Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה רכשתי מאזדה 3 שנתון 2004 1600 סמ"ק כ- 100,000 ק"מ.

הרכב טופל במהלך השנים במוסך מורשה "מרכז שירות אדנים" אשר בפתח תקווה סגולה. הטיפול האחרון בוצע לפני כ - 4 חודשים.

כעת אני רוצה לבצע את הטיפול באופן עצמאי ועל כן צריך את ייעוצכם ברשימת הקניות והחנויות מהן אפשר להזמין (מתגורר באזור הצפון).

לאחר שקראתי שבמוסכי מאזדה לאו דווקא משתמשים בשמנים הכי איכותיים, החלטתי שאני רוצה לפנק את הרכב בשמנים, מסננים (דלק, שמן, אוויר) ומצתים איכותיים ביותר.

בנוסף אשמח לשמוע המלצות בנוגע לשמן, סינטטי מלא, או חצי סינטטי? ושלל עצות והצעות הנוגעות לטיפול במאזדה.

שמתי לב, כמו תמיד, כי רמת השמן במנוע עוברת את נק' המקסימום שלה, ועל כן רציתי לשאול מהם ההשלכות שבדבר?

בברכה,

פבל

פורסם

מומלץ להיצמד לשמן עליו ממליץ היצרן. כל שאר הדברים שצריכים להחליף בטיפול רשומים בספר הרכב כמובן. לגבי ההשלכוצ של עודף שמן בצורה משמעותית זה בלאי מצטבר למחזירי השמן ונזילות עם הזמן.

:)
פורסם

על פי ספר הרכב רשום כי יש להשתמש ב API SL/ACEA A3, אך לא רשום אם זה שמן חצי סינטטי או מלא.

בנוסף הבנתי שמאז יצאו שמנים יותר איכותים כמו API SM או API SN, האם מומלץ להשתמש בהם? איזו חברה מומלצת? מה עלותם?

אשמח לשמוע קצת יותר מידע.

תודה.

פורסם

ברכב הזה עושים טיפול פעם בשנה או 15,000.מה הסיבה לעשות טיפול אחרי 4 חודשים ?

להערכתי,במוסך מורשה מאזדה משתמשים בחלקי חילוף מקוריים וגם בשמן מתאים כך שאתה יכול לחכות עם הטיפול 8 חודשים לפחות,אלא אם הרכב עבר במהלך 4 החודשים האחרונים 15,000 ק"מ.

מומלץ לבצע יישור קו שיכלול החלפת צמיגים/בלמים/גומיות לציריה (הכל כמובן לפי הצורך) ולגבי מצתים,אם לא הוחלפו מעולם, להיצמד להוראות היצרן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

החלקים הטובים ביותר שאתה יכול לשים ברכבך הם חלקים מקוריים בלבד. כל הבדיקות אותן ביצע יצרן הרכב בנוגע לאמינות מכלולים, ביצועים, צריכת דלק, זיהום אוויר וכו' התבצעו על ידי שימוש בחלקים מתוצרתו.

לגבי שמן, אתה צריך לחפש שמן מנוע שעונה למפרטים שציינת (לפחות לאחד מהם), 99% מהשמנים בשוק עונים לדרישה.

שמני SM או SN הם לא "איכותיים" יותר הם מתקן גבוה ועדכני יותר, זה הכל. שמן "איכותי" (המילה "איכות" די יצאה מהקשרה בכל הנוגע לשמנים או לכל תחום בחיים בו אין קביעה מדעית כי אם סובייקטיבית) יהיה מבסיס סינטטי מלא, מחברה גדולה ומוכרת ומסדרה גבוהה. גם כאן השוק מוצף בשלל שמני מנוע, חברות וסדרות ואין כל בעייה לנבור מעט בארכיון הפורום ולמצוא המלצות למוצרים "איכותיים" (מילת חיפוש טובה היא Royal purple).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה על תשובתך הכנה והמפורטת. אני אנסה לסגנן את שאלתי בצורה טיפה שונה: האם ישנו דגם ספציפי, מחברה ספציפית וסדרה ספציפית של שמן מנוע אשר מומלצת למנוע הספציפי (Z6) של מאזדה? או שאין דבר כזה, וכל שמן איכותי העונה על דרישות היצרן הינו מספיק בהחלט? (יותר מדי שימוש במילה ספציפי)

פורסם

אני מתחזק שתי מאזדות 3 בעלות מנוע Z6 עד לאחרונה מילאתי רק CASTROL EDGE 5W30.

לאחרונה עברתי למלא CASTROL MAGNATEC 5W30 שלמרות היותו זול יותר בכמה שקלים מתאים יותר למנוע על פי אתר קסטרול.

גם בשיחה עם נציג של קסטרול בארץ הוסבר לי שהמגנטק מתאים יותר למנועים יפניים והאדג' לגרמניות.

חלקים מקוריים אני קונה רק אצל חזי דלאל

פורסם
אני מתחזק שתי מאזדות 3 בעלות מנוע Z6 עד לאחרונה מילאתי רק CASTROL EDGE 5W30.

לאחרונה עברתי למלא CASTROL MAGNATEC 5W30 שלמרות היותו זול יותר בכמה שקלים מתאים יותר למנוע על פי אתר קסטרול.

גם בשיחה עם נציג של קסטרול בארץ הוסבר לי שהמגנטק מתאים יותר למנועים יפניים והאדג' לגרמניות.

חלקים מקוריים אני קונה רק אצל חזי דלאל

מה היה הנימוק הטכני \ פיזיקלי \ כימי שלו לטענה הזו? מה תפקידו של אותו נציג?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה היה הנימוק הטכני \ פיזיקלי \ כימי שלו לטענה הזו? מה תפקידו של אותו נציג?

איתמר.

זה מיועד יותר ליפניות וזה לגרמניות, זה היה הסוכן שמוכר ומציע מוצרים לחנויות חלקי החילוף.

• תוכן חדש...