Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

יבגני, יש הבדל בין נהיה רעבים תוך 4 ימים לנהיה רעבים עוד חודשיים.

ולגבי תעשיות, אתה פשוט לא מודע לזה שענף התשתיות נעצר כמעט לחלוטין בגלל מחסור בצינורות, ענף הבניין חטף חזק בגלל מחסור בברזל בניין והרבה דברים אתה קונה היום יותר יקר כי חיסלת את הייצור והיבוא התייקר.

להקים מפעל מאפס בתחום שחיסלת אלה השקעות עתק שאין היום מי שישקיע בארץ. מה שחיסלת לא יחזור כל כך בקלות.

1. זה לא משנה באמת לטענה.

2. מי זה "חיסלת"? בא מישהו והכריח לסגור מפעלים רווחיים? ברור שהייבוא התייקר. אתה מדמיין מציאות שמה קורה בה? ישראל מנהלת מלחמה שנה וחצי, שבמהלכה יש עלינו חרם ממדינה כמו טורקיה, ונתיבים ימיים חצי נסגרים, ואין לזה אימפקט כי שילמנו על איזו פוליסת בטוח דמיונית (שזה מה שאתם מציעים) ששומרת על תעשיה לא רווחית בחיים? 

...

שניכם לא מציעים דבר פרקטי חוץ מכעס על ההם שחיסלו, רק שלא ברור מי הם ומה הם עשו ובאיזה זבל היינו חיים אם היו מקשיבים לכם ומכריחים אותי לסבסד עוד יותר כל דבר שאתם מאמינים בו.

לפני 9 דקות, פינדר כתב:

איך בדיוק תפתה אנשים שהתרגלו לחיים נטולי התערבות דתית, תחבצ בשבת, אוכל לא כשר, חופש תנועה וביטוי

לך תסביר את זה עכשיו לכל החברים בכל הכתות הדתיןת בישראל, שנקראות "ימין", ובאים אלינו בטענות שאין לנו ערכים חוץ משנאה לביבי והימין. לך תסביר להם שמה שאתה מתאר באמת חשוב לנו. הם לא יבינו

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

שניכם לא מציעים דבר פרקטי חוץ מכעס על ההם שחיסלו, רק שלא ברור מי הם ומה הם עשו ובאיזה זבל היינו חיים אם היו מקשיבים לכם ומכריחים אותי לסבסד עוד יותר כל דבר שאתם מאמינים בו.

קודם כל מעולם לא תמכתי בסיבסוד אלא בתחרות כשווה בין שווים.

אם אתה רוצה חקלאות תאפשר חקלאות חופשית בלי מכסות ובלי משווקים.
אם אתה רוצה תעשיית מתכת למשל תדאג להכשרות מקצועיות, לרגולציה זהה מול היבוא ולתחרות באותם התנאים.

רק כדי לסבר את האוזן, בתחילת שנות התשעים פיתחנו מגוף שהיה להיט במתקני התפלה בכל העולם. כשהגרמנים העתיקו אותנו התמודדנו בלי בעיה ואפילו כהסינים העתיקו התמודדנו אבל כשהספרדים העתיקו עם הסיבסוד של ממשלת ספרד לא יכולנו להתחרות והפסקנו את הייצור. זה מה שאני מתכוון ללהתחרות כשווים בין שווים.

אל תיתן לי כלום מול היבוא אבל אל תיקח ממני יותר. אם אתה דורש ממני היטלים של איכות סביבה (חוק האריזות למשל או תקני פליטה) אז גבה מהיצרנים בחול שלא עומדים באותן הדרישות את עלות הזיהום בדיוק כמו שאתה גובה ממני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

רק שבלי התערבות החקלאות תקרוס לגמרי.

יותר זול להביא פירות וירקות מקיבינימט באניה מאשר לגדל פה על הקרקע שחצי ממנה המדינה חמה לבנות עליה עוד דירות.

וזה לא קשור בכלל לאיכות ולטריות של המוצר.

כדי שתהיה פה חקלאות צריך לסבסד את החקלאים. זה הרבה יותר טוב מאשר להטיל מכסות מטומטמות. אי אפשר להיות שווה בין שווים כי לא כולם שווים. החקלאי בארץ לא יכול לשלם 10 שקל בשבוע לעובדים שלו ולשלם חשבונות חשמל ומים בתעריפים כמו באיזה חור בקצה השני של העולם. אנחנו רוצים לחיות במדינה מתקדמת שיש בה תנאים וזכויות גם לעובד הכי פשוט, ויש לזה מחיר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נתת את מחירי המים.

למה שחקלאי לאנישלם מחירי עלות?

למה לתת לחקלאי מכסות מים במקום לאפשר לו לגדל?

תבדוק עלות אצל החקלאי מול עלות לצרכן. למה לא להילחם שם?

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

מעל רמת שכר מסויימת כסף הוא כבר לא פיתוי.

אם אתה מולטימליונר (כמה עשרות מיליוני שקלים לפחות) אז כן, כסף הוא כבר לא פיתוי.
אם לא? כסף הוא וואחד פיתוי כאשר אנחנו מדברים רק על מעבר בין עבודות למשל. אם אתה אומר שזה לא פיתוי פשוט לא הציעו מספיק, אין בנאדם שאי אפשר לקנות בכסף. שוב בהנחה שהוא לא מולטימיליונר שיכול להחליט אם בא לו לעבוד או לא.

מעבר בין מדינות? זה כבר עניין אחר, מאמין שברוב המקרים זה יותר מכסף.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אם אתה מקבל היום 30 נטו אתה תעבור בשביל 40 אל הלא נודע ממקום שטוב לך בו?

אני לא.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אני לא.

אם אני מקבל 30 נטו בנבידיה ומקבל הצעה של 40 נטו מגוגל כנראה שלא יהיה לי כל כך רע.. 

אתה גם שוכח שעוד 10 בנטו זה עוד 20 בברוטו שזה עוד המון כסף בהפרשות.

גם אם אני בן 60 שנייה לפני הסוף החשיבה תהיה שונה מגיל 36 עם 3 ילדים.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אני לא.

שכיר שמרוויח 30 נטו יעבור אל "הלא נודע" בשביל 40 נטו חד משמעית כן, בתנאי שמקום העבודה החדש מציע לו אופק תעסוקתי של שנתיים-שלוש.
לא חושב שיש מישהו שיגיד אחרת, כדי להרוויח 40 נטו במקום 30 נטו צריך עוד כמה עשרות אלפי שקלים לברוטו בתלוש, זה אומר גם הרבה יותר הפרשות לפנסיה למשל.

לגבי עצמאים זה נושא אחר לא נכנס לזה. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

אני לא מסתכל על כסף כמטרה אלא כאמצעי. אם יש לי מספיק מהאמצעי אני אבחר בעניין והנוחות לפני עוד אמצעים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 16 שעות, Pika007 כתב:

זה גם בדיוק התיישב למספר שהבחור כתב.

המספר שאני כתבתי זה מספר משוערך, כזה שיגרום לסגירת משרדים אבל גם יעיק במיסים. אם מגיעים למיליון יוצאים, אזי אנחנו במצב גרוע מאוד..

כאמור, כמות הנולדים והמתים לא תוכל לכסות על החצי מיליון איש שיעברו לחו"ל, גם אם מדובר על מעבר איטי, כמו שזה נראה כעת.

נתונים ראשוניים (אני לא מדבר על ה80 אלף זה לא מספר שאני יכול להסתמך עליו), היו כבר אמורים לצאת אבל גם הנתונים שיפרסמו מהווים בעיה כי שיטת החישוב שונתה לפני השביעי/במהלך המלחמה, אז מאוד קשה באמת להעריך את טיב הנתונים שיצאו.

יש עוד יותר משנה לבחירות אז גם המצב יכול להחריף עוד יותר (יעני קצב היציאה יהיה יותר מהיר), כי אני לא נוירון במוח של הסגול.

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

?

יש לנו משהו כזה בדימונה, לא?

#רק_אומר , צריך להחליף את מפעל הטקסטיל כי הוא ישן מאוד..

לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

עם תכנון מחדש של כל משק המזון+השקעה+שילוב של טכנולוגיה אני חושב שכן. ניתן לגדל פה מספיק כדי להאכיל את כולם. 
לא רואה איך זה קורה בישראל, הממשלה שלנו לא מסוגלת לנהל כלום.
לא בטוח שזה יאפשר לקיים את כל מה שיש לנו היום, למשל הפרות צריכות המון גרעינים, לא יודע אם אפשר לגדל מספיק גם להן וגם לנו.

נתון אחד בלבד שובר את כל התיאוריה שלך, 90 אחוז מהחיטה בישראל מייבאת מחו"ל.

היכולת לגדל חיטה בישראל לא קיים ולכן כמעט הכל מיובא ארצה. גם אם תרצה לגדל רק חיטה בישראל, אתה לא תצליח כי אין מספיק מקום לגדל, גם אם תוריד ערים שלמות.

וזה רק גידול אחד בלבד.

מה שיגרום ל @oryo לא להגיע ארצה כי אין תעשיית שווארמה בישראל - No Shawarma for you.

לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

יש לי חבר ילדות שעכשיו בהליכי חזרה לארץ אחרי כמעט 36 שנים בלוס אנג'לס כי החליט שבגיל 57 הוא מעדיף לחיות פה על כל החסרונות והיתרונות. הוא כבר מכר חלק הנכסים בלוס אנג'לס ובמו"מ על דירה ברמת גן.

מעברים כאלה אף פעםלא קלים ותמיד יש להם גם מחיר. המחיר והתמורה למחיר הם מאוד אינדיבידואליים ואם מישהו מחליט ללכת או לחזור אז כנראה שהמחיר שווה לו את התמורה.

ברור פה הוא יכול לקבל אחלה ביטוח בריאות, גם אם הוא משלם ביטוח פרטי ועושה הכל פרטי. 

לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

הנחת המוצא שלך היא שהמצב השתנה.
כרגע דמוגרפית בטווח הארוך נראה שזה לא מה שיקרה...
אם תפלח את אוכלוסיית החוזרים כנראה שתבין שהמצב אפילו גרוע יותר... ניחוש שלי, רובם הם כאלה עם חיבור חזק לישראל - דתיים בדרגות שונות שאתה רואה מי ההנהגה שלהם.

הלוואי ואישתי הייתה משתכנעת לנסות לעזוב, אבל כרגע זה לא מתאפשר, ובמקום זה מסתמן שיבנה פה בית.
חבל, לשנינו מקצועות מבוקשים, אזרחות אירופאית/מעסיק אמריקאי וילדים צעירים מאוד. כנראה שהמהלך היה די פשוט מבחינת עבודה/מעמד ולילדים זה היה שקוף לגמרי.

אל תאבד תקווה ותחזיק חזק עם בניית הבית. שיהיה בהצלחה.

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

כדי שתהיה פה חקלאות צריך לסבסד את החקלאים. זה הרבה יותר טוב מאשר להטיל מכסות מטומטמות.

זה חצי קלאץ' קורה כבר..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אני לא מסתכל על כסף כמטרה אלא כאמצעי. אם יש לי מספיק מהאמצעי אני אבחר בעניין והנוחות לפני עוד אמצעים.

בלי להעליב נשמע כמו ספיץ' של קואצ'ר.
לא מאמין באימרות הללו. בפועל כל אדם (שוב פרט למולטי מיליונר) אפשר לקנות בהנתן הסכום הנכון, ואם אתה טוען שלא אני פשוט אטען שלא הציעו לך מספיק.
ההבדל בין 40K נטו ל30K נטו לא ישנה את חייך ואת חיי משפחתך. ההבדל בין 70K נטו ל30K נטו כבר כן.
רוב האנשים בשרשור הזה לא נולדו עם 10 מיליון דולר בבנק. רמת החיים שלהם עלתה יחד עם המשכורת. לפי הפילוסופיה שלך לא היה בזה כל טעם.
כשהאמצעים גדלים אפשר לעשות פשוט הרבה יותר טוב לעצמך ולמשפחה שלך.

לפני שעתיים, DareDevil כתב:

נתון אחד בלבד שובר את כל התיאוריה שלך, 90 אחוז מהחיטה בישראל מייבאת מחו"ל

זה לא שובר זה בסך הכל אומר שלא כלכלי לגדל פה גרעינים.
האם אפשר לגדל? כנראה שכן. האם זה כלכלי? בטוח שלא.
בכלל, העולם לקראת מהפכה, אולי זה יקח יותר זמן או פחות אבל בסוף רובוטים גם יגיעו לחקלאות, ואז עלויות הגידול יהיו בעיקר מים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

בלי להעליב נשמע כמו ספיץ' של קואצ'ר.
לא מאמין באימרות הללו. בפועל כל אדם (שוב פרט למולטי מיליונר) אפשר לקנות בהנתן הסכום הנכון, ואם אתה טוען שלא אני פשוט אטען שלא הציעו לך מספיק.
ההבדל בין 40K נטו ל30K נטו לא ישנה את חייך ואת חיי משפחתך. ההבדל בין 70K נטו ל30K נטו כבר כן.
רוב האנשים בשרשור הזה לא נולדו עם 10 מיליון דולר בבנק. רמת החיים שלהם עלתה יחד עם המשכורת. לפי הפילוסופיה שלך לא היה בזה כל טעם.
כשהאמצעים גדלים אפשר לעשות פשוט הרבה יותר טוב לעצמך ולמשפחה שלך.

אם הייתי חי לפי מה שאתה אומר מזמן הייתי מוכר את העסק והולך לעבוד כשכיר.

קיבלתי הצעות של 8 ספרות וחוזה עבודה בשכר של פעם וחצי לתקופהשל מספר שנים וסירבתי כי אני אוהב את מה שאני עושה, מתקיים בכבוד ולא מוכן לוותר על לקום לעבודה עם חיוך כבר יותר מ 30 שנה ובלי להרגיש שאני זקוק לחופש.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 16 דקות, farkash7 כתב:

האם אפשר לגדל? כנראה שכן.

דיברנו פה על גידול עבור שימוש עצמי לאזרחי המדינה. מה שנקרא אי-תלות בייבוא, מה שספיראל כל כך מהלל.

אי אפשר לגדל את החיטה ושאר הגרעינים בעצמנו, זה בלתי אפשרי, אין מספיק שטח בשביל התצרוכת. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

הייתי מוכר את העסק והולך לעבוד כשכיר

סייגתי עצמאים. עצמאים מבחינתי זה משהו אחר. לא משהו שאני יכול להבין אבל אני מניח שכשאתה עצמאי העסק הוא כמו ילד. זה שונה.
שכירים? שכירים זה סיפור אחר.

פורסם
לפני 17 דקות, farkash7 כתב:

. רמת החיים שלהם עלתה יחד עם המשכורת

רמת החיים שלי *בשבילי* עלתה עם מעבר להולנד וירידה במשכורת. יש חסרונות, מספיק חסרונות. אבל מה שיחזיר אותי לישראל זה לא עוד בנטו. מה אני אעשה עם עוד כסף בנטו?

כן אני רוצה לוטוס (כרכב שני), כן גם בית בשכונה טובה יותר. אבל להשוות את החיים פה מול ישראל - אין מה להשוות, זה שונה. ותכלס? יכול להסתדר גם בלי לוטוס, מעדיף יכולת לרכב על אופניים/לרוץ איפה שבא לי, על להתגרזן באיזה כביש אבל להיות מוגבל בתנועה שלי.

אבל זה הופך להיות דיון על הגירה. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...