Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק חידוד קטן, המנוע שלך באודי הינו 1.4 TSI , רשום TFSI רק משום צורת מיתוג, לא קיים מנוע 1.4 TFSI !

קיבלתי, תודה על החידוד.

ואם במיתוג עסקינן, צ׳מפיון לא טרחו אפילו להדביק את סמלי A1 על אחורי הרכב, שמתי לב לעניין רק אחרי שראיתי אחיות תאומות על הכביש עם הסימול.

״זה בסדר, זה לא רוק של היבואן זה רק גשם״ :(

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מטריד מאוד.

האם המוסך/המכונאי המטפל נתנו הסברים מדוע הרעש עליו הלנת מלכתחילה, עדיין קיים ולא טופל?

לא. רק אמרו שהרעש הזה לא משמעותי כלל (דה)

פורסם
בקשר לזמזום שאתה שומע בתחילת נסיעה, תבדוק אם המחברים של המכסה האקוסטי במנוע. תבדוק שהם אינם שבורים ושהגומיה בתוכם שלמה.

המכסה האקוסטי זה המכסה השחור, שמכסה את המנוע ושמוטבע עליו בד"כ סמל הרכב.

הרבה פעמים שמנסים לשלוף אותו לצורך טיפול ברכב, שוברים אותו.

הזמזום הוא לא בתחילת נסיעה, אלא כל זמן שהמנוע דולק, חם, והטורים למטה.

הנה. הווידאו הבא צולם עכשיו עם השרשרת החדשה. תגביהו רמקולים ותסתכלו על מחוג הטורים.

שימו לב, ה"רעש" הזה הוא בדיוק מה שאני מתאר בפתיחת השרשור כהרעש איתו נכנסתי למוסך וביקשתי שיתוקן.

אקרא ללינק הזה 'לפני'

http://www.youtube.com/watch?v=G-Ecdb2MkRE

ללינק הזה אקרא 'אחרי'

http://www.youtube.com/watch?v=BB5ZGupxNgc

בכל מקרה שלא יהיה - האמת הפשוטה היא שהיצרן הוציא לשרשרת הזו TSB - יש לה פוטנציאל לפגם מובנה.

מדוע הפגם הזה החליט לצאת מהארון דווקא באוטו-בדק ואפילו לא להשמיע ציוץ קודם? אני לא יודע. אולי בגלל טעות, אולי בגלל השמן החדש, אולי בדיוק בא יומו.

אבל דבר אחד אני כן יודע ועכשיו גם הוכחתי. הגעתי ב-ד-מ-מ-ה יצעתי ברעש.

*

פורסם

וואו אני מבין אותך הרעש הזה יכול לשגע!!

תעבור אולי עם סטטוסקופ של רופאים, עד שתמצא את המקור.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אז סוף הסיפור:

התקשר אלי צביקה בעל המוסך, ובישר שאחרי הרבה לחצים שלו, הוחלט אצל היבואן לממן 60 אחוז מהטיפול, כלומר שסך הכל יצא לי בערך 1000 ש"ח עבור השרשרת והעבודה.

תכל'ס אני מבסוט, אין לי מה להתלונן, שרשרת פגומה הוחלפה בחדשה ולמרות שאני לא מרגיש הבדל בנסיעה, אני מניח שזה יאריך את חיי הרכב שלי - יצאתי בזול.

אבל בכדי להיות פייר לפורום הזה, מוכרח להודות שאני טיפה מאוכזב.

ההתעקשות המיותרת שהרעש היה קיים מלכתחילה, אפילו אחרי ההחלפה כשהתברר שהרעש הטורדני לא נעלם, החזרה על המנטרה שלרכב שלי יש היסטוריה נוראית, שאין סיכוי שמוסכניק מקצועי יכול לשגות או לא לדעת משהו, ובגדול, ההנחה שאני או משקר או לגמרי לא מודע לרעשים שיוצאים לי מהמנוע מוציאים אותי די מבואס מהסיפור.

כל מה שרציתי לשמוע זה - "אתה צודק, הרכב נכנס בלי שום רעש, אבל מה לעשות, החלפת השמן (או משהו) התחילה את הבעיה. כלומר, למרות שהתקלה קרתה אצלנו במוסך היא הייתה בלתי נמנעת והייתה קורת לך במוקדם או במאוחר ולכן תהיה חייב לשלם"

במקרה כזה, לא הייתי מתווכח, ועם כל עוגמת הנפש הייתי משלם בכיף את מלא הסכום.

זהו. המצמדים החדשים תענוג ואין לי אלא להגיד עליהם תודה. הרעש המטריד - עדיין מטריד.

תודה לכולם

פורסם

לא מפתיע אותי בכלל - לצערי.

ל"אוטובדק" הגעתי (עם הפאביה TSI) בעקבות המלצות של חברים מאולם התצוגה / נהגי מוניות רבים שיצא לי לסוע עימם קבוע (משמרות לילה), תחילה הכל היה נהדר - שירות מצויין, עמידה מוחלטת בזמנים, הסברים קצרים וקולעים ויחס אדיב מצד עובדי המוסך (כולל גיא כמובן).

הפן השלילי שלי עימם החל עם התקלות הבאות ומתגברות ב-יטי, לאחר ניסיונות טיפול שלהם בתופעה שהייתה והפכה לבעיה חשמלית מעמיקה. היחס אומנם נשאר חביב ונחמד מצד אנשי השירות / המכונאים, אך הטיפול היה חסר מקצועיות והבנה - מה שלצערנו התברר בשלב מאוחר יותר.

לדאבוני אני לא היחיד מבין חברי הפורום שהתלונן על ירידה מהותית במקצועיות, לצערי גם לא היחיד שיצא מהמוסך עם נזקים חדשים ברכב - לאחר שנכנס לטיפול שיגרתי / עדכון (TSB) וכדומה.

אכן, יצא TSB על שרשת התזמון - עוד לפני כשנה - התלוננתי על כך בפני הנהלת המותג, אז התלוצצו וצחקו שהכל בסדר ושלא מוכרת להם תופעה כזאת בארץ. רק לאחר שהוכחתי כי ב-יטי החלו רעשי הלוואי של השרשרת, אז נבדקה התופעה מול היצרן בצ'כיה, שם נאמר ליבואן כי אכן קיימת תקלה כזאת ויש להחליף שרשראות - במידת הצורך (לאמת זאת מבחינת טיב הרעש. תופעת "רעש" נוספת ב-1.2TSI הינה צנרת הדלק המשתחררת ממקומה, חובטת בבית הבולם ובהמשך יוצרת שלל רעשים חזקים ומעיקים יותר).

יניב (נקמיצ'י), נסה את "קרני אור". מנהל העבודה הינו אחד האנשים המוכרים והידועים בין חברי מועדון VAG השונים בארצנו - בהחלט מכיר, יודע ואוהב את רכבי הקונצרן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

היתה לי קליאו ספורט דור 2 ולמדתי ממנה בדרך הקשה את מה שאתה חווה עכשיו, אל תחפש תקלות וצרות לפני שהן קורות כי כשהמכונאי לא פוגע בסוף אתה זה שמשלם ומרגיש אידיוט שאתה מתווכח עם המכונאי שמאשים אותך.

לענין השרשור, התנהלות ביזיונית של המוסך ויסלחו לי כל יפי הנפש כאן, דחיל ראבק יש ריקול יצרן מה זה משנה היכן הרכב טופל ? האם החוק לא אומר שטיפול במורשה משרד התחבורה זה מספיק על מנת לממש אחריות במידת הצורך ?

נ.ב ושוב מקבלים הוכחה למה לא קונים רכב מליסינג/השכרה וכו'... הרכבים האלה עוברים חיים לא קלים של אנשים שפשוט נהנים להתעלעל בהם כי זה חינם, ומטפלים בהם בחלפים סוג ז'.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
אני לא מבין.

רק בצ'מפיון - אתה משלם על RECALL שהיצרן מכיר בו ואמור להיות על חשבונו, ועוד צריך להגיד בסוף תודה.

אם אתה לא מבין אז עדיף שלא תגיב . זה לא ריקול זה tpi וכדי שזה יתבצע צריך להיכנס למוסכים המורשים .ואיך זה יתבצע אם הוא נכנס למוסכים של טיוטה הם מחוברים למחשב של היצרן .

פורסם
אם אתה לא מבין אז עדיף שלא תגיב . זה לא ריקול זה tpi וכדי שזה יתבצע צריך להיכנס למוסכים המורשים .ואיך זה יתבצע אם הוא נכנס למוסכים של טיוטה הם מחוברים למחשב של היצרן .

tpi זה tsb? ואם לא מה ההבדל בניהם?

how it's like to drive :twisted:

פורסם

צ'מפיון כנראה ימשיכו למכור פה רכבים בצרורות, "פרימיום", במחירים כמו של הגולף 7 ועם השירות שמקבלים. אם אלה הלקוחות שלהם.

מני, מבלי לפגוע, אם היו אומרים לך שהם לא מוכנים לשאת בשום דבר והעלות של הטיפול כולה עליך והיא 1000 ש"ח, היית מסכים?

משכנתא זה קל

פורסם
צ'מפיון כנראה ימשיכו למכור פה רכבים בצרורות, "פרימיום", במחירים כמו של הגולף 7 ועם השירות שמקבלים. אם אלה הלקוחות שלהם.

מני, מבלי לפגוע, אם היו אומרים לך שהם לא מוכנים לשאת בשום דבר והעלות של הטיפול כולה עליך והיא 1000 ש"ח, היית מסכים?

בשביל סכום כזה הייתי עושה הרבה פחות דרמה, אני מניח שהייתי מתווכח, מתבאס תחת, ומשלם. למה יש לי ברירה? (אולי הייתי גורר למוסך אחר)

פורסם

אבל הוא לא ננכס עכשיו למוסך של טויוטה, אלא נכנס למוסך שלכם, נכון?

אז למה לא בוצעה ההחלפה של החלק שהיצרן מודה שהייתה תקלה בתכנון שלו? (או כמו שאתם בצ'מפיון אוהבים לקרוא לזה - "מחלה של האוטו").

אתם מנסים להסתתר מאחורי התירוץ הזה שכביכול שגרת הטיפולים הקודמת היא האשמה, שלמעשה בחלק לא מבוטל של רצועות תזמון מהדגם והשנים הללו ישנו כשל - כולל ברכבים שטופלו במוסכי הרשת וכולל רכבים שלא טופלו במוסכי הרשת ולכן הוציא היצרן דגם משופר והוראה להחלפה לפי הצורך (TSB).

גם בנושא המצמדים - אם זה היה קורה לו לפני שנתיים - כנראה שהייתם מאשימים את היסטוריית הטיפולים, כמו שהלקוחות הראשונים קיבלו את כל האשמות שלכם. אותו דבר שהיה שהסלילי הצתה של הואגיות התפגרו ואותו דבר שהיה שהחלונות נפלו - מי שהגיעו ראשונים קיבלו מבט זועף וחשבון מנופח.

• תוכן חדש...