Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כל הדיבורים על "אין שוק" הם בדיחה אחת גדולה. גם אין שוק ל- MG במחיר של אאודי.

הכל הערכות. בדיחה מתאים להגיד על משהו מוכח כמופרך.

אין עוררין על כך שהסגמנט יקר בארץ. יקר בכלל ויקר יחסית לחו"ל (הכוונה בין דגמים שונים של אותו יבואן).

יש הרבה מרכיבים שמסבירים תמחור כזה יקר. למשל:

- כמו שנכתב, יבוא לצרכי תדמית וחוסר רצון למכור.

- הרבה פעמים לקוחות של דגמים כאלו מהווים כאב ראש גדול ליבואן.

- כמות קטנה מעמיסה עלויות קבועות גבוהות על כל מכונית נמכרת.

- חשש מכך שהשוק אכן קטן ובסופו של דבר הורדת מחיר תוביל לקניבליזם ולא להגדלת שוק. (חוסר רצון להתחרות)

הדוגמא היחידה שבולטת בכך שיבואן נוהג באסטרטגיית מחיר, זה סיאט. להערכתי זה מקרה המבחן הכי גדול למהו גודל השוק. אין טענה לשוד של הלקוחות, יש מבצעים ויש ספורטיביות בכמה רמות מחיר. נתונים על כמות הקופרות ו FR הם הכי טובים לדעתי בכדי להבין מהו השוק.

אם לא נתייחס למברברים, הרי מי שהGTI או ST ושות' יקרות עבורו ימצא את מקומו שם. לא תמיד, אבל אין הרבה אופציות אחרות (בתצורה/מחיר). אם הוא בסוף קונה ליסינגאוטומטי(במקום GTI) קשה לי להאמין שהוא רציני בהצהרותיו. (ברור שחלק יאמצו פוקוס 180 וכד', אבל אני מקווה שהלוגיקה ברורה).

אף אחד לא טוען שהST צריכה להיות זולה מהסיאט. לכן, הורדת מחיר שלה תייצר בעיקר קניבלזם לGTI הידניות, קצת אלפא וסיאט. להערכתי קשה יהיה לראות בעלי מכוניות מנהלים אוטומאטיות עוברים לST ידנית. כן, השוק בהחלט יגדל. יהיו עוד כמה עשרות בודדות מאוד שיקנו. אבל זהו.

אתה אגב bar72 בדיוק דוגמא טובה למישהו שמתלבט, לכאורה, בין GTI ל ST. לא משנה מה תבחר - השוק לא יגדל בגלל החלטתך.

והשאלה היא, האם יש מישהו יחליט להצטרף לסגמנט, שכעת אינו נמצא בו, אם הST תהיה ב 180 ולא ב 220.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

והשאלה היא, האם יש מישהו יחליט להצטרף לסגמנט, שכעת אינו נמצא בו, אם הST תהיה ב 180 ולא ב 220.

זו בהחלט שאלה מעניינת, אני מניח, אבל, שבמחינת דלק השאלה היא גם האם זה יבוא מקרב לקוחותיה (eco boost, שהיא ניסיון מעניין ויפה בפני עצמו - עליו אני חושב שדלק לא זכתה למספיק שבחים).

להערכתי אין ספק שזה יביא לקוחות מרנו (כמה שכבר יש להם ;-) ), אלפא (כנ"ל אבל פחות מצחיק), ו- VAG. האם זה יקרוץ למי שתמיד רצה אבל הסתפק בגולף "מפוארת" סטייל 160? יכול להיות. אבל אין ספק שלא מדובר על שוק כמו של מזדה2. האם זה כדאי לדלק? לא יודע. מה שבטוח זה שאנו נמשיך לנבוח, והשיירה תעבור...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זו בהחלט שאלה מעניינת, אני מניח, אבל, שבמחינת דלק השאלה היא גם האם זה יבוא מקרב לקוחותיה (eco boost, שהיא ניסיון מעניין ויפה בפני עצמו - עליו אני חושב שדלק לא זכתה למספיק שבחים).

להערכתי אין ספק שזה יביא לקוחות מרנו (כמה שכבר יש להם ;-) ), אלפא (כנ"ל אבל פחות מצחיק), ו- VAG. האם זה יקרוץ למי שתמיד רצה אבל הסתפק בגולף "מפוארת" סטייל 160? יכול להיות. אבל אין ספק שלא מדובר על שוק כמו של מזדה2. האם זה כדאי לדלק? לא יודע. מה שבטוח זה שאנו נמשיך לנבוח, והשיירה תעבור...

OK. אז עכשיו זה כבר לא בדיחה...8)

{גולף 160 הייתה ידנית? אם לא. זה לא רלוונטי. כמו לדעתי חלק לא מבוטל של GTI DSG אשר ST ידנית מחוץ לתחום ולא בגלל המחיר}

פורסם

אני חושב שאתה טועה. הנה, אשתי מוכנה לידני, אני מוכן לידני, רועי מוכן לידני. ולכולנו יש היום DSG...

אבל מה זה משנה, זה לעולם לא יקרה. 8)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני מתניע את האוטו פעמיים בשבוע. אם הייתי צריך להשתמש בו יום יום, לא הייתי עובר לידני גם בשביל 911.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני חושב שאתה טועה. הנה, אשתי מוכנה לידני, אני מוכן לידני, רועי מוכן לידני. ולכולנו יש היום DSG...

אבל מה זה משנה, זה לעולם לא יקרה. 8)

טועה במה? תקרא שוב. כתבתי "חלק לא מבוטל". זה עדיין מאפשר לכולכם להיות בחלק הנותר...

פורסם

במחיר הנכון תמיד אפשר למכור ידני.

עובדה שסופר מיני ידניות במבצע נכמרות כמו לחמניות, עובדה שניסאן וסקודה מוכרים קשקאי ויטי ידניים במחירים לא רעים, עובדה גם שקרסו מכרו לוגאן MCV ידני למרות המחיר המופקע (שהיה עדין יותר זול מ-7 מקומות אחרים).

אני מקווה ש"עמק איילון" יצליחו עם הייבוא המקביל של פורד וסוף סוף דלק מוטורס יקבלו את הסטירה שלהם, צריך להפריד את מותג פורד מדלק-מוטורס, דלק-מוטורס עדין חיים באופוריה שמאזדה תחזור להוביל את השוק ולא קולטים שעם מינוף הם יכולים לגרום לפורד להיות המותג הכי נמכר בארץ, עובדה שפורד פוקוס הוא הרכב הכי נמכר בישראל (וגם המונדיאו נמכרה יותר ממאזדה 6), הדבר היחידי שאפשר לזקוף לזכות דלק מוטורס הוא העובדה שהם גרמו למכירות גבוהות של מרכב הסטיישן לציבור הישראלי (זה התחיל עם מונדיאו סטיישן ועבר גם לפוקוס).

לגבי הובלת השוק, הסיבה שקיה, יונדאי וטויוטה נמצאות במקומות גבוהים, הוא היצע דגמים עשיר, כמעט בכל סגמנט יש להם מתחרה ולכן הם יכולים במקום גבוה בשוק, ייבואן לא יכול לסמוך על דגמים בודדים כדי להוביל את השוק, דוגמא לכך ניתן לראות מקרסו, הפלואנס והג'וק זוכות להצלחה מרשימה, אבל עדין רנו וניסאן לא נמצאות בצמרת השוק.

לפורד יש דגמים טובים שיכולים להמכר לא רע בישראל וככה לגרום לפורד להיות המותג המוביל בישראל כמו קוגה, קא, B-MAX, C-MAX ופיאסטה סדאן, אפילו מוסטאנג שיכולה להיות מקדמת תדמית מעולה ובנתיים זוכה להצלחה בייבוא אישי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
האם היתה זו 500 אבארת' קבריו? ההתנהגות שלה יותר friendly מהסגורה.

אני יודע שכבר התקדמתם אבל זה מעניין - למה ההתנהגות של שתיהן שונה? הרי הפתוחה לא באמת פתוחה. רוב החיזוקים עדיין שם. הכיול שונה? לא נהגתי בשתיהן במקביל, אז אין לי מושג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני יודע שכבר התקדמתם אבל זה מעניין - למה ההתנהגות של שתיהן שונה? הרי הפתוחה לא באמת פתוחה. רוב החיזוקים עדיין שם. הכיול שונה? לא נהגתי בשתיהן במקביל, אז אין לי מושג.

התקדמות? נראה שלשרשור הזה יש חיים מעניינים משלו, למרות שלעתים הוא קצת מייגע, למרות האמוציות...

הפתוחה היא מספיק פתוחה על מנת שיידרש כיול מעט שונה למתלים. היא מעט רכה יותר - ובאופן מעניין, מאוזנת יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...