Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

אני פשוט לא חושב שיש מה להשוות בין מוות של פלסטינים מתקיפה ישראלית כתוצאה מהמעשים של חמאס למוות של ישראלים ע"י חמאס

אני מבין, וכבר התייחסתי לזה: בנרטיב שלך החמאס תוקף את ישראל בואקום מוחלט - לעומת ישראל ש״בסה״כ מגיבה לאלימות״. בעולם הדמיוני שלך לא היו מבצעים עם אלפי הרוגים בעזה, אין שליטה על מה נכנס ויוצא, כלום. הם פשוט קמו בבוקר להרוג יהודים כי הם נאצים.

זה שיקוף של הנרטיב של הפלסטינים: ״הם בסה״כ מגיבים לכיבוש הישראלי ולקטל״, ״לוחמי חופש״. גם הם ״הורגים ישראלים כתוצאה מהמעשים של ישראל״, התזה הזו כאילו כולם פסיכופתים נבלי-קומיקס עובדת בעיקר עלינו, הישראלים.

אתה בסה״כ מדברר את אותם הדברים/טיעונים ומתבנקר בפוזיציה self-righteous, ״משכנע את המשוכנעים״. אתה מעמיד פנים שיש ואקום, כמו שהם מעמידים פנים שיש ואקום, וזהו. משחק מטורלל עם אפס לקיחת אחריות והתבוננות פנימה.

בעולם הלא פוליטי, אנשים שמתנהלים ככה לא מגיעים לשום מקום (רציני). בפוליטיקה זה מוכר היטב, כי פופוליזם ותחושת צדק-עצמית זה סם משכר. הרבה יותר קל להאשים אחרים במצב שלך מאשר להתמקד בשיפור עצמי. כמה נפלא לחיות בעולם בו לגמרי במקרה האלוהים שלך הוא האלוהים האמיתי, השבט שלך הוא השבט הצודק, והאלימות שלך היא האלימות הנכונה. כ״כ נוח! :) יש סיבה שהאנשים הכי פחות משכילים מתחברים לימין/איסלם קיצוני, לא כי ימין זה טמטום אלא כי שבטיות היא ברירת-מחדל אנושית.

בסופו של יום ברור שיש מה להשוות בין אלימות, ברור שעוולה אחת לא מצדיקה עוולה אחרת - וברור שכל זה מאוד לא נוח לנו כישראלים כי אנחנו אובייקטיבית הורגים הרבה(ההה) יותר נשים ילדים ואפילו ״סתם״ גברים בלתי מעורבים. אני אומר את כל זה תוך כדי שאני טוען שישראל לגמרי צריכה להלחם חזק באויבים שלה - מלחמה זה עסק מלוכלך והאויבים שלנו משחקים מאוד מלוכלך, פשוט שלחימה ללא הצעת אלטרנטיבה מאיינת את הפוזיציה היענו-מוצדקת שלנו. אנחנו (=ישראל) כבר בערך 20 שנים מקדמים אלימות חסרת פונקציה ותכלית, טנטרום שתכליתו ״הרגתם x? אנחנו נהרוג 50x! יחי ההרתעה!״ - ולמרות שכולנו נהנים לראות את עזה מרוסקת, מתישהו החימוש יסתיים וישראל תצטרך להתמודד עם מה שהיא יצרה, שוב.

הסוף ידוע, ציפוף שורות של ההתנגדות ובניית הנרטיב שלהם שאנחנו בסה״כ מחפשים להרוג אותם במקסימום. מאתחלים את הטיימר וממתינים לאוקטובר8, ובדרך מתבכיינים שהעולם אנטישמי כי הוא לא זורם עם עשרות אלפי נשים וילדים מתים ״אבל לא בכוונה״ ו״באשמתם״.

לכן אני טוען שלכל הפחות אם כבר אתה עושה מערום ילדים מתים ביד אחת, תמיד תושיט יד שניה להסדר קבע, בלי קשר למה הם רוצים. אחרת אתה בסה״כ אותו חרא, פשוט ״עם סיבות ממש מוצדקות״. 

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 71.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5794

• יבגניפ

5424

• פינדר

4730

• Night Driver

3722

לפני שעתיים, פינדר כתב:

או מישהו עם הרבה זמן פנוי

צחקתי בקול.

לשמוע אבחנה כזו ממי שחלק גדול מהפוסטים שלו נכתב בזמן העבודה - בהחלט מרענן.

אם זו הגדרת תפקידך, אשריך שזכית.

לפני כשעה, פינדר כתב:

אבל אלו תוכניות ״מעובדות״ מהסוג ש @waterman מסתייג מהן.

ההסתייגות שלי מתוכניות מסוג ׳אמת לשעתה׳ וכתבות (בכל נושא) המציגות עובדות לכאורה ואחרי כמה ימים מתבררות כצל הרים.

אני רוצה להאמין שזו גם דעתך, אם כי תתקשה אידיאולוגית להודות בה בפומבי.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

@oryoמודה שאיבדתי אותך לגמרי. איך מהדברים שלי אתה מבין שהותקפנו בוואקום מוחלט או שאנחנו צריכים להמשיך במתכונת של סבבים אלימים בלי סוף? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

מולדת היסוטרית, נביאים, בלה בלה בלה. זה הסיפור.

למה כל כך מפחיד אותך להודות שיש היסטוריה ארוכת שנים לעם שלנו?

לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

מישהו יודע לספר איך עוד ישוב פירטי בגדה המערבית, שעכשיו גם צריך לממן לו תשתיות, כבישים, לדאוג לצבא שיגן עליו וכו', תורם לבטחון שלי?

44:20 הוא מסביר את זה מצוין :) 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דרך אגב, לגבי עמית סגל (וחדשות/פרשנות בכלל), הנה פוסט לדוגמא שהוא כתב ושכל כך שרט לי את העין שהייתי חייב לפרסם פה.

IMG_9732.thumb.jpeg.0ff3ea78ca9251d03cd848d7be555fbc.jpeg

ועכשיו ההפעלה:

כמה טעויות עובדתיות והטיות למיניהן הוא הצליח להשחיל בפוסט עם נתונים ו-2 משפטים?

חולצה ותקליט של ״דיבור חדיש״ לזוכים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

אין מה להשוות כמותית בין אזרחים שעזרו וניסו לשפר את חיי האזרחים של הצד ממנו יצאו רוצחים ששחטו אותם באכזריות מדיאבלית לבין אזרחים של החברה שממנה יצאו הרוצחים ושחגגה את הרציחות האלה, שנהרגים בהפצצות על הבתים שלהם כי מסתתרים בניהם הרוצחים. 

שכחת להוסיף עוד פרט חשוב שמעצים את האפקט של ההשוואה.

לפני שעה, SurfHigh כתב:

אם לדבר מעשית, כל מפלגות האופוזיציה צריכות להתאחד תחת סיסמא אחת - להוריד את נתניהו.

זה לא מה שהם עושים מעל עשור?!

לפני כשעה, oryo כתב:

הם פשוט קמו בבוקר להרוג יהודים כי הם נאצים.

האמת, כן. ואם אתה מאמין לכל הסיבות שיש מסביב, קרי 'זה לא התחיל ב7.10 אלא ב1948', נהיית אמריקאי מנותק למהדרין. אגב, אני לא באמת מגיב לאור כי שוב, אני חסום אצלו.

אבל בואו נלך מעל 100 שנים אחורה:

לפני כשעה, oryo כתב:

פשוט שלחימה ללא הצעת אלטרנטיבה

נו אבל הנה יש אלטרנטיבה שנאמרת בקול רם על ידי הנשיא שלך - טרנספר. אבל לאוזניים מערביות קשה לשמוע את המילה הגסה הזו. עדיף שאותה אוכלוסיה תחיה באוהלים על גבי חורבות בתיהם, בגשם שוטף, מחלות רעב ואבטלה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

אתה מדבר על מה שהכלנו (ולא היינו צריכים להכיל). זה לא קשור למקרה הנוכחי שמסתכם באיומים שיפרו.

ו... הנה שיגור רקטה כושל.

זה גם יכול להחשב הפרה או שעדיין לא? כי זה לא חצה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

רק ממשיכים להוכיח שטרנספר זה הפתרון היחיד במקרה הזה. 🤷‍♂️

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

אם לדבר מעשית, כל מפלגות האופוזיציה צריכות להתאחד תחת סיסמא אחת - להוריד את נתניהו.

ממילא ימין ושמאל זה טייטלים ריקים מתוכן היום. 

עד שנתניהו לא ילך אין למדינה תקנה (וגם אח"כ לא בטוח). 

או שאולי ננסה משהו שלא עושים כבר עשור?!

לפני שעתיים, פינדר כתב:

לגבי עידן ארץ, הסרטונים שלו בלתי נסבלים בעיני. גם כשאני מסכים עם התוכן.

כן. הוא צריך קצת רגיעון

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, garicho כתב:

IMG_9732.thumb.jpeg.0ff3ea78ca9251d03cd848d7be555fbc.jpeg

הליכוד, אגודת ישראל, ש"ס ודגל התורה עלו בהלוואות שלהן לעומת שאר המפלגות שדווקא ירדו בהם.

באופן מחשיד רע"מ עם מספר עגול.

🤣עכשיו קלטתי, "זינקו" (ירדו) מ155 מיל' ל146 מיל'..

תשמור את החולצה והתקליטור לתקליטן התורן בדיסקו

לפני 29 דקות, יובל .מ. כתב:

נשרפו לפני מספר שנים כמה מאות דונמים בעוטף ולאף אחד לא היה אכפת. אז זה בסדר, אתה יודע דין עוטף תל אביב כדין עוטף עזה [ לא באמת חשובים..]

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, waterman כתב:

לשמוע אבחנה כזו ממי שחלק גדול מהפוסטים שלו נכתב בזמן העבודה - בהחלט מרענן.

יש הבדל קטן בין לכתוב הודעה של כמה שורות כשאני  ממתין לאיזו סימולציה שתעלה, לבין לשבת ולצפות בראיונות באורך מלא.

באמת שלא התכוונתי לעקוץ אותך אישית, אני פשוט חושב שהשיטה שלך להתעדכן רק מוידאו מקור לא ערוך, היא לא מעשית, כי אין אדם בעולם שיכול לעמוד בקצב שבו יוצאים סרטים כאלו. מעבר לזה, אתה לא נחשף לתחקירים ולא לדיווחים.

לפני שעה, waterman כתב:

הסתייגות שלי מתוכניות מסוג ׳אמת לשעתה׳ וכתבות (בכל נושא) המציגות עובדות לכאורה ואחרי כמה ימים מתבררות כצל הרים.

ברור שטעויות ואפילו הטעיות קיימות. זה חלק אינהרנטי מהשיטה. בשביל זה יש עוד ערוצים ומקורות.

לפני שעה, waterman כתב:

אם כי תתקשה אידיאולוגית להודות בה בפומבי.

זו כבר פעם שלישית או רביעית שאתה מתיימר לענות בשמי, לנתח את אישיותי או לדברר את הדיעות שלי.

אם תמשיך עם הקו הזה, אפסיק להתייחס אליך.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, יובל .מ. כתב:

תחכה ליום ראשון. תודה.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, DareDevil כתב:

🤣עכשיו קלטתי, "זינקו" (ירדו) מ155 מיל' ל146 מיל'

לא הצלחתי להבין... יש עוד משהו מעבר לכך שהוא התבלבל בכיוון ההשואה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 44 דקות, עדי-אל כתב:

או שאולי ננסה משהו שלא עושים כבר עשור?!

הכוונה שלי שהיא צריכה לקום מפלגה אחת מליברמן ועד יאיר גולן. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, EliC25 כתב:

למה כל כך מפחיד אותך להודות שיש היסטוריה ארוכת שנים לעם שלנו?

רק בשביל הפרוטוקול, עברנו שאלה, אחרי שהראתי שכל המפלגות המזוהות עם הציונות הדתית שמות את הפן התורני לפני כל דבר אחר (לא בקטע של להיות דוש, זה פשוט באמת משהו שחשוב לי להדגיש, ולצערי לא מדברים עליו מספיק, למרות שהוא אקוטי למדיניות הפנים וחוץ של ישראל :))

לשאלה עצמה: אין שום דבר שמפחיד אותי בהיסטוריה ארוכת השנים של העם שלנו. ודווקא בגלל שאני לא מפחד להודות שיש היסטוריה, קראתי ואני קורא לא מעט, ומרשה לעצמי לגבש דיעה על אלמנטים שהם יותר חיובים או פחות חיובים בעייני. וכאלו קיימים בכל עם ובכל קבוצה חברתית.

אני כמובן לא בא בטענות לאף אחד שמדבר על הקשר בין עם ישראל וארץ ישראל (ושוכח שזה לא ממש עניין פרקטית את רובם המוחלט של היהודים, לפני שגרשו אותנו בערך מכל מקום אפשרי בעולם, ושגם היום 50% מהיהודים לא חיים פה). אני בא בטענות לפרקטיקה של זה, כמו שאומצה בבחירות הפוליטיות של המחנה הזה. כי אני לא חובב גדול של לאומנות פסיבית אגרסיבית מקדשת מוות בשם הדת. ואני לא אוהב את ההתנשאות הנלוות לזה, שאין לה שום בסיס. את האמונה בזה שלאחרים אין ערכים. שאחרים הם לא ממש יהודים ועוד. ואני לא חושב שהכיוון אליו הקבוצה הזו לוקחת את המדינה הזו הוא כיוון חיובי, כזה שיש לו עתיד.

ורק כדי להמחיש - בנקודה הזו אני יותר מבטוח שהסיבה היחידה לכך שישראל לא מנצחת את החמאס היא כי אי אפשר לעשות את זה בלי לפתור את השאלה האם מקימים התנחלויות בעזה או לא. ואם היום השמאל היה בשלטון, ולא המתנחלים עם ביבי, המלחמה כבר היתה מאחורינו וחמאס לא היה כאן. ואני זוכר איך לפני כמה חודשים לא היה איש במובילי דיעה של המחנה הזה שהיה לו ספק אם היה צורך להקריב ילד בן 20 כדי שאיזה סבא משועמם יוכל לטייל במצודה בלבנון. אבל כולם ידעו להתקרבן ולספר איך סתם שונאים אותם ושהיה מדובר בצורך צבאי אקוטי. ואולי לא עקבתי מספיק, אבל לא ראיתי איש מהם משנה את דעתו ככל בהמשך. ואני גם עדיין זוכר איך לפני ה7.10 לא היה מנהיג פוליטי דתי *אחד* בישראל שהצליח להבין שיש אולי בעיה בניסיון להפוך את כיכר דיזנגוף לבית כנסת; את הבוז שההנהגה הזו רכשה לחילוניות ולחילון; את הבטחון העצמי שכל מה שאנחנו רוצים זה רק שה"אחים שלנו" יבואו להחזיר אותנו בתשובה. ומי שלא זה רק שמאלנים אוטואנטישמים שהיו משתפים בשואה אם היו חיים אז.

אז כן. הבנת את הכיוון נראה לי.

לפני כשעה, EliC25 כתב:

44:20 הוא מסביר את זה מצוין :) 

אראה יותר מאוחר בערב, תודה

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...