Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נטל הפנסיה התקציבית הולך וקטן מכיון שכבר כמעט 20 שנה אין מצטרפים חדשים לסוג פנסיה זה, במקביל יש כבר פרישה של עובדים ועובדים שהלכו לעולמם כך שיותר לא מושלמת פנסיה עבורם.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

לגבי פנסיה תקציבית: לא כ"כ נכון.

עובדי תע"ש שפרשו לפני 4 שנים חיים מפנסיה תקציבית (שחלקם פרשו בפנסיה מוקדמת).

הצבא סגר את הבטסה ב-2011, כך שעדין יש אנשי קבע זקנים שיחיו מפנסיה תקציבית.

אני לא יודע מה קורה בעוד מגזרים ממשלים (כמו פקידים מבוגרים, שוטרים וכד').

היום הפנסיה העצמית של כל אזרח גם היא לא גבוה, שבכל מקרה האזרח חייב קצת לחסוך כסף ליום שבו יצא לפנסיה.

פורסם
בכל העולם המערבי האוכלוסיה מזדקנת, אין ילדים, תוחלת החיים עולה יחד עם הוצאות רפואיות והדורות הבאים פשוט לא יעמדו בנטל.

במרבית העולם המערבי הבעיה היא של התכווצות האוכלוסיה, וחוסר יכולת של הדורות הצעירים לתמוך בדורות הקודמים מסיבה כמותית.

האוכלוסיה מזדקנת, נכון. אבל אף אוכלוסיה לא מצטמצמת. אפילו לא הסקנדינביות עם קצב הילודה הנמוך שלהן, גדלות. אמנם בקצב איטי, אבל גדלות.

אתם מוזמנים לגגל שם של כל מדינה ואחריה המילה Population ולראות את הגרפים.

הבעיה היא שהאוכלוסיה מזדקנת אבל גיל הפרישה לא עולה באותו קצב, ואז אנשים יושבים על קצבאות יותר זמן ועולים למדינה יותר כסף, שאותו הדור הצעיר באמת לא יכול לשלם. הפתרון הוא פשוט העלאת גיל הפרישה או הקשחה דרסטית של הקריטריונים לקבלת קצבאות, בטח במדינות כמו שלנו עם פנסיה חובה. אני למשל, שמפריש לפנסיה כל חודש, לא צריך לקבל שקל מהבט"ל. הוא אמור לשמש את המובטלים/נכים ושאר אנשים שלא יכולים לפרנס את עצמם.

אבל עזבו רגע פנסיות, איזה נקניק יצא הכחלון הזה? אני ממש מתבייש בעצמי שככה דיברתי לזכותו כל השנים האלה. רכיכה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זה הרבה יותר גרוע

כפי שזכאי הפנסיה הצוברת נפגעים מהשינויים בתוחלת החיים יש צורך לשנות גם את מפתחות התשלום בפנסיה התקציבית - אבל פוליטית זה בעייתי מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל עזבו רגע פנסיות, איזה נקניק יצא הכחלון הזה? אני ממש מתבייש בעצמי שככה דיברתי לזכותו כל השנים האלה. רכיכה.

כחלון אכן יצא סמרטוט רצפה. חזר כמו פודל מוכה לבוס שלו בליכוד. מתבאס עבור כל מי שנתן לו את קולו בבחירות האחרונות.

עזבו את זה רגע.

ביבי הציע לשלי יחימוביץ את תיק המשפטים ולאמיר פרץ את הנשיאות רק כדי שיצטרפו לממשלה.

הוא נואש. הוא באמת נואש.

תקשיבו יש מצב שהתדמית המיתולוגית שהוא בנה לעצמו ב-10 השנים האחרונות נסדקת.

פורסם

מצטער, כל מהלך של כחלון הם מהליכים ש"נכתבו על הקיר". בבחירות הקודמות הצבעתי לכחלון כי האמנתי בו, מאז שהוא נהיה שר האוצר עשה מהלכים שלדעתי מתאימים יותר לאכלוסיה מסוימת והציג את זה שהוא עשה לכלל האזרחים. אבל זה מילא: אחרי הבחירות הוא פתאום לא יכול להיות חלק מהסכם הגז כי פתאום חבר שלו נמצא, וזה ניגוד עניינים.

הדבר ששבר אותי במהלך קמפיין האחרון: שהוא רץ לבג"ץ בשביל לא לעלות את מחיר החלב. בנינו, נניח ומחיר החלב היה עולה בשקל זה לא היה מזיז כ"כ לתושבים. אבל לא נגע במחיר האנרגיה (דלק) והמס עדין גבוה, והמחירים רק עולים. מחירי הדלק נהפכו לאט לאט לאחד התשלומים הגדולים שיש למשפחה.

פורסם
זה הרבה יותר גרוע

כפי שזכאי הפנסיה הצוברת נפגעים מהשינויים בתוחלת החיים יש צורך לשנות גם את מפתחות התשלום בפנסיה התקציבית - אבל פוליטית זה בעייתי מאד.

העיקר שהדור של היום זה דור מפונק שקונה אייפון במקום לחסוך לדירה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מהיום שכחלון צץ וחזר לפוליטיקיה ידעתי שהוא פשוט הקלף שביבי שמר ליום פקודה אם יהיה איום על המנדטים שלו, וככה בשביל ליבלום את יש עתיד ועוד כמה מנדטים ממיפלגות אחרות פיתאום הוא חזר,אבל בסתר הוא לדעתי תמיד היה שליחו של ביבי, מי שהצביע לו זרק את הקול שלו לפח במקום להביא לשינוי אמיתי במפה הפוליטית.

עכשיו פשוט האמת יצא לאור וכולם מבינים בשביל מה כחלון חזר ומה הייתה המטרה שלו, לקחת מנדטים מהמתחרים של ביבי בשביל שהוא יוכל להמשיך להקים ממשלת 61~65 מנדטים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יאללה, מחזיר את ההיתערבות שלי, זהות עוברת את אחוז החסימה בבחירות הקרובות :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני די בטוח שהוא לא עובר, כמו גם בנט אם ירוץ בלי שקד. קשה להעריך מה יקרה בבחירות הבאות, לא יכול לחכות לסקרים הראשונים. בטח יפרסמו כבר לפני השבת הזו..

אם בכל זאת לקחת הימור, אז שכחלון יביא רק מנדט לליכוד, אבל הם יגיעו ל-40 בזכות מצביעי ימין שינטשו מפלגות קטנות כמו אלו של פייגלין ובנט, ליברמן יגדל ב-5, כחול לבן ירדו לפחות ל-30. אם הציבור החילוני יתעורר, יש מצב להוריד את שתי המפלגות החרדיות ל-7 כ"א. הדבר היחיד שמשתנה בתמונה הגדולה, ביבי יוכל להרכיב ממשלה, אם יצליח לשבור את הברית בין ש"ס ליהדות התורה, כי כידוע ש"ס לא מתנגדים לחוק הגיוס.

40+10+7+ 5 של איחוד הימין שנניח ישמרו על כוחם זה 62.

פורסם

עתידות:

האזרח החילוני הממוצע שוב לא יצא להצביע, שוב יחרד מה 16 מנדטים של המפלגות החרדיות, ושוב יתלונן על מר גורלו.

פורסם

כן, אני כבר מעכשיו מזמין טיסה לקפריסין ליום הזה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עתידות:

האזרח החילוני הממוצע שוב לא יצא להצביע, שוב יחרד מה 16 מנדטים של המפלגות החרדיות, ושוב יתלונן על מר גורלו.

אני חושב שהעדר יצא בהמוניו להגן על ביבי.

פורסם

התאריך הוא לא טוב לציבור החילוני.

הוא נופל על חופשת הסמסטר ואחרי רוב המבחנים באוניברסיטאות, מה שאומר שיהיו הרבה סטודנטים בטיולים בחו"ל שלא יצביעו.

• תוכן חדש...