Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו, מה אתה נעלב...?!

זה לא נאמר כעלבון, אלא בהקשר בכך שאתה הדיוט בתחום.

אתה עוסק מקצועית בבעלי חיים?

יש לך הכשרה בעניין?

למדת את זה באוניברסיטה?

כל מי שיש לו ילדים מבין בפסיכולוגיה של התפתחות הילד?

כל מה שכתוב הוא שאין לך את הידע המתאים לקבוע מה הבסיס להתנהגות הכלבים, כפי שאתה רואה אותה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Black Joker - לדעתי אתה טועה. צריך לשלב בין השניים. חיזוק חיובי ותיקון זה השילוב הראוי שלדעתי הוא הדרך הטובה ביותר לאלף ולחנך כלב.

falou - אני מאמין ששילוב בין השניים(במידה והחיזוק החיובי לבדו לא פועל כמובן) יהיה אפקטיבי ואין בכך שום דבר שלילי. מן הסתם הרציונל הוא לא ללכת לכיוון השלילי אבל אם לעתים יש צורך בתיקון או סוג של "עונש" נקרא לזה, אין בכך שום דבר רע. שהרי הכלב מבין שאם הוא יבצע את המוטל עליו, הוא יקבל צ'ופר. אם לא יבצע, יקבל 'עונש'. (עונש הכוונה לשלל התיקונים וכו', לא עונש כמו אצל בני אדם במידה ולא הבנת את כוונתי). ההתנייה פועלת פה באופן מעולה.

בנוגע לדומיננטיות - אני דווקא מאמין שזה כן קיים. ואני דווקא דבקתי בספרים בנושא הזה.

זה שאתה מתעסק בתחום אולי ומבין לא אומר שאתה צודק בוודאות. בעולם המדעי בהרבה מאוד תחומים ישנן חילוקי דעות.

ידיעה זו מילה נחמדה אבל אף אחד לא יכול לדעת בוודאות במאת האחוזים מה באמת מתרחש במוח של הכלב. לכן אתה לא שונה ממני ומ-Black Joker, גם אתה מאמין במה שאתה רואה לנכון. זה שאתה חושב שזו ידיעה לא אומר שאנחנו טועים ואתה צודק.

פורסם
Black Joker - לדעתי אתה טועה. צריך לשלב בין השניים. חיזוק חיובי ותיקון זה השילוב הראוי

יכול להיות, אני לא אומר שזו טעות לעשות כך. אני, באופן אישי, לא מסוגל ולא רוצה להרים יד או קול על הכלבה האישית שלי. אני כבר הצבתי לי דד-ליין, אם הגורה תגיע לגיל חמישה חודשים ולא תדע פקודות בסיסיות, יוזמן מאלף שיעבוד רק בחיזוקים חיוביים.

חשוב לי לציין שהגורה שלי מסתמנת כאחת די כנועה ומאוד חברתית, פשוט רוצה לשחק עם כולם. אם היא הייתה עם אופי "בעייתי", יכול להיות שהייתי מרים את הקול טיפה יותר (יד בכל מקרה לא ארים).

פורסם

טוב, קצת עדכונים.

היום התקשר אלי הבעלים הקודמים של הכלב.

ונזכר להגיד לי שלכלב יש חרדה והוא כל הזמן מפחד שיקחו לו דברים ולכן הוא מתנהג ככה.

זה מעצבן כי בפרוש הסברתי לו שיש לי ילדים קטנים בבית ואני לא יכול לקחת צ'אנס בדברים האלה, והוא אמר שהכלב ידידותי לכולם.

כרגע אני לא יודע מה לעשות.

הכלב אוסף דברים מהחצר מקלות וכאלה, וזה בעייתי ברגע שהיו ילדים קטנים בבית.

בנוסף הוא לא ממושמע, גונב נעלי בית, נובח על בני הבית שבא לו ולא מציית לפקודות.

קרה מצב שהוא מצא עצם בחצר וסבא שלי לקח לו אותה.

הוא בתמורה הלך אחריו לכל מקום שהוא הלך ונבח עליו ונתן לו ביס בנעל בית.

או שהוא מחליט לנבוח שעות בזמן שהוא יוצא לחצר על הכלב השכן ולא נכנס לבית ובורח שמתקרבים אליו.

אגיד את האמת, הוא עלה לי על העצבים.

אין לי עצבים לשלם למאלף מאות או אלפי שקלים.

הבטיחו לי כלב ידידותי ואני בתמורה מקבל כלב שלא מחונך ומחינתי מהווה איום על בני ביתי.

האם אני מגזים בחששות שלי, או שמה אני צודק?

אני נורא מאוכז ואין לי כרגע תקווה לתקן את המצב.

ואני לא יודע מה לעשות. אשמח לעצות

תמיר.

פורסם

אתחיל בכך שאומר שכלב עם בעיות התנהגות עלול לגרום לעצבים וכו' אבל אל תתן לזה להביס אותך! כלב זו התוספת הכי מדהימה שיכולה להיות למשפחה. אל תוותר על זה.

בנוסף, כשכלב עובר מבית לבית זו לא חוויה חיובית בשבילו וזה קשה לו ועדיף להימנע מזה.

בקשר למאלף - לכלב שלך יש בעיות התנהגות. אתה עם אפס מושג בתחום הזה ולכן לא תוכל לפתור אותן לבד. אתה יכול לפנות למאלף שיפתור לך את בעיות ההתנהגות, ילמד אותך איך להתנהג עם הכלב וכתוצאה מכך יהיה לך חבר אמיתי בבית. וכן, זה עולה מאות שקלים ואף חוצה את רף ה-1000 במקרים מסוימים. אבל האפשרות השנייה היא להפטר מהכלב ולגרום לכל הדברים הרעים שכתובים למעלה.

אגב, black joker - בתיקון לא התכוונתי ללהרים את הקול או להפעיל כוח פיזי. ממש לא. בתיקון הכוונה היא למשל הכלב לא רוצה לשכב, לתת לו משיכה קלה מטה עם הרצועה, אם הכלב לא מקשיב לפקודה נניח רגלי לתת משיכה קלה כנ"ל, עם הרצועה וכו'.

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על רצועת צוואר. אני נוהג לתת משיכה קטנה רק כאשר הגורה לא רוצה ללכת כאשר נמצאים למטה, ז"א שהיא נשארת לשבת ואתה יכול "לדבר לפומפה". המשיכה הקטנה היא כדי להראות לה שאתה מחליט לאן ללכת והכי בטוח לה ללכת איתך. בכל מקרה אחר, אני נגד. אני חושב שכל ההתעסקות עם הצוואר היא בעייתית ויכולה לגרום לנזק.

פורסם

תשמע, אני לא מאלף ולא מתיימר להיות מבין גדול באילוף כלבים, אבל דבר אחד אני יכול להגיד לך, אני מבין את התסכול שלך ואת הכעס שלך על הכלב אבל אל תעניש אותו בגלל שאותו בחור לא אמר לך את האמת. תסתכל על זה כמו ילד, אם לילד שלך יש בעיות התנהגות אתה לא זורק אותו, אתה מנסה לעזור לו.

תכנס לפורומים של אילוף כלבים ותנסה ללמוד איך לעזור לכלב, תחשוב שאם תמסור אותו לך תדע מה יקרה לו, לאיזו משפחה הוא יגיע ומה יעשו לו. משפחות אחרות גם יזרקו אותו וסופו לחיות חיים לא ממש טובים.

אין כלב מושלם, לי יש 2 כלבים, אחד מבוגר, משתין בבית, תוקפני ומסריח מהפה ברמות קשות. השני גם משתין בבית מדי פעם. כמה שזה מעצבן אני אוהב אותם.

פורסם

מדובר על משיכה ברצועה. מה זה רצועת צוואר? בעבר הוא היה עם דוקרנים ולאחר זמן מה נפטרתי מהם. הכוונה היא בעיקר כשהכלב למשל מתביית על משהו ואתה רוצה להוציא אותו מהמצב ושום פקודה או קליק עם האצבעות לא עוזר. או כמו במקרים שתיארתי של האילוף שהכלב מסרב לבצע פקודה כלשהי.

בנוגע למשיכה ונזק לצוואר - במידה ועושים את זה בצורה הנכונה לא ייגרם שום נזק. אבל בשביל לדעת לעשות זאת צריך ללמוד עם מאלף מקצועי וכמובן לעשות את זה באופן זהיר וחכם.

פורסם

רצועת צוואר היא כפי שהיא נשמעת - רצועה הכרוכה סביבה הצוואר וכאשר אתה מושך אותה עם החגורה, כל כוח המשיכה מופעל כלפי הצוואר. הגורה שלי כרגע קטנה והחלטתי לא להשקיע ברצועה מושקעת, כאשר היא תגדל לגודל הקבוע שלה פחות או יותר, אני אקנה לה רצועה לכל הגוף - אני מאמין שזו הרצועה הכי טובה לכלב.

אני לא מאמין ברצועה עם דוקרנים. אני מניח שאתה מתכוון לרצועה עם דוקרנים הפוכים לאילוף ולא דוקרנים ליופי. בכל מקרה, אני לא מחבב את שתיהן. אף אחת מהן לא תיכנס אליי הביתה. כמובן שגם קולר חשמלי לא בא בחשבון, למרות שבמקרה שלו מדובר בנביחות ואני כבר מת שהגורה תנבח כשמצלצלים בפעמון ובינתיים זה לא קורה:).

כפי שציינתי בהתחלה, כל אחד יעשה כראות עינייו ואני לא מתכוון לשפוט אף אחד על דרך פעילותו - אצלי תיקונים עם רצועה, למעט הליכה בחוץ וגם אז זה נעשה בעדינות, לא קיימים.

פורסם

אכן הכוונה לדוקרנים של אילוף לא ליופי. קולר חשמלי עלול להזיק באופן משמעותי למערכת העצבים של הכלב וגם אני נמנעתי מזה.

רצועה לכל הגוף אתה מתכוון לרתמות? גם הכלב שלי הולך עם כאלו לעתים, בקרוב ארכוש לו רתמות מקצועיות מעור לצורך אימונים אבל זה כשיירד החום קצת. נביחות האמת זה לא כל כך טוב. כלב במצבו הטבעי והמאוזן לא אמור לנבוח כלל אלא למטרות הרתעה. לראות בכל אדם שמתקרב לבית זה לא הרתעה בקטע טוב. הכלב שלי לדוגמא לא נובח כלל אבל כן נמצא במצב עירני כשצריך. למשל כשאנשים מצלצלים בפעמון או דופקים הוא ניגש ישר לדלת להריח ולאחר מכן מקבל פקודה ללכת למקום ושם הוא נשאר עד שאני אומר אחרת. כאשר הוא יוצא כמובן הוא מרחרח את האנשים ונמצא במצב עירני ומוכן במידה ומישהו יעשה משהו רע למשפחה אבל לא מרתיע לשווא. כאשר משהו לא מוצא חן בעיניו כמו כלבים שממש אגריסיביים כלפיו או מישהו זר נכנס הביתה עם אנרגיות שליליות אז הכלב כן נובח. אבל שוב, זה קורה לעתים נדירות. ב99 אחוז מהזמן הוא שקט.

פורסם
Black Joker -

זה שאתה מתעסק בתחום אולי ומבין לא אומר שאתה צודק בוודאות.

אני לא מתעסק בתחום בכלל, בגלל זה אני לא ממציא תיאוריות, אבל בטח לא דבק בכאלו שכבר מוסכם שאבד עליהן הכלח...

לגבי עונשים (להבדיל מחיזוק שלילי), יש אסכולות לכאן ולכאן. אין לי דעה מגובשת בעניין ואני מתנהל שונה עם כל כלב.

פורסם
אכן הכוונה לדוקרנים של אילוף לא ליופי. קולר חשמלי עלול להזיק באופן משמעותי למערכת העצבים של הכלב וגם אני נמנעתי מזה.

רצועה לכל הגוף אתה מתכוון לרתמות? גם הכלב שלי הולך עם כאלו לעתים, בקרוב ארכוש לו רתמות מקצועיות מעור לצורך אימונים אבל זה כשיירד החום קצת. נביחות האמת זה לא כל כך טוב. כלב במצבו הטבעי והמאוזן לא אמור לנבוח כלל אלא למטרות הרתעה. לראות בכל אדם שמתקרב לבית זה לא הרתעה בקטע טוב. הכלב שלי לדוגמא לא נובח כלל אבל כן נמצא במצב עירני כשצריך. למשל כשאנשים מצלצלים בפעמון או דופקים הוא ניגש ישר לדלת להריח ולאחר מכן מקבל פקודה ללכת למקום ושם הוא נשאר עד שאני אומר אחרת. כאשר הוא יוצא כמובן הוא מרחרח את האנשים ונמצא במצב עירני ומוכן במידה ומישהו יעשה משהו רע למשפחה אבל לא מרתיע לשווא. כאשר משהו לא מוצא חן בעיניו כמו כלבים שממש אגריסיביים כלפיו או מישהו זר נכנס הביתה עם אנרגיות שליליות אז הכלב כן נובח. אבל שוב, זה קורה לעתים נדירות. ב99 אחוז מהזמן הוא שקט.

אכן, הכוונה שלי הייתה לרתמות. מסקירה קצרה, רתמות העור די כבדות וחמות, אבל אני לא אפסול אותן, לפני שאבדוק אותן במו ידיי בחנות.

אני מודע לכך שכלב מאוזן לא צריך לנבוח, אבל רבאק, אני רוצה לדעת כשמישהו נמצא ליד הדלת שלי! אני לא מתכוון לאלף את הגורה שלי לשמירה (ופיטבול, במיוחד זכרים, כן יודעים לשמור ואפילו מצויין), אבל אני כן רוצה לשמוע אותה נובחת כשמישהו עומד ליד הדלת או מצלצל וכן, אמרו לי שזה משימה מאוד קשה בשביל פיטבול לנבוח כאשר מצלצלים.

אני בהחלט מתכוון לעבוד עם הגורה על פקודה של ללכת למקום שלה, כאשר מצלצלים בדלת. בכל מקרה, היא מאוד מאוד חברותית ואין סכנה לחיכוך עם זרים. כמובן שאני זוכר שכלב מקבל את אופיו האמיתי לאחר שהוא מתבגר, אבל בינתיים הסימנים חיוביים בעניין.

אתה חייב להבין אותי...הכלבה הקודמת שלי הייתה פינצ'רית, אני מתגעגע לנביחות בבית :).

נ.ב

ברוב חוצפתנו, גנבנו לפותח השרשור את תשומת הלב :(.

פורסם

אני מאמין שזה לא מפריע :)

בנוגע לשמירה - פיטבולים דווקא לא נחשבים כלבי שמירה טובים. אם כבר, הם יותר אגרסיביים כלפי חיות אם כבר מאשר כלפי בני אדם. הם דווקא נחשבים לאוהבי אדם.

אפשר לחנך את הכלב כך שלא יהיה חברותי כל כך כלפי זרים ויגן על הבית ועליכם. במידה הנכונה כמובן אחרת זה יהיה מסוכן והכלב יהיה אגרסיבי.

בנוגע לזרים ליד הדלת - הכלב שלי למשל תמיד רץ לדלת לראות מי בא ומריח אותו אבל לא נובח. כל פעם שיש מישהו ליד הדלת הוא תמיד מודע ואני תמיד רואה עליו אם מישהו התקרב.

פורסם

שימוש בחנק או כל אביזר אילוף, דורש הדרכה.

לפותח השרשור או שתיקח מאלף או שתחזיר את הכלב. זה לא ייפתר מעצמו.

• תוכן חדש...