Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מס' עבודות שאני מעוניין לבצע בחצר ,

מס' שערים שאני רוצה לבנות ודברים בסגנון

אין לי ניסיון בשימוש רתכת אך יש לי רצון ללמוד.

אני צריך רתכת אלקטרודות , נכון ?

תוכלו להמליץ לי על מכשירים סבירים במחיר הזה לשימוש ביתי ?

תודה !

Gn'f'R

פורסם

השבוע קניתי רתכת זיקה 160 אמפר + מסכה אלקטורנית + חבילת אלקטרודות 6013 ב1400 שח כולל משלוח

חפש חנות בשם ש.כהן ברחובות

פורסם

ש. כהן עדיין קיימים?

אני זוכר אותם כנער וגם אז הם לא היו צעירים (היינו ספקים שלהם).

אני הייתי הולך לפחות על 200 אמפר כדי לסחוב אלקטרודות קצת יותר עבות עם חדירה טובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני ממליץ לך לבדוק ביד 2. לפעמים יש מציאות בעיקר ברתכות.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

המופע של ש.כהן ואחיו/בניו/בני דודיו עדיין חי ובועט.

כל כניסה לחדר המצב של העיראקים החביבים האלה מזכירה לי כניסה ל-לול תרנגולות ומרימה את מצב הרוח מחדש (א-בדלאק !!!):-D .

לגופו של עניין -

רתכת אלקטרונית קטנה + דיסק ברזל "4.5 ייכנסו לך בתקציב. 1400 זה קצת הרבה - אפשר להשיג באיזור ה-1000 רתכת אלק' לצרכים ביתיים ואפילו קצת למעלה מזה.

ל.כ. כבר לא ממש אטרקטיביים. הסחורה שלהם מעולם לא הייתה ברמה עולמית והם הרימו מחירים בשנה האחרונה עד כדי כדאיות גבולית, אם בכלל (לדוגמא - הם מוכרים גם מקיטה בחודשים האחרונים - לא כזו מציאה).

לטעמי - באיזור המרכז : "דרור כלי עבודה" בפלורנטין פינת הרצל הם בממוצע הכי טובים (זולים יחסית, כלים טובים ומבחר עצום) למרות שתמיד יש פה ושם דוגמאות ו/או מבצעים יותר זולים.

אפשר להשיג רתכת של פעם (שנאי כבד ושובר גב) בגרושים, גם אופציה אם מדובר בעבודות חד פעמיות ובלי להתנייע.

קח בחשבון שריתוך זה לא דבר שקל ללמוד (אחד הדברים הבודדים, בנוסף לריצוף/קרמיקה) - שאני מרים בהם ידיים כמעט מראש.

בשום פנים ואופן אל תרתך בלי מסיכת ריתוך טובה (הכי טוב זו אלקטרונית מתכהה מעצמה) - אני כמעט עיוורתי את עצמי לדעת בגיל 19 - לא צוחק.

פורסם

תעקוב אחרי מבצעים של זיקה אני קניתי לפני חצי שנה רתכת + מסיכה אלק' ב 800 ש"ח.

שכחתי את שם החנות אבל זה נמצא בהרצל ת"א קצת אחרי קיבוץ גלויות לכיוון דרום.

אם זה עבודה מהירה (יום יומיים) אני מוכן להשאיל לך את שלי וגם לתת הסבר קצר על ריתוך.

פורסם

זיקה 200 אמפר לא מומלצת היא פחות אמינה מה160 והיא מצריכה חצי אוטמט של 25 אמפר .

מה שאומר שבכול פעם שתרתך הפקק בבית יקפוץ .

פורסם

בכל מקרה, לפני שתתחיל בריתוך של מה שאתה רוצה לבנות, קח כמה גרוטאות ברזל ותתאמן עליהם קודם. אני מבטיח לך שתעשה כמה טעויות לפני שתבין מה צריך לעשות נכון, כך שלפחות לא תהרוס משהו שאמור לצאת יפה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עוד משהו מנסיון אישי .לעבוד אך ורק עם ביגוד ארוך כולל כפפות

הקרינה מהריתוך עושה כוויות כאילו היתה בשמש חייב כפפות ובגדים ארוכים

פורסם

אם אתה מאיזור המרכז שווה לקפוץ לחנות "חסונה" בלוד.

היום ראיתי אצלו רתכת 200A של משהו דיגיטל ב-1100 שקל.

יש עוד המון מבצעים לכבוד החג.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לפרופילי ברזל, לטעמי רתכת "רגילה" בהחלט תספיק. יש לי איטלקית כלשהי שנקנתה במבצע בהום סנטר לפני עשור ועושה עבודה טובה.

מצד שני, אני ממליץ להשתמש לא (רק) בדיסק אלא להשקיע ב"מסור שורף". חיתוכים ישרים, בטיחותי הרבה יותר, ובשימוש רב, חסכוני מאוד בדיסקים לחיתוך. יש לי כנ"ל - סיני ללא שם, שלמרות עבודה רבה שעשה (גדר, שערים ועוד עדיין בדיסק החיתוף המקורי שלו).

:turn-l:
פורסם

רק לפי זה שהוא עדיין בדיסק המקורי שלו.

זה אומר שהוא לא עבד הרבה בכלל.

קניתי לפני כחצי שנה מסור שורף של בוש.

ביום עבודה הראשון והיחיד שלו הוא גמר כ3 דיסקים. והכול מפרופילים של 25X50 מ"מ.

מאז הוא עבד אולי עוד שעתיים. וכרגע הוא בארון.

ובמידה ולא בונים משהוא מסובך. ניתן להגיע לתוצאות סבירות עם משחזת קטנה / גדולה.

כאשר יש צורך בהרבה חיתוכים. והמידה חייבת להיות בול כל פעם. אין כמו מסור שורף. (תענוג של כ 900-1200 שקל)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

חתכתי בהערכה גסה כמה מאות חיתוכים - רובם מפרופיל 30X30 - חלקם ב-45 מעלות (יותר קשה).

אני לא לוחץ בכח, נותן למהירות לעשות את שלה. הדיסק כבר איבד קצת מהיקפו אבל עדיין כוחו במותניו.

עוד יתרון - החיתוך המדוייק גם חוסך אח"כ הרבה מאמץ בריתוך.

:turn-l:
  • תוכן חדש...