Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

מה בדיוק מעצבן בזה?

זה טיעון שעובדתית נכון אבל אפשר (וצריך) לתקוף אותו עניינית.

משך המלחמה, הכוונה לפגוע באזרחים, כמה בכלל מהם אזרחים (מספרית ובאחוזים) וכו'. זה שתנסה להעלים את העובדות לא באמת יעלים אותן.

משך המלחמה - היה ועדיין יש איום על ישובי העוטף, חלק מהעובדה שהמלחמה נמשכת זה כי העולם דיי עצר בעדנו. מעדיף להמשיך להילחם מאשר לסכן ישראלים. אגב, לך תסתכל על הרכבת בשדרות שקיבלה מיגון כי לא סיימנו את העבודה בבית חאנון.

הכוונה לפגוע באזרחים - אין כזאת. אם הייתה - לא היו הודעות פינוי כל יומיים.

כמה מהם אזרחית - אפילו חמאס מודה ביחס של בערך 1-1. נתון שאין לו מתחרים בעולם, ובטח לא במקום כזה.

וכ'ו.

אז כן - מצפה שהשימוש בעובדות יהיה נכון. אם חמאס לא היה פותח במתקפה ב-7.10, עזה הייתה מקבלת כמה ימים לאחר מכן הכפלה של כמות אישורי הכניסה לישראל לצורך עבודה (ואלה שנכנסו הם אלה שאמרו לחמאס מה נמצא איפה דרך אגב).

אז לנסות לצייר אותנו כאוהבי מלחמה זה מהלך של פלסטלינה חינם.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

העובדה היא שלא כתבת "צריך לחקור"

לפני 15 שעות, oryo כתב:

לא יודע אם יש או יהיה תחקיר (...) אאלט אין אפילו התייחסות של דובר צה"ל לאירוע (חיפשתי). 

אביר הצביעות מטעם עצמו מתקשה לדבר אמת :( 

עם בורים אפשר לדבר, עם שקרנים - פחות. אדם שלא מכבד את עצמו, אין פלא שלא מכבד אחרים. נחזור לחתימה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, oryo כתב:

. לא יודע אם יש או יהיה תחקיר, אם הייתי צריך להמר האם יהיה אחד כזה רציני שיוביל לעונש לא הייתי משקיע 5שח

"האם יהיה אחד כזה רציני שיוביל לעונש" = הם צריכים להיענש. זה הפרשנות מבחינתי.

אם היית כותב - "צריך להיות פה תחקיר שיבדוק אם הייתה חריגה מנהלים, ירי לא מוצדק או אפילו הוצאה להורג", הייתי מקבל את זה בלי לחשוב פעמיים. כל אירוע צריך לעבור תחקור, טוב או לא טוב.

עריכה:

דרך אגב, יכול להיות שההבדל ביני לבינך בחלק (אבל רק חלק) מהנושאים זה הניסוח. 

אין מה לעשות, טקסטים ציניים עוברים פחות טוב מבחינתי. כמו שרשמתי לפינדר לפני כמה עמודים ולאחרים פה כמה פעמים - אחרי ה7.10 אין לי כוח לציניות/ניפוחי מוח.

בגלל זה גם שביביסטים מבלבלים לי את השכל על היועמשית אני אומר להם בפנים שהם אהבלים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

אני חושב שמבחינת גרימת מוות, שלמרות שלצד שלנו יש הרבה יותר הריגות, לצד השני יש הרבה יותר עוולות באחוזים.

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

לא נכון בעליל, אפילו נהיליסטי הייתי אומר. 

אני מוכרח לציין שהדעה שלך מאוד תמוהה, הנה ההגדרה של ניהיליזם:

ציטוט

Nihilism is a philosophical belief that rejects the idea that life has meaning or value. It's often associated with extreme pessimism and a radical skepticism. 

בקונטקסט של הדיון ביני לבינך, אני טוען שמשפחה מתה זו עוולה ואתה טוען (אם אני מבין נכון) שאופי/צורת המוות היא-היא העוולה האמיתית, ובאותה נשימה טוען שאני הניהיליסט (=דוחה את משמעות החיים) מבינינו(?)

אני חושב שאתה טועה, ממש בהגדרה.

אני טוען שמשפחה מתה היא משפחה מתה, בין אם זה כי שרפו אותם בממ״ד ובין אם זה כי הורידו עליהם בניין. זה אשכרה ההגדרה ההפוכה לניהיליזם o_O

אני חד משמעית מסכים איתך שהם הרבה(ההה) יותר ״דאעש״ מאיתנו, אבל זו חלק מהבעיה בלוחמה אסימטרית. אני מאמין שאם היתה להם את היכולת להוריד בניינים על יושביהם במקום לאנוס ולשרוף אנשים למוות, הם היו עושים את זה. לא כי הם ״נאורים״ יותר (לול כ״כ לא) אלא כי פונקציית המטרה היא נזק, ולהם יש משאבים ויכולות מוגבלות כי הם, ובכן, אתה יודע מה אני חושב :) 

לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

זה נכון ב200%. אנחנו יצרנו את המציאות הזו. אנחנו אפשרנו את המצב הזה ואנחנו משלמים על זה עכשיו.

נו אז על מה אנחנו חלוקים, על הציון המשוקלל לעוולות כאשר אני נותן משקל יתר למוות עצמו ואתה לאופן המוות? מה זה משנה, גם אם אני זורם איתך, זו הפואנטה ונדמה שאנחנו מסכימים על העיקר 🤷‍♂️

שבוע שעבר היה לי דיון במציאות עם חבר שמדבר כמו יובל, כאילו עם פחות שקרים ויותר נימוס וכבוד הדדי אבל בגדול ימני למהדרין. בסוף הדיון הגענו למסקנה שאין באמת הבדל גדול בין הדעות שלנו.

הביקורת שלי כלפי ישראל לא נובעת משנאת ישראל, כמובן, רק דביל מוחלט יטען את זה. זה מדהים בעיני איך אנשים יכולים להיות כ״כ טיפשים ולחשוב שישראלים שלא מסכימים איתם שונאים את ישראל, וזה קטע שתמיד (אבל תמיד) זה מגיע חד-צדדית מה״ימין״ (אעלק) שמאלה, הרי אף אחד לא טוען שאנשים שמצביעים לבן גביר או סמוטריץ׳ ״שונאים את ישראל״ 🙄

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 2 דקות, oryo כתב:

אני מאמין שאם היתה להם את היכולת להוריד בניינים על יושביהם במקום לאנוס ולשרוף אנשים למוות, הם היו עושים את זה.

אם היו מפילים את הקריה - בסדר, מלחמה.

ההבדל הוא שהם היו מחפשים לפרק גן ילדים,ואנחנו לא.

וזה הקונטקסט החסר.

לפני 2 דקות, oryo כתב:

וזה קטע שתמיד (אבל תמיד) זה מגיע חד-צדדית מה״ימין״ (אעלק) שמאלה, הרי אף אחד לא טוען שאנשים שמצביעים לבן גביר או סמוטריץ׳ ״שונאים את ישראל

יש המון במדינה שטוענים את זה.

לפני 3 דקות, oryo כתב:

אני טוען שמשפחה מתה היא משפחה מתה, בין אם זה כי שרפו אותם בממ״ד ובין אם זה כי הורידו עליהם בניין.

זה לא כי הורידו עליהם בניין, זה כי הם גרו בתשתית טרור. יש הבדל.

לפני 3 דקות, oryo כתב:

שבוע שעבר היה לי דיון במציאות עם חבר שמדבר כמו יובל, כאילו עם פחות שקרים ויותר נימוס וכבוד הדדי

לא הבנתי ממה נפגעת ממני, אתה כבר מכיר את הצורת דיבור ויודע מה הכוונה.

אם בא לך לחסום או להתעלם אז בכיף.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

מצחיק, הרגנו בערך פי 40 יותר מאז אוק'7, אבל הם האומה שלא בוחלת בטבח ואנחנו שוחרי שלום. לא ברור לנו איך הם חושבים שאישה בהריון ואנשים לא חמושים הם מטרות סבירות - בזמן שאנחנו הופכים להיות כמוהם וכותבים פה בבירור שאין חפים מפשע אצלם. שמע קטע, זה בול אבל בול מה שמלמדים אותם שם גם כן. 

נראה לי שאני כבר חסום המון זמן אצל אור כי הסבילות לקרוא דעות נוגדות קצרה, אבל אגיב בכל זאת.

התוצאה הסופית של כמות הרוגים לא אומרת הרבה על כוונות ואג'נדה של כל אחד מהצדדים. לנו יש יכולת להרוג את כל העזתים והפלסטינים אם היינו רק רוצים. אם להם הייתה היכולת, הם היו עושים לנו את זה כי זה מה שהם רוצים. לא להבין את זה זו טעות ממעלה ראשונה.

• אהבתי 6
פורסם
לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

בגלל זה ההאשמה נגד ערוץ 14 ומצד שני הגנה על ערוץ 12 זה בדיחה.

אנשים כמו זמרי תקפו את השמאל/מרכז במדינת ישראל הרבה לפני שהם התיישבו בפטריוטים, כי, קח סקופ - זה מה שהם מאמינים בו.

יש לי המון טענות וביקורת על חדשות 12, אבל בא נעשה רגע השוואה ל14, בסדר?

בפאנל בחדשות 12 אתה יכול מצוא את ירון אברהם ויונית לוי, שנראה שיש להם הרבה ביקורת על נתניהו, למרות שאין לי מושג למי הם מצביעים. לידם ניר דבורי, שהוא פשוט דובר צהל בתחפושת.

וגם עמית סגל, שכולנו יודעים למי הוא נאמן. אגב, עד לרגע זה לא ראיתי ממנו ציוץ על החשיפה של הקשר של עובדי לשכת נתניהו לשלטון בקטר. מעניין מאוד.

לא אידאלי, אבל סוג של מגוון.

בוא נציץ בערוץ 14.

יש לנו את מוטי קסטל, שמתנהג כמו מעריצה שרואה את הכוכב הנערץ וצועק לנתניהו שזכינו לחיות בדור שלו.

יש לנו את שמעון רקלין, שלדעתו נתניהו הוא שליח האל.

ויש לנו את ינון מגל שהצהיר שהוא צינור להעברת מסרים של נתניהו.

אתה מוזמן למצוא לי את המקבילים שלהם בערוץ 12. אם תמצא לי משהו כזה, אני מקעקע על המצח ״יובל צדק״.

אגב, עמית סגל הוא בדיוק כמוהם, רק שהוא לא מצהיר על זה בגלוי, ובגלל זה איכשהו יש לו מקום בערוץ 12.

image.thumb.png.1547b1a176f0d152015154a50e9ff11e.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

עובדה

לא סיימת את דבריך בעובדה אלא הוספת מסקנה סרקסטית לגבי הכוונות שלנו והכוונות שלהם.

לפני כשעה, oryo כתב:

השיח הימני העכשווי בעצם איין כל דיבור על הסדר או שלום, כאילו מדובר במילה גסה. זה תמיד אותו תירוץ (עלוב) - it's their fault. בעולם האמיתי, כשאנחנו רואים מישהו תקוע באיזשהו מקום מאעפן ומאשים את הסביבה, הקולגות, התחרות - אנחנו בזים לו. בנאדם, תתחיל בעצמך

אמשיך עם האנלוגיה שלך לגבי לקיחת אחריות עצמית אבל אתאים אותה למציאות.

אוהבים הרבה פעמים להשוות את ישראל ובלסטין ל2 ילדים שרבים.

אז ישראל ומוחמד קיבלו כל אחד ארגז צעצועים, וישראל מקבל מכות ממוחמד כי מוחמד אומר לו שהצעצועים שייכים לו. לכ ילדי הכיתה אומרים לישראל "אולי תתן לו קצת מהצעצועים והוא יפסיק להקביץ לך" אז הוא אכן עושה את זה, אבל מוחמד ממשיך להרביץ לו, וישראל קצת איבד סבלנות אז הוא מרביץ לו בחזרה ולוקח את הצעצועים שהוא נתן למוחמד, וחוזר חלילה: מוחמד מרביץ לו ואומר שהצעצועים שלו. כולם מסביב אומרים לישראל "תן לו כבר את הצעצועים שיעזוב אותך, תהיה אתה הבוגר והאחראי" אז הוא מנסה שוב וזה לא מצליח כי הסיפור חוזר על עצמו. בפעם הבאה שזה קורה ישראל מבין שזה לא יעזור אז במקום להתפשר ולהתכופף לגחמותיו של מוחמד, הוא מרביץ לו בחזרה כדי שילמד שלא מתעסקים איתו. אבל אז כל ילדי הכיתה אומרים לו שהוא חתיכת משוגע פסיכופט לא שפוי אלים ופרימיטיבי שיכל פשוט לתת לו חלק מהצעצועים כדי לפתור את הבעיה.

ואם מבחינתך האנלוגיה לא מדויקת אחד לאחד.... אתה כנראה יותר מדי זמן בגולה ושכחת את ההיסטוריה של המקום ממנו באת.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 20 דקות, oryo כתב:

אני טוען שמשפחה מתה היא משפחה מתה, בין אם זה כי שרפו אותם בממ״ד ובין אם זה כי הורידו עליהם בניין.

זה הכי WOKE שיש. תכף גם תכתוב ש- שלום נגר לא שונה מהקרטל המקסיקני שקוטע איברים של היריבים שלו לפני שהוא שוחט אותם. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 48 דקות, יבגניפ כתב:

ופה אנחנו חלוקים. במציאות האנשים האלו כבר מצביעים לפי פנטזיה תיאורטית ואוטופית לחלוטין, שמניחה שארץ ישראל השלמה והתנחלויות יובילו להגעתו של המשיח, ואז צובעים אותה בצבע בטחוני ולא עוצרים לרגע לשאול על ההשפעה. ובכלליות, ללא פנטזיות תיאורטיות ואוטופיות לא היו מפלגות דתיות בישראל (או בכלל, כנראה). 

וכמובן, יכול להיות שחלקם לא מנתחים את זה כמו שאני מציג את זה. יכול להיות שבנקודה הזו הרוב, ואפילו ההנהגה באמת ובתמים מאמינים שזה מתלכד, והפנטזיה הדתית פוגשת הכרח הבטחוני - מה אני יודע.

אני רק מצביע על התהליך: התנחלויות דתיות הוקמו ומוקמות גם היום, כי זה ציווי דתי. הן מזוהות בראש ובראשונה עם הציונות הדתית כבר 50 שנה או יותר, בדיוק בגלל זה. מישהו במדגם הקטן שלך הודה שזה קודם כל עניין דתי. ואני מבין שזה הכרחי במקום מסוים לנסות להתייחס לזה כתהליך שבעצם אין לו השפעה על הצד השני, כי מימלא הם כולם רוצים לזרוק אותנו לים (עד כדי. חלק מתומכי ההתנחלויות דווקא חושבים שרק ככה הערבים ילמדו. זה נזרק לא מעט לאוויר בשנה וחצי האחרונות). כי זה הנרטיב. ובכל זאת...

בתור מי שגדל בציונות הדתית, לרגע אחד לא חשבתי שרוב חבריי שמקיפים אותי מאמינים בביאת משיח בדרך כסו או אחרת. זה דבר יפה לשיר ולהגיד בתפילות, כמו שאתה וגם אני שרים שירים על שלום וכנראה לא מאמינים בזה כי מה לעשות, השכל מתערב. ההנחה שלך שרוב המצביעים מהציונות הדתית מצביעים לנבחרי הציבור מתוך מחשבה שיבנה פה בית מקדש שלישי, מזלזלת באינטליגנציה שלהם ובראייתם את המציאות על אף האמונה שלהם. זה שבתקשורת מראים לך אנשים שמתבטאים בצורה קיצונית, לא אומר שזה מייצג את כל הציבור

פורסם
לפני 53 דקות, יובל .מ. כתב:

משך המלחמה - היה ועדיין יש איום על ישובי העוטף, חלק מהעובדה שהמלחמה נמשכת זה כי העולם דיי עצר בעדנו. מעדיף להמשיך להילחם מאשר לסכן ישראלים. אגב, לך תסתכל על הרכבת בשדרות שקיבלה מיגון כי לא סיימנו את העבודה בבית חאנון.

הכוונה לפגוע באזרחים - אין כזאת. אם הייתה - לא היו הודעות פינוי כל יומיים.

כמה מהם אזרחית - אפילו חמאס מודה ביחס של בערך 1-1. נתון שאין לו מתחרים בעולם, ובטח לא במקום כזה.

וכ'ו.

אז כן - מצפה שהשימוש בעובדות יהיה נכון. אם חמאס לא היה פותח במתקפה ב-7.10, עזה הייתה מקבלת כמה ימים לאחר מכן הכפלה של כמות אישורי הכניסה לישראל לצורך עבודה (ואלה שנכנסו הם אלה שאמרו לחמאס מה נמצא איפה דרך אגב).

אז לנסות לצייר אותנו כאוהבי מלחמה זה מהלך של פלסטלינה חינם.

לא הבנת את דבריי.

לרגע לא האשמתי או הבעתי דעה על משך המלחמה אלא התייחסתי לזה כאל סיבה לגיטימית למספר הנפגעים שם. 

אם לנו טבחו 1200 איש ביום אחד אז טבעי שבשנה ו 4 ייפגעו 50,000. זה הכל 

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 51 דקות, EliC25 כתב:

בתור מי שגדל בציונות הדתית, לרגע אחד לא חשבתי שרוב חבריי שמקיפים אותי מאמינים בביאת משיח בדרך כסו או אחרת. זה דבר יפה לשיר ולהגיד בתפילות, כמו שאתה וגם אני שרים שירים על שלום וכנראה לא מאמינים בזה כי מה לעשות, השכל מתערב. ההנחה שלך שרוב המצביעים מהציונות הדתית מצביעים לנבחרי הציבור מתוך מחשבה שיבנה פה בית מקדש שלישי, מזלזלת באינטליגנציה שלהם ובראייתם את המציאות על אף האמונה שלהם. זה שבתקשורת מראים לך אנשים שמתבטאים בצורה קיצונית, לא אומר שזה מייצג את כל הציבור

הלוואי והדתיים היו רוצים את המשיח כמו שיבגני חושב 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

לא הבנת את דבריי.

לרגע לא האשמתי או הבעתי דעה על משך המלחמה אלא התייחסתי לזה כאל סיבה לגיטימית למספר הנפגעים שם. 

אם לנו טבחו 1200 איש ביום אחד אז טבעי שבשנה ו 4 ייפגעו 50,000. זה הכל 

מקבל.

היה נראה כאילו ניסית להציג את העובדות מ"הצד השני".

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

זה שבתקשורת מראים לך אנשים שמתבטאים בצורה קיצונית, לא אומר שזה מייצג את כל הציבור

מאמין למה שאתה כותב, אך בשורה התחתונה אלו הם הנציגים שהם שלחו לכנסת. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

בקונטקסט של הדיון ביני לבינך, אני טוען שמשפחה מתה זו עוולה ואתה טוען (אם אני מבין נכון) שאופי/צורת המוות היא-היא העוולה האמיתית, ובאותה נשימה טוען שאני הניהיליסט (=דוחה את משמעות החיים) מבינינו

יש פה שני עניינים. 

אין כזה דבר מוות זה מוות. 

יש הבדל עצום בין מוות של אדם שעבר התעללות במשך שעות ונשרף בחיים כשלמבצעים התחיל לשעמם לבין אדם שהתאייד בעקבות הפצצה מהאויר. 

יש גם את הסיבות למוות. אחד מת בגלל שנאה, השני מת בגלל... תגובה צבאית למניעת מעשי השנאה שהרגו את הראשון.

להגיד מוות זה מוות זה לצמצם את כל החיים של ההרוג למספר בקובץ אקסל, איפה שמחבל שרצח עשרות אנשים שווה לילד שנרצח בממ"ד מרסיס.

זה למה בעיני האמירה הזו נהיליסטית.

עכשיו בוא נגיד שאנחנו ממש חארות מנוולים ומתוך 40000 הרוגים בעזה, חצי הרגנו נטו בגלל נקמה ושנאה. זה כמובן לא המצב, אבל כל ישראלי שחמאס הרג זה נטו מתוך שנאה.

יש המון דברים שאפשר להאשים בהם את ישראל ובצדק. בחרנו שוב ושוב בחדלי אישים שמכרו את הביטחון שלנו תמורת רווח אישי, גידלנו וטיפחנו את חמאס עם כסף קטארי, העדפנו לא להחליט ולא לטפל בבעיות אלא למרוח ולהתעלם, צימצמנו את הצבא וויתרנו למגזר שלם על חובת הגיוס, החלשנו את המשטרה והפקרנו את הביטחון האישי של האזרחים, הפקרנו את הגבול, בין אם זה בעוטף, בקרית שמונה או בגוש דן. אמרנו לא נורא שכל שנה יש גשם של טילים כי 98% לא פוגע, אז נכיל את זה שרק בודדים נהרגים ועיקר הנפגעים הם זקנים מתגלגלים במדרגות והולכים למיון כשיש אזעקה. באמת שלא חסר. לא צריך המציא.

• אהבתי 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...