Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היה יום שבתון פעם בשנה לכל עובד על חשבון המדינה, נראה לי היה יותר זול.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
א. אז מי זה עודה? ערבי מיוחד? כזה סגול עם נצנצים? טרוריסט מורשע? מה שונה בו כל כך?

קודם כל הוא חבר כנסת ממפלגה ערבית שחבריה נפגשו עם משפחות מחבלים (הוא עצמו לא, אבל מן הסתם זה היה מקובל עליו), כמו כן קרא לדיכטר רוצח. עזוב, אין טעם להרחיב עליו, אפילו שאפשר.

פורסם
קרא לדיכטר רוצח

לא! די!!! אני בשוק!!!!! קרא לדיכטר רוצח?!? באמת?!?!?! ולא עצרו אותו והוציאו אותו להורג מיד? הערבים האלה, אי אפשר לסמוך עליהם אני אומר לך.

סתם, אולי שכחת שחרדים קוראים לשוטרים "נאצים" פה ושם, ושום דבר לא קורה. ממש כלום. ובטח יש עוד כמה אמירות לא נעימות מדי פעם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הקמפיינים האלו בכלל מועילים למשהו? מערכת הבחירות האחרונות הייתה המגעילה ביותר שזכורה לי אי פעם, כל תשדיר התעסק בללכלך על מישהו, הטחת רפש מפה עד הודעה חדשה, שבסופה כל אחד הצביע בדיוק למי שתכנן להצביע לו מראש.

באמת כדאי שראשי המפלגות ישכילו לחסוך בעלויות.

פורסם (נערך)
לא! די!!! אני בשוק!!!!! קרא לדיכטר רוצח?!? באמת?!?!?! ולא עצרו אותו והוציאו אותו להורג מיד? הערבים האלה, אי אפשר לסמוך עליהם אני אומר לך.

סתם, אולי שכחת שחרדים קוראים לשוטרים "נאצים" פה ושם, ושום דבר לא קורה. ממש כלום. ובטח יש עוד כמה אמירות לא נעימות מדי פעם.

מה הקשר להוצאה להורג? אמרתי שאני לא מצביע למישהו שמשתף איתו פעולה בהפגנה, זה הכל. זכותי. אתה מבחינתי מוזמן להצביע לעודה, לך על זה. אגב זו הייתה רק טיפה האחרונה שהכריעה סופית שלא אצביע להם יותר. קדמו לזה התנהלות וקמפיין מזעזעים של לפיד וכחול לבן, כבר כתבתי על כך בעבר.

ולמה אתה חושב שאני בעד קריאות גנאי של החרדים?

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

זכותך כמובן להצביע או לא להצביע למי שאתה רוצה. זו לא הנקודה. רק שכדאי להכניס דברים לפרופורציות.

למשל, יותר הגיוני לדעתי לא להצביע למפלגה שבראשה עומד אדם שעומדים להיות מוגשים כנגדו 3 כתבי אישום בכפוף לשימוע והוא מנסה לחוקק חוקים כדי להמנע מהעמדה לדין, או לא הצביע למפלגה שבראשה עומד עברייו מורשע, או למפלגה שאחד מחבריה מואשם בעזרה לנאשמת בפדופיליה, ויש עוד דוגמאות.

לא להצביע למפלגה כי היא שיתפה פעולה בהפגנה נגד שינוי מערכת המשפט (לא מדיניות הביטחון!) עם מפלגה אחרת שבראשה עומד מישהו שקרא לפוליטיקאי אחר רוצח, נשמע לי קצת תירוץ סופר-קלוש ללמה כן להצביע ביבי (או לכל אחד אחר שתומך בו).

בוא, הפגנה בעד שלטון החוק לא הופכת מישהו לשמאלני אוהב ערבים. ולא שיש משהו רע בלהיות שמאלני אוהב ערבים.

אני מסכים איתך

פורסם

אני שוקל לא להצביע בכלל, אבל משאיר את האופציה להצביע לליברמן אם הוא באמת יעמוד הפעם לצד הציבור החילוני. אולי הוא סופסוף גידל עמוד שדרה? לרוב הוא התמיד בכניעה מוחלטת לביבי, גם במשרד הבטחון, עד שהתפטר.. אולי סופסוף החליט לעמוד מאחורי הסיסמה "מילה זו מילה"?! עד החודש האחרון הוא לא מימש אף הבטחת בחירות. לכן אני עדיין חושד שזה לא אמיתי. אבל נחיה ונראה. מישהו שנמצא בתוך הממשלה ומונע מהחרדים לעשות מה שהם רוצים זה חצי נחמה. אם הוא יממש גם את המדיניות שלו בעזה ואת הפנסיות (70% משכר המינימום), אז בכלל זו תהיה הצלחה אדירה. התייאשתי כבר מהבושות שאנחנו עושים מול עזה.

פורסם

אני רק שאלה: מי יממן את הפנסיה של 70% משכר מינימום הזו? ולמה?

אני מסכים איתך

פורסם

תראו, נתניהו מתקשה לקבל אישור לתרומה של כמה מיליונים להגנה המשפטית שלו. אז הוא לוקח מאתנו חצי מיליארד שקל לצורך זה. הרי הבחירות האלה נועדו רק למטרה אחת - להגן עליו באופן אישי. אחרת היה מאפשר למישהו אחר ממפלגתו להקים ממשלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני רק שאלה: מי יממן את הפנסיה של 70% משכר מינימום הזו? ולמה?

מבחינתי שיעלו חזרה את המע"ם ל-18%, גם ככה לא הרגשנו את ההורדה הפופוליסטית..

למה? כדי שזקנים לא יאלצו לחפש אוכל בפחים. שלא יצטרכו לבחור בין מזון לתרופות ולחימום הבית. הבנתי שהנתון של 70% הוא המקובל ב-OECD.

פורסם

הלוואי והיית יכול לשלם כמה שקלים כל חודש ולממן את הפנסיות של כולם. זה לא עובד ככה.

הבעיה בהצעה הזו היא שפנסיה, בניגוד נניח למחלה קשה או נכות, הוא לא מצב שאי אפשר לצפות, ושאנשים מניחים שלהם זה לא יקרה, פנסיה הוא המצב הטבעי של אחוז ניכר מאוד מהאוכלוסיה (ואלו שלא מגיעים לשם לא עושים את זה בכוונה או בתכנון מראש).

ואז נשאלת השאלה, למה מי שחוסך לפנסיה צריך לממן פנסיה גם למי שלא חוסך לפנסיה ומפגין חוסר אחריות אישית מדהים, אינסופי כמעט. זה פשוט לא ברור לי איך בן אדם יכול להגיע לגיל 67 בלי לחסוך שקל לפנסיה (מצד שני, גם לא ברור לי איך אנשים נוסעים בלי ביטוח צד ג', ועובדה, הם נוסעים, אז אולי הבעיה אצלי אחרי הכל).

לגבי הקדמת הבחירות, זה פשוט נעשה כי ביבי לא יכול לדמיין מצב שמישהו אחר מנסה להקים ממשלה, גם אם הסיכוי נמוך, זה פשוט עלול לגרום לאנשים לחשוב שזה מצב אפשרי, והוא לא מוכן לקחת את הסיכון. המדינה זה אני.

אני מסכים איתך

פורסם

ואוסיף עוד בענייני פנסיה וקצבאות זקנה - אני מכיר כמה שחצו את גיל 70 ואפילו 80 ויושבים על הרבה מאוד כסף. לא רואה שום צורך לממן אותם מכספי ציבור.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

ואז נשאלת השאלה, למה מי שחוסך לפנסיה צריך לממן פנסיה גם למי שלא חוסך לפנסיה ומפגין חוסר אחריות אישית מדהים, אינסופי כמעט. זה פשוט לא ברור לי איך בן אדם יכול להגיע לגיל 67 בלי לחסוך שקל לפנסיה (מצד שני, גם לא ברור לי איך אנשים נוסעים בלי ביטוח צד ג', ועובדה, הם נוסעים, אז אולי הבעיה אצלי אחרי הכל).

לגבי הקדמת הבחירות, זה פשוט נעשה כי ביבי לא יכול לדמיין מצב שמישהו אחר מנסה להקים ממשלה, גם אם הסיכוי נמוך, זה פשוט עלול לגרום לאנשים לחשוב שזה מצב אפשרי, והוא לא מוכן לקחת את הסיכון. המדינה זה אני.

חוק פנסיה חובה נחקק רק לפני 10 שנים והרבה מאוד אנשים במיוחד עצמאיים וכאלה שלא עבדו במקומות עבודה הסתדרותיים מצאו את עצמם ללא חסכונות פנסיוניים מהותיים. אגב, גם חלק גדול מבעלי פנסיות לא "חסכו" לפנסיה אלא מקבלים פנסיה תקציבית על חשבון הדור הצעיר.

תוסיף לזה בערך מיליון עולים מברית המועצות לשעבר שהגיעו לישראל בגילאים מבוגרים יחסית אחרי הרפורמות הכלכליות האדירות של שנות ה-80 ופשוט לא היה להם זמן ושכר מספיק גבוהה בשביל לצבור הון שיאפשר להם להזדקן בכבוד.

קל לצעוק "חוסר אחריות אישית מדהים", אבל המציאות הרבה יותר מורכבת.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

חוק פנסיה חובה נחקק רק לפני 10 שנים והרבה מאוד אנשים במיוחד עצמאיים וכאלה שלא עבדו במקומות עבודה הסתדרותיים מצאו את עצמם ללא חסכונות פנסיוניים מהותיים.

תוסיף לזה בערך מיליון עולים מברית המועצות לשעבר שהגיעו לישראל בגילאים מבוגרים יחסית אחרי הרפורמות הכלכליות האדירות של שנות ה-80 ופשוט לא היה להם זמן ושכר מספיק גבוהה בשביל לצבור הון שיאפשר להם להזדקן בכבוד.

קל לצעוק "חוסר אחריות אישית מדהים", אבל המציאות הרבה יותר מורכבת.

• תוכן חדש...