Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי לא, לדעתי הוא משוכנע שזה דבר נחוץ לנו. 

בואו נעזוב את זה בבקשה... לפני שבאמת יגיבו פה תגובות עם סיווג בטחוני. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השותפים הטבעיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 שעות, eladns כתב:

דווקא אם איזנקוט יהיה עם בנט יכול להיות מדהים.

למרות שאני אישית לא אוהב את בנט ומאוד מוזר לי שיש לו צפי של 22 מנדטים. 

ולא מוזר לך שביבי שאחראי ישירות למחדל ה-7 באוקטובר עדיין מקבל 26 מנדטים בסקרים?

לפני 14 שעות, eladns כתב:

את ליברמן אני בכלל לא סובל כולו פקה פקה.

עכשיו מבטיח תחבורה בשבת.

אז אמר שיחסל את החמאס

יאללה תשחרר אותנו אתה, הדף סובל הכל.

לא עולה כסף להעלות פוסטים .

אני יעשה ככה ויעשה ככה

למה, ליגה אחרת זה שונה? מחבלים על הטויוטות? דיבורים והבטחות בחירות של כל שאר הפוליטיקאים? אני לא ממצביעיו. ליברמן הוא אופורטוניסט, אבל הוא גם הוכיח את עצמו כבן אדם פרגמטי. גם כשר ביטחון שהבין את המגבלות, וגם בקואליציה הקודמת כשהבין שלהשגת המטרה חייבים לשבת עם עבאס. הוא גם הוכיח את עצמו בתפקיד שר האוצר, כשהשאיר את קופת המדינה בפלוס – פעם שנייה בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל.  

לפני 17 שעות, יובל .מ. כתב:

קודם כל בגץ נכנע לטרור.

דבר שני, שנייה אחרי שהאשימו את בגץ במוות, החרדים מברכים על ההחלטה של בגץ.

יימח שמם.

אני לא משפטן ולא מכיר את כל השיקולים, אבל לזרוק סיסמאות כמו כניעה לטרור זה פופוליזם זול. בג"ץ מתמודד עם לחצים גדולים פי 100, כמו למשל בחוק ההשתמטות.

לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

לא צריך להבין יותר מדי, פשוט להסתכל על התוצאות.

בסה"כ אמירה פופוליסטית של פוליטיקאי, הרי טילים בליסטיים זה דבר מפחיד.

אין לי דעה בנושא כי אין לי ידע. אבל התוצאות לא אומרות הרבה, כי מצד אחד ביומיים הראשונים חיסלנו את כל מערכת הנ"מ, ומצד שני יש לנו מערכת נגד טילים מהטובות בעולם (או לפחות ככה מספרים לנו). מספיק לזכור את 73' כאשר חיל האוויר היה משותק כמעט לחלוטין מול סוללות הטילים, עד שטנקים חצו את התעלה והתחילו להשמיד את סוללות הנ"מ של מצרים.

לפני 49 דקות, madmaxx כתב:

אז ביבי התקפל, שוב, בפני טראמפ וכעת הוא חבר במועצת השלום עם קטאר וטורקיה. 

הוא מזמן יושב ביחד עם קטאר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, mikyl כתב:

ולא מוזר לך שביבי שאחראי ישירות למחדל ה-7 באוקטובר עדיין מקבל 26 מנדטים בסקרים?

יש לו חסידים משלו. אין לו דרך להוריד מעצמו את המנדטים האלו, גם אם הוא היה רוצה. ייאמר לזכותו, הוא הצליח לשטוף את המוחות האלו היטב. 

לפני 6 דקות, mikyl כתב:

ליברמן הוא אופורטוניסט, אבל הוא גם הוכיח את עצמו כבן אדם פרגמטי. גם כשר ביטחון שהבין את המגבלות, וגם בקואליציה הקודמת כשהבין שלהשגת המטרה חייבים לשבת עם עבאס. הוא גם הוכיח את עצמו בתפקיד שר האוצר, כשהשאיר את קופת המדינה בפלוס – פעם שנייה בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל.  

מסכים. הוא אכן לומד את החומר שקשור למה שהוא עוסק בו ועובד בצורה טובה ובריאה. 

לפני 6 דקות, mikyl כתב:

אני לא משפטן ולא מכיר את כל השיקולים, אבל לזרוק סיסמאות כמו כניעה לטרור זה פופוליזם זול. בג"ץ מתמודד עם לחצים גדולים פי 100, כמו למשל בחוק ההשתמטות.

ניסחת היטב את התחושות שלי אחרי שקראתי את זה ולא ידעתי איך להגיב. 

אבל- רק אבל קטן ורק אניח את זה כאן. תראה מהצד, איך זה נראה. 

לפני 6 דקות, mikyl כתב:

אין לי דעה בנושא כי אין לי ידע. אבל התוצאות לא אומרות הרבה, כי מצד אחד ביומיים הראשונים חיסלנו את כל מערכת הנ"מ, ומצד שני יש לנו מערכת נגד טילים מהטובות בעולם (או לפחות ככה מספרים לנו). מספיק לזכור את 73' 

עבר קצת זמן מאז 73, אתה יודע. 

גם הטכנולוגיות השתנו קצת. 

והיכולות (הגלויות והלא גלויות עדיין). 

והאנשים. 

פלוס. לא צריך הרבה ידע כדי להגיע למסקנות מתבקשות- חלקן ציינתי קודם. יש עוד. 

חיל טילים זה לא "שידוך" טוב ל"אישיות" של ישראל. זה ההסבר הכי טוב שאני יכול לתת, במאקרו. 

פורסם

אני מבין, שהטכנולוגיות השתנו, אבל גם מערכות הנ"מ של היום הן לא אותן מערכות של פעם. ואני בכלל לא בטוח שלאיראן היה את הנ"מ הכי מתקדם שקיים היום.

כל מה שציינת כבר ראיתי ושמעתי בכל האולפנים, אבל אני יכול לשאול את אותן השאלות גם בקשר למטוסים. חוץ מזה, יש הבדל גדול בין מצב שבו חיל האוויר פועל מעבר לגבול במרחק של כמה דקות טיסה, לבין תגובה לטיל או שניים במרחק של אלפיים קילומטר.

ושוב, אני לא מומחה לנושא, אבל אני קצת מכיר את צה"ל - מקום שבו כל יחידה וכל חיל נלחמים כדי לא לאבד את הרלוונטיות, את התעסוקה ואת הפרנסה שלהם.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אקס חיל אוויר כאן. לא חתום על סיווג ולא נעליים. 

מספר נקודות לגבי למה לא (בלת"מ). 

-מערך טילים מצריך לוגיסטיקה מטורפת.

*איפה תאכסן את הטילים על שטח כל כך קטן של הארץ שלנו, כך שלא יהיו סמוכים דיים למרכז אוכלוסייה בצורה שלא תגרום לאסון, גם אם מספיק שתהיה תאונה קלה בלבד אפילו ללא מעורבות זרה?

*איפה תמקם את המשגרים? אותה הערה בדיוק. 

*שינוע בין המפעל המייצר לבין האחסנה, גם לא הכי סימפטי.

-מערך טילים מצריך רכישה של הרבה מאד מאד מאד ציוד יעודי, שהוא בפני עצמו יהווה מטרה שמנמנה ומושכת.

*אחסנת הציוד? 

*סלילת תשתיות להפעלתו?

-טילים בליסטיים, שאתה מחליט בשנייה האחרונה להשמיד כי המטרה כבר לא נקייה, זו עלות מטורפת של הפסד נטו לעומת טיל קטן יותר, שהטייס בשטח יכול להפנות למטרה אחרת. 

יש עוד כמה נקודות. מערך טילים בליסטיים התקפיים זה לא משהו יעיל במיוחד עבורנו, בהתחשב בכל המכלול הייחודי שלנו. 

בואו נרד מזה בבקשה. מיותר בשירשור הזה. 

1. ברוך השם מספיק מקום יש במדינת ישראל.

2. אם האיראנים יכולים לחפור בסיס תת קרקעי גם מדינת ישראל יכולה.

3. אהלן טילי יריחו.

4. אם החות'ים יורים עליך טיל ומקבלים טיל חזרה תוך רבע שעה ההשפעה הפסיכולוגית שלהם תרד מאוד מהר - גם מה שהם יורים מיורט, גם אנחנו מקבלים התרעה וגם הם חוטפים פיצוץ מהיר.

עדיף מאשר לסכן 8 מטוסי קרב ו-2 מטוסי תדלוק ישנים במרחק 2000 ק"מ.

לפני כשעה, mikyl כתב:

זה לא. לפעמים אתה חושב מורכב, כשהחיים פשוטים.

בסוף, מחבל יהודי עם כובע שחור רואה דבר אחד - ה"ציונים" רצו לנתח גופה של תינוק, הם חסמו כבישים, הציונים לקחו צעד אחורה.

מעבר לעובדה שמדובר פה באירוע שבו 2 תינוקות מתו *בו זמנית*, הם יקבלו פה תיאבון יותר גדול. החילונים מפחדים לצאת למלחמה על מה שחשוב להם.

אם כבר מלחמת אזרחים, אבל באמת, שיהיה על הדבר הזה. לא מהפכה משפטית, לא חוק גיוס, לא תקציבים. כל אלה ביצים לעומת המוות המיותר של 2 הילדים.

לפני 22 דקות, mikyl כתב:

ושוב, אני לא מומחה לנושא, אבל אני קצת מכיר את צה"ל - מקום שבו כל יחידה וכל חיל נלחמים כדי לא לאבד את הרלוונטיות, את התעסוקה ואת הפרנסה שלהם.

ואת הגאווה.

יופי של טייסים יש לנו, אבל למה לשלוח טייסים להפציץ מאגר דלק אם יש לך טילים שמגיעים לשם ברבע שעה? דואגים שלא יהיו טילים והכל טוב.

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

לא מספיק מקום "ריק", כדי למזער סיכונים. 

היוש תקציבים שצריכים להגיע מאיפה שהוא! פלוס כמובן עלויות הלוגיסטיקה מסביב, דיברתי על זה. ציוד, מכונות, ועוד ועוד ועוד. זה אומר שזה יבוא על חשבון החילות האחרים (כי לא נראה לי משום מה שהכספים הקואליציונים ייפסקו. כמו גם מה שהולך לכנופיות חובשי השועלים המתים)

3. אהלן טילי יריחו.

היוש. כן? 

בוא ולא נשווה. בוא וגם לא ניכנס לזה, בבקשה, על גבי פורום ציבורי נגיש לכולם, אלו עם מבטא ישראלי ואלו עם מבטאים אחרים. 

4. אם החות'ים יורים עליך טיל ומקבלים טיל חזרה תוך רבע שעה ההשפעה הפסיכולוגית שלהם תרד מאוד מהר - גם מה שהם יורים מיורט, גם אנחנו מקבלים התרעה וגם הם חוטפים פיצוץ מהיר.

אחרי כל מה שעברנו בשנתיים פלוס האחרונות. אתה באמת חושב שזה מה שיגרום להם לאבד את המוטיבציה? באמת? 

הדבר היחיד שיכול לגרום לארגון טרור לא לירות עלינו, זה שאין יותר ארגון טרור. לא ישים ולא הולך לקרות לצערי הרב.

שכחת את הבלתי מאויישים שהתלוו אליהם לפי פרסומים זרים. 

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

3. אהלן טילי יריחו.

איזה השפעה פסיכולוגית? הם חוגגים באטרף אם הטיל מצליח להדליק התרעות. אם הטיל באמת פוגע במשהו, הם בכלל גומרים במכנסיים. אם אחרי רבע שעה תירה עליהם בחזרה, אתה חושב שזה יזיז להם? יגרום להם לחשוב פעמיים? 

במקום לירות טיל בחזרה תוך רבע שעה (ולאן תירה אותו?) אתה מיירט את הטיל שלהם ושמגיע הרגע הנכון אתה מוריד את כל הממשלה המחורבנת שלהם עם חיל האויר שלך. זאת מכה קשה הרבה יותר מסתם עוד בניינים שבורים. מחיים של אזרחים לא ממש אכפת להם. זה משהו שגם 1000 טילים לא יכולים לעשות, כי ברגע ששיגרת טיל כל מי שחשוב יודע ובורח. 

היה נחמד להרוס להם את מאגרי הדלק בנמל חודידה עם טילים במקום לשלוח טייסים, כן, אבל מצד שני זה אימון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה אומר את זה כאילו אין לנו טילים בכלל.

יש לצה"ל הרבה דברים, פשוט האנשים שמחליטים במה להשתמש ומתי כנראה מבינים יותר מאנשים שכותבים בפורום רכב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

אתה אומר את זה כאילו אין לנו טילים בכלל.

יש לצה"ל הרבה דברים, פשוט האנשים שמחליטים במה להשתמש ומתי כנראה מבינים יותר מאנשים שכותבים בפורום רכב.

או, ותהיה איתי רגע - 

גם בעניין הזה ה"בכירים" קיבלו את ההחלטה שהיא רק 75 אחוז נכונה כדי לשמור על השמנת שלהם. כמו כל דבר פה, בכל מערכת ציבורית, בכל ארגון וכל גוף.

פורסם

יובל, 

בוא ונתעלם לרגע מהשנתיים האחרונות. 

האיום המרכזי עלינו היה מלבנון ומהרצועה, אפילו שלאיום מהרצועה לא התייחסו. 

אלו מטרות שלא מצדיקות חיל טילים. 

אף אחד פה, לדעתי, לא דמיין אפילו מצב שבו האיראנים יגדלו בי3ים מספיק גדולות בשביל להעיז לחשוב על לירות עלינו ישירות. 

אני מסכים בערבון מוגבל ובניו בע"מ עם מה שכתבת, בהחלט ייתכן מצב שיש איזה שהוא אחוז של שמנת שמפריע לקבלת החלטות חדשות נקיות, בהתאם למצב הביטחוני של היום. 

אבל יחד עם כל שאר הטיעונים שהועלו, ואלו שלא הועלו עדיין, המסקנה היא אחידה- חיל טילים הוא לא הדבר הכי נכון לנו, במאקרו. 

• רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תמיד יש את הקונפליקט הזה ובכל דבר. 

אף פעם לא יהיה 100%, ועדיף שיחליטו 75 אחוז נכון כדי לשמור על השמנת ולא הפוך.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...