Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אשמח לשמוע חוות דעתכם על הסיפור הבא.

נזקקתי לשכור רכב באחד הימים, התייעצתי עם חבר והוא אמר שבחברה פלונית יש מבצע ברכישת קופון על סך x ש"ח. משלמים על הקופון, מגיעים איתו או עם ה"ברקוד" לסניף ונהנים מרכב ליום במחיר מוזל.

שמח וטוב לב רכשתי לי קופון כזה, והגעתי לסניף מבלי להדפיסו.

הנציג, בחור נחמד חביב אך לא מקצועי וטרי לגמרי, הואיל בטובו לפני ולפנים משורת הדין לפתוח את המייל שלי אצלו במחשב, ע"מ להדפיס [או לראות את הקוד לפחות].

והנה, הפלא ופלא, אין קופון. התברר, שהיתה טעות בכתובת המייל.

טיפלתי בטעות מול החברה שמשווקת את הקופונים, ונאמר לי שתוך כשעה העניין יסודר.

בשלב זה הוא אמר לי "אז אתה רוצה בינתיים לקחת את הרכב"?

אמרתי לו וודאי שכן, אך אני מעוניין להשתמש בקופון שרכשתי. הנציג אמר ש"זה לא משנה. נפתח הזמנה, קח את האוטו, ומחר, במעמד התשלום תציג את הקופון".

יותר טוב מזה? לקחתי. נסעתי. חזרתי. הבאתי איתי הקופון.

אך לא. הנ"ל ביקש תשלום, הסביר שהייתה אי הבנה, והוא הבין ממני, בזה שלקחתי את הרכב מיידית, שאיני מממש כרגע את הקופון, אלא שוכר רכב במחיר מלא.

הסברתי לו שהייתי מאוד מאוד ברור בכוונותי, והתכוונתי לשכור רכב זה רק על דעת שאשלם באמצעות הקופון.

כאן נכנס לתמונה נציג בכיר יותר, שלא היה במקום ביום האתמול, ואמר "אני אחראי דלפק [?!], ואני דורש ממך תשלום מלא כאן ועכשיו".

ניסיתי בדרכי נועם להסביר לו ששילמתי, והנה הקופון לפניך, טול אותו בתור תשלום, אך הוא בשלו.

הוא לא היה מוכן לדבר כלל, והתנהג בגסות שלטעמי מביישת את החברה בשמה הוא עובד.

הצעד הבא שלו כבר לדעתי לא חוקי. הוא חייב את כרטיס האשראי [שנתתי בעת ביצוע העסקה כדי לאבטח גביה במקרה של דוחו"ת או נזקים וכו'. ממש לא כדי לשלם על העסקה].

אמרתי לו שזו גניבה לאור יום, אני כאן לפניו, ולא מאשר לו לחייב את הכרטיס, והוא פשוט הכניס את ידו הארוכה לכיס מכנסי ושלף משם כסף.

אגב, לכל הנ"ל יש תיעוד מוקלט, וגם במעמד העסקה המקורית יום קודם, היה איתי חבר על קו הטלפון [שעזר לי לרכוש את הקופון] לאורך כל הזמן, והוא אומר שהדברים היו מאוד ברורים שבכוונתי לשכור רכב אך ורק באמצעות הקופון הנ"ל.

סליחה על האריכות הייתי צריך לפרוק.

מה אתם הייתם עושים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לרוב חברות השכרת הרכב הגדולות יש נציג כאן בפורום ובדרך כלל הם פותרים בעיות מסוג זה.

כמו כן, אתה יכול לפנות לשירות הלקוחות של אותה החברה.

אם לא תפרסם את שם החברה, הנציג שלה לא יוכל ליצור איתך קשר.

ולמה פרסמת את הנושא באוף?

פורסם

לא אפרסם בינתיים את שם החברה כי העניין בבדיקה מולם [טלפונית].

והתחבטתי היכן לפרסם. בסוף הוכרע באוף כי זה יותר עניין צרכני מאשר מוטורי.

כך נראה לי.

מנהלים, אם אתם חושבים אחרת - תעבירו בבקשה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אני הייתי מכחיש את הפעולה בחב' אשראי.

אי אפשר להכחיש עסקה כי הוא בוצעה בפועל.

חברת ההשכרה תעביר לידי חברת כרטיסי האשראי עותק של החוזה עליו מופיע סכום ההשכרה, והוא חיב לשלם אותו אחרת הוא מסתכן בתביעה של חברת ההשכרה.

שלח להם מכתב מפורט ובקש את ההחזר הכספי, ובאם לא ינתן - פנה לבית משפט לתביעות קטנות, שם הם ישלמו כמו גדולים + הוצ' משפט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני זוכר שהיו מגיעים לנו הכחשות עיסקה של לקוחות, היינו מוציאים את החוזה שהלקוח חתם עליו עליו מצויינים הפרטים שלו ומספר כרטיס האשראי מוטבע, ביחד עם צילום הרישיון שלו + תפיסת מסגרת ואז הלקוח: לך תחפש.

צריך לזכור, שאת הכסף הוא חייב לשלם.

רוצה?תתבע בבימ"ש. והיה לנו ה-מ-ו-ן תביעות קטנות.

שים לב לסיפור הבא:

בחור אכל במסעדה, האוכל לא לרוחו {נתנו לו משהו מקולקל לצורך העניין} הוא לא מעוניין לשלם עבור הארוחה.

כרגע הוא הופך להיות עבריין ואם יזמין משטרה זה לרעתו כי זה קבלת שירות במרמה.

תשלם,ואז תלך תיתבע בתביעות קטנות.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

שמע , באמת חבל על כל הסיפור.

אבל אתה הכנסת את עצמך לבור הזה.

רשום , להדפיס

למה להגיע ללא הדפס ?

אתה היית לא בסדר (אפילו לא הראת לו שיש לך קופון כי גם במייל לא היה לך) ואתה מתלונן שהם לא בסדר.

אז נכון, שניכם לא בסדר אבל אין לך למי להלין ,אלא לעצמך לצערי.

לפנים משורת הדין לא היו צריכים לחייב אותך במחיר מלא

אבל לפי הדין , שכרת רכב ללא שובר קופון ונדרשת לשלם מחיר מלא.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

למגיב שמעלי, כנראה לא הייתי מספיק ברור:

הבהרתי לנציג באופן שאינו משתמע לשתי פנים, שאם הבעיה היא שהקופון כרגע לא מול עיניו - לא אשכור את הרכב עד שהקופון יהיה.

גם אחרי שהוא פתח את המייל, וראינו שהקופון איננו - אמרתי לו שאמתין, והוא אמר שזה לא משנה כי ממילא התשלום מתבצע במעמד החזרת הרכב.

זה היה ברור.

"לפי הדין שכרת רכב ללא שובר".

נכון שכביכול זה מה שכתוב בחוזה השכירות בפועל, אך היה ברור שחוזה זה מתבסס על הקופון.

אחרת - למה לי לרכוש קופון, לשלם עליו, ואחרי 5 דקות להגיע לסניף ולקחת רכב בתשלום מלא.

יש אדם אחד בעולם שזה נראה לו הגיוני?!

סמכתי על המילה שלו, ובזה אני לא בסדר.

חבל לגלות בפעם המליון שפה כל דבר צריך להיות כתוב וחתום.

אגב, למה לא הדפסתי? כי הייתי באוטובוס אולי? כי הייתי בדרך?

ואמרתי לו מפורשות שאין לי שום בעיה לגשת לחנות הסמוכה [עוסקת בדפוס ופקסים וכד'] להדפיס את הקופון ולחזור.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אתה היית לא בסדר (אפילו לא הראת לו שיש לך קופון כי גם במייל לא היה לך) ואתה מתלונן שהם לא בסדר.

אז נכון, שניכם לא בסדר אבל אין לך למי להלין ,אלא לעצמך לצערי.

אני לא חושב שאתה נוכל ולא חושב שרצית לרמות אותם

אבל לצערי ובאמת שגם לצערך זה מסכם את המצב.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

מהחברה טרם חזרו אלי, והשאלה היא האם לנסות למכור את השובר לחבר ולפחות לא להפסיד את ערכו [הוא מגבל בזמן] או ללכת איתם עד הסוף [תביעות קטנות וכו'] כשזה מילה שלי מול מילה של הנציג שלהם [למרות שכל שופט יבין שאדם לא יקנה שובר ו5 דקות אח"כ ישכור רכב באותה חברה שמחיר מלא]?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תשמע אם עד עכשיו לא הבנת שבמדינה שלנו צריך לחתום על כל דבר אז אתה תמים או על סמים.

וזה בלי להעליב, איך יכלת לקחת רכב כשאפילו לך אין את הקופון.

אמרת שיש לך הכל מוקלט תשמיע להם את זה ברגע שיבינו יכול להיות שלא תזדקק לבית משפט.

אם אני הייתי השופט לא הייתי ממהר לקבוע את הדין לטובתך עד שלא יהיו ראיות.

יכול להיות שעכשיו אתה רוצה לקחת את הרכב במחיר מלא אבל בעוד יומיים להשתמש בקופון,

זה לא הגיוני בעינייך אבל לא בעיניי השופט.

את הקופון אל תמכור כי אז חבר שלך ישתמש ועם תזכה במשפט (בהנחה שתבעת בסוף..) אני מניח שהם הם ירצו את הקופון.

404

פורסם

מה זאת אומרת לשכור במחיר מלא ועוד יומיים להשתשמש בקופון?

אז הייתי רוכש 2 קופונים, לא?

ולגבי סמים, בחיים לא לקחתי סיגריה בטח שלא נרקוטיקה.

התמים אולי קצת יותר מתאים במקרה הזה, כי בחיים אני ממש לא תמים, וכל דבר בודק כותב מתעד ומה לא.

פה התהליך היה כ"כ פשוט, והנציג הראשון היה כה חלק, שלא חלמתי שיכולה להווצר בעיה.

ולגבי זה שלא הייתי עם הקופון, כבר הסברתי - ממילא משלמים ביציאה, לכן היה לי [ןלנציג] שאוכל להביא אותו למחרת, מה שאכן עשיתי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...