Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

קיבלתי אתמול את הרכב המדובר - פורוד פוקוס 2013 טיטניום פלוס, מנוע 2 ליטר.

נסעתי כבר כ500 ק"מ, אני די מרוצה מחוויית הנהיגה. די דומה לגולף שהייתה לי לפני זה, שנת 2010.

הרכב מרגיש "כבד", יציב ודי זריז. קניתי אותו בצבא אפור לונאר.

משהו מפריע לי ברכב זה מערכת הסאונד. ברכב מותקנת מערכת מקורית של סוני ואם יש קצת באסים בשירים מסויימים (אני ממש לא חובב באסים או מערכות מטורפות) אני שומר רעש של "קירקוש" מהדלתות (לא בדיוק יודע מאיפה זה בא..ממספר מוקדים שונים).

זה נשמע כאילו הרמקולים לא מסוגלים לספוג את עצמת הבאסים -שהיא מאד חלשה גם ככה. הורדתי את זה כמעט לאפס בהגדרות.

אני כבר יודע שבסוכנות פורוד יגידו לי שאני שומע באסים חזקים מידי ולא ממש בא לי להיכנס להרפתקא הזאת.

האם זה קורה לבעלי רכבים זהים?

שאלה קטנה נוספת. שקע החיבור 12V שנמצא ליד משענת היד- מדוע זורם בו חשמל כל הזמן? כשאני סוגר את הרכב, הנורה שעל מטען האייפון נשארת דולקת כאילו הוא עדיין מקבל חשמל מהשקע. גם אחרי שעתיים זה עדיין דולק. זה מעצבן להוציא אותו כל הזמן ואם שכחתי אז בבוקר לא יהיה מצבר.

תודה למשיבים

פורסם

לרוב כאשר יש 2 שקעים של 12V בתא הנהג, אחד יעבוד קבוע והשני עם הסוויץ' כמעט כברירת מחדל אצל רוב היצרנים (בדיוק בשביל מקרים של נהג שנשאר ברכב עם מנוע כבוי אבל עדיין רוצה להטעין את הסלולארי שלו).

בחלק מבתי הפיוזים קיימת אופציה להעביר את הפיוז פין אחד ימינה\שמאל ובכך להעביר את המתח לשקע 12V ממצב קבוע למצב של אחרי סוויץ'. צריך לבדוק אם זה קיים אצלך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שאלה קטנה נוספת. שקע החיבור 12V שנמצא ליד משענת היד- מדוע זורם בו חשמל כל הזמן? כשאני סוגר את הרכב, הנורה שעל מטען האייפון נשארת דולקת כאילו הוא עדיין מקבל חשמל מהשקע. גם אחרי שעתיים זה עדיין דולק. זה מעצבן להוציא אותו כל הזמן ואם שכחתי אז בבוקר לא יהיה מצבר.

תודה למשיבים

אל דאגה המצבר לא מתרוקן לרמה כזו שלא תוכל להניע את הרכב.

צריכת הזרם של הלד המותקן בתקע הטעינה היא כ-5 מיליאמפר ואתה יכול להשאיר את התקע גם חודש ימים מבלי שהמצבר התרוקן.

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום רב,

קיבלתי אתמול את הרכב המדובר - פורוד פוקוס 2013 טיטניום פלוס, מנוע 2 ליטר.

נסעתי כבר כ500 ק"מ, אני די מרוצה מחוויית הנהיגה. די דומה לגולף שהייתה לי לפני זה, שנת 2010.

הרכב מרגיש "כבד", יציב ודי זריז. קניתי אותו בצבא אפור לונאר.

משהו מפריע לי ברכב זה מערכת הסאונד. ברכב מותקנת מערכת מקורית של סוני ואם יש קצת באסים בשירים מסויימים (אני ממש לא חובב באסים או מערכות מטורפות) אני שומר רעש של "קירקוש" מהדלתות (לא בדיוק יודע מאיפה זה בא..ממספר מוקדים שונים).

זה נשמע כאילו הרמקולים לא מסוגלים לספוג את עצמת הבאסים -שהיא מאד חלשה גם ככה. הורדתי את זה כמעט לאפס בהגדרות.

אני כבר יודע שבסוכנות פורוד יגידו לי שאני שומע באסים חזקים מידי ולא ממש בא לי להיכנס להרפתקא הזאת.

האם זה קורה לבעלי רכבים זהים?

תודה למשיבים

היה גם אצלי בשבועות הראשונים עם האוטו, לאחר מכן נרגע קצת - אחרי שהרמקולים עבדו זמן מה. עדיין קיים לצערי, אבל פחות מבעבר.

אומנם סוני (ולא זבל סיני) אך עדיין מדובר במערכת מקורית (ברכב שאינו פרמיום) - אל תצפה ממנה לגדולות (למרות שהיא בהחלט מתעלה על אלו של השאר - הונדה / מזדה / קיה / יונדאי / רכבי VAG).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לגבי הקרקוש מהדלתות, זה יכול לנבוע משני מקרים:

1. כיוון שהבאס גבוה הממברנה של הרמקול לא עומדת בעומס ומשמיעה רעשים

2. הקרקוש נובע מחלקי פלסטיק שזזים

אני הייתי מאמר על אופציה 2. בזמן שיש קרקוש מאזור הדלת נסה להפעיל לחץ עם היד באזורים שונים בדלת ונסה לראות מהיכן מגיע הקרקוש. אם יש לך כח ויכולת נסה לסדר זאת לבד, אם לא, כל מתקין מערכות יוכל לסדר את הבעיה אם זו אכן הבעיה.

פורסם
היה גם אצלי בשבועות הראשונים עם האוטו, לאחר מכן נרגע קצת - אחרי שהרמקולים עבדו זמן מה. עדיין קיים לצערי, אבל פחות מבעבר.

אומנם סוני (ולא זבל סיני) אך עדיין מדובר במערכת מקורית (ברכב שאינו פרמיום) - אל תצפה ממנה לגדולות (למרות שהיא בהחלט מתעלה על אלו של השאר - הונדה / מזדה / קיה / יונדאי / רכבי VAG).

לא קיים שום קשר בין זה שהרמקולים עבדו פרק זמן מסויים לבין זה שאתה מרגיש פחות רעשים.

גש למוסך הייבואן להתלונן על התופעה.

פורסם

מרק, אחדד: בעבר רכשתי סאב לרכב. בימים הראשונים הסאונד היה רחוק מזה ששמעתי אצל חבר עם סאב דומה.

לאחר התייצעות עם שני מתקיני הפורום, הוסבר לי שכמו ברכב חדש, גם רמקולים / סאב חדשים צריכים מספר שעות ניגון להסתגלות סופית של החומרים לקבלת הסאונד האמיתי.

מכאן באה תשובתי, הרי כך היה עם הסאב והסט קומפוננט האחרון שרכשתי, זה אפילו הגיוני כשחושבים על זה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לגבי המתח במצת - הוא אמור להכבות אחרי כחצי שעה מנעילת הרכב (ככה זה אצלי לפחות).

לגבי הרמקולים - גם אצלי הסאונד הוא לא מי יודע כמה, אבל נשמע שאצלך זה מצב חמור יותר. אצלי הבס מוחלש טיפה

מהאפס (לא זוכר בדיוק כמה), ואין לי בעיה עם רעשים של באס (שומע בווליום בינוני, סביב 10-14 לרוב).

בטרנד אגב הסאונד הרבה יותר גרוע, ועוד יותר גרוע בדיבורית BT.

(אגב2 - התיבה שלך מלאה ואי אפשר לשלוח לך הודעות פרטיות, תמחק קצת הודעות).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ייתכן כי מהלך הממברנה בעת ניגון עם עוצמת באס גבוהה, נוגעת בעצם ברשת הפלסטיקה שמכסה את הרמקול וכתוצאה מכך נובע הרעש.

עם זה, חוץ מהתערבות שלך בהתקנת הרשת, אין יותר מידי מה לעשות.

פורסם
אל דאגה המצבר לא מתרוקן לרמה כזו שלא תוכל להניע את הרכב.

צריכת הזרם של הלד המותקן בתקע הטעינה היא כ-5 מיליאמפר ואתה יכול להשאיר את התקע גם חודש ימים מבלי שהמצבר התרוקן.

רק לדייק - 500mA.

בכל מקרה, מניסיון ברכב דומה, טעינה מלאה של iPhone ברכב כבוי בלילה (כמה פעמים, במילואים) לא יצרה כל הפרעה/בעיית מצבר.

שבוע טוב,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

הוא התכוון לזרם שצורך הלד בלבד, בלי שהאייפון מחובר.

וגם זרם הטעינה שאתה מדבר עליו (שהוא בעצם 1A, תלוי במטען שלך, המקורי נותן 1A וזה מה שלוקח האייפון),

נמשך רק עד לטעינה מלאה, שלוקחת כשעתיים ממצב ריק. ואז אין טעינה (או טעינה רגעית ששומרת על הסוללה ב-100%).

בכל מקרה בפוקוס זה לא רלוונטי כי המתח למצת מופסק ע"י מחשב הרכב אחרי פרק זמן מסויים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
רק לדייק - 500mA.

בכל מקרה, מניסיון ברכב דומה, טעינה מלאה של iPhone ברכב כבוי בלילה (כמה פעמים, במילואים) לא יצרה כל הפרעה/בעיית מצבר.

שבוע טוב,

אלי

לדייק במה ?!

פורסם
מרק, אחדד: בעבר רכשתי סאב לרכב. בימים הראשונים הסאונד היה רחוק מזה ששמעתי אצל חבר עם סאב דומה.

לאחר התייצעות עם שני מתקיני הפורום, הוסבר לי שכמו ברכב חדש, גם רמקולים / סאב חדשים צריכים מספר שעות ניגון להסתגלות סופית של החומרים לקבלת הסאונד האמיתי.

מכאן באה תשובתי, הרי כך היה עם הסאב והסט קומפוננט האחרון שרכשתי, זה אפילו הגיוני כשחושבים על זה.

יש הבדל בין רעש קירקושים לבין הסאונד האמיתי שאמור להשמע מהרמקולים.

שום רעש קירקושים לא אמור לעבור לאחר מספר שעות ניגון, או במילים אחרות מה שאמרו לך המתקינים זה קשקוש.

• תוכן חדש...