Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

לא הבנתי את הוואטאבאוטאיזם על ערוץ 14

מישהו אמר שהם לא דוגמא לכל מה שאמרתי?

מה תעמולה? תפתח כל מהדורת חדשית או פרק דוקו שיצא לאחרונה בכאן 11, ותשים משקפיים ביקורתיות לגבי המסרים שמעבירים לך שם. אחר כך תעבור לתגובות ותראה אם הצלחת לראות כמו כולם את המסר שניסו להשחיל לך.

סליחה שאני חוזר על זה בפעם השלישית. אני פשוט עם השכלה רלוונטית בנושא, אמנם מלפני הרבה שנים, אבל אני יודע שמעבר להכרח של תקשורת בדמוקרטיה, יש גם חשיבות לצנזורה ולשיקול דעת כשעלולה להיות פגיעה בביטחון הציבור. אלא אם זה השתנה לאחרונה ולא ידעתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 71.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5794

• יבגניפ

5424

• פינדר

4730

• Night Driver

3722

פתחתי ynet, ראיתי טור של נוה דרומי מעל טור של גיורא איילנד. לצורך הדיון שלנו אפשר לקרוא לזה איזון.

https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14255966

https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14256303

פתחתי את אתר מידה, יש שם תחקיר על זה שהצבא לא היה מוכן ב7.10. אלפיים מילים שמתארות את כל מה שלא היה בסדר ואף מילה על הממשלה שאחראית על הצבא.

היחיד שראיתי את השם שלהם שם זה אייזנקוט שצוטט מ-2017 שהצבא במוכנות גבוהה ועוד איזה אזכור של גלנט ועומר בר לב.

לא הוזכר מי היה ראש הממשלה ב-2017, אם אני לא טועה בשנה השמינית שלו בתפקיד.

מישהו מוכן להסביר איך דרוקר פגע בביטחון המדינה?

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

ואני, בניגוד אליך כנראה, לא משוכנע שאפשר להסתכל על המציאות בצורה חד מימדית לחלוטין, ולהגיד שמימלא כולם שם שונאים אותנו

שבוע שעבר חיילי צה"ל ירו באדם לא חמוש, ואז אשתו חודש 8 להריון קיבלה 3 כדורים לבטן, כולם מתים. לא יודע אם יש או יהיה תחקיר, אם הייתי צריך להמר האם יהיה אחד כזה רציני שיוביל לעונש לא הייתי משקיע 5שח. אאלט אין אפילו התייחסות של דובר צה"ל לאירוע (חיפשתי). 

זה לא מעניין יותר, ושנינו יודעים שאם זה היה אפילו מתקרב למספיק מעניין ועולה בשרשור אנשים מסוימים היו מבקשים את זווית חדירת הכדורים למח של העובר בשביל להוכיח שהיתה שם סכנה מיידית. ממש כמו שיש אנשים הזויים שחושבים שאפשר לטעון איכשהו שמחבלים שרצחו ילדים עשו זאת בצדק כי הילדים היו יכולים לגדול להיות חיילים. בשם הפוזיציה ניתן להצדיק כל עוולה, ולצד שלך תמיד יש סיבות טובות בעוד הצד השני הוא נאצי. 

הציבור הישראלי עובר הליך התקרנפות במשך שנים, המרחק בינו ובין הפלסטינים הצטמצם מצטמצם וימשיך ליצטמצם. מחברה חפצת חיים ושלום נהפכים לחברה צינית מלאת שנאה - כמובן שחמאס הם ה-תורם העיקרי לתהליך אבל אין להקטין את תרומתו של ביבי ומפעל המשטמה שלו. 

המזל הגדול שלנו כישראלים זה שיש לנו הרבה(הההה) יותר כח, פלוס שהאויבים שלנו עם די עלוב וטיפש, אז היתרון היחסי כנראה ישמור על כך שכמות ההרוגים/נפגעים שלהם תשאר גדולה בסדרי גודל. אבל במלחמות מהסוג הזה, אין באמת מנצחים. כמובן שהייתי מעדיף שהילד שלי ירצח מאשר יירצח, אבל בתכלס מעדיף להמנע מכל הסיטואציה לחלוטין. 

בעולם האמיתי, אפשר אחרת, עם כל הצער וכו'. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, EliC25 כתב:

קח עדכון עד פה @יבגניפ

תודה.

"העניין הוא תורני ואחכ גם בטחוני".

מסכם את כל מה שחפרתי עליו בהקשר הזה בערך בעשור האחרון בצורה הכי יפה שיש.

תורני. אחכ בטחוני. זה כל הסיפור. 

ועכשיו אפשר לשאול עד כמה השאיפה הדתית השפיעה על המצב הבטחוני :)

לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

יש גם חשיבות לצנזורה ולשיקול דעת כשעלולה להיות פגיעה בביטחון הציבור. אלא אם זה השתנה לאחרונה ולא ידעתי.

בישראל יש צנזורה צבאית אמיתית. לא ראיתי מה דרוקר עשה הפעם, אבל ברמה העקרונית כל מה שהוא מגיש (ורלוונטי) אמור לעבור דרך הצנזורה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

תודה.

"העניין הוא תורני ואחכ גם בטחוני".

מסכם את כל מה שחפרתי עליו בהקשר הזה בערך בעשור האחרון בצורה הכי יפה שיש.

תורני. אחכ בטחוני. זה כל הסיפור. 

ועכשיו אפשר לשאול עד כמה השאיפה הדתית השפיעה על המצב הבטחוני :)

בישראל יש צנזורה צבאית אמיתית. לא ראיתי מה דרוקר עשה הפעם, אבל ברמה העקרונית כל מה שהוא מגיש (ורלוונטי) אמור לעבור דרך הצנזורה.

מדהים שהתייחסת רק לתשובה אחת

הבוקר שאלתי עוד ד1ס בעבודה והוא אמר "בעולם היפותטי שבו יגורו לידי שוודים, אין לי בעיה למסור שטחים. כמובן אם תהיה לי עדיין אפשרות לבקר ולהגיע לשם, לא חשובה השליטה שלנו במקום"

בכל אופן, שנינו כנראה לא צודקים וכנראה שהדעות במציאות יותר מגוונות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 51 דקות, EliC25 כתב:

ד1ס

:rofl:

נשמע כמו מודל בפיתוח ישראלי של צ'אטבוט או משהו :LOL:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

מה תעמולה? תפתח כל מהדורת חדשית או פרק דוקו שיצא לאחרונה בכאן 11, ותשים משקפיים ביקורתיות לגבי המסרים שמעבירים לך שם. אחר כך תעבור לתגובות ותראה אם הצלחת לראות כמו כולם את המסר שניסו להשחיל לך.

איך צריכה להיראות התקשורת לדעתך?

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

מדהים שהתייחסת רק לתשובה אחת

הבוקר שאלתי עוד ד1ס בעבודה והוא אמר "בעולם היפותטי שבו יגורו לידי שוודים, אין לי בעיה למסור שטחים. כמובן אם תהיה לי עדיין אפשרות לבקר ולהגיע לשם, לא חשובה השליטה שלנו במקום"

בכל אופן, שנינו כנראה לא צודקים וכנראה שהדעות במציאות יותר מגוונות.

האמת שלא הבנתי שיש שם יותר מתשובה אחת :)

כן, לבני אדם יש דעות מורכבות ומגוונות. ובכל זאת, במדינה דמוקרטית בסוף אנחנו מצביעים לכיוון מסוים בקלפי. 

וכאן אני חושב שהציונות הדתית מאוד קונסיסטנטית (ובעיקר הולכת ימינה, גם ביחס למה שהיה לפני 20 שנה או יותר). ולפעמים ההסבר הכי פשוט הוא גם הנכון: זה לא מקרי שחברי הכנסת הכי ימניים והכי ניציים באופן קבוע מגיעים מהציונות הדתית (כולל חילוניים שרצים מטעם מפלגות דתיות ודתיים שנמצאים במפלגות כמו הליכוד). הם לא קוראים את המציאות או מכירים היסטוריה יותר טוב או משהו כזה.  מימלא כולנו עוסקים בפרשנות בהקשר הזה ואף אחד לא ידוע מה יהיה בעתיד. אבל העמדה הדתית שלהם דוחפת אותם לאמץ גם את העמדה הבטחונית הכי ניצית שיש.

והבעיה המשלימה היא שזה לחלוטין משפיע על המציאות ועל הסיכוי של המחשבה ההיפותטית שלי להפוך למציאותית. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, oryo כתב:

שבוע שעבר חיילי צה"ל ירו באדם לא חמוש, ואז אשתו חודש 8 להריון קיבלה 3 כדורים לבטן, כולם מתים. לא יודע אם יש או יהיה תחקיר, אם הייתי צריך להמר האם יהיה אחד כזה רציני שיוביל לעונש לא הייתי משקיע 5שח. אאלט אין אפילו התייחסות של דובר צה"ל לאירוע (חיפשתי). 

חיילי צהל נלחמים במשך שנה ויותר מול ארגוני הטרור במלחמה קשה, פעם אחר פעם ישראל מוכיחה שהיא מחפשת להגן על אלה שלכאורה הם "בלתי מעורבים", אבל זה ברור שאתה תיקח כעובדה דיווח של משרד הבריאות הפלשתיני, שהוא בעצם דיווח של ארגוני הטרור, ותביא קישור מעיתון הארץ שאף אחד כבר לא יודע איזה ארץ הוא מייצג בדיוק.

אבל העיקר שתדרוש עונש ללוחמי צה"ל ממקום מושבך בטקסס.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

שהוא בעצם דיווח של ארגוני הטרור, ותביא קישור מעיתון הארץ שאף אחד כבר לא יודע איזה ארץ הוא מייצג בדיוק.

ואם הוא היה מביא לך צילומי וידאו מ3 זוויות שונות שמוכיחות את הטענה? זה היה משנה משהו?

כי אני אישית הבאתי כבר מקרים כאלו ואתה בכל פעם נאלמת ונעלמת.

כמו גם במקרה של מעצר אישה רוקדת בסרטון טיקטוק, שקראת לה מחבלת וכשהוכח שאתה טועה.

או המעצר של עובד מקדונלדס שדיבר בחוסר סבלנות לחיילים.

או כשחבר עיריית באר שבע היכה בדואי כי שמע מוזיקה שלא לטעמו.

כל אלו מקרים שהיו פה בפורום.

אני לא מכיר את המקרה הספציפי שאור מתייחס אליו, אבל אני רואה כל יום דיווחים, עם תיעוד, על אלימות של מתנחלים ו/או חיילים, שלפעמים גם נגמרים בירי ואפילו מוות.

אני כבר לא טורח להתייחס לזה פה, כי זה גם ככה לא משנה שום דבר.

• אהבתי 3

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, oryo כתב:

תלוי למה ירו:

1.סתם לכיף? בוא נהרוג ערבים!! כמובן שלא תקין שהחיילים צריכים לעמוד לדין. על כל המשתמע מכך.

2. אומנם באמת בלתי לא מעורבים. אבל שימשו כמגן אנושי למחבלים. עצוב אבל מעדיף אותם מתים מאשר סכנה לחיילים.

3. אומנם לא חמושים. אבל מוגדרים מחבלים. גם חלק מהמחבלים שעשו טבח (ועשו ביזה מכל הבא ליד. כולל ילדים וגברים ונשים) ב7/10 היו לא חמושים. מי מגדיר אותם מחבלים? המפקד הבכיר בשטח. סומך על שיקול דעתו.

אני לא יודע מה היה שם.

גם אתה לא.

מקווה שזה יחקר ברמת מ"פ/מג"ד ורק אם זה 1 בוודאות שיעבור לתחקור של מצ"ח וכו'

אנחנו לא צבא של מחבלים.

אבל אנחנו נלחמים באומה שלא בוחלת בשום אמצעי ציני כדי לטבוח בנו. לכן אישה בהיריון ואדם לא חמוש זאת לא חזקת חפות אצלם.  ועצוב שזאת המציאות שחיילנו צריכים להתמודד איתה ועוד לחשוש לעמוד לדין אם לקחו החלטה נכונה או לא. (ואני לא מדבר על סעיף 1 שהוא בהחלט לא צריך להיות בצה"ל)

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, פינדר כתב:

איך צריכה להיראות התקשורת לדעתך?

אמנם שמי אינו אליק אך אנסה להשיב.

סיסמת ׳העולם הזה׳ (ז״ל) - ׳ללא מורא, ללא משוא פנים׳ - מאד מקובלת עלי.

עיתונות/תקשורת/טלוויזיה חופשית - היא נשמת אפה של הדמוקרטיה ויש המתייחסים אליה כרשות הרביעית.

בעיני רוחי, על המדיה לדווח באופן אובייקטיבי ככל הניתן.

דעות ופרשנויות חייבות לבוא תחת כותרת כזו ע״מ שלקורא תהא הבחירה כיצד להתייחס אליהן.

כשהדיווח היבש לכאורה של העובדות/חדשות נעטף באידיאולוגיה ללא דיסקליימר - יש בעייה.

כמובן שזכות העורך להכווין ולהטות עפ״י העדפותיו, אך יש בכך טעם לפגם לדעתי - כשמדובר בשידור ציבורי או בגוף המקבל מימון/תמיכה מאת המדינה. על אלה מוטלת החובה להפריד בין דיווח לדעות המדווח ו/או רוח ההנהלה.

בארה״ב לפחות 5 גופי מדיה גדולים כדוגמת CNN ואחרים. חלק מהציבור שם נקעה נפשו מאחידות הדעה ומכאן הפופולריות של פוקסניוז, די דומה לערוץ 14 ולישראל היום כאן.

זו סוג של תגובה (יתר?) של מי שחש שקול המחנה שלו מושתק - בצדק או לא - ממש לא משנה.

אין בדברי כדי להוכיח דבר או להציג עמדה - סתם חומר למחשבה.

• אהבתי 3
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 11 שעות, oryo כתב:

שבוע שעבר חיילי צה"ל ירו באדם לא חמוש, ואז אשתו חודש 8 להריון קיבלה 3 כדורים לבטן, כולם מתים. 

חייב לציין שהתיאור הזה טיפה חוטא למציאות ומצייר תמונה טיפה שונה ממה שמתואר בכתבה.

אם אני קורא את זה, עולה לי לראש תמונה של חיילים באים מול 2 אזרחים לא חמושים שאחת מהם בהריון ודופקים בהם כדורים.

מה שבפועל קרה (עפ"י עדי ראיה מהכתבה) זה שירו על רכב נוסע. מניח שהיתה להם סיבה לירות ברכב וזה לא היה סתם לספורט.

בכל מקרה ,בטח שצריך לחקור כדי למנוע מקרים כאלה בעתיד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, פינדר כתב:

ואם הוא היה מביא לך צילומי וידאו מ3 זוויות שונות שמוכיחות את הטענה? זה היה משנה משהו?

כי אני אישית הבאתי כבר מקרים כאלו ואתה בכל פעם נאלמת ונעלמת.

כמו גם במקרה של מעצר אישה רוקדת בסרטון טיקטוק, שקראת לה מחבלת וכשהוכח שאתה טועה.

או המעצר של עובד מקדונלדס שדיבר בחוסר סבלנות לחיילים.

או כשחבר עיריית באר שבע היכה בדואי כי שמע מוזיקה שלא לטעמו.

כל אלו מקרים שהיו פה בפורום.

אני לא מכיר את המקרה הספציפי שאור מתייחס אליו, אבל אני רואה כל יום דיווחים, עם תיעוד, על אלימות של מתנחלים ו/או חיילים, שלפעמים גם נגמרים בירי ואפילו מוות.

אני כבר לא טורח להתייחס לזה פה, כי זה גם ככה לא משנה שום דבר.

הבעיה שלך היא שמעולם לא הצדקתי את אלה שהיה לגביהם הוכחות מוצקות. 

והבעיה שלי עם אור או לחילופין שונאי ישראל בעיתון שנקרא "הארץ" זה לקיחת הצד העזתי בצורה מוחלטת בלי שום הוכחה.

המחבלים אומרים שצה"ל רצח 30 ילדים? יאללה כותרת ראשית. למה לשאול מה התגובה של צה"ל?

• רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...