Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

יש אנשים בימין שחושבים שכל מי שלא חושב כמוהם, הוא שמאלני שאוהב לחבק ערבים ורוצה להכניסם לביתו.

אם נתעלם מהשוליים, שעושים הרבה רעש או פעם עשו אבל לא היתה להם כמעט השפעה, יש תפיסה שאנחנו אי של יהודים שנמצא בתוך ים ערבים.

זה לא חדש. זה מאז ימי דוד בן גוריון, בגלל זה התפשרו על הצעת החלוקה של 1947. בגלל זה רצו להחזיר שטחים וכו.

אז אפשר להקשיב לרב דב לנדוי, ציוני קטן מאוד, שאומר שהחילוניים ובפרט הדתיים הלאומיים מביאים פה אסון על החרדים.

במחשבה שנייה, עדיף לא להקשיב למישהו שאוכל על שולחני כבר שנים אבל עכשיו יוצא נגדי יותר מאי פעם. גם אם הוא רב.

אפשר להקשיב למשיחסטים, שיתכן וזאת עבירה בסיסית על ההשקפה הרעיונית מאחורי חוקי התורה (לא תעשה לך פסל ומסכה ולא יהיו לך אלילים אחרי כל פני??), ואז פשוט נצא לכבוש את העולם. יש מספיק אימפריות שתוך כדי כיבושים פשוט התפוררו. חלקן בגלל הכיבושים.

אפשר להקשיב לשמאלנית כמו ד"ר עינת וילף, שהיא ממש לא רב אבל ציונית . ממליץ להקשיב לה, במיוחד אם אתם ימניים. היא לא מדברת בססמאות.  תנו דקה.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 71.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5794

• יבגניפ

5424

• פינדר

4730

• Night Driver

3722

לפני 11 שעות, Pika007 כתב:

זה הטיעון הצפון קוריאני רק במילים אחרות. בוא וספר לי מה לשיטתך התקשורת כן צריכה לדווח.

אם התקשורת "מייצרת או מרחיבה נקודות חולשה" בשלטון, מדובר בשלטון רופס ורעוע שראוי להחליפו מיד. זה בול מה שכתבתי קודם לגבי חלק מתפקידה של התקשורת, אחרת לא הייתה שום פואנטה באותה הביקורת.

חוץ מזה שקצת משעשע שאתה כותב דברים כאלו, הלחם והחמאה של הממשלה הנוכחית זה להרחיב את הקרעים הקיימים בחברה הישראלית, ליצור חדשים, ולשסע את הקבוצות אחת בשניה. חברה חלשה, שלטון חזק (לפחות בהזיה הזו שהם חיים בה...), זה בדיוק טוטליטריזם סטייל ברה"מ, וחלק מהשיטה של פוטין.

אי אפשר ליצור וואנאבי דיקטטורה במדינה עם חברה חזקה.

התקשורת צריכה לדווח זה מעולה

כשהתקשורת נהיית מקום להבעת עמדות ופרשנויות של אישי התקשורת, זה מאבד את האפקט הדיווחים והופך לכלי פרופוגנדה. מעבר לכך, בשעות רגישות כאלו של מלחמה, פגיעה בביטחון המדינה או ביטחון הציבור הוא ערך חשוב יותר מעיתונות חופשית.

לפני 11 דקות, KipodYam כתב:

ד"ר עינת וילף,

אני כבר מזמן התאהבתי בה..

הלוואי ותהיה בעמדה של קבלת החלטות חשובות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

אני כבר מזמן התאהבתי בה..

הלוואי ותהיה בעמדה של קבלת החלטות חשובות.

לגמרי. יש לה כמה משפטים חשובים פה - 

ציטוטים מהזכרון שלי , לא מדוייקים...

ציטוט שימניים יאהבו - 

"עד עכשיו מצאתי שלושה וחצי ערבים פלסטינאים שמוכנים להכיר במדינת ישראל".

מנגד דברים שפחות יאהבו כמו 

"אם תהיה הצעת שלום רצינית מהצד הערבי, שכוללת הכרה מוחלטת במדינת ישראל, ללא זכות השיבה, גם אם בנזביר יהיה ראש ממשלה הוא יאלץ לקחת אותה."

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, stx כתב:

ומי שאפשר את זה, או לכל הפחות לא מנע את זה עדיין שולט על החיים שלך.

אני אוהב את הטיעון הזה.

האחריות היא תמיד רק על מקבלי ההחלטות, אבל לא מתייחסים לכך שמקבלי ההחלטות גם מקבלים החלטות בעקבות לחץ ציבורי שמופעל עליהם. מעבר לכך שהלחץ הציבורי משפיע גם על המציאות ועל האלטרנטיבות שבה.

מה יפה אבל? אף אחד לא לוקח אחריות על הלחץ שהוא הפעיל על אותם מקבלי החלטות שהוביל אותם לקבל החלטה שגויה (ראה ערך עסקת שליט).

לפני 1 דקה, KipodYam כתב:

לגמרי. יש לה כמה משפטים חשובים פה - 

ציטוטים מהזכרון שלי , לא מדוייקים...

ציטוט שימניים יאהבו - 

"עד עכשיו מצאתי שלושה וחצי ערבים פלסטינאים שמוכנים להכיר במדינת ישראל".

מנגד דברים שפחות יאהבו כמו 

"אם תהיה הצעת שלום רצינית מהצד הערבי, שכוללת הכרה מוחלטת במדינת ישראל, ללא זכות השיבה, גם אם בנזביר יהיה ראש ממשלה הוא יאלץ לקחת אותה."

אני אוהב גם אץ זה.

הבעיה של רוב הישראלים, אולי מלבד ימנים קיצוניים משיחיים, עם הצד הפלסטיני, הוא הרצון שלהם להשמיד אותנו. לאף אחד אין באמת בעיה לחיות לעבוד ולתת זכויות מלאות לערבים. הבעיה שלנו עם זה שכשהם בעמדת כח הם יעשו הכל כדי להשמיד אותנו ואת המדינה שלנו.

עינת וילף פשוט למדה מניסיון שאין טעם לנסות לחפש פרטנר לשלום כשאי אפשר לצאת מנקודת המוצא של ויתור על הפלסטיניות כפי שהיא קוראת לה palestinianism

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, EliC25 כתב:

כשהתקשורת נהיית מקום להבעת עמדות ופרשנויות של אישי התקשורת, זה מאבד את האפקט הדיווחים והופך לכלי פרופוגנדה.

כל המהות של התקשורת, היא במה להבעת עמדות ופרשנויות. אם אין את זה, אין תקשורת.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, KipodYam כתב:

במחשבה שנייה, עדיף לא להקשיב למישהו שאוכל על שולחני כבר שנים אבל עכשיו יוצא נגדי יותר מאי פעם. גם אם הוא רב.

ועל זה נאמר do not feed the troll

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, פינדר כתב:

כל המהות של התקשורת, היא במה להבעת עמדות ופרשנויות. אם אין את זה, אין תקשורת.

תשאל את עצמך האם התקשורת שאתה צורך היא מאוזנת ויש מגוון דעות או לא.

אני אוהב לזפזפ בין הערוצים, או לקרוא באתרים שונים... משום מה אף פעם אין הצטלבות של עמדות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, EliC25 כתב:

משום מה אף פעם אין הצטלבות של עמדות

בשביל זה יש מגוון של אמצעי תקשורת.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, EliC25 כתב:

הבעיה של רוב הישראלים, אולי מלבד ימנים קיצוניים משיחיים, עם הצד הפלסטיני, הוא הרצון שלהם להשמיד אותנו.

אני לא פגשתי עד היום אף אחד מהמיינסטרים של הציונות הדתית שבאמת היה מוכן לפשרה טריטוריאלית גם אם זו היתה מביאה שלום אמיתי. וקצת בפרפרזה על מה שכתבת חוץ מזה, אף אחד מתומכי א״י השלמה וההתנחלויות גם לא לוקח אחריות על חלקו ביצירת המציאות בה כל סיכוי לשלום כאן מתישהו מת.

לפני 18 דקות, EliC25 כתב:

תשאל את עצמך האם התקשורת שאתה צורך היא מאוזנת ויש מגוון דעות או לא.

אני חושב שזה די דפוק איך חלק מהעיתונאים לא מצליחים לייצר תפיסת עולם עקבית, דוחפים לעסקה בכל מחיר, אחכ כועסים על המחיר שלה. אני חושב שכן לגיטימי שיהיה מישהו חוץ מעמית סגל - שיש לו הבעת פנים של תינוק בטנטרום לאחרונה, וזה גורם לי להבין עוד פחות איך הפך לעיתונאי מוצלח - שיאתגר את זה ויתן קונטרה וכו׳. אבל אם מספיק אנשים לא היו רוצים לראות את זה - היו עוברים לפטריוטים, ושם שומעים שלא רק שזה לא בסדר שיש עסקה, אלא עוד יותר לא בסדר שמשחררים בשבת. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, יבגניפ כתב:

לא פגשתי עד היום אף אחד מהמיינסטרים של הציונות הדתית שבאמת היה מוכן לפשרה טריטוריאלית גם אם זו היתה מביאה שלום אמיתי. וקצת בפרפרזה על מה שכתבת חוץ מזה, אף אחד מתומכי א״י השלמה וההתנחלויות גם לא לוקח אחריות על חלקו ביצירת המציאות בה כל סיכוי לשלום כאן מתישהו מת

הבעיה היא שיש עמדה שמתכחשת למציאות וחושבת שמסירת שטחים זה העניין, ולכן כל מי שמתנגד לכך כביכול פוגע בתהליך השלום הדמיוני.

לפני 17 דקות, Supertigre כתב:

היא לא הייתה חברת כנסת פעם?

כן

במפלגה שאין לה כל כך תומכים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מה הסיפור הזה עכשיו שקאטר קנתה שירותי יעוץ מהעוזר של ביבי? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי מהם? ביבי? היועץ? הקטארי? ד) כל התשובות נכונות? 

בוא'נה, מישהו צריך ללחוש לטראמפ באוזן שמצרים וירדן זה לא להיט לפלסטינים, הם עדיין יהיו בטווח של רקטות תוצרת בית שיכולות לאיים על ישראל. ועכשיו, חדש- מתוך שטח של מדינה ריבונית שלא תעשה הרבה כדי לעצור אותם. 

תימן זה סבבה דווקא, הם (החות'ים) מאד מאד אוהבים את הפלסטינאים, מספיק בשביל לשלם הון על טילים בליסטיים ולהתעסק עם ספינות, הם ימצאו שם בית חם ואוהב, יקבלו אותם בזרועות פתוחות ויוכלו להתקדם יחד לעבר עתיד טוב יותר. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

אני אוהב את הטיעון הזה.

האחריות היא תמיד רק על מקבלי ההחלטות, אבל לא מתייחסים לכך שמקבלי ההחלטות גם מקבלים החלטות בעקבות לחץ ציבורי שמופעל עליהם. מעבר לכך שהלחץ הציבורי משפיע גם על המציאות ועל האלטרנטיבות שבה.

מה יפה אבל? אף אחד לא לוקח אחריות על הלחץ שהוא הפעיל על אותם מקבלי החלטות שהוביל אותם לקבל החלטה שגויה (ראה ערך עסקת שליט).

נכון.

היה לחץ ציבורי חזק מאוד לעזקת שליט. כולל הסתרת עובדות ממה שאני זוכר - מי ארגן את הפעולה (אח של יחייא סינוואר), אי שיחרור פרטים על החוסר חיילות של צוות הטנק שם, לא זוכר שהדגישו שאולמרט סירב לחצום על עיסקה כזאת, אפילו אולי עם מחיר נמוך יותר,  לא חשפו פרטים על כך שיחייא סינוואר לא חתם על הסכמה לא לחזור לטרור או מה שמחתימים אותם. 

לא הדגישו שהטנק היה תקין לחלוטין אחרי הפעולה. שהיה שם מאג (רפאל??) על הטנק. טעויות בסיסיות של הפעלת טנק, יציאה מהטנק , בלי סגירת מדפים, קריאה בקשר, צידוד וכו.

ממה שאני מבין, גם היום בעסקה הנוכחית המחבלים כולם חותמים על משהו. תקנו אותי, לא בטוח בזה.

בגלל זה אני לא מתרגש מההצגות של חמאס. וגם לא ברור לי למה עכשיו מתרגשים מחטופים שנראים כאילו יצאו מאושוויץ. למי זה לא ברור? אני מקווה שזה ברור גם לסמוטריץ ובגביר.

אולי כולם שכחו כבר את ששת החטופים במנהרה בקיץ? עדן ירושלמי היד שקלה 36 קילו. גם השאר היו בתת תזונה קשה. כנראה שהחטופות ששיחררו עד עכשיו זה החריג לעומת השאר.

אגב, כבר שכחנו את שרון וה"איתרוג" שלו לטובת היציאה מעזה, נעשה ע"י עיתונאים מובילים בזמנו, זה שנשרף ביום כיפור, שכחתי איך קוראים לו. אמנון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...