Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

חבר טוב רכש לפני כמה זמן את הרכב הנ"ל - עשיתי בדיקה קטנה אצלו ברכב כיוון שהוא לא הכי מבין (אני מעט את המינימום)

ונתקלתי בדברים שנראים לי מוזרים ברכב היות ואני רגיל ליפניות.

העלתי תמונות של מדיד השמן מנוע ופקק המילוי שמן.

האם הדבר נראה תקין? שלדעתי לא - הפקק נראה כמו עטוף במעט "טחינה".

יש להוסיף כי המדיד נראה "יבש" לחלוטין משמן - כאילו הוא סתם עטוף בשמן שחור יבש.

אשמח לעצתכם ועזרתכם.

2013-03-14 17.15.06.jpg

2013-03-14 17.14.57.jpg

2013-03-14 17.14.44.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם

שלום רב !

המנוע נראה חיצונית מוזנח !

מומלץ לפרק מכסה שסתומים ואגן שמן ולנקות בוצה, הנראית לעין במכסה מלוי שמן.

יש לבצע החלפת שמנים ,במקום הוספת שמנים, בצמיגות המומלצת על היצרן, כולל החלפת מסנן שמן ,ונקוי בוצה ממכסה שסתומים, ונקוי נשם מנוע.

יש לאתר נזילות שמן, שגורמות לאיבוד השמן, ולריח של שמן שרוף.

המתן לתגובות נוספות, בעיקר יש חשיבות לתגובתו של מוסך רון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לצערי,

כמו שזה נראה המנוע הוזנח מבחינת החלפות השמן.

שמן שחור על קצה המדיד על קו המינימום ובנוסף בוצה על פקק המילוי מעידים על שימוש בשמן זול, מינרלי, שלא בטוח מתאים לתקן VAG ו\או על אי החלפת שמן בזמן,משיכת טיפולים,נסיעה עם מעט די שמן ללא הוספה לאורך זמן.

הפיתרון הוא כמו שצביקה ציין והקפדה לאחר הניקוי על רמת שמן נאותה(לפחות באמצע בין הMIN לMAX) שימוש בשמן התואם לתקני היצרן(מומלץ סינטטי 5W40 בתקן 502,505VW) ביצוע החלפה של אחת לשנה או 15K מה שבא קודם במידה שהשמן בשימוש הוא סינטטי.

פורסם

אתמול לקחתי את חבר שלי לתחנת הדלק הקרובה כדי לרכוש ליטר שמן לראות אם יש הבדל על המדיד - הוספתי כחצי ליטר - המדיד לא השתנה אפילו מעט. לדעתי אם יש בוצע ז"א שזה בטח חוסם הגעת השמן אל המדיד?

בנוסף לא צילמתי - אבל פתח מילוי השמן כולל האיזור שאותו ניתן לראות דרך הפתח - כהה לחלוטין ושחור.

המלצתי לו כבר מלפני לקחת את הרכב למוסך רון, אני עוד מנסה לשכנע אותו.

ידוע לי שטיפול כזה דורש המון עבודה, כמו שנאמר פה פירוק של מכסה שסתומים על מנת להוריד בוצה.

תודה לכם על התשובות חברים.

נ.ב הרכב עבר 120 אלף ק"מ, לא מצאתי ספר טיפולים המעיד על החלפת שמנים או כל דבר אחר.

ובנוסף, יש בעיות בגיר ורעש מתכתי קרקושי המגיע ככל הנראה מהאגזוז / גיר - מאוד חזק כדרך אגב.

Opel Adam S 2017

פורסם

המדיד ריק לחלוטין. יבש לגמרי ויש טיפה של שמן בגודל של בערך 1 ס"מ על קצה המדיד בצבע שחור, חבר אמר שחסר לו שמן, לקחתי אותו לקנות, לאחר שמילא מעט שמן ראינו שהמדיד עדיין יבש..וכבונוס לאחר מכן נשבר הפלסטיק הכתום של המדיד שמחזיק אותו (ממש קשה להוציא ולהכניס אותו לשם משום מה)

Opel Adam S 2017

פורסם

המדיד ריק לחלוטין. יבש לגמרי ויש טיפה של שמן בגודל של בערך 1 ס"מ על קצה המדיד בצבע שחור, חבר אמר שחסר לו שמן, לקחתי אותו לקנות, לאחר שמילא מעט שמן ראינו שהמדיד עדיין יבש..וכבונוס לאחר מכן נשבר הפלסטיק הכתום של המדיד שמחזיק אותו (ממש קשה להוציא ולהכניס אותו לשם משום מה).

לא מצאתי כתמי שמן רבים מתחת לרכב, אבל איזור המנוע רטוב ושחרחר בתחתית

Opel Adam S 2017

פורסם

הוא קיבל את הרכב לפני כשבוע...אין לו יד בדבר.

יד שלישית או רביעית הוא יהיה.

בעל הרכב הקודם היה מבוגר, לאחריו חבר של אביו.

ככל הנראה הזנחה של תקופה ללא טיפולים או חיסכון בחומרים נורמליים.

הודעתי לו את כל מה שאמרתם על הרכב ושככל הנראה יצטרך כאן טיפול מקיף ביותר.

לאור כל הביקורות אני שומע על מוסך רון - זו היתה ההמלצה שלי אליו

Opel Adam S 2017

פורסם
נשמע שבעל הרכב מנסה לגמור את הרכב בכוח.

הוא קיבל את הרכב לפני כשבוע...אין לו יד בדבר.

יד שלישית או רביעית הוא יהיה., כמדומני שהוא יהיה יד אחרונה, לפני גריטה !

בעל הרכב הקודם היה מבוגר, לאחריו חבר של אביו.

ככל הנראה הזנחה של תקופה ללא טיפולים או חיסכון בחומרים נורמליים.

הודעתי לו את כל מה שאמרתם על הרכב ושככל הנראה יצטרך כאן טיפול מקיף ביותר.

לאור כל הביקורות אני שומע על מוסך רון - זו היתה ההמלצה שלי אליו

נסיעה ללא החלפת שמנים , וללא בדיקת מפלס שמנים, היא הדרך הקלה ביותר להשמיד את המנוע ולהביא אותו לאבדון !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אוקי

אז לבסוף בעל הרכב החליט לגרור את הרכב שהגיע למוסך עידן את יובל להמשך הטיפול שלו בנוגע לגיר והמנוע.

איך המוסך הנל? אני לא מכיר.

Opel Adam S 2017

פורסם

שאלה קטנה,

עד איפה אמור להיות קו השמן? יש 2 פלסטיקים קטנים אחד למעלה ואחד למטה בתמונה, השמן לאחר טיפול שביצעו ברכב שלשום לא מגיע אפילו לפלסטיק התחתון הכתום, אלא נמצא קצת למתחת

הרכב טופל במוסך עידן את יובל.

תודה

IMAG1164.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם

אם אני זוכר נכון (היתה לי גולף כזאת די מזמן)

לא ליתבלבל, הפלסטיקים הכתומים הם לא הסימונים של המקסימום\מינימום.

כל תפקידם הוא רווח בין המדיד לשרוול שלו.

סימני המינימום מקסימום צרכים להיות מתחת לפלסטיק התחתון, מסומנים באיזה שהיא דרך (קו\חור\אזור מחוספס ועוד)

אתם לא רוצים למלא שמן עד הפלסטיק העליון!!

מעבר לזה, גם לי היה טינופת מהסוג הזה על המכסה גם כאשר הרכב לא פיספס אף טיפול במוסך המרכזי.

בנוסף לזה הפלסטיק של שרוול המדיד נוטה ליתיבש וליתפורר, אל תרגיש אשם, זה קורה באיזה שהוא שלב.

פורסם

תודה על המידע הזה בדקתי ואכן תקין

אבל שמנו קרטון מתחת לרכב וגילינו נזילות (אני ובעל הרכב) יש כתמי שמן דיי מפוזרים על הקרטון שמגיעים מאיזור המנוע, לא יותר מדי אבל כתם קטן בגודל כ 5 ס"מ.

השאלה האם דבר כזה שווה תיקון?

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...