Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חמאס אמנם הוחלש משמעותית ורוב היכולות שלו לתקוף את ישראל הושמדו, אבל הוא עדיין שולט בפועל בעזה. שיקום עזה = שיקום חמאס. 

זה שיש שם חמולות שמתנגדות לחמאס זאת הצגה חמודה. הם יודעים מי שולט ברצועה, ויתהפכו עלינו מהר מאוד בהינתן הזדמנות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

הוא "שולט" בפועל בפחות ממחצית הרצועה, זה דבר ראשון. 

אנחנו כבשנו ושולטים, דה-פקטו, במעל לחצי משטח הרצועה (מוקדש לכל אלו שסיפרו איך זה "לא אפשרי").

שנית, השליטה שלו היא מנהלתית, וברמת בטחון הפנים. בדיוק כמו שהרשות "שולטת" בחלקים מהגדה. חמאס זה כבר לא צבא. 

שלישית, כבר מעל שנה מספרים לנו איך טראמפ תכף יתהפך, איך חמאס ישתקם, איך החטופים ישארו בשבי לנצח ועוד ועוד. בפועל קורה בדיוק ההיפך.

לכן, במקום להמשיך עם תרחישי הבלהות, אני מציע לחכות ולראות לאן מתקדם השיקום.

אגב, כל אלו שבוכים על חמאס שנשאר (בינתיים) - מה אתם מציעים?

את חמאס אפשר להשמיד כצבא, אבל אי אפשר להשמיד כרעיון או כתנועה, במיוחד לאור העובדה שרובם של תושבי עזה תמכו בו ובפעולות שלו עד וכולל ה-7 באוקטובר, וגם עכשיו, הרעיון של החמאס זוכה לתמיכה לא מבוטלת.

האופציה היחידה לפתור את זה זה רילוקיישן לעזתים ליעד נעים ורחוק מכאן.

אלו אופציות אחרות יש "לסלק" את חמאס?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

מצחיק, אתה מדבר מגרונם של אלה שצעקו לפני יותר משנה ללכת לעסקה.
הם כתבו בדיוק מה שאתה כותב פה, התגובות שלך ושל אנשי "הנצחון המוחלט" היו בשום פנים ואופן.

כל כך מצחיק (ועצוב) איך קו המחשבה של אנשי "הימין" מסתדר תמיד בהתאם למצב הרוח של המנהיג העליון.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

זה מצחיק איך אתם אוהבים להפוך או לשכתב את העבר.

ממה שזכור לי, הצעקות היו על עסקה פחות טובה משמעותית. סוג של - בואו נסיים את הלחימה, נצא מעזה, נקבל את החטופים בטפטופים, ואז אם צריך נחזור ללחימה (בטח בטח...).

לא עסקה בה גם קיבלנו כמעט את כל החטופים במכה, גם אנחנו מחזיקים ברוב שטח הרצועה, גם צה"ל ממשיך לבצע פעולות סיכול, וגם הכיוון הוא פירוז הרצועה וסילוק חמאס מהשלטון.

אז להגיד שהתנגדנו לעסקה כמו שיש היום זה פשוט שקר.

פורסם
לפני 57 דקות, gadik6 כתב:

כמה אפשר לבכות כל היום.

אנחנו חיים באותה המדינה?

הצפון הרוס, הדרום הרוס, החינוך לא מתפקד, אנשים מפחדים להראות שהם שראלים בחו"ל, פשע משתולל, חצי מדינה במילואים כבר שנתיים ברצף, אף אחד לא גומר את החודש וחוץ מצ=תעשייה ביטחונית המשק קורס.

מה אני אגיד לך, אחלה מדינה.

לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

ממה שזכור לי, הצעקות היו על עסקה פחות טובה משמעותית. סוג של - בואו נסיים את הלחימה, נצא מעזה, נקבל את החטופים בטפטופים, ואז אם צריך נחזור ללחימה (בטח בטח...).

לא עסקה בה גם קיבלנו כמעט את כל החטופים במכה, גם אנחנו מחזיקים ברוב שטח הרצועה, גם צה"ל ממשיך לבצע פעולות סיכול, וגם הכיוון הוא פירוז הרצועה וסילוק חמאס מהשלטון.

ההבדל הוא שהיו לך עוד כמה עשרות חטופים חיים ויכולת להשיג את אותו הדבר בלי הנזק הבינלאומי האדיר.

• רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, gadik6 כתב:

חביבי אתה זה שצעק פה שאי אפשר להשאיר את חמאס בעזה. שאין מה לדבר על יום שאחרי עד שהוא מובס/נכנע.
לא אני. אתה. עכשיו אתה עושה ג'אגלינג עם 4 כדורים ומנסה לספר פה סיפורי מעשיות.
הכל טוב... כל הצופים ההדוקים של ערוץ 14, איכשהו צריך להסביר להם שמה ש"השמלאנים" אמרו לעשות לפני שנה ואמרנו בשום פנים ואופן זה בעצם מה שצריך לעשות וביבי גאון.

בתאריך 23.5.2024 בשעה 09:20, gadik6 כתב:

לישראל אף פעם לא היה "זמן". גם במבצעים הקודמים אף פעם לא סיימנו את העבודה כי לא היה זמן, וראינו למה זה הביא.

למלחמה יש תכלית, וזה למנוע תרחיש נוסף של 7 באוקטובר, והשמדת היכולת הצבאית של החמאס, או כניעתו. 

היום שאחרי הוא חשוב, אבל אתה רחוק ממנו, כל עוד חמאס עומד על הרגליים. אני גם לא יודע עד כמה ראשי הצבא מעורבים בדיונים על היום שאחרי, שבודאות מתרחשים מול האמריקאים ואולי גם מדינות אחרות.

לא מבין איך אפשר לדבר על ה"יום שאחרי", כשברגע שאתה יוצא מתא שטח חמאס חוזר לשם. כאילו מה מצפים שיקרה, יגיע כח ערבי חמוש שיילחם בעצמו בחמאס?

אף אחד לא יעשה את העבודה במקומנו.

כן אה? אולי טורקים זה לא ערבים אז זה מסתדר.

בתאריך 24.10.2023 בשעה 12:33, gadik6 כתב:

לא ראיתי את הראיון, אבל תסמונת האישה המוכה מאוד נפוצה פה בתקשורת ("אם רק בן גביר לא יעצבן את הערבים, יהיה בסדר"). זה, יחד עם הציניות וכישורי הבימוי והמשחק של חמאס, משמש וישמש נגדנו.

לגבי אנשים שאומרים שצריך ליזום, שצריך להשמיד את חמאס/חיזבאללה ועוד - חמאס וחיזבאללה הם רק כלי משחק.

מאיפה הם מקבלים כסף, מי המממן של כל הפעילות, מי נותן להם מקלט מדיני ועוד?   התשובה היא קטאר ואיראן.

אם רוצים לטפל בבעיה מהיסוד, צריך לטפל בקטאר ובאיראן. אם איראן היא אתגר רציני, בקטאר אפשר לטפל בצורה פשוטה יחסית, מבחינה צבאית/פרקטית.

אבל כשקטאר היא בסטי של ארה"ב, והכל זה אינטרסים של ארה"ב, אז אף אחד לא יגע בקטאר.

עם כל הכבוד לביקור של ביידן ולנושאות המטוסים, אם האמריקאים באמת היו רוצים לפתור את הבעיות שלנו, הם היו מתחילים מקטאר, במקום להסתחבק איתם.

ביידן הדימון הזה, הבסטי של קטאר, לא כמו טראמפ שחתם איתם על ברית הגנה והגיש להם את עזה על מגש של כסף יחד עם הטורקים.

תאמין לי אתם האנשים החושבים מהימין... פשוט בדיחה עצובה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

אנחנו חיים באותה המדינה?

הצפון הרוס, הדרום הרוס, החינוך לא מתפקד, אנשים מפחדים להראות שהם שראלים בחו"ל, פשע משתולל, חצי מדינה במילואים כבר שנתיים ברצף, אף אחד לא גומר את החודש וחוץ מצ=תעשייה ביטחונית המשק קורס.

מה אני אגיד לך, אחלה מדינה.

זה פשוט אוסף של שטויות.

הצפון והדרום ממש לא "הרוסים". יש ערים שדורשות שיקום, דוגמת קריית שמונה ומטולה. זה ייקח זמן. גם אחרי לבנון השנייה נדרש שיקום ארוך.

התיירות חוזרת, האנשים חוזרים לאט לאט.

לגבי הדרום - הייתי באשקלון, הייתי בשדרות, הייתי בעוטף עזה - רק בעוטף עוד יש סימנים נרחבים של הרס, וגם שם יש פעולות שיקום 

כנ"ל בצפון - ישובים צמודי גבול חטפו חזק, על זה אין ויכוח, אבל זה ממש לא "הצפון".

החינוך לא מתפקד?   מוזר, כי בתי הספר פועלים, ילדים משתתפים ביוזמות חברתיות, אני עדיין רואה ילדים עם תיקים ברחובות. מעניין לאן הם הולכים. 

חצי מדינה במילואים?   גם קשקוש. העומס על המשרתים עדיין גבוה, אבל זה בירידה, ויש תגמול נדיב.

מי שנמצא במילואים כבר שנתיים, עושה את זה אך ורק מבחירה.

אף אחד לא גומר את החודש?   מוזר, כי בסופי שבוע אין מקום לזוז במרכזי קניות, במסעדות, בכל מיני אטרקציות ועוד.

אנשים עדיין קונים רכבים חדשים, אנשים עדיין טסים לחו"ל.

רוצה לבדוק מה המצב באירופה אולי?

המשק קורס?   הצחקת. ההייטק חוזר לחיים, מפעלים עדיין עובדים, תחום התיירות חוזר לשגרה לאט לאט.

הפשע משתולל?   תפנה בטענות למשטרה, לבתי המשפט, ולחברה הערבית - אולי במקום לחסום כבישים בירושלים, שיתחילו לטפל בתרבות האלימה שלהם.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

אולי במקום לחסום כבישים בירושלים, שיתחילו לטפל בתרבות האלימה שלהם

מה בעל עסק ערבי שמקבל דרישת פרוטקשן של חצי מיליון אמור לעשות? ללכת לפושעים ולהגיד להם "יש לכם תרבות אלימה של ערבים תעזבו אותי"?

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

תפנה בטענות למשטרה, לבתי המשפט, ולחברה הערבית

מעניין, שם אחד לא אמרת שאולי צריך לבוא אליו בטענות. אולי תצביע על מי שאמור להשיג להם ביטחון ונכשל? איך קוראים לו? שר המשטרה נו? ברח לי... אתה בטח זוכר אבל.
בתקופה של קודמו הייתה ירידה במספר הרציחות אחרי שנים של עליה, אני לא חושב שהחברה הערבית אז הייתה שונה או עם פחות "תרבות אלימה". כנראה שמישהו פשוט רצה לעבוד כדי שאנשים לא ימותו, עכשיו הוא עובד על איך אנשים ימותו.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

החינוך לא מתפקד?   מוזר, כי בתי הספר פועלים, ילדים משתתפים ביוזמות חברתיות, אני עדיין רואה ילדים עם תיקים ברחובות. מעניין לאן הם הולכים. 

אני לא אתייחס לכל שאר הדברים כי כנראה לא נסכים. 

אתה שולח ילדים לבית הספר במדינת ישראל? 

אתה יודע כמה מורים חסרים? 

אתה יודע מה רמת ההכשרה של המורים שכן נכנסים? 

אתה יודע כמה ילדים יש בכיתה? 

המערכת בתת תפקוד. כל אחד עם דופק יכול להיות מורה. רמת ההכשרה וההשכלה של המורים שכן מצטרפים למערכת נמוכה מאוד. 

שיעורים מתבטלים כי אין מי שיכנס לכיתה. 

למורים מקצועיים לאנגלית, חשבון וכו' בכלל אין הכשרה בתחום. 

קצב העזיבה גבוה מאוד.

גם רוב מי שמגיע מתוך תחושת שליחות מאבד את הכוחות אחרי שנה שנתיים ועוזב. 

ההורים משלימים בהרבה כסף וזמן את מה שחסר למערכת. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

מה אתה רוצה? מחנכת על שלוש כיתות זה סטנדרט בכל העולם.
לא מבין על מה אתה מתלונן.
בשנה הבאה יעברו לתקן האירופאי, 45 ילדים בכיתה ומחנכת שיכבה.

עכשיו ברצינות, חבל לך על הוויכוח, הבחור לא איתנו...
הוא בעולם מקביל, שקיש הוא שר חינוך הכי טוב שהיה פה ואין בעיות. בכלל אין בעיות בשום מקום, רק קריית שמונה יש שם קצת קשיים אבל ממש בקטנה, הם בעיקר בכיינים.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

זה פשוט אוסף של שטויות.

הצפון והדרום ממש לא "הרוסים". יש ערים שדורשות שיקום, דוגמת קריית שמונה ומטולה. זה ייקח זמן. גם אחרי לבנון השנייה נדרש שיקום ארוך.

התיירות חוזרת, האנשים חוזרים לאט לאט.

לגבי הדרום - הייתי באשקלון, הייתי בשדרות, הייתי בעוטף עזה - רק בעוטף עוד יש סימנים נרחבים של הרס, וגם שם יש פעולות שיקום 

כנ"ל בצפון - ישובים צמודי גבול חטפו חזק, על זה אין ויכוח, אבל זה ממש לא "הצפון".

תבדוק מה קורה ביישובים. 

לגבי הדרום אני גר באשקלון ונמצא לפחות פעם בשבוע בעוטף אז אל תספר לי על המצב שם. מזכיר לך שאנחנו שנתיים וחצי אחרי ואפילו הכבישים באיזור יד מרדכי (שלא לדבר על העוטף) מחורצים.

קרית שמונה נטושה ברובה, כנ"ל מטולה ויישובים רבים אחרים. אני עובד עםן האנשים שם ומגיע לשם לא מעט.

בדקת צפיפות, תנאים פיזיים, מורים, סל שעות בפועל וכו'?

מציע לך לבדוק לפני שאתה מדבר.

חצי מדינה במילואים?   גם קשקוש. העומס על המשרתים עדיין גבוה, אבל זה בירידה, ויש תגמול נדיב.

מי שנמצא במילואים כבר שנתיים, עושה את זה אך ורק מבחירה.

ממש לא מבחירה ועם כל הכבוד לתגמול מדובר באנשים שחיסלת להם את החיים. 

אף אחד לא גומר את החודש?   מוזר, כי בסופי שבוע אין מקום לזוז במרכזי קניות, במסעדות, בכל מיני אטרקציות ועוד.

אנשים עדיין קונים רכבים חדשים, אנשים עדיין טסים לחו"ל.

רוצה לבדוק מה המצב באירופה אולי?

וכמה מחטטים בפחים כדי למצוא אוכל?
כמה עסקים נסגרו?

המשק קורס?   הצחקת. ההייטק חוזר לחיים, מפעלים עדיין עובדים, תחום התיירות חוזר לשגרה לאט לאט.

תבדוק מצבת כוח אדם בהיי טק, ביקושים והשקעות (רמז: ג'וניורים מתקשים מאוד למצוא עבודה). לגבי מפעלים תבדוק מה קורה מחוץ לתעשיות הביטחוניות. כמעט הכל עבר לייצור גורף בסין. בענף שלי 2 מתוך 5 מפעלים כבר לא מייצרים כלום בארץ. 

הפשע משתולל?   תפנה בטענות למשטרה, לבתי המשפט, ולחברה הערבית - אולי במקום לחסום כבישים בירושלים, שיתחילו לטפל בתרבות האלימה שלהם.

החברה הערבית היא אותה חברה ערבית והעובדות הן שלפני הממשלה הנוכחית הפשע היה הרבה יותר מרוסן.

ומה עם הפשיעה בחברה הלא ערבית שגם גואה?

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

אולי תצביע על מי שאמור להשיג להם ביטחון ונכשל? איך קוראים לו? שר המשטרה נו? ברח לי... אתה בטח זוכר אבל.
בתקופה של קודמו הייתה ירידה במספר הרציחות אחרי שנים של עליה, אני לא חושב שהחברה הערבית אז הייתה שונה או עם פחות "תרבות אלימה". כנראה שמישהו פשוט רצה לעבוד כדי שאנשים לא ימותו, עכשיו הוא עובד על איך אנשים ימותו.

זה משעשע שאתה מתייחס אל הפשיעה בחברה הערבית ואל מקרי הרצח כאילו זה טמפרטורה בחדר עם מזגן - מדליק מזגן הטמפרטורה מיד עולה, מכבה הטמפרטורה יורדת. כל כך פשוט וקל, כשבפועל, מלחמה בפשיעה היא תהליך ארוך ומורכב.

בר לב נכנס לתפקיד באמצע 2021, בדיוק בתקופה של שומר חומות - הסיבה לירידה בחודשים שלאחר מכן (כמה חודשים לאחר עבודה מאומצת של כוחות הבטחון, לאחר שומר חומות) זה כי המשטרה התחילה לעבוד סוף סוף, פשוט כי לא הייתה להם ברירה אחרי הכאוס ששרר פה.

אבל, אם מסתכלים טוב, אז לקראת החלק השני של כהונת בר-לב, שוב מתחילה עלייה, ואז ירידה ושוב עלייה חדשה, שממשיכה גם בתקופת בן גביר.

אז לא, בר לב לא "פתר" פה שום בעיה, ואם כבר, אז בן גביר קיבל ממנו בירושה מספר רציחות הולך ועולה בחברה הערבית.

PR-Homicide-update-F1-HEB.jpg

אז כנראה ש:

לפני 28 דקות, farkash7 כתב:

תאמין לי אתם האנשים החושבים מהימין... פשוט בדיחה עצובה.

אתם, האנשים ה"חושבים" מהשמאל, בדיחה עצובה לא פחות.

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

45 ילדים בכיתה ומחנכת שיכבה

מחנכת מחוזית.

יש הבדל גדול גם בין סל השעות במערכת לבין ביצוע בפועל כי אפילו ממלאי מקום כבר אין בתיכונים.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

זה משעשע שאתה מתייחס אל הפשיעה בחברה העברית ואל מקרי הרצח כאילו זה טמפרטורה בחדר עם מזגן - מדליק מזגן הטמפרטורה עולה, מכבה הטמפרטורה יורדת.

בר לב נכנס לתפקיד באמצע 2021, בדיוק בתקופה של שומר חומות - הסיבה לירידה בחודשים שלאחר מכן (כמה חודשים לאחר עבודה מאומצת של כוחות הבטחון, לאחר שומר חומות) זה כי המשטרה התחילה לעבוד סוף סוף, פשוט כי לא הייתה להם ברירה אחרי הכאוס ששרר פה.

אבל, אם מסתכלים טוב, אז לקראת החלק השני של כהונת בר-לב, שוב מתחילה עלייה, שממשיכה גם בתקופת בן גביר.

אז לא, בר לב לא "פתר" פה שום בעיה, ואם כבר, אז בן גביר קיבל ממנו בירושה מספר רציחות הולך ועולה בחברה הערבית.

ברור ברור, זה בגלל שומר החומות ברור.
רק שאפילו הגרף שלך מראה אחרת.
אם תשים לב אכן הייתה ירידה משומר החומות עד תחילת 2022, אבל הירידה הזו התהפכה מהר לעליה. אם באמת היה מדובר באפקט זמני של שומר החומות היית מצפה שזה ימשיך לעלות, בטח לא ירד, אבל הפלא ופלא לקראת אמצע 2022 חלה ירידה משמעותית. 
אז מה מסביר את זה? אפקט שומר חומות 2X? או שאולי כניסה של שר לתפקיד ומדיניות?
עכשיו בוא לא נדבר על הצלחה, בוא נדבר על כישלון, תסתכל בגרף שלך מה קורה מהרגע שבן גביר נכנס לתפקיד, חלק מזה זה אחרי 7 לאוקטובר כן? לא שומר חומות. הייתי מצפה שהמשטרה "תתחיל לעבוד סוף סוף" על סטרואידים. כנראה שהיא לא עובדת, והשר לא אומר לה לעבוד, או שהוא בעצם אומר לה לא לעבוד.

• אהבתי 2

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

כמה אפשר לבכות כל היום.

ממך אין לי כבר צפיות והויכוח איתך חסר תוחלת.

מה שנותן לי תקווה זה שיותר ויותר ימנים מתעוררים ומבינים את ההבדל בין הימין שהם הכירו לבין הביביזם והמשיחזים.

זה למשל ימני משושלת של ליכודניקים והיה ראש עיריית בית שאן. גם לו נפל האסימון (וגם הבן שלו נפל למרבה הצער) והוא כותב פה בדיוק את מה שטענו כל הקפליניסטים וה״אנרכיסטים״ מאז שהממשלה הזו קמה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...