Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שרועי אמר + אני לא חושב שהשירוקו "ממש מחורבנת"...

היא פחות טובה מהגולף GTI והפוקוס עדיפה על הGTI מבחינת ניהוג תוך שהיא מציעה את מירב היתרונות הפרקטיים של הGTI.

כמה עולה שירוקו 2.0 טורבו? פשוט שכחתי, אני אסתכל במחירון של היקום המקביל...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההשוואות פה לא הוגנות, כי משווים משום מה מחירי עסקאות בפועל למחירונים רשמיים. זה פשוט לא נכון ולא הוגן. מה גם שבכתבה, כמו שאמרו פה עשרות פעמים, צוין שהמחיר גבוה והדבר אף נמנה בין חסרונות הרכב. חיש מהר השרשור הגיע גם לירידה אישית על צוקרמן ויכולת הנהיגה שלו (שאין לי מושג מהי כי בחיים לא ראיתי אותו נוהג), ולמבחני דרך אחרים (שהקשר ביניהם לשרשור הזה לא קיים), וגם לא רק של דלק. נמוך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קח בחשבון שמה שעולה בבריטניה זה לא מה שעולה ליבואן משמע הוא מקבל את הרכב בהנחה יותר משמעותית ממה שהצרכן בבריטניה משלם משמע הוא משלם פחות - אם ניקח את ה 26 אלף פאונד שהצרכן האנגלי משלם אחריי מיסים על הרכב שם .

ותראה שהרכב שהתמחור הוא עוד יותר לא הגיוני ממה שאתה מחשב אז הם מרוויחים יותר ממה שאנחנו יודעים שהם מרוויחים משמע הם עושים מה שבא להם . אני בטוח שהם גם יכולים לתמחר את הרכב בפחות ממה שאתה הצעת שיתמחרו (180 אלף ) .

פורסם
קח בחשבון שמה שעולה בבריטניה זה לא מה שעולה ליבואן משמע הוא מקבל את הרכב בהנחה יותר משמעותית ממה שהצרכן בבריטניה משלם משמע הוא משלם פחות - אם ניקח את ה 26 אלף פאונד שהצרכן האנגלי משלם אחריי מיסים על הרכב שם .

ותראה שהרכב שהתמחור הוא עוד יותר לא הגיוני ממה שאתה מחשב אז הם מרוויחים יותר ממה שאנחנו יודעים שהם מרוויחים משמע הם עושים מה שבא להם . אני בטוח שהם גם יכולים לתמחר את הרכב בפחות ממה שאתה הצעת שיתמחרו (180 אלף ) .

הכל סיפורים ידידי. אם הם יכולים למכור את האמא של כל גרסאות הנישה - 1.6 טורבו 180 כ"ס ידני - ב153K, הם גם יכולים לפי אותו חשבון ממש למכור את הST ב182K. זה ההבדל בחו"ל, זה מה שהיה צריך לעלות בארץ. אין שום סיבה שהפוקוס עולה 225K מעבר לזה שבדלק תמחרו אותה מול השירוקו כי הם מניחים שהלקוח הישראלי טיפש (יאמר שחלקכם מנסה בכוח לאשש את ההנחה הזו).

לפי מחירי חו"ל, הפוקוס הייתה צריכה להיות בערך 15% מתחת מחיר של שירוקו - שוב, באיזור ה180K+.

זה לא קשור לכמה שהפוקוס ST טובה או לא. זה קשור למדיניות תמחור ספציפית של היבואן שמחליט למצב מחדש רכב באמצעות המחיר שלו, תוך כדי הנהון מאשר מעיתונות הרכב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הכל סיפורים ידידי. אם הם יכולים למכור את האמא של כל גרסאות הנישה - 1.6 טורבו 180 כ"ס ידני - ב153K, הם גם יכולים לפי אותו חשבון ממש למכור את הST ב182K. זה ההבדל בחו"ל, זה מה שהיה צריך לעלות בארץ. אין שום סיבה שהפוקוס עולה 225K מעבר לזה שבדלק תמחרו אותה מול השירוקו כי הם מניחים שהלקוח הישראלי טיפש (יאמר שחלקכם מנסה בכוח לאשש את ההנחה הזו).

לפי מחירי חו"ל, הפוקוס הייתה צריכה להיות בערך 15% מתחת מחיר של שירוקו - שוב, באיזור ה180K+.

זה לא קשור לכמה שהפוקוס ST טובה או לא. זה קשור למדיניות תמחור ספציפית של היבואן שמחליט למצב מחדש רכב באמצעות המחיר שלו, תוך כדי הנהון מאשר מעיתונות הרכב.

כמה עולה פוקוס ST במפרט ישראלי באנגליה? בנוסף, ממליץ לך לעיין במחירונים של פורד ופולקסוואגן (פוקוס ST לעומת גולף GTI ושירוקו) בגרמניה. מתברר שפורד גרמניה מניחים שהלקוח הגרמני טיפש אף הוא, כי הפוקוס ST מתומחרת שם מול השירוקו, אפילו קצת יותר. זה לגבי מחירי חו"ל.

מעבר לכך, אני מניח שקיבלת מ"דלק" פירוט לגבי העלות (עבורם) של פוקוס ST לעומת אקובוסט. לא שאני שולל בהכרח שהST לא יכולה להיות מתומחרת זול יותר, אך אינך מכיר את מרכיבי המחיר לאשורם ומשום מה אתה מוסיף להתעלם מהמחירים של התחרות.

בנוגע לעיתונות ולכתבה הנדונה בפרט, לא ניתן כאן "אישור" למחיר אלא רק ציון העובדה כי המחיר גבוה אך אינו יוצא דופן ביחס למתחרים, והמצב בפועל הוא אכן כזה.

-------

אולי אתה רוצה לרכוש אחת והמחיר מעצבן אותך, לגיטימי. אל תפיל את תסכולך על הכתב, זה לא מוסיף לך זה בטוח.

פורסם
היא פחות טובה מהגולף GTI והפוקוס עדיפה על הGTI מבחינת ניהוג תוך שהיא מציעה את מירב היתרונות הפרקטיים של הGTI.

לפוקוס יש חסרון דינמי משמעותי מול ה-GTI בדמותו של הטורק סטיר שלה. באירופה, על כבישים טובים, זה פחות מפריע. בישראל, על אספלט צרוב ומשובש, זה ממש לא סימפטי.

נקודה נוספת; לא כל רוכש הוט האץ' אוהב "להתגרזן" עד הסוף. ישנם אלו שאוהבים לנהוג מהר וזורם אך מבלי ללכת עד הקצה, מה שהבוחנים האנגלים נוהגים לכנות 7-8 מתוך 10. לנהגים אלו, הפוקוס לא תציג שום יתרון דינמי מהותי, לרבות בסעיף נוחות הנסיעה, הטובה גם בגולף.

פרקטיות; בגולף יש אופציה ל-DSG6 המוצלח כתיבה אוטומטית, בפוקוס אין. שדה הראייה בגולף טוב יותר - וגם הארגונומטריה ותנוחת הנהיגה.

כפי שכבר רשמתי לך בעבר, החיים הם לא רק שחור ולבן (בקרוב המשך על בירה בפאבו :wink:).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
דווקא ב-500 אבארת נהגתי מול מיני S קבריו, והתפעלתי מאוד מהיציבות הכיוונית של הפיאט תחת בלימה חזקה, גם תוך כדי בלימה. המיני באותו המצב התעופפה לכל עבר.

האם היתה זו 500 אבארת' קבריו? ההתנהגות שלה יותר friendly מהסגורה.

אפרופו, האם מישהו מכם ידע שבגרסה הצפון אמריקאית של 500 אבארת' ה-ESP מאפשר ניתוק מלא? (הבדל אחד מיני לא מעט הבדלים, לרבות מנוע מולטיאייר, אופציה לתיבה אוטומטית פלנטרית בגרסאות הרגילות ושאר פרפראות).

פעם הגרסאות לצפון אמריקה היו המסורסות. איך השתנו הזמנים :cry:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
כמה עולה פוקוס ST במפרט ישראלי באנגליה? בנוסף, ממליץ לך לעיין במחירונים של פורד ופולקסוואגן (פוקוס ST לעומת גולף GTI ושירוקו) בגרמניה. מתברר שפורד גרמניה מניחים שהלקוח הגרמני טיפש אף הוא, כי הפוקוס ST מתומחרת שם מול השירוקו, אפילו קצת יותר. זה לגבי מחירי חו"ל.

מה שמיובא לארץ (לפי הביקורות והמפרט) הוא ST2. בבריטניה היא, כאמור 23,495 פאונד. פעם אחרונה שאני חוזר על הנתון הזה עבורך אז שים לב (ממש כיתה טיפולית פתחת לי כאן).

הגולף והפוקוס עולות אותו הדבר בגרמניה - רק אם אתה משווה את גרסת השלוש דלתות ידנית של הGTI עם אבזור סטנדרטי (ודל יחסית להבנתי). היא עולה פה 198K עם יותר אבזור ממה שהיא נמכרת בגרמניה. כלומר גם לפי זה מחיר הST מנופח, ב27K לפחות.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
אולי די כבר עם העליהום המטומטם הזה על דלק מוטורס והמחיר של הST.

ניסית לרדת על האיכויות של הST,בא רוני וסתם לך את הפה כמו גדול.

עכשיו אתה אומר שהבעיה זאת המחיר..

רנו מגאן CUP עולה 220K.

שירוקו 2.0 DSG אפילו עולה 220K.

למה עליהם לא שומעים ממך מילה..?!

אתה יכול להשוות את היכולת של השירוקו המחורבנת לזו של הST..?!

גם לרנו המהנה אין יכולות גבוהות יותר משל הפוקוס,והפוקוס מגיע עם איכות חומרים,בנייה,ואבזור,גבוהים בהרבה.

לי אין שום קשר לדלק מוטורס,שיודעת להתנהג כחראייתית לא קטנה.

אבל לקשקש קישקושים שמבוססים על אויר זה מבחינתי מאוס ונלוז!.

אם תתמקח עם קרסו תוכל לקבל את המגאן קאפ בפחות.

יש גם עדויות להנחה על גולף GTI.

גם הג'ולייטה תלתן ירוק סביר להניח שתקבל אותה בהנחה.

אפילו יוניון מוטורס התעשתו עם התמחור של ה-GT86 ויצאו במבצע של 30,000 שקלים הנחה.

אצל דלק מוטורס, נאדה...תוקעים לך מחיר ואתה יכול לחלום על הנחה/מבצע.

הטעות של דלק מוטורס שהם לא מנצלים את המצב שכרגע אין במלאי גולף GTI או לאון FR/קופרה (וכאן מדובר בסדר גודל של כ-200 מכוניות) כדי לנסות למנף את המכירות של הפוקוס ST.

מקווה ששלמה שלמצר יתמחר את האסטרה OPC כמו שהוא מתמחר את הקורסה וכדאי לא לנסות לייבא את הרכב לפני שמביאים לפה את ה-GTI MK7 או את הלאון החדשה...ההצלחה תהיה מובטחת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אצל דלק מוטורס, נאדה...תוקעים לך מחיר ואתה יכול לחלום על הנחה/מבצע..

זו גם הייתה בדיוק הסיבה שהביאה למכירה כ"כ "מעולה" של פוקוס קבריולה.

תקעו מחיר הזוי, התעקשו עליו עד הסוף ומה יצא מזה? מכירה של מכוניות בודדות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כל הסימנים מעידים שהם היו יכולים למכור כאן 50 מכוניות בשנה ב180K ומטה, וקצת שיווק. השוק קיים ורוצה את האוטו הזה. אלו מספרים משמעותיים עבור יבואנים אחרים - כנראה שלא אצל דלק. הנקודה היא שכבר הביאו אותה, בשנים הקודמות התעלמו לגמרי מהST ומהRS, אז בחייאת.

פורסם

504, נקודות תקפות. אך זה פחות רלוונטי לדיון כאן אשר מתמקד בתמחור לעומת המתחרים ולעומת חו"ל.

מה שמיובא לארץ (לפי הביקורות והמפרט) הוא ST2. בבריטניה היא, כאמור 23,495 פאונד. פעם אחרונה שאני חוזר על הנתון הזה עבורך אז שים לב (ממש כיתה טיפולית פתחת לי כאן).

הגולף והפוקוס עולות אותו הדבר בגרמניה - רק אם אתה משווה את גרסת השלוש דלתות ידנית של הGTI עם אבזור סטנדרטי (ודל יחסית להבנתי). היא עולה פה 198K עם יותר אבזור ממה שהיא נמכרת בגרמניה. כלומר גם לפי זה מחיר הST מנופח, ב27K לפחות.

לא. נראה לי שדווקא כדאי לך להקשיב לעצות של עצמך ולחזור לכיתה טיפולית המתמחה בהבנת הנקרא וחשבון, לא יזיק זה בטוח.

פוקוס ST, בגרמניה, עם אבזור דומה לזה של הארץ עולה מעל ל-30,000 יורו. מחיר דומה לשירוקו 2.0 טורבו DSG בגרמניה (באבזור דומה לזה שקיים בארץ). גולף GTI עולה מעט פחות מ30,000 יורו ברמת אבזור דומה לזו הקיימת בארץ.

מעבר לכך, "דלק" מעולם לא ייבאו ארצה דגמי ספורט של פורד, בניגוד לצ'מפיון ועל כן מאוד ייתכן שהיצרן לא ממהר לתת להם מחירים מספיק אטרקטיביים. תוסיף גם קבוצת זיהום גבוהה יותר של הפורד, אם כי סביר שההשפעה כאן אינה מהותית.

זו גם הייתה בדיוק הסיבה שהביאה למכירה כ"כ "מעולה" של פוקוס קבריולה.

תקעו מחיר הזוי, התעקשו עליו עד הסוף ומה יצא מזה? מכירה של מכוניות בודדות.

אם אני זוכר נכון, בזמנו הם הפציצו עם מחיר של 280,000 ש"ח :shock:

פורסם

פוקוס ST, בגרמניה, עם אבזור דומה לזה של הארץ עולה מעל ל-30,000 יורו. מחיר דומה לשירוקו 2.0 טורבו DSG בגרמניה (באבזור דומה לזה שקיים בארץ). גולף GTI עולה מעט פחות מ30,000 יורו ברמת אבזור דומה לזו הקיימת בארץ.

בוא אני אזרום איתך על זה רגע. אין אפשרות לקנפג GTI חדשה באתר הגרמני כרגע (כי אין יותר כאלו, כנראה), אז בוא רק נשווה בין שני דגמי פורד;

1.6 אקובוסט 182 כ"ס ברמת גימור טיטניום - 24,920 יורו. בארץ 153 אלף ש"ח.

פוקוס ST ברמת הגימור האמצעית - 29,000 יורו (וזה כולל ריפודי עור, מה שאין כאן). בארץ 225 אלף ש"ח.

לפי החשבון הזה הST הייתה צריכה לעלות 177 אלף שקל. אחד-שבע-שבע. עזוב גולף ועזוב שירוקו. אז כן, אתה יכול לספר לכולם עד מחר שהם מקבלים מחירים שונים על דגמי הספורט וכו' אבל פערים כאלו בין הגרסה הרגילה לספורטיבית אין באף מדינה, ופורד הצהירו שהם רוצים לשווק את הST בצורה גלובלית מלאה - הם לא עושים טובה שהם מוכרים אותה כאן.

אני לא אתפלא אם פורד דחפו את הST - עכשיו כשהיא רכב גלובלי ומשמעותי עבורם - לגרון של דלק ואלו האחרונים פשוט לא רוצים להתעסק איתה אז תימחרו אותה ככה.

177K! תארו לעצמכם. במחיר שהוא בערך כזה של מונדיאו אפשר לקבל הוט האצ'. בדיוק כפי שהתכוון המשורר, אלטרנטיבה מהירה ומגניבה למשחתות שמתקראות מכוניות מנהלים מודרניות. היה צריך לקרות משהו נורא - מהסוג שידברו עליו עוד 100 שנה וילמדו בבתי ספר לדורות - בשביל שאני לא אשים כזו בחניה שלי.

פורסם

177K! תארו לעצמכם. במחיר שהוא בערך כזה של מונדיאו אפשר לקבל הוט האצ'. בדיוק כפי שהתכוון המשורר, אלטרנטיבה מהירה ומגניבה למשחתות שמתקראות מכוניות מנהלים מודרניות. היה צריך לקרות משהו נורא - מהסוג שידברו עליו עוד 100 שנה וילמדו בבתי ספר לדורות - בשביל שאני לא אשים כזו בחניה שלי.

לפעמים אני לא מבין איך אנשים יוצאים להגנת היבואן הנוראי הזה (מבחינת הצרכן הפרטי, כמובן; מבחינת חברות הליסינג הוא אלוהי). יעשו מניפולציות, יסבירו איך הרכב עדיף על תוצרת VAG (כאילו שזה רלבנטי, או שמישהו טוען שצ'מפיון חסידים), רק לא יקשיבו לקול ההיגיון. כפי שכבר אמרתי: ב- 180 לא הייתי חושב פעמיים, ועל דגם טורר הייתי מוסיף בכיף עוד קצת. היו מוכרים בלי להתבלבל עשרה רכבים תוך שבוע. ואם הם "מודאגים", הייתי מקים חברת ליסינג, קונה מהם 10 בהנחה של 20K, ומוכר אותם בעצמי ב- 10K פחות, כמו שעושות כל חברות הליסינג. בלי בעיה. כל הדיבורים על "אין שוק" הם בדיחה אחת גדולה. גם אין שוק ל- MG במחיר של אאודי.

אני הייתי היום בסוכנות. כשהתעניינתי ב- ST, אתה יודע מה הציעו לי? ECOBOOST!!!! עד כדי כך הם לא רוצים למכור את הרכב הזה. וכשעברנו לגרסת הסטיישן, אתה יודע באיזה צבעים מביאים אותו? אפור, אפור קצת יותר כהה, כחול, ולבן. אדום? אין. כחול קצת מעניין? אין. כתום? פחחחחח צהוב? פחחחחח*2 חום אולי? שכח מזה. אז מה אם בקטלוג שמנו צבעים מעניינים ויפים, זה רק בכאילו. רק צבעי ליסינג במשלוחים של אפריל ומאי.

אגב, כל הזמן בסרק היו מין רעידות קטנות כאלה, כשלוחצים על דוושת הברקס, אבל זה לא קשור לדיון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בוא אני אזרום איתך על זה רגע. אין אפשרות לקנפג GTI חדשה באתר הגרמני כרגע (כי אין יותר כאלו, כנראה), אז בוא רק נשווה בין שני דגמי פורד;

1.6 אקובוסט 182 כ"ס ברמת גימור טיטניום - 24,920 יורו. בארץ 153 אלף ש"ח.

פוקוס ST ברמת הגימור האמצעית - 29,000 יורו (וזה כולל ריפודי עור, מה שאין כאן). בארץ 225 אלף ש"ח.

לפי החשבון הזה הST הייתה צריכה לעלות 177 אלף שקל. אחד-שבע-שבע. עזוב גולף ועזוב שירוקו. אז כן, אתה יכול לספר לכולם עד מחר שהם מקבלים מחירים שונים על דגמי הספורט וכו' אבל פערים כאלו בין הגרסה הרגילה לספורטיבית אין באף מדינה, ופורד הצהירו שהם רוצים לשווק את הST בצורה גלובלית מלאה - הם לא עושים טובה שהם מוכרים אותה כאן.

אני לא אתפלא אם פורד דחפו את הST - עכשיו כשהיא רכב גלובלי ומשמעותי עבורם - לגרון של דלק ואלו האחרונים פשוט לא רוצים להתעסק איתה אז תימחרו אותה ככה.

אז חזרנו לעמת אותה עם האקובוסט. יכול מאוד להיות ש"דלק" יכולים לגלח 40,000 ש"ח ממחיר הST ועדיין להרוויח, אני אישית לא אהיה מופתע אם זה אכן המצב. אבל זה לא הדיון כאן, לא? הדיון כאן הוא על תמחורה אל מול המתחרות.

לפעמים אני לא מבין איך אנשים יוצאים להגנת היבואן הנוראי הזה (מבחינת הצרכן הפרטי, כמובן; מבחינת חברות הליסינג הוא אלוהי). יעשו מניפולציות, יסבירו איך הרכב עדיף על תוצרת VAG (כאילו שזה רלבנטי, או שמישהו טוען שצ'מפיון חסידים), רק לא יקשיבו לקול ההיגיון. כפי שכבר אמרתי: ב- 180 לא הייתי חושב פעמיים, ועל דגם טורר הייתי מוסיף בכיף עוד קצת. היו מוכרים בלי להתבלבל עשרה רכבים תוך שבוע. ואם הם "מודאגים", הייתי מקים חברת ליסינג, קונה מהם 10 בהנחה של 20K, ומוכר אותם בעצמי ב- 10K פחות, כמו שעושות כל חברות הליסינג. בלי בעיה. כל הדיבורים על "אין שוק" הם בדיחה אחת גדולה. גם אין שוק ל- MG במחיר של אאודי.

ההבדל בין דלק לצ'מפיון הוא שדלק יכולים להשתין על הלקוח הפרטי בגלל הכמויות המשמעותיות הנמכרות לשוק המוסדי ואילו צ'מפיון למרות המכירות הנמוכות לאותו השוק.

אני הייתי היום בסוכנות. כשהתעניינתי ב- ST, אתה יודע מה הציעו לי? ECOBOOST!!!! עד כדי כך הם לא רוצים למכור את הרכב הזה. וכשעברנו לגרסת הסטיישן, אתה יודע באיזה צבעים מביאים אותו? אפור, אפור קצת יותר כהה, כחול, ולבן. אדום? אין. כחול קצת מעניין? אין. כתום? פחחחחח צהוב? פחחחחח*2 חום אולי? שכח מזה. אז מה אם בקטלוג שמנו צבעים מעניינים ויפים, זה רק בכאילו. רק צבעי ליסינג במשלוחים של אפריל ומאי.

אגב, כל הזמן בסרק היו מין רעידות קטנות כאלה, כשלוחצים על דוושת הברקס, אבל זה לא קשור לדיון.

רעידות כמו בג'טה? אני פשוט מנסה לעמוד על טיב הרעידות, לא שזה קשור :wink:

האם דלק יכלו לתמחר את הST במחיר נמוך יותר? כנראה שכן. האם מחירה של הST דומה למחיר המתחרות הרלוונטיות? כנראה שכן. האם זו החלטה עסקית נבונה מצדם? כנראה שלא.

בדיוק כמו שסמל"ת "מפציצים" במחיר של הג'ולייטה. אני אישית לא חושב שזה חכם מצדם, מבחינה עסקית, לתמחר את הג'ולייטה (בכל גרסה שלה) בתמחור הקיים (והרי המכירות בהתאם). מה שמותר לדלק וצ'מפיון לא בטוח שמותר לסמל"ת.

מצד שני, הלקוח הפרטי, רואה את מחירה של הג'ולייטה כנתון ומשווה אותו למחירים של המתחרות והאמת שמחירה אינו יוצא דופן.

• תוכן חדש...