Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוצה לשדרג את איכות הסאונד....ולא רוצה להתחרא :?

בעיקר לא רוצה לגעת בעיצוב הפנימי ברכב

מנסה לחשוב על פיתרון של חיבור מגבר בין המערכת המקורית לרמקולים + החלפת רמקולים קידמיים

1. מה אומרים החכמים?

2. המלצות לגבי מותגים?

מיבחינת המחיר = עד 1000 ש"ח

תודה מראש

==========================================

"There's even more innovation ahead of us,

than there's behind us..." (Jeff Bezos - Amazon)

פורסם

מגבר מביא עימו עלויות נוספות של חיווט והתקנה שעולות בערך 500 שקל, ובכדי לשמור על המערכת המקורית כנראה שתצטרך מנחת, שעולה בסביבוצ ה 300 שקלים, והשימוש בו איננו מומלץ בחום.

ככה שהוספת מגבר ששווה את ההשקעה תעלה בסביבות ה 1800-1400.

מה חסר לך היום במערכת?

SCANSPEAK

פורסם
מגבר מביא עימו עלויות נוספות של חיווט והתקנה שעולות בערך 500 שקל, ובכדי לשמור על המערכת המקורית כנראה שתצטרך מנחת, שעולה בסביבוצ ה 300 שקלים, והשימוש בו איננו מומלץ בחום.

ככה שהוספת מגבר ששווה את ההשקעה תעלה בסביבות ה 1800-1400.

מה חסר לך היום במערכת?

לא ממש חסר לי...כתבתי על זה בפוסט אחר

בעיקר חסרים לי עומק ובשר בבסים והבנתי שאצטרך גם טוויטרים = כלומר ליקנות סט

כדי שאני לא יעבור לקיצוניות השניה של יותר מידי בסים

יכול להיות שכדאי לי להתחיל קודם כל עם שידרוג רמקולים בלבד ואז ליראות

מיבחינת מגבר = חשבתי לרכוש משהו פשוט של ארבע ערוצים : למשל כזה של BOSS

http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=427

או אולי

http://www.spl-stereo.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=3263362

וסט רמקולים כזה :

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=150456

או כזה

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=40638

מה דעתכם ?

חוץ מיזה : בהקשר של מגבר = מה דעתכם על יד שניה ?

האם להתרחק או להתקרב ? :)

תודה מראש לכל מי שעוזר

פורסם

תתרחק מBOSS.

המגבר של Cerwin Vega הוא נחמד, אולי אם תתן לנו את התקציב נוכל לבנות לך מערכת טובה יותר?

הרמקולים (Dotech MKII) כבר לא מיוצרים זמן מה.

הFocal נחמדים אמנם לא שמעתי אותם אבל הם בהחלט יכולים לבוא בחשבון!

אין מה לחשוש ממגברי יד שניה, כל עוד אתה מוודא את תקינותו מול המוכר, במידה והמוכר מוכר בפורום ובעל מוניטין לדעתי הסיכויים שהוא יסכן את המונטין שלו אפסיים.

JL Audio

פורסם

חבל שאתה הולך ראש בקיר, לכל שדרוג רמקולים צריך לעשות הכנה מקצועית של דלתות. שמעתי כמה וכמה מערכות שנשמעו מעולה גם ברמקולים פשוטים ללא הגברה בהכנה והתקנה נכונה.

פורסם

יבגני לדעתי אתה טועה, במידה ואתה מדבר על איטום בתקציב כזה נמוך לא הייתי חושב על זה, בטח למי שזוג רמקולים מוגברים יעשו אותו מאושר מעל ומעבר.

JL Audio

פורסם
חבל שאתה הולך ראש בקיר, לכל שדרוג רמקולים צריך לעשות הכנה מקצועית של דלתות. שמעתי כמה וכמה מערכות שנשמעו מעולה גם ברמקולים פשוטים ללא הגברה בהכנה והתקנה נכונה.

ממש ממש לא - איש .

אני לוקח את זה בחשבון.

אבל מימה שהתיעצתי ( והתיעצתי עם כאלו שעושים את האיטום הזה)....רק האיטום ישתה לי את מרבית התקציב אם לא את כולו

ניראה שלא בטוח שזה השלב הראשון לאוזן הבלתי מקצועית שלי.

תתרחק מBOSS.

המגבר של Cerwin Vega הוא נחמד, אולי אם תתן לנו את התקציב נוכל לבנות לך מערכת טובה יותר?

הרמקולים (Dotech MKII) כבר לא מיוצרים זמן מה.

הFocal נחמדים אמנם לא שמעתי אותם אבל הם בהחלט יכולים לבוא בחשבון!

אין מה לחשוש ממגברי יד שניה, כל עוד אתה מוודא את תקינותו מול המוכר, במידה והמוכר מוכר בפורום ובעל מוניטין לדעתי הסיכויים שהוא יסכן את המונטין שלו אפסיים.

לגבי הרמקולים = אולי לא מייצרים אבל יש כאלו שמציעים אותם עדיין בזאפ כמו בלינקים שצרפתי

מיבחינת התקציב = מחפש שידרוג קטן בתקציב של מקסימום 1500 ש"ח

ושוקל ברצינות = ברגע שאדע מה הסט שלי = ללכת גם על יד שניה בהקשר של מגבר

לא רמקולים ( רק אם זה ממש ממש חדש)

כאמור כרגע אשמח להמלצות בהקשר של מגבר ורמקולים

תודה מראש!

פורסם
העדיפות היא לקנות קודם מגבר טוב ואז סט ולא ההיפך.

בקשר לmkii, יש כבר אלטרנטיבות טובות יותר.

OK - אז בתקציב שלי :

מה אתה ממליץ לגבי רמקולים

מה אתה ממליץ מיבחינת מגבר? חדש או משומש ?

פורסם

ידידי חבל שאתה הולך ראש בקיר...

אם אתה הולך להחזיק ברכב תקופה ממושכת אז תשקיע בהכנה נכונה בדלתות, שמעתי מספיק מערכות וסטאפים ברכיבים מאוד פשוטים וחלקם גם ללא הגברה בכלל שפשוט מותקנים נכון באיטום ובידוד ונשמעים מצויין.

אם אתה לא הולך להחזיק ברכב זמן רב אז חבל על כל מאמץ.

פורסם

שוב, יבגני אני לא יודע למה אתה כ"כ אנטי נגד מערכות ללא בידוד, אני בעל מערכת ללא בידוד שאמנם יש מקום לשפר אבל אני לא מרגיש שזה מגיע לרמה דחופה, בכלל לא, קח בחשבון שפותח השרשור לא בא מרקע של אודיו, וסט אפים בסיסיים יספקו אותו, כפי שהוא טען: "ניראה שלא בטוח שזה השלב הראשון לאוזן הבלתי מקצועית שלי. "

אז לפותח השרשור: אני חולק על דבריו של יבגני, בתקציב זה אין לך מה להסתכל על בידוד, תביא סט אפ חביב שיעשה את העבודה וזהו, בנוסף אל תשכח שתמיד תוכל להחליף \ להוסיף, ולהעביר מרכב A לרכב B את כל האלמנטים (למעט הבידוד, ברגע שהדבקת את הבידוד הוא לא יהיה שימושי פעם נוספת)

JL Audio

פורסם

בטעות כתבתי פעמים את ההודעה, חשבתי שהראשונה לא נקלטה...

בכל אופן, הבסיס לאודיו ברכב זו התקנה, זה השיפור הכי זול מבחינת עלות תועלת, כי ללא בסיס טוב ותשתית ראויה כל סט שתשים באים זה סט ב 5000 שקל או סט ב 1000 שקל ההבדל לא יהיה גדול שיצדיק את 4000 הוצאה ללא התקנה נכונה של אלמנטים.

למה אני מיעץ את זה כי אני יודע מנסיוני ומנסיון של אנשים סביבי שמתעסקים בתחום, זה תמיד חוזר לעניין של התקנה נכונה.

זה משהו שבארץ לצערי אפילו מתקינים רבים בכלל לא שמים עליו דגש...

למה? לא בגלל שזה לא חשוב אלה בגלל שהרבה יותר קל למכור קומפוננטים והבטחות שכל פעם סט יקר בהתקנה של שעה יתן שיפור וסיפורים על רמקולים "בריאים" ו "חולים" ו 1001 לילה ולילה... וגם כי זה עבודה שנמשכת זמן רב והצרכן הישראלי המצוי בכלל לא בראש שלו לשלם עליה.

אנשים לא רוצים להתעסק בעבודה קשה של הכנת דלתות כי דרוש ידע ונסיון ולרוב יש רק נסיון בהברגה של 6*9 במדף האחורי.

סליחה שהתפרצתי ככה... :x

פורסם

אין ספק שאתה צודק, אבל בהתחשב בנסיבות אין מה לחשוב על איטום בשלב זה. מה שכן יכול לבוא כאופציה: בניית טבעות עץ על מנת לבודד את הרמקול, כדי שהפלסטיק\פח לא ירעיש ויקרקש. אני רוצה להסב את תשומת ליבך לתקציב: 1500 ש"ח לאדם בעל אוזן בלתי מקצועית ובלי ציפיות למערכת היי אנד מטורפת.

JL Audio

פורסם

לא זכור לי שמישהו פה עשה לאוזניים שלו התמקצעות:hihi:

אוהד, הפעם אני מסכים איתך אבל רק חלקית.

גם בתקציב קטן ישנה האפשרות לקנות חומר ולבצע אל העבודה לבד.

תאמין לי שיבגני עבר מספיק רכיבים ועם המון נסיון וידע ולא אומר כלום סתם.

אתה צריך לבוא פעם אחת לצפון, יש לנו בחור עם טמפו ומגבר קראנצ׳ שנשמעים יותר טוב מה-מ-ו-ן מערכות ששמעתי שעולות גם פי 3 ו4 ממנה.

• תוכן חדש...