Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לגבי חדר ממ"ד בדירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם חדר ממ"ד בדירה מונע חדירת רעשים אליו וממנו יותר מחדר רגיל?

אני מתכוון לרעשים שמגיעים מהשכנים מעבר לקיר של החדר/מתחת לחדר/מעל החדר.

והאם ממ"ד מונע יציאת רעשים ממנו עצמו החוצה לשכנים?

פורסם

ממ"ד הוא חדר בעל קירות בטון יותר עבים מחדר רגיל. עובי הקירות הפנימיים של הממ"ד הוא לפחות 20 ס"מ והקיר/ות החיצוני/ים הוא 30 ס"מ.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
ממ"ד הוא חדר בעל קירות בטון יותר עבים מחדר רגיל. עובי הקירות הפנימיים של הממ"ד הוא לפחות 20 ס"מ והקיר/ות החיצוני/ים הוא 30 ס"מ.

אני לא כל כך מתמצא בעניין, אז אם הבנתי נכון, הממ"ד עשוי מקירות בטון פנימיים של 20 ס"מ ועוד שכבה של קירות אחרים של 30 ס"מ? אז בעצם יש סך הכל כ - 50 ס"מ קיר? וממה עשויים הקירות החיצוניים? האם ה - 50 ס"מ האלה הם סביב כל החדר? ז"א גם בקירות, גם ברצפה וגם בתקרה?

אז ממה שמתואר, רמת חדירת הרעש פנימה והחוצה אמורה להיות נמוכה באופן משמעותי?

פורסם

לא הבנת נכון.

עובי הקירות מושפע על פי מיקום הממ"ד במבנה.

נניח 2 מהפאות של הממ"ד הם בעצם הקירות החיצונים של המבנה- אז עובי קירות אלו יהיה 25 ס"מ לפחות.

ונניח ו2 הפאות הנותרות (מתוך 4 פאות הממ"ד) הן בתוך הבית עצמו (בגבול עם חדר נוסף/ מסדרון)- אז עובי הקירות האלו יהיה 20 ס"מ לפחות.

הדבר נכון גם לתקרה ולרצפה. אם התקרה היא התקרה האחרונה במבנה וכן כשהרצפה היא הראשונה במבנה- דינם כקירות חיצוניים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

נניח 2 מהפאות של הממ"ד הם בעצם הקירות החיצונים של המבנה- אז עובי קירות אלו יהיה 25 ס"מ לפחות.

לעניות דעתי, מותר שיהיה לכל היותר קיר חיצוני אחד בממ"ד.

לעניינו של שרשור: הבחור לא מעוניין בתקנים, אלא ביכולות אקוסטיות.

אני יכול להגיד שבתוך הממ"ד אזעקות נשמעות חלשות יותר מאשר בשאר החדרים.

אבל יכול להיות שזה בגלל העובדה שמדובר בחדר אטום, וכשפותחים את הדלת/חלון הקסם פג.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אם אתה רוצה איטום, תתחיל לאסוף קרטוני ביצים ולהדביק על הקיר. :lol:

תקנה אטמי אוזניים, או שתרכיב משתיק קול לחברה :lol: מה אכפת לך מהשכנים? (בצחוק!)

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

מעצם היותם של הקירות עבים יותר הניחות האקוסטי גבוה יותר. באם זה מספיק למטרה לשמה שאלת או לא- זה כבר סיפור אחר. בידוד אקוסטי אפשר להשיג בהרבה דרכים, הכל שאלה של מה אתה צריך/רוצה וכמה אתה מוכן להשקיע.

פורסם

אצלי בבית יש לממ"ד שני קירות חיצוניים, אבל הם בעובי של 45 ס"מ.

לפותח השרשור- כששקט עדיין אפשר לשמוע מה קורה בפנים, גם כשהדלת סגורה ואטומה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

ומה לגבי תמ"א 38, שהבניה הוא של לפחות שני קירות חיצוניים, ויש מקרים של שלושה?

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

ומה לגבי עובי הקיר הכולל בין חדר הממ"ד לבין חדר של שכנים בדירה אחרת? ז"א האם קיר של ממ"ד מוריד את רמת הרעש שמגיעה מחדר של דירת שכנים שמעבר לקיר של הממ"ד? אני מתכוון למוסיקה, דיבור חזק, טלוויזיה וכו'.

פורסם

.

דעתך אכן עניה :)

אני גר בבנין דיי חדש והממד ״נושק״ לבנין רק בקיר אחד, כלומר - שלשה מקירותיו חיצוניים

בדירה הקודמת גם בבנין די חדש, 2 קירות חיצוניים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אז כנראה שה״רשות המוסמכת״ כן אישרה

אגב בבנין זה השלד הינו חיצוני, דהינו - בחלל הדירה אין שום קיר/עמוד פנימי מבטון (מלבד הממד ש״מוצמד״ לשאר הדירה

במילים אחרות אפשר להוריד את כל הקירות הפנימיים ולהשאר עם חלל אחד אז יתכן שזו כן בניה ״מיוחדת״

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...