Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזר מס בחו"ל. לאן לשלוח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה חזרתי לארץ ואני מעוניין להגיש החזרי מס לממשלת קנדה (מאחר ואיני אזרח אני לא נדרש לשלם כמעט מיסים).

יש לי את הטופס (T4, המקביל ל106 הישראלי) וכמו כן גם את טופס ההחזר המחושב עצמו שקיבלתי אחרי הזנת נתונים באתר של אחת החברות שמתעסקות בזה (H&R Block).

מישהו עשה את זה בעבר? מישהו מכיר מישהו שמתעסק בזה? עו"דים או משהו דומה? האם כדאי ליצור קשר עם השגרירות הקנדית בנושא?

כל עצה תעזור, מאחר ואני לא עומד בתנאים להגיש את ההחזר און-ליין (לא תושב) אני כרגע יושב על טופס ששווה סכום לא מבוטל של כסף שאין לי מה לעשות איתו.

תודה לעוזרים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתה לא צריך שגרירות או עורכי דין, אם מילאת את כל הטפסים אתה אמור לשלוח אותם ל-CRA בדואר.

אם אכן מגיע לך כסף בחזרה, הם ישלחו לך המחאה שתוכל להפקיד אפילו בבנק ישראלי (אחרי שיקרעו אותך בעמלות כמובן)

השאלה כמובן, האם יש לך כתובת למלא על הטופס על מנת שיוכלו לשלוח לך המחאה?

לחילופין - האם יש לך חשבון בנק קנדי שאליו ה-CRA יוכל להפקיד את היתרה באופן ישיר?

(בכל אופן, כדאי שתהיה לך כתובת חוקית בקנדה, משום שלפעמים ה-CRA עלול ליצור איתך קשר בנוגע להבהרות כלשהן, וגם כדי לשלוח לך עותק פיזי של "סיכום החשבון" בינכם המכיל, בין היתר, את ה-RRSP Room לשנת המס הבאה בהתאם להכנסות שהצהרת)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

הכתובת שמילאתי היא הכתובת הישראלית הנוכחית שלי. האם הCRA יכולים לשלוח את ההמחאה אלייה?

אם לא אני יכול לספק כתובת קנדית (אני יכול גם לתת מספר ח-ן של חבר לצורך ההעברה) אבל אני מעדיף לא לעשות את זה.

יש לי את "טופס הסיכום" מוכן לפי אתר של H&R Block (חברה שמתעסקת עם החזרי מס).

מה אני אמור לשלוח להם? את הT4? את טופס הסיכום? את שניהם?

תודה על העזרה.

פורסם

טפסי ה-T4 שקיבלת אמורים להגיע ב-2 עותקים - אחד לך ואחד ל-CRA

אם אין לך 2 עותקים, אתה יכול לצלם ולשלוח להם צילום.

אתה צריך לוודא שבאמת הצהרת על הכל, אפילו על ריבית שאתה מקבל על הפלוס בעו"ש שלך (אתה אמור לקבל טפסי T5 - סיכום רווחי הון מהבנק שלך, וגם על ההכנסות האלה אתה צריך להצהיר, וכמובן לצרף את ה-T5 למעטפה)

כדאי ורצוי לשלוח את כל המסמכים התומכים במעטפה - כי אם הם יחליטו להיות קפדניים איתך, הם ירצו לראות הכל.

קשה לי להאמין שכתובת בישראל תתקבל על ידם, אבל לך תדע...

לא הייתי נותן את מספר החשבון של החברה, אלא נותן להם פשוט לשלוח לו צ'ק, אחרת הוא עשוי להצטרך להסביר בעתיד מאיפה הכסף הזה הופיע לו בחשבון וכו'.

אתה תמיד יכול להתקשר ל-CRA ולשאול אותם האם אתה יכול להזין כתובת ישראלית, כדאי לך להתקשר עכשיו לפני שה-Tax Season מתחילה באופן רשמי והם יהיו עמוסים מאד בטלפונים.

מה היה המעמד שלך בקנדה? PR? אישור עבודה?

פורסם

אין לי T4 פיזי, רק קובץ שקיבלתי מהמעסיק. אני פשוט אדפיס ואשלח אותו.

אין לי יותר מידיי על מה להצהיר מאחר ועבדתי רק אצל מעסיק אחד משך כל התקופה ולא היו לי שום הכנסות אחרות. עו"ש בבנק היה פחות משנה אז ריבית לא הייתה, וגם אם הייתה, דאגתי לשמור את העו"ש בפלוס קטן :oops: כך שריבית משמעותית לא יכלה להצטבר.

מהבנק לא קיבלתי T5, כשניגשתי לסגור את החשבון קיבלתי רק את ייתרת החשבון וזהו.

לגבי הכתובת, אם הם יחליטו שהם לא מוכנים לשלוח לארץ, ייצרו קשר (אני מאמין שכן) או שפשוט לא יעשו כלום וזהו?

שהיתי בקנדה עם אישור עבודה, לא PR.

פורסם

אין לי מושג מה ה-CRA יעשו.

מה שכן, הייתי מוודא טוב עם הבנק האם הם שולחים T5 או לא.

אני למשל עוד לא קיבלתי את ה-T5 מהבנק שלי, וזה אמור להגיע בשבועות הקרובים.

בכל אופן, מדובר במסמך רגיש מאד, עם המון פרטים מזהים עליך, כדאי לך לוודא שאם הם שולחים את זה לאנשהו שזה יהיה לכתובת של חבר שלך ולא לכתובת הישנה שלך, (אלא אם אתה מכיר את מי שגר שם עכשיו).

בהצלחה!

פורסם

הT5 אמור להישלח בדואר?

הכתובת של החבר היא הכתובת הישנה שלי, זה בסדר, מזה אני לא מודאג.

תודה רבה על העזרה, אני אצור קשר עם חבר שלי ואבקש ממנו שישלח להם את הטפסים.

עריכה: לCRA, אני אמור לשלוח את הT4 והT5 בלבד? או שגם את טופס החישוב של ההחזר?

• תוכן חדש...