Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החשמל של האמריקאים האלה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי להורים שלי שואב אבק רובוטי בקנדה, לא שמתי לב שהנשאי שמגיע איתו - שמתחבר לבית הטעינה - עובד רק על מתח של 120V. מייל זריז ליבואן בארץ חשף שמחלקת תמיכה טכנית, כנראה לא קיימת והתשובה היחידה שקיבלתי הייתי שהאפשרות היחידה היא לרכוש שנאי מקורי שמתאים לרשת החשמל הישראלית ב380 ש"ח (כמעט רבע מעלות המכשיר).

האם יש פתרון אחר? בדמות שנאי מתח או משהו אחר?

הנתונים על השנאי שברשותי הם:

Class 2 power unit

input: 120VAC 60Hz 0.68A

input power: 33W

Output: 22.5VDC 1.25A

תודה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מדובר ב770, אבל אני מניח שמאחר ובתמונות השנאי (והמתחים שעליו) נראה זהה, אני משער שגם שיטת הפעולה זהה.

אני ממש מתפתה לעשות את השינוי, לא נראה מסובך, הדבר היחיד שמפחיד אותי הוא אם נקודות ההלחמה קטנות. את זה אני אצטרך לראות בעצמי כשאני אפתח את השנאי.

רק שאלה אחת, מה זה הVARISTOR הזה? תרגום בגוגל לא נתן תוצאה :shock: למצוא קבל לא תהיה בעיה.

פורסם

הבאתי אותו במזוודה, המזוודה למרות זאת לא הגיעה איתי יחד ונאלצתי לדווח על אובדן. היא הגיעה אליי הבייתה כעבור יומיים.

המחיר היה 500$ קנדים (קצת פחות מ2000 ש"ח).

לא הצהרתי כמובן, כי לא היה על מה להצהיר :lol: מה גם, שבתופס שנתנו לי שבו הייתי צריך להצהיר על התכולה של המזוודה מתוך מספר קטגוריות (לסמן כן או לא) לא הופיע שום אזכור למוצרי חשמל בעלות מסויימת, הדבר היחיד שהיה קרוב היה "נכס שעלותו גבוהה מ200$ (לנכס בגיל שנתיים ומעלה)". מאחר והשואב (והלפטופ והמצלמה וטאבלט שהיו בתיק שעלה (וירד, תודה לאל) איתי למטוס) לא נכנסים לקטגורייה של גיל שנתיים ומעלה, סימנתי "לא".

פורסם
מדובר ב770, אבל אני מניח שמאחר ובתמונות השנאי (והמתחים שעליו) נראה זהה, אני משער שגם שיטת הפעולה זהה.

אני ממש מתפתה לעשות את השינוי, לא נראה מסובך, הדבר היחיד שמפחיד אותי הוא אם נקודות ההלחמה קטנות. את זה אני אצטרך לראות בעצמי כשאני אפתח את השנאי.

רק שאלה אחת, מה זה הVARISTOR הזה? תרגום בגוגל לא נתן תוצאה :shock: למצוא קבל לא תהיה בעיה.

ההסבה בוצעה גם ברומבה שלי וגם ברומבה של חבר שלי (שניהם מסדרה 5XX), עובד פיקס.

עלות החלקים בהר ציון בת"א עומדת על שקלים בודדים. אם זה ממש מסקרן אותך אוכל לשאול את חבר שלי מה זה ה VARISTOR או שפשוט תמתין כמה שעות ותקבל תשובה מאחד ממומחי האלקטרוניקה ששורצים כאן :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עלות החלקים אם יירכשו בת"א תגיע לעשרות אלפי שקלים (דלק, חיפאי) :lol:

אשמח אם תשאל את החבר, נראה מי יגיע ראשון, הוא או השורצים.

שוב תודה. קצת מפחיד אותי לפוצץ את השנאי אבל מצד שני אין לי ממש מה להפסיד ופיצוצים זה מגניב.

פורסם

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה על הקישורים לאי-ביי, אני חושב שאני אקח על עצמי את הפרוייקט הקטן של להחליף את החלקים (ברגע שמישהו יוכל להגיד לי מה זה לעזאזל varistor). אם אני אפוצץ את הבית, נזמין מאי-ביי.

פורסם

VARISTOR -נגד משתנה (כתלות במתח):

http://en.wikipedia.org/wiki/Varistor

אל תתבלבל עם פוטנציומטר ו/או ראוסטט, שהם נגדים משתנים טהורים.

בקש וריסטור, כל חנות אלק' תדע על מה מדובר.

רומבה אכן מספקים שנאי למתח עבודה אחד בלבד, אני קניתי אחד שמראש הגיע מתאים למתח 220V וכן, סחבתי את הדבר הזה במזוודה. יש ערימות של מוכרים שמספקים עם שני מתאים, צריך רק לכתוב בשדה החיפוש : ROOMBA 220V.

***עריכה***

לא יאומן ! הבן זונה הכניס לי לינק על דעת עצמו !. :evil:

פורסם

הרכיב נקרא ווריסטור (או MOV) אשר תפקידו לרסן נחשולי מתח.

לרכיב קיימת תכונה של התנגדות המשתנה בתלות המתח השורר על פניו. כאשר המתח על פניו בתחום המותר, הווריסטור אינו מוליך. כאשר המתח גבוה מהרצוי, יורדת התנגדות הרכיב ולכן הוא צורך זרם מהמקור.

זמן תגובת הרכיב לשינוי במתח היא בסדר גודל של ננו-שניות. חסרונו הוא באורך החיים בתלות מספר ההפעלות. כל פעם שהוא מגיב לנחשול מתח יורדים ביצועיו, לכן קשה לנבא את אורך החיים שלו.

אין בעיה לרכוש ווריסטור מתאים אצל סימן-טוב אלקטרוניקה בתל-אביב.

איזה כייף לי :)

פורסם
הרכיב נקרא ווריסטור (או MOV) אשר תפקידו לרסן נחשולי מתח.

לרכיב קיימת תכונה של התנגדות המשתנה בתלות המתח השורר על פניו. כאשר המתח על פניו בתחום המותר, הווריסטור אינו מוליך. כאשר המתח גבוה מהרצוי, יורדת התנגדות הרכיב ולכן הוא צורך זרם מהמקור.

זמן תגובת הרכיב לשינוי במתח היא בסדר גודל של ננו-שניות. חסרונו הוא באורך החיים בתלות מספר ההפעלות. כל פעם שהוא מגיב לנחשול מתח יורדים ביצועיו, לכן קשה לנבא את אורך החיים שלו.

אין בעיה לרכוש ווריסטור מתאים אצל סימן-טוב אלקטרוניקה בתל-אביב.

בקיצור תגיד פשוט טרנזיסטור MOS שעובד רק בתחום הלינארי שלו. :-)

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...