Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(רכב ב) תקציב עד 15K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה ככה אחרי כל רכב שאני רואה לעשות הערכה, ובאמת הפורום הזה ממש עוזר לי בהרבה מצבים.

אני הבנתי שגם נורת "בדיקת מנוע" כתומה דולקת וז היכול להיות בעיה של ממיר קטליטי, שהעלות שלו לא כל כך נמוכה בערך 700 שקל.

בנוסף יש לרכב "סנרוף" שלמעשה לא עובד, לוחצים על הכפתור ושומעים את המנוע.

כנראה זאת בעיה של מסילות וזה יכול להיות בעיה גם של עלות.

כמה יכול לעלות לי החלפה של ממיר קטליטי?

כמה יכול לעלות לי תיקון "סאנרוף" בהנחה שזאת הבעיה?

נאמר לי על ידי המוכר שגם אני מכיר אותו, שמישהו ראה את הרכב ורוצה לעשות בדיקה.

כשאמר זאת הרגשתי שהוא מגמגם וזה לא כל כך נכון אחרת אם יש לו מישהו במחיר של 15 אלף ואתה אומר לי 14 וחצי סוגר איתי.

כשהגעתי ראיתי שאין נזילות מתחת לרכב, אבל הרכב מלא אבק לגמרי ולא נגעו בו לפחות מעל חודש.

הסיבה שהוא לא נגע ברכב הינה שיש לו רכב עבודה וראיתי זאת.

אז אם הבחור שראה את הרכב לפני רוצה לקנות אותו, איך נסע אם כל השמשה הקדמית מלאה אבק?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מסתבך עם עצמך ונכנס ללופ של שאלות קיטבג.

בתקציב הזה אי אפשר למצוא רכב מושלם שהכל עובד בו או אין עליו אבק.

בצורה הזאת אתה לא תמצא רכב גם עוד 20 שנה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

ממחיר חילופי עולה בערך 1K יכול להיות כמה מאות יותר.

מקורי עולה באזור ה 3K.

אם יש נורית דולקת,אל תקנה בלי לדעת מה זה וכמה זה עולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש משהו בדברייך.

יש לי כבר תכנון לקחת מחר את הרכב לבדיקה במוסך.

מסתבר שה"סנרוף" לא תקין ולאחר שחקרתי קצת באתר, הבנתי שזה תיקון לא זול בכלל.

פשוט כשלוחצים שומעים את המנוע, אבל אין תזוזה של החלון.

לגבי נורה של "בדיקת מנוע"כתומה לדעתי זה עניין של חיישן קטליטי.

סיפור לא כל כך זול אבל אפשרי לתיקון.

אני מאמין שיוכל להוריד אותו במחיר לפחות עוד 500 שקל.

כשהגעתי לראות את הרכב מסתבר שכולו היה מלא אבק בצורה שאותי הפתיע כי פשוט הרכב עמד שם בערך חודשים לדעתי כי נאמר לי על ידו וכך ראיתי שקיבל רכב מהעבודה.

המוכר טוען בגימגום שיש לו כבר קונה ב-15 אלף שזה מחירון ואחרי החג הוא בודק אותו.

דבר שלי ניראה שיקרי כי הוא כבר הוריד לי 500 שקל ל-14500 וינסה להוריד אותו עוד.

היתי היום המגרש וראיתי פיאט פונטו כמו שהית לי שנת 2003.

הרכב ניראה טוב וגם מכיר את הבעיות שלו ועברתי איתו די הרבה אבל היתי מרוצה בזמנו.

דבר שהכי חושש זה הגה החשמלי.

צילמתי את הרישיון והבעלים שהעבירו אותו למגרש, ואיתרתי אותם באמצעות 144 ונאמר לי שהרכב טוב מאוד ושירת את הבת שלה וכל הטיפולים בשנה וחצי היו במורשה שם יש להם כרטיס.

האם אני יכול לפנות למורשה לפי מספר רכב ולקבל מידע אם אני לא בעל הרכב?

לא נאמר לי שהיה טיפול או משהו רציני.

המחיר שדורשים במגרש שהוא מאוד אמין וגם נאמר לי על ידי הבעלים שהרכב לא יצאה נקי בבדיקה, הם דורשים 10000 אלף ומאמין שניתן להוריד קצת.

שאלה האם בתור רווק ונסיעות קצרות, מאחר ויש לי הסעה בעבודה כדאי לי לבנות על היונדאי לאנטרה?

שהיא משפחתית וקצת ושותה דלק ?.אבל אמינה וגם נוחה

ומאמין שעם מחיר של 14 וחצי ועוד ישור קו יעלה לי 16 וחצי.

או פיאט פונטו שנת 2003 עם 190 אלף קילומטרז, יד 4.

במחיר של 10 אלף ועוד 1500 ישור קו, ומאמין שאני יוכל להוזיל את הקנייה..

יצאה לי 11500?...

אני הולך לראות היום פיז'ו 307 שנת 2003 עם 160 אלף, לאחר דחיות של כמה פעמים אני מתכון לפגוש את הבנאדם.

הרכב יד שנייה.

מחיר שדורש הינו 17 אלף ויש לי רק תקציב של 15 וחצי.

אם הרכב יצאה טוב בבדיקה, של גיר ומנוע ואיתור תקלות.

פיז'ו המחיר כזה די מציאה בנחה שהגיר תקין.

עם שלושת הרכבים אני מתכוון לנסוע בערך 50 אלף קילומטר בפרק של שנתיים, גג שנתיים וחצי.

תודה.

פורסם

אם אתה לא בעל הרכב לא יתנו לך מידע.

איזה דגם הפונטו SX/ELX?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מדובר על דגם ELX.

היה לי בעבר אותו רכב שנתיים.

אני יודע ומכיר את הרכב כמו את כף היד שלי.

חלק מהטיפולים ותיקונים היתי מבצע לבד.

החשש שלי לגבי הרכב הינו במנוע הזה החשמלי שאם קורה משהו, וכבר כמעט עשיתי תאונה עם זה.

אני מאמין שהחשש שלי "ירגע" עם הזמן.

למעשה ראיתי את הרכב אתמול וכבר מחר בבוקר אני מתכנן לראות אותו שוב ולקחת לבדיקה.

נאמר לי על ידי המגרש מכוניות שהם הכי אמינים לדעתי בדרום, שהרכב הגיע והוא לא מושלם.

הפעלתי מזגן והכל פיקס.

כשפתחתי מכסה מנוע ראיתי חוטים שהיו גלויים.

זה כבר עניין של חשמלאי או שאני יכול לבצע זאת, בתור אחד שעוסק בתחום.

לא נדלקות אם נורות אזהרה, והכל נראה תקין למדי.

יש מכות פח למינהם.

רכב עם קילומטרז כזה של 190 אלף, אני יכול "לסחוב איתו לפחות עוד 40 אלף ואז למכור אותו.

כמובן שאני ישקיע כמה מאות שקלים לישור קו.

נאמר לי על ידי הבעלים של הרכב שהשגתי אותם שלרכב יש כרטיס טיפולים בשנה וחצי אחרונות.

אני מקווה שיגש למוסך וידע יותר על הרכב.

פורסם

יש בעלי מקצוע שיודעים להתעסק עם הבעיה בעלות כמה מאות,כמובן תלוי מה הבעיה,איני זוכר את בעל המקצוע,לכן תריץ חיפוש לגבי בעיית ההגה.

פורסם

במגבלות התקציב שלך תוכל למצוא רכבים ישנים שבד"כ יידרשו יישור קו\תיקונים נוספים וכשתרצה למכור יהיה לך קשה להיפטר מהרכב וגם זה יהיה במחיר נמוך מאוד ,אופציה מעניינת שאפשר לחשוב עליה היא ליסינג פרטי חדשני שבמסגרת עסקה זו תוכל לנהוג ברכב חדש 0 ק"מ מהניילונים , מודל 2013(באוויס העסקה נקראת אוויס אקספרס אך למען הגילוי הנאות מוצעת גם בחברות ליסינג נוספות).

למעשה אתה מקבל רכב חדש 0 ק"מ למשך שנתיים וחצי, ומשלם את שווה הערך של ירידת הערך של הרכב. לדוגמה – מאזדה 2 מודל 2013: מקדמה של 15,000 ש"ח ו- 30 תשלומים של 664 ש"ח. סך התשלום שווה להוצאה שלך אם תקנה רכב ותמכור אותו אחרי שנתיים וחצי – שלוש שנים (רק שבמקום לשלם את מלוא השווי, למכור ולהישאר עם היתרה – אתה משלם רק את ההפרש). בלי התחייבות לעסקת המשך, בלי לגייס מימון, בלי להתעסק עם מכירת הרכב וכו...

אשמח לתת פרטים נוספים בפרטי.

בהצלחה

פורסם

כמו שרשמתי לעוד אחד בפורום ..

ממליץ מאוד על רנו קליאו B ..

היא לא מכוערת בכלל והיא עולה 9200 מחירון ..

נסעתי בה 3 חודשים (תקופת המלווה) והיא ממש טובה וחסכונית

ממליץ

פורסם

בזמנו שקלתי אוטומטית,כול הפורום הזהיר אותי המגיר האוטומטי שלה.

פורסם

תוצאות בדיקה של לקוח, לגבי רכב פיז'ו 307 שנת 2003.

בעיקרון הרכב ניראה הסטטית טוב, ישנם דברים מעצבנים כמו שלט לרכב אחר שפותח את הרכב.

יש מספר דברים שתוקנו וזאת מחקתי מהטופס.

zudyxqzyw102.jpg

אלו טיפולים שנאמר לי עד ידי המוכר שתוקנו, אבל אין קבלות.

כשלמעשה הרכב אצלם שנה בערך והם מוכרים את הרכב מסיבה שהרכב שייך לבת ושיא טסה, לי זה אמין.

lnyyjw2mjrz2.jpg

לגבי הסעיף הראשון של המנוע וסעיף חמישי של הגיר.

הבחור אמר לי שהוא לא יודע לגבי טיפול בגיר, לאחר נסיעה של כמה דקות הכל תקין ולא הרגשתי בעיה עם הגיר עד שהחנתי את הרכב ושילבתי מ-D ל-R ואז שומע תיקתוקים כאלה ברוורס בלבד.

ישנם גם נקישה כשאני עובר מ-P ל-D שזה אולי דבר טבעי ואולי אני טועה.

מ יכולה להיות הבעיה של הגיר?

לגבי המנוע ?..האם ראש מנוע הולך ?

לא ידוע מתי הוחלפה טימינג, אבל הרכב עבר כבר 162 אלף ומחליפים כל 90 אלף ככה שיש צורך להחליף.

המחיר שדרש הינו 15500 ואחרי שאמרתי לו על טיפולים נאמר לי שמוכן לסגור על 13000 אלף.

כמה יכולים להיות לי טיפול בשאר הליקוייים?..

אני לא מבין בזאת רבות ואבקש את הערכתכם בבקשה, זה רכב שמאוד מענין אותי לקנות.

סיבה זאת נובעת שכולם לא יודעים מתי עשו טימינג וטיפולים והם דורשים לא פחות מ-16000 אלף ככה שקנייה כזאת תעלה לי הרבה לעומת רכב במחיר של 13 אלף וטימינג וטיפולים נגיד עוד שלוש אלף.

תודה רבה וחג שמח.

פורסם

ראה את המלצות התנהלות שנתתי למי ששאל על רכב עד 12K.

אל תקנה ממגרש, אל תקנה רכב שהחליפו מנוע... וממש ממש אל תחשוש מהגיר האוטומטי של המגאן.

(שלי עשתה 200K והגיר נוסע כמו חדש!). המחירים שלהן באדמה (רציתי להחליף באחת עם פחות קילומטראז', אבל באמת נראה לי שלא אוכל למכור את שלי אז אני מוותר) והמכונית מצויינת ממש, מכל הבחינות. רק לקנות משהו שמור ומטופל.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

היום נפגשתי עם בחור שיש לו מגאן ביזניס 2 שנת 2005.

מליסינג יש שנייה.

הבחור ניראה אמין למדי.

בוצע טיפול טימינג ועוד כמה דברים במורשה.

בטצע החלפה או שיפוץ גיר לרכב ויש על הכל תעודות כולל אחריות של הגיר לחצי שנה.

הרכב מאוד שמור היסטורית טיפולים.

קילומטרז עדכני 202 אלף.

הרכב יחסית מאוד מטופל ועוד אחריות על הגיר וטימינג.

נמכר ברצון לעבור לרכב חדש.

אני יודע כל עוד בבדיקה הכל תקין, אז אין לי ממש ממה לחשוש.

האם לרכב שהוחלף גיר ויש אחריות אני צריך לחשוש?

הרי רכב זה כמו בנאדם גם לפעמים הוא עובר טיפול, ובכך שגם הרכב יחסית די זמן על הכביש.

תודה.

• תוכן חדש...