים לטפל ברכב על חשבונם (או אפילו להשתתף בעלות).

2. קיבלתי עדכון מהמוסך שלי שהמנוע אכן ניזוק בגלל קריעת מותחן שרשרת התזמון ושיש צורך להחליף את המנוע. קיבלתי מהם הצעת מחיר של בין 10 ל 12K ש"ח עבור החלפת מנוע מפירוק.

3. דיברתי עם מוסך צ'מפיון בנצרת במטרה להכניס את הרכב אליהם על מנת לקבל הסברים יותר מפורטים איך ולמה צריך להחליף מנוע ברכב עם 36K ק"מ, ממה שהבנתי בין השורות הם לא מעוניינים שהרכב יגיע אליהם ומגלגלים את האחריות על מוסך חוף שמן בחיפה מכיוון שלטענתם הרכב היה מטופל שם (בפועל טיפולים קטנים בוצעו בחיפה, גדולים בנצרת). בינתיים אני מחכה שיחזירו לי תשובה אם הם מוכנים לקבל את הרכב.

4. מצ"ב חשבונית ממוסך צ'מפיון בחוף שמן, גבו 723 ש"ח עבור ניקוי המנוע ומילוי דלק כשאר בסוף התברר בכלל שהאבחון שגוי.

5. נשלח מייל לסיאט העולמית, אעדכן במידה ותהיה התייחסות.

מעבר לכך, אשמח לקבל טיפים ועצות מחברי הפורום איך להמשיך הלאה מנקודה זו.

לתקן את הרכב בחוץ? לגרור אותו למוסך בנצרת שמשם הרכב נקנה? להחזיר אותו למוסך בחיפה?

photo.jpg

במאזדה 3 בלם היד נמצא בתוך התחת של הנוסע ליד הנהג.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...