Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וסליחה מראש אם זה לא במקום המתאים, אבל זה כן קשור בייעוץ לקניית רכב.

נכנסתי למודעות מכירה של רכב פרטי ביד 2, וצצה לי שאלה.

לפעמים יש שם מכוניות יחסית בשנתון סביר (06-07), שנמכרות בין 25-30K, שזה פחות או יותר מחיר שאני מוכן להקריב עבור רכב ראשון. כמובן שבמודעה רשום שהרכב מטופל יפה וללא תאונות. אבל אחרי שאני נכנס למחירון אני רואה שהמחיר של אותו הדגם באותו שנתון הוא בין 15 ל 20K יותר.

עכשיו השאלה שלי היא בעצם מה הסיכויים שזאת באמת מציאה ולא תרמית?

פורסם

מחירון יד 2 לא קשור למחיר בשוק אלא רק משמש לקנה מידה כללי ביותר.

לשאלתך, אין בקרה על המודעות באתר יד 2. כל אחד יכול להעלות מה שהוא רוצה באיזה מחיר שהוא רוצה ואף אחד לא בודק את הטקסט שהוא כותב ואת המחיר שהוא דורש. זה שכתוב שהרכב שמור ומטופל ולא תאונות לא אומר שהוא כזה. אני יכול לפרסם מודעת מכירה של יונדאי גטס היברידית, זה אומר שיש דבר כזה?

בתכלס המודעות האלו עם המחירים המאוד נמוכים נועדו למשוך תשומת לב. לפעמים זה בגלל שהמוכר הוא סוחר שרק רוצה לגרום לך להגיע לראות את הרכב ומשם יהיה קל יותר לערבב אותך לסגור עסקה, לפעמים זה בגלל שהמוכר באמת לחוץ לכסף ורוצה למכור מהר ולפעמים זה בגלל שהרכב במצב גרוע אבל מה אכפת למוכר לרשום שהכל פיקס?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי עכשיו נכנסתי ללוי יצחק וזה אמנם קצת פחת אבל עדיין יש הבדל לא קטן. לדוגמה:

סיטרואן C4 - SX אוט' 1.6, יד 1, 153000 ק"מ, מוכרים ב 32K, כשהמחירון הוא 42.5. (ביד 2 היה בסביבות 50). הגיוני אם האוטו שמור ותקין להוריד את המחירון ברבע?

פורסם

ששואלים שאלה עם כל הפרטים אפשר לקבל תשובה מדויקת יותר ולא תשובה כללית שלא תקדם אותך לשום מקום -

סיטרואן C4 הוא רכב עם סחירות בעייתית בשוק ולכן המחיר בפועל נמוך משמעותית ממחיר המחירון. אז כן, הגיוני שמפרסמים אותו במחיר שנמוך בכ-20 אחוזים ממחיר המחירון ואני מבטיח לך שגם ככה המפרסם לא מקבל הרבה טלפונים בשבוע. מה שכן, אני לא יכול להבטיח לך שהמפרסם אינו סוחר.

פורסם

Tzvika-Pick,

הבנתי, תודה רבה.

האם יש איזושהי דרך לצמצם את החיפוש ? או שבאמת כל אחד יכול לרשום שם מה שבא לו?

פורסם

כל אחד יכול לרשום מה שבא לו, אין שום סינון מלבד ניסיון אישי בתחום שיכול ללמד אותך לזהות את הרמזים הקטנים.

אני מציע לך לחפש גם בלוח המכירה כאן באתר, בו תוכל לראות קצת יותר פרטים על המוכר ולדעת אם מדובר בסוחר או באיזה חולה רכב עם רכב מלוקק.

פורסם

שלום סרג'יניו (אהבתי את הכינוי - מזכיר את ברזיל 82 8)).

מבחינת מחירון, אם נרצה או לא ואפשר בהחלט לא להסכים, לוי יצחק שולט כיוון שעל פיו מתנהל ההיבט הכלכלי

של סחירות רכבים (דמי ביטוח, ערך הלוואות לרכב בבנקים).

נקודתית, הרכב שהצגת כאן הוא בלתי סחיר בעליל, בוודאי ובוודאי עם נתונים כמו שיש לו - אפשר להוריד לדעתי עוד חמישיה בלי קושי.

כללית, תוכל לצמצם ולייעל חיפושים ע"י הגדרת טווח ק"מ (הממוצע לשנה הוא בין 15 ל-17 אלף לרכב פרטי), הגדרת טווח ידיים

(למשל עד 2 או רק 1 אם אתה רוצה מציאות), הגדרת תתי דגמים מסויימים (אם אתה יודע מה אתה רוצה) וכו'.

גם רכב שנתוניו טובים לגילו לא יימכר במחירון אם כי ההפחתה תהיה באחוזים בודדים ולא 20-30 אחוז.

בהצלחה.

פורסם

ראיתי כבר מודעות פה בפורום, אבל רוב המכוניות הן משנות ה 90 תחילת 00. הייתי מעדיף משהו טיפה'לה יותר חדש.

בכל אופן, תודה רבה לך על התשובות.

פורסם

coavi,

סליחה על הבורות (אני ממש מתחיל בכל הנושא הזה של רכבים), אבל מה בעצם הופך את הרכב להיות לא סחיר? ולאיזה נתונים אתה מתכוון בקשר לסיטרואן שהבאתי כדוגמה?

פורסם
coavi,

סליחה על הבורות (אני ממש מתחיל בכל הנושא הזה של רכבים), אבל מה בעצם הופך את הרכב להיות לא סחיר? ולאיזה נתונים אתה מתכוון בקשר לסיטרואן שהבאתי כדוגמה?

מישהו יכול לענות? אני מאד אשמח.

האם זה בעיות בטיחות? האם לתחזק אותו יקר? האם זה בגלל פרסום לא טוב ותדמית גרועה? סיבה אחרת..?

פורסם

ואם נתעלם רגע מהתדמית (כי לא תמיד היא מוצדקת), מה באמת רמת האמינות של סיטרואן (סתם לצורך הדוגמה)? לא עדיף לקנות אוטו "לא סחיר" במחיר הזה אבל שנתון מתקדם, מאשר שנתון ישן יותר, נגיד 02-04 עם ק"מ דומה, אבל אחד שכן סחיר?

ממתי הקילומטראז' מתחיל להיות מוגזם? כי ראיתי שביד 2 90% מהכוניות של שנתון לפני 08 יש להם לפחות 100K בק"מ. פחות מזה זה רק שנתונים חדשים יותר וכמובן גם המחיר מתחיל לקפוץ בעשרות אחוזים.

חשוב גם לציין שאני אחד שלא נוסע הרבה אז אני אעזן את זה....

• תוכן חדש...