Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניו יורק בפחות מ-48 שעות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בתחילת מרץ אני טס לארה"ב במסגרת העבודה.

אני נוחת בשישי בצהריים בניוארק ועולה לטיסה להמשך ביום א' בערב (שוב מניוארק) - ז"א שיש לי כמה שעות בשישי, יום שלם בשבת ועוד קצת מחצי יום ביום א'.

אני מעוניין במלון אחד לשני הלילות, אני חושב שעדיף קרוב לשדה התעופה, כך שאוכל לקחת את המזוודות בסוף יום א' וישר לנסוע לשדה.

האם יש המלצות למלון באיזור ניוארק?

דבר שני וחשוב יותר:

האם יש המלצות מה לראות, על מה לוותר, מסלולים וכו'?

ההמלצות שמצאתי בנתיים (אני רק בתחילת הבדיקות) מדברות על טיול של 5ימים עד שבוע, אבל הלו"ז שלי צפוף משמעותית.

לצורך העניין - מעולם לא הייתי בניו יורק.

תודה.

פורסם

ניו יורק היא ענקית, וגם שבוע לא יספיק כדי לראות את הכל (אני הייתי בה כמעט שבועיים ואני מאמין שהיו כמה דברים שלא הספקתי).

השאלה היא מה יותר מעניין אותך, לראות אתרים חשובים, מקומות יפים או משהו אחר?

בעיקרון יש כמה אתרים שהם לפי דעתי must - פסל החירות (אפשר לקחת מעבורת בחינם שמפליגה לקרבת פסל החירות וחזרה. תחפש באינטרנט את המיקום המדויק, נראה לי שזה איפשהו באזור הדרום מזרחי של העיר), אזור בנייני התאומים, סנטרל פארק (רק אל תטייל בו מקצה לקצה, שכן זה יגזול לך כמעט חצי יום), טיימס סקוור (ביום ובלילה), בניין האו"ם, אזור צ'יינה טאון ואיטליה הקטנה, גשר ברוקלין ועוד.

אני מניח שיש עוד כמה מקומות ששכחתי אבל אלה העיקריים.

פורסם

בעיקרון יש כמה אתרים שהם לפי דעתי must - פסל החירות (אפשר לקחת מעבורת בחינם שמפליגה לקרבת פסל החירות וחזרה. תחפש באינטרנט את המיקום המדויק, נראה לי שזה איפשהו באזור הדרום מזרחי של העיר), אזור בנייני התאומים, סנטרל פארק (רק אל תטייל בו מקצה לקצה, שכן זה יגזול לך כמעט חצי יום), טיימס סקוור (ביום ובלילה), בניין האו"ם, אזור צ'יינה טאון ואיטליה הקטנה, גשר ברוקלין ועוד.

אני מניח שיש עוד כמה מקומות ששכחתי אבל אלה העיקריים.

ממש לא מסכים שפסל החירות זה מאסט. מדובר על בזבוז של 3 שעות של לחכות למעבורת, לנסוע בה, ללכת עד לכניסה, לגלות שהם גובים עוד המון כסף מיותר בשביל לטפס למעלה ושאין יותר מדי מה לראות בפנים, ואז לרוץ כמה שיותר מהר למעבורת כדי לתפוס מקום נורמלי.

בנייני התאומים - לא הייתי שם כבר הרבה זמן, אבל אמור להיות יפה עכשיו (כשהייתי זה היה בבנייה).

סנטרל פארק - כדאי לטייל רוחבית באמת, ואני מאוד נהנתי מגן החיות הלא גדול שיש שם.

טיימס סקוור כמובן - ממליץ לשוטט בסביבה ואפילו ללכת לראות הצגת ברודווי או אוף ברודווי (יש כרטיסים מוזלים בצהרים בדוכנים באזור).

לחובב מוזיאונים יש את מוזיאון הטבע המעולה (natural history) וכמובן את MOMA המצוין.

ממליץ אגב לא לעלות על האמפייר סטייס בילדינג אלא דווקא על top of the rock ברוקפלר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה מדבר על מעבורת אחרת. המעבורת שאני מדבר עליה לא מגיעה לפסל החירות עצמו אלא רק עוברת ליד, אבל היא לגמרי בחינם.

יותר מזה, כל התהליך של לחכות למעברות, לשוט אל פסל החירות וחזרה ולרדת ממנה לקח לי בסביבות השעה - שעה וחצי, וזה בהחלט היה שווה את זה בשביל לראות את פסל החירות יחסית מקרוב.

פורסם

לפני 4 שנים הייתי במצב דומה. החלטתי שאני מוותר על אתרים (למעט האמפייר סטייט, מעבר ליד הבור של ground zero ועוד כמה עצרות מסוג זה) - מה שעשיתי היה לרכוש כרטיס ל-48 שעות באוטובוס ה-hop on-hop off שטוב למספר מסלולים שאורים כשעתיים ואף יותר כל אחד. במסגרת זו נסעתי ב-3 מסלולים וכן לקחתי שייט בנהר (סביב פסל החירות). מעבר לכך צעדתי הרבה ברגל (להערכתי צעדתי באותם יומיים לפחות 30 ק"מ, היה מזג אויר מושלם) ואת השעות האחרונות, מהיציאה מהמלון עד הנסיעה לנמה"ת, ביליתי בקניות.

כמובן שכל אחד צריך לבחור מה מעניין אותו ובעיר כזו אין שום קושי למצוא מוזיאונים ואתרים כבקשתך.

הערה קטנה - כרטיס כניסה לאמפייר סטייט בילדינג ולאתרים דומים מומלץ לרכוש מראש ולהדפיס, זה חוסך עמידה ממושכת בתור. לאמפייר סטייט גם דאגתי להגיע מוקדם כיון שהתורים בכניסה ובהמשך בבידוק הביטחוני במשך היום בלתי נסבלים.

לגבי מלון - ניוארק רחוק ממנהטן, ממליץ לך לקחת מלון בעיר. אני לנתי במלון שנקרא פנסילבניה, מלון שני כוכבים שנראה יותר כמו תחנת רכבת. מה שטוב בו הוא מחיר יחסית נוח (איזה 150 דולר ללילה במחירי מאי 2009) עם מיקום מרכזי ביותר כך שמרבית האתרים החשובים נמצאים במרחק הליכה. יש שאטלים בין המלון לבין ניוארק, למיטב זכרוני נסיעה של כשעה, לפחות לגבי היציאה מהמלון אתה מזמין מראש בקבלה. לא התנאים במלון די בינוניים (ואני הגעתי אליו אחרי 6 לילות במלון דה-לוקס, על חשבון הברון) אבל המיקום והמחיר, והעובדה שאשתי הכירה אותו מספר שנים קודם, הכריעו לטובתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הזמן שעומד לרשותך הוא מעט מדי, תצטרך לוותר על כל מיני.

מחפש שופינג? אתרים? מוזיאונים (לא מומלץ בזמן העומד לרשותך)? לעשות V על מקומות ולהמשיך הלאה?

בכל מקרה - שכח מהאמפייר סטייט. בזבוז שעתיים ומשהו בתור ואם היום מעונן (קורה לא פעם במרץ) לא תראה כלום.

עדיף לעלות לגג של רוקפלר סנטר. יותר זול ותצפית יפה יותר (למרות שהוא יותר נמוך, הוא קרוב לסנטרל פארק).

בתור MUST אפשר לשים את הטיימס סקוור, שווה לחשוב על המעבורת לסטייטן איילנד בכדי לעבור קרוב לפסל החירות (בשום אופן לא לקחת את המעבורת לפסל עצמו. בלו"ז שלך זה מיותר), אם תגיד מה מעניין אותך אפשר לתת עוד עצות.

חשוב על לקחת CITY TOUR, בשביל פעם ראשונה בלו"ז צפוף זה פתרון לא רע וגם מאפשר "להתגלגל" מאתר לאתר בלי נסיעות בסאבווי/תחבורה ציבורית, כך שגם העלות מתקזזת איפשהו.

תראה מה יש להם להציע : http://www.smartdestinations.com/new-york-attractions-and-tours/_d_Nyc-p1.html, אם היום הייתי מגיע פעם ראשונה לעיר, אולי הייתי לוקח כרטיס אצלם, במיוחד כאשר אתה חוסך את העמידה בתורים לכרטיסים בכמה מקומות.

פורסם

תודה על התגובות.

אני רוצה בעיקר להתרשם מהעיר, בניינים, הגודל, אוכל, אנשים - שכחתי לומר שאסתובב לבד.

אני אכן מניח שמוזיאון יסגור לי יותר מידי שעות בלו"ז הצפוף ואני מעדיף להסתובב בכמה שיותר מקומות.

אני מקווה שמזג האוויר לא יהיה גשום, כך שהליכה מרובה לא תהיה בעייה, כמו כן, אני אוהב לצלם.

אם יש מסעדות מומלצות ברובע הסיני, איטליה הקטנה או מקום מומלץ אחר (משום מה יש לי קונוטציה של מרק סרטנים לניו יורק..).

לגבי שופינג - בהמשך השבוע אהיה בווירג'יניה ו-וושינגטון עם רכב ויותר זמן פנוי בערבים כך שנראה לי שאת הקניות אערוך שם.

אם אני לא טועה, ניו יורק יקרה יותר משאר ארה"ב אז זו עוד סיבה לדחות את הקניות.

יש גם משחק של הניקס מול מיאמי ביום א', אבל כל הכרטיסים מכורים מראש..

פורסם

תכין כסף לטיסה נוספת, 48 שעות ישאירו לך הרבה טעם של עוד.

בשישי בצהריים אחרי הנחיתה תמצא מלון קרוב לניוארק, נסה לחפש משהו לא ממש קרוב אליו כי כך המחירים ירדו. אני מאוד נהנתי מהשירות ומהחדשים של רשת best western אבל זה מאוד תלוי בכל מלונית ומלונית. אני הייתי משקיע את שישי בצהריים עד הערב לשופינג ב- Jersey gardens כי זול שם (לא לקנות כלום במנהטן!) והכל במקום אחד מקורה.

את היום וחצי הבאים הייתי משקיע רק במנהטן ולא יוצא לכיוון ברוקלין, נסה לכלול את המקומות הבאים:

1. מעבורת בחינם מ- suoth port עד סטטן איילנד- מעבורת חביבה מאוד ללא המתנה משמעותית שהנתיב שלה חולף ליד פסל החירות ונותן מבט מדהים על כל down town מנהטן מהים.

2. כמו שרוני אמר, עזוב את אמפייר סטייט ועלה על top of the rock סמוך למרכז רוקפלר (משהו כמו 25$ לראש ובידוק ביטחוני כאילו אתה עולה על טיסה).

3. שדרה חמישית (5th av) מאזור רחוב 34 צפונה עד הסנטרל פרק (אפל סטור, מגדל טראמפ וסתם לא צפופה כמו השמינית).

4. טיימס סקוור ומשם תעבור קצת מערבה כדי לעלות על טיילת יחסית חדשה וכייפית מאוד ביום יפה (שם הטיילת High line במקביל לשדרה העשירית)

5. איזור ה- Soho / Lower manhattan- נחמד מאוד עם חנויות נחמדות ויקרות

זה ככה מהזכרון בשלוף וכמובן שיש עוד הרבה מקומות. אם אתה עם סמרטפון או טאבלט תוריד אפליקציות טיולים כמו trip advisor וזה יעזור לך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לגבי מוטל, לא הייתי מחפש בסמוך לניוארק, הוא רחוק כמעט 3/4 נסיעה ממרכז מנהטן ותבזבז המון זמן על הלוך חזור.

מצא מוטל סמוך לLinclon tunnel בניו ג'רזי, המחירים סבירים לגמרי (100 וקצת דולר ללילה) ויש שאטלים שמביאים אותך ישירות למרכז (טיימס סקוור) בחינם.

חזרה לשדה ביום א' - בדוק אם יש שאטל מהמלון לשדה, אם לא - הזמן לעצמך הסעה ב"כרמל" או "תל אביב" (שירותי הסעות באיזור NYC).

קח בחשבון שמזג האוויר שם אינו עונתי כמו בארץ, כבר חטפתי מקלחות שוטפות הן באפריל והן באמצע יולי, הן מתפתחות תוך מספר שעות מועט.

קח בחשבון שביום שישי תהיה עייף למדי אחרי הטיסה, קח שבאופן אמיתי יש לך רק את שבת לטייל באופן מלא (יום א' - שים לב שלא הכל פתוח). בדוק אם ה-EASTER לא יוצא בתאריכים שאתה שם, כדי שלא תיפול על יום עמוס בקונים.

ממליץ שוב לחשוב על טיול מסודר, למרות שזה מרגיש מגוחך למדי. במסגרת הזמן העומד לרשותך זה הכי הרבה בהכי מעט שעות.

אגב - הGOURND ZERO הוא בזבוז זמן מוחלט לטעמי.

פורסם

אכן, Ground Zero יהיה בזבוז זמן, הכל שם בבנייה כרגע לקראת המגדל החדש שמקימים שם - בקיצור, סתם אתר בנייה (ונמצא גם ככה באזור הכלכלי, שאין צורך לטייל בו כשיש רק יומיים לטייל).

מה כן הייתי עושה - בערב ההגעה תסתובב באזור טיימס סקוור (מדהים בלילה), אפשר להעביר שם כמה שעות באזור בכיף.

ביום השני - טיימס סקוור, מופע ברודווי (אני הייתי סקפטי בפעם הראשונה, אבל המופעים מדהימים ובאמת חוויה - יכול להמליץ באופן אישי על wicked, אחת ההופעות הטובות שראיתי בחיים) סנטרל פארק ו-5th Avenue - כל אלו סוגרים לך יום מהבוקר ועד שעות הערב המוקדמות.

צהריים תאכל בשייק שאק - רשת המבורגרים טובה עם סניף לא רחוק מהטיימס סקוור (בשדרה השמינית). ארוחת ערב - אמנם באסה ללכת לבד, אבל יש ב-East Side סניף של Smith and Wollenski, סטקייה מכובדת עם מגוון מנות טובות (לא זול - סדר גודל של 90$ לארוחה). אם אתה כבר ב- East Side, ממליץ להגיע ל-Grand Central רק כדי לראות את המקום (תזהה אותו מעשרות סרטים שצולמו בו), ולחנות של פרארי ב-Park Avenue. כל האמור לעיל אמור לסגור לך יום מלא, ולתת טעימה קטנה מהעיר (אני הייתי שם חודש במצטבר, שבוע בדצמבר האחרון בכריסטמס, ומת לחזור...).

ביום של הטיסה, אתה יכול ללכת לאמפייר סטייס/רוקפלר סנטר - רק תוודא שפתוח (לי אין העדפה אישית בין השניים, אבל יש יותר מה לעשות במרכז רוקפלר) ולהוסיף את המוזיאון להיסטוריה טבעית (לדעתי Must של ממש) - סגרת גם את היום הזה.

בקיצור - אפשר לבלות בעיר הזאת שבועות ולא להשתעמם.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לא הבאת בחשבון עייפות ויעפת (jet lag), אבל תביא בחשבון שתגיע לעיר מת מעייפות. ה-high יחזיק אותך כמה שעות אבל סביר שתיפול למיטה בסביבות 7-8 בערב ותתעורר בסביבות 2-3 לפנות בוקר, ויקח כמה ימים עד שהשעון הפנימי של יתרגל לקו האורך. לכן הייתי בונה על התחלת הטיול מוקדם בבוקר (זו הערתי לגבי האמפייר סטייט בילדינג) וסיום בעות הערב המוקדמות. אם תהיה לך עצירה בדרך חזרה תוכל לנצל את הזמן הרבה יותר טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Sperial כתב:

לא הבאת בחשבון עייפות ויעפת (jet lag)

נושאים מאוד אינדווידואליים - אני לא נוטה לסבול מג'ט לג (מניסיון של טיסות לצפון ומרכז אמריקה), ובעזרת תכנון נכון יום-יומיים לפני הטיסה, ככה שאני מגיע מת מעייפות לטיסה עצמה, מצליח לנטרל את העניין לחלוטין. הנושא גם מושפע מאוד מגיל.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

תודה לכם.

אם לסכם בקצרה:

מלון: עדיף יותר לכיוון ניו יורק עם שאטלים לשדה התעופה.

ביום שישי, מפאת חוסר זמן - טיימס סקוור (אם לא אהיה הרוג מעייפות).

לגבי שבת-ראשון:

טיימס סקוור (אולי לכיוון צהריים-ערב במידה ולא אהיה שם בשישי).

ברודווי, סנטראל פארק, השדרה החמישית (ולבדוק נק' לציון בה).

תצפית על העיר: רוקפלר סנטר

American Museum of Natural History

פסל החירות - תצפית ממעבורת מ-south port עד סטטן איילנד

sperial - בחזור אני לא אהיה בניו יורק - יש לי כיום וחצי בוושינגטון (אולי אפתח על זה שרשור בהמשך..) ומשם קונקשן לניוארק והבייתה.

תודה רבה לכם, נותר למצוא מלון, לחבר את המקומות ולחלק את הימים בצורה הגיונית.

פורסם

את טיימס סקוור אתה תעשה ככל הנראה לפני ברודווי - בטיימס סקוור נמצא דוכן ה-TKTS, שבו קונים את הכרטיסים המוזלים להופעות בצהריים ובערב (למיטב זכרוני, רוב ההופעות בשבת הן בצהריים). אם אתה רוצה הופעה בצהריים, אז צריך להתייצב בדוכן כבר בסביבות 09:00, אחרת - תעמוד בתור מבהיל, ביחד עם כל מי שהגיע ב-09:30, לקראת הפתיחה ב-10:00.

לא סוף העולם - קונים בייגל מפוצץ בשמנת, סופגנייה בדנקין ומיץ תפוזים, ומעבירים שעה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אתה לא בכיוון.

שכח ממוזיאון בסדר הגודל של AMNH. לא תספיק ליהנות ממנו בחצי יום.

וותר גם על הסנטרל פארק, בסה"כ מדובר על גינה ענקית (פי כמה מפארק יהושע). אחלה מקום, אבל לא בביקור הזה.

אם אתה מגיע ישירות מת"א (או, גרוע יותר, דרך קונקשן), אני לא רואה איך אתה מתארגן על ביקור משמעותי במנהטן, עוד אחרי שעצרת במוטל לעשות צ'ק אין. אם אתה עם טרולי בלבד ומוכן להיסחב איתו, אפשר לדחוס מעט, אבל לא כיף גדול.

הייתי מתרכז ביום שבת בסיבוב בחלק המרכזי (בין רח' 34 ל-44, בין השדרות 5- 8), אולי גם לכיוון וול סטריט כדי לראות את האיזור, אם מעניין אז צ'יינה טאון, אפשר לשקול גם את בניין האו"ם. אפשרות אחרת היא לעלות מהחנות של אפל (מול הפלאזה, בפינה הדר' מז' של הפארק) צפונה לUPPER EAST SIDE.

יש לך את נושאת המטוסים (INTERPID) במזח על ההדסון. אם תעופה מעניינת אותך (יש שם גם את המעבורת על הסיפון) זה מרתק למדי, אם כי תופס לפחות חצי יום.

חוזר וממליץ על סיור באוטובוס תיירים. תרגיש מגוחך, אבל תתפוס הכי הרבה מהעיר. סיבוב רגלי אומר ללכת כמעט 7 ק"מ ביום רק במרכז, זה לא מעט זמן.

• תוכן חדש...