Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ונעבור למשהו אחר לגמרי. 

זה. זה מרתיח אותי, זה. 

מס על שתייה מתוקה? סבבה, קיבלתי, למרות שאני בהחלט מהמשתמשים וסובל מהמס. 

לא הוחרג הזירו? קיללתי וקיבלתי. למרות שאני צורך יותר זירו מרגיל. 

***בצורה מתונה באופן יחסי, ל-2 האופציות.

המס נעלם, המחירים עלו... להכל. אלא מה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

ממליץ לקרוא את השרשור המלא של הבחור הזה (איש שעוסק בזה גם במסגרת רשמית בצבא).

הוא פרסם את זה בדיוק חודש לפני המלחמה והכל התברר כנכון.

טילים בסד״ג כזה לוקח הרבה זמן וכסף לייצר ולאחסן ובסוף 90% מהכסף הולך לאמצעי שינוע חד פעמי וחלק זניח לרש״ק עצמו.

אירן ירתה על נבטים כ20% מהארסנל שלה ולא השביתה את הבסיס. חיה״א בכל גיחה גרם נזק הרבה יותר משמעותי והמטוסים (אמצעי שינוע רב פעמי) חזרו לשמי אירן עם מלאי חדש תוך כמה שעות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

זה לא. לפעמים אתה חושב מורכב, כשהחיים פשוטים.

יש לך רקע משפטי שמאפשר לקבוע נחרצות שבג"ץ התקפל? במשך שנתיים הוא לא יורד מהממשלה למרות מהומות "נמות ולא נתגייס", אז פתאום תוך יום וחצי הוא נשבר?

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

בסוף, מחבל יהודי עם כובע שחור רואה דבר אחד - ה"ציונים" רצו לנתח גופה של תינוק, הם חסמו כבישים, הציונים לקחו צעד אחורה.

מעבר לעובדה שמדובר פה באירוע שבו 2 תינוקות מתו *בו זמנית*, הם יקבלו פה תיאבון יותר גדול. החילונים מפחדים לצאת למלחמה על מה שחשוב להם.

בג"ץ אינו צד במלחמת התרבות בין חרדים לחילונים, תפקידו הוא לפרש את החוק. התיאבון החרדי לא נפתח בגלל המחאות, אלא כי הם מקבלים גב מלא מהתנהגות הממשלה.

לפני 32 דקות, פינדר כתב:

אירן ירתה על נבטים כ20% מהארסנל שלה ולא השביתה את הבסיס.

השאלה היא אם זה קרה בגלל חוסר דיוק של הטילים או יעילות של מערכות הנ"מ שלנו. שאלה שניה: האם לחיל האוויר היו אותם הישגים אילו היה נתקל במערכות הגנה יותר מתקדמות?

פורסם
לפני 17 דקות, mikyl כתב:

שאלה שניה: האם לחיל האוויר היו אותם הישגים אילו היה נתקל במערכות הגנה יותר מתקדמות?

האם לחיל טילים? אותה שאלה בדיוק. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 43 דקות, mikyl כתב:

האם לחיל האוויר היו אותם הישגים אילו היה נתקל במערכות הגנה יותר מתקדמות?

את זה נדע בעונה הבאה, במלחמה עם טורקיה.

• מבאס 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

ה. זה מרתיח אותי, זה. 

בכלל, "קנס" לשינוי התנהגות צרכנית שהוא בתחום של אני פוגע רק בעצמי הוא דבר בזוי שלא רק פוגע בכיס אלא פשוט לא עובד. אני די בטוח, לדוגמה, שהמדבקות של "עודף סוכן, שומן" וכו' משפיע בצורה טובה הרבה יותר מאשר לשלם עוד 5 שקלים על בקבוק קולה. 

מזכיר לי את החוק על סיגריות אלקטרוניות, אפס הכנסות למדינה, המון הברחות ואף השפעה על הקהל אליו היה מכוון החוק. 

לפני שעתיים, mikyl כתב:

האם לחיל האוויר היו אותם הישגים אילו היה נתקל במערכות הגנה יותר מתקדמות?

מערכת הגנה אווירית בסוף נמדדת לפי היכולת של המערכת להגן על עצמה. זה לא הימים שמטוס היה צריך לחמוק מטילים ולהפיל פצצה על הסוללה, היום הסוללה צריכה להפיל טילים המשוגרים לעברה מרחוק.

• רעיון גרוע 1
פורסם

לא בטוח, מחיר גבוה זה יופי של חסם כניסה לצעירים.

ולצריכת סוכר מוגזמת יש השלכות מעבר ל'אני פוגע רק בעצמי' במדינה שבה הגישה לשירותים רפואיים פתוחה לכולם.

אני מסכים איתך שחינוך ותמריצים חיוביים זה עדיף אבל לא תמיד זה אפשרי.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חיל טילים בסופו נועד לעשות רה-אורגניזציה בצה"ל, לא פחות ולא יותר.

ובוא נסכים שצהל צריך ארגון מחדש

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 47 דקות, stx כתב:

לא בטוח, מחיר גבוה זה יופי של חסם כניסה לצעירים.

ולצריכת סוכר מוגזמת יש השלכות מעבר ל'אני פוגע רק בעצמי' במדינה שבה הגישה לשירותים רפואיים פתוחה לכולם.

אכן, אבל שנינו יודעים שהמס לא באמת נועד למען בריאות הציבור וברוב המקרים זו רק סיסמא לגבות עוד כסף, בדיוק כמו המס הירוק לרכבים שהוא בסוף כלי מיסוי משוכלל שמאפשר לרשות המיסים לשנות את המס על רכבים מבלי להקים קול צעקה על הכבדת מיסים, הרי מי יאמר לא לכך שרכבים מזהמים יקרים יותר? 

לגבי צעירים ומחיר? הם כבר מוצאים את הפתרונות שלהם, הזכרתי את נושא הסיגריות האלקטרוניות? אז הפעילו מס שהפך את זה למוצר לעשירים (מאוד) בלבד ועדיין צעירים השיגו את המוצר במחיר שווה לכל כיס והמדינה לא זכתה לשקל אחד מהמס הזה שנמשך מעל לשנתיים. איך? הברחות ושוק שחור. גם המס על סיגריות טבק הגדיל משמעותית בשנים האחרונות את כל נושא השוק השחור וההברחות. גם אני, כמשתמש של המוצר הזה (כבר 15 שנה, החליף את הסיגריות) התחמקתי מתשלום המס ואני לא מחובר לשוק השחור, פשוט הכנתי את הנוזלים בעצמי אחרת לפי הצריכה שלי והמס, הייתי אמור לשלם משהו כמו 10,000 שקל בחודש. אז לאחרונה שינו את המס אבל זה כבר לא הולך לשנות כלום, אחרי שהם רצחו את השוק החוקי של זה בישראל, אף אחד כבר לא ישקיע באופן חוקי בתחום לאור זה שמהיום למחר אפשר להפיל עליך חובות במאות אלפי ומיליוני שקלים. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, mikyl כתב:

כיפת ברזל שייכת לנ"מ.

מה זה משנה לאיפה הוא שייך?

אם יש מקום לאחסן טילים ומיירטים עם כל מה שנלווה בשביל הגנה למה אין מקום כדי לאחסן טילים ומיירטים עם כל מה שנלווה בשביל התקפה?

פורסם
לפני 58 דקות, עדי-אל כתב:

אם יש מקום לאחסן טילים ומיירטים עם כל מה שנלווה בשביל הגנה למה אין מקום כדי לאחסן טילים ומיירטים עם כל מה שנלווה בשביל התקפה?

latest-604404--01-21-2026_11_31_PM.png.a9f25b64a30a9049518ace3c8147ccac.png

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

בשביל ההגנה אין לך הרבה אפשרויות, בשביל התקפה יש.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

חבוב, פתח ויקיפדיה לרגע כדי לקרוא על טילים בליסטיים והמתקנים שדרושים כדי לאחסן, לתחזק ולשגר כאלו.

שאומרים "חיל טילים" לא מתכוונים לאיזה MLRS או 2, וגם לא לרקטות ארטילריות קטנות, מדובר בכלים הגדולים.

שאר הטילים הם כלי לשימוש שלל החילות (כמו שטילי א"א/א"ק הם כלי בשימוש חיל האוויר, וגם אם יהיה "חיל טילים" הם לא יועברו משם כי זו לא המטרה...)

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...